Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα έχω το UPS " APC Back-UPS ES 700VA " ,προστατεύει από υπερτάσεις/αυξομειώσεις ρεύματος?

Εδώ προφανώς έχει κανει λαθος ο αρθρογραφος στο σκρουτζ και γράφει αυτό:!!!!!!

"Το Back-UPS ES 700 Off-Line 700VA 405W με 8 Schuko Πρίζες της APC είναι ένα Compact UPS με 8 πρίζες τύπου Schuko. Η λειτουργία του είναι (VFD) Off-Line/Stand-Βy που προσφέρει ρεύμα σε περιπτώσεις διακοπής του ρεύματος αλλά όχι σε αυξομειώσεις της τάσης οπότε και δεν προτείνεται για ευαίσθητο εξοπλισμό."

https://www.skroutz.gr/s/294418/APC-Back-UPS-ES-700-Off-Line-700VA-405W-με-8-Schuko-Πρίζες.html

Ενώ στο επίσημο site της APC γράφουν αυτό:

"

Battery and surge protected outlets
Back up and protect your hardware and data during power outages, surges and spikes ."

https://www.apc.com/shop/gr/en/products/APC-Back-UPS-ES-700VA-230V/P-BE700-GR

Τι ισχύει τελικά?

Επίσης επειδή την μπαταρία του UPS την έιχα 6 χρόνια και φετος παρέδωσε πνεύμα, αυτη η μπαταρία είναι συμβατή?

https://energypower.gr/product/bataria-fotovoltaikon-vathias-ekfortisis-agm-klistou-tipou-sun-light-sp12-9-0ah/

Επεξ/σία από JTRGamer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ίδιο έχω και εγώ σχεδόν 10 χρόνια. Μια χαρά προστατεύει. Κανένα πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια. Μπαταρία έχω αλλάξει 2 φορές, και τις δύο φορές κατέληξα στην μαμά μπαταρία. Σίγουρα υπάρχουν συμβατές, απλά πέρα από τις προδιαγραφές, κοίτα οπωσδήποτε τις διαστάσεις γιατί κάτι μου θυμίζει το θέμα "διαστάσεις"....  Επίσης κοίτα και το F1 terminal που γράφει η Sun αν είναι συμβατό με την καλωδίωση του apc. 

What is the difference between F1 and F2 Terminals?

F1 and F2 represent the type of connector that is located on the top of the battery. F1 terminals are .187 inch wide (the contact towards the end narrows) and F2 terminals are .250 inch wide (the contact towards the end narrows). Most emergency light applications use a F1 terminal and most emergency power backup (UPS) applications use F2 terminals.

Επεξ/σία από camel555
  • Thanks 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 22/1/2022 στις 7:52 ΜΜ, camel555 είπε

Το ίδιο έχω και εγώ σχεδόν 10 χρόνια. Μια χαρά προστατεύει. Κανένα πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια. Μπαταρία έχω αλλάξει 2 φορές, και τις δύο φορές κατέληξα στην μαμά μπαταρία. Σίγουρα υπάρχουν συμβατές, απλά πέρα από τις προδιαγραφές, κοίτα οπωσδήποτε τις διαστάσεις γιατί κάτι μου θυμίζει το θέμα "διαστάσεις"....  Επίσης κοίτα και το F1 terminal που γράφει η Sun αν είναι συμβατό με την καλωδίωση του apc. 

What is the difference between F1 and F2 Terminals?

F1 and F2 represent the type of connector that is located on the top of the battery. F1 terminals are .187 inch wide (the contact towards the end narrows) and F2 terminals are .250 inch wide (the contact towards the end narrows). Most emergency light applications use a F1 terminal and most emergency power backup (UPS) applications use F2 terminals.

Εμενα παρεδωσε πριν λιγο μερες αλλα δεν εχω καταληξει τι μπαταρια να παρω, το εδωσα στο τεχνικο τμημα του Πλαισιου . Να ρωτησω το κοστος της  οριτζιναλ μπαταρίας ??

Δημοσ.
Στις 5/5/2023 στις 12:58 ΠΜ, DianaK είπε

Εμενα παρεδωσε πριν λιγο μερες αλλα δεν εχω καταληξει τι μπαταρια να παρω, το εδωσα στο τεχνικο τμημα του Πλαισιου . Να ρωτησω το κοστος της  οριτζιναλ μπαταρίας ??

Δεν το θυμάμαι να σου πω την αλήθεια. Βρες από το manual ή από το επίσημο site, τον κωδικό της μπαταρίας και θα βρεις την τιμή.

Δημοσ.
On 05/05/2023 at 00:58, DianaK said:

την βγαζεις πας δησιο www.batteries.gr και παιρνεις csb. οι csb ηταν για ενα διαστημα αυτες που χρησιμοποιουσε η apc και απλα κολλαγε απο πανω αυτοκολλητο apc

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Η γνήσια είναι η RBC17 και έχει γύρω στα 70 ευρώ, προχθές παρήγγειλα την CSB HR1234W 12v 9ah από Δήσιο, στα 26,5 ευρώ. Η προηγούμενη original έβγαλε πάντως σχεδόν 5 χρόνια...

Δημοσ.
On 11/06/2023 at 23:22, camel555 said:

Η γνήσια είναι η RBC17 και έχει γύρω στα 70 ευρώ, προχθές παρήγγειλα την CSB HR1234W 12v 9ah από Δήσιο, στα 26,5 ευρώ. Η προηγούμενη original έβγαλε πάντως σχεδόν 5 χρόνια...

και οπως εχω αναφερει και πιο παλια .αν βγαλεις την μπαταρια απο το apc και βγαλεις το ασημενιο αυτοκολλητο της μπαταριας που γραφει apc θα δεις οτι απο κατω εχει 3rd party battery. παλια δηλαδη ολες οι μπαταριες των apc ηταν csb.αν δηλαδη εβγαζες το sticker δεν εβλεπες  καμια διαφορα με την csb του εμποριου.και η apc την εχει δυο και τρεις φορες επανω σε τιμη

Δημοσ.
11 ώρες πριν, poulinos είπε

και οπως εχω αναφερει και πιο παλια .αν βγαλεις την μπαταρια απο το apc και βγαλεις το ασημενιο αυτοκολλητο της μπαταριας που γραφει apc θα δεις οτι απο κατω εχει 3rd party battery. παλια δηλαδη ολες οι μπαταριες των apc ηταν csb.αν δηλαδη εβγαζες το sticker δεν εβλεπες  καμια διαφορα με την csb του εμποριου.και η apc την εχει δυο και τρεις φορες επανω σε τιμη

Μάλιστα στην τελευταία γνήσια που άλλαξα, στο πάνω μέρος είχε ένα qr code, το οποίο σε οδηγούσε κατευθείαν στο μοντέλο της CSB...

Δημοσ.
On 15/06/2023 at 00:23, camel555 said:

Μάλιστα στην τελευταία γνήσια που άλλαξα, στο πάνω μέρος είχε ένα qr code, το οποίο σε οδηγούσε κατευθείαν στο μοντέλο της CSB...

αλλα η apc παλι θα σου πει να αγορασεις την apc :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...