darky299 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Καλησπερα σας,ενοικιαζω διαμερισμα 80 τετραγωνικα περιπου τελευταιος οροφος χωρις μονωση.Εχω λεβητα πετρελαιου αλλα για να φτασω στη επιθυμητή θερμοκρασια καινε οι τσεπες.Ποια λυση θα προτεινατε? Παραθετω και το σχεδιο του σπιτιου μου στο περιπου για το αν θα συμφερε να μπει κλιματισμος 😀
ekechagi Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Εξωτερική θερμομόνωση; Εξοικονομώ-Αυτονομώ; Δίκτυο φυσικού αερίου υπάρχει στην περιοχή;
darky299 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, ekechagi είπε Εξωτερική θερμομόνωση; Εξοικονομώ-Αυτονομώ; Δίκτυο φυσικού αερίου υπάρχει στην περιοχή; Φυσικο αεριο δεν εχει η περιοχη μας,για το προγραμμα εξοικονομω δεν γνωριζω δεν το εχω συζητήσει με τον ιδιοκτήτη
iml Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το προφανές είναι να γίνει μόνωση της προκοπής σε ταράτσα και τοίχους, αλλά αφού είσαι σε ενοίκιο, να βρεις ένα ενεργειακά αποδοτικότερο σπίτι. Αν ενοίκιο φθηνό-με βολεύει κτλ, πάρ'το μάλλον απόφαση ότι θα τα δίνεις 3-4 μήνες σε θέρμανση. Η γνώμη μου. Το καλοκαίρι πως είναι η κατάσταση? Η θέρμανση τώρα είναι ατομική, κεντρική, τι? Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από iml
darky299 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, iml είπε Το προφανές είναι να γίνει μόνωση της προκοπής σε ταράτσα και τοίχους, αλλά αφού είσαι σε ενοίκιο, να βρεις ένα ενεργειακά αποδοτικότερο σπίτι. Αν ενοίκιο φθηνό-με βολεύει κτλ, πάρ'το μάλλον απόφαση ότι θα τα δίνεις 3 μήνες σε θέρμανση. Η γνώμη μου. Το καλοκαίρι πως είναι η κατάσταση? Για καλοκαιρι δεν γνωριζω γιατι μπηκα λιγο αργοτερα..πιστευω δεν θα εχει προβλημα μιας και ειναι ανοιχτο διαμπερες με αρκετες μπαλκονοπορτες
Philippe Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Θα σου πρότεινα να μείνεις ως έχεις. Υποθέτω θα έχεις ακούσει ότι το ηλεκτρικό ρεύμα έχει ακριβύνει πολύ τελευταία, εξαιτίας γεωπολιτικών παραγόντων και πράσινης μετάβασης. Αν πρόλαβες τις παλιές σταθερές τιμές ρεύματος που ίσχυαν μέχρι αρχές Δεκεμβρίου, μάλλον αξίζει να βάλεις air-condition(s). Αν όχι, δεν θα έχεις ιδιαίτερο όφελος σε σχέση με το πετρέλαιο, ίσως να βγει και πιο ακριβός ο κλιματισμός. Μη ξεχνάμε ότι η ποιότητα θέρμανσης του κοινού air-condition δεν είναι και η καλύτερη (ξηραίνει τον αέρα, μπορεί να δημιουργεί ψυχρά ρεύματα κλπ). Και γενικότερα, το κόστος αγοράς και εγκατάστασης ενός νέου συστήματος, είτε είναι απλά σπλιτάκια ή ατομικό φυσικό αέριο, ενεργειακό τζάκι, λέβητας πέλετ κλπ, δεν θα κάνει εύκολα απόσβεση και δεν νομίζω ότι αξίζει για ένα μικρό διαμέρισμα σαν το δικό σου, ούτε αν ήσουν ιδιοκτήτης, πολύ περισσότερο που είσαι ενοικιαστής. Γενικά μιλώντας, για όποιον διερωτάται τι είδος θέρμανσης να επιλέξει, είναι δύσκολη η απάντηση γιατί υπάρχουν πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες που θα έπρεπε να γνωρίζουμε σε βάθος χρόνων για να κάνουμε την σωστή επιλογή. Στην τρέχουσα συγκυρία μάλλον η θέρμανση με πέλετ ή ξύλα είναι η πιο συμφέρουσα, εκτός αν κανείς έχει κλειδώσει καλές σταθερές τιμές σε αέριο ή ρεύμα. Κυκλοφορούν και σχετικές μελέτες σύγκρισης από το ΕΜΠ κάθε 5 χρόνια, αλλά θέλει λίγη προσοχή στις παραδοχές της μελέτης για να αξιολογήσει κανείς το συμπέρασμα. 1
darky299 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 22 ώρες πριν, Philippe είπε Θα σου πρότεινα να μείνεις ως έχεις. Υποθέτω θα έχεις ακούσει ότι το ηλεκτρικό ρεύμα έχει ακριβύνει πολύ τελευταία, εξαιτίας γεωπολιτικών παραγόντων και πράσινης μετάβασης. Αν πρόλαβες τις παλιές σταθερές τιμές ρεύματος που ίσχυαν μέχρι αρχές Δεκεμβρίου, μάλλον αξίζει να βάλεις air-condition(s). Αν όχι, δεν θα έχεις ιδιαίτερο όφελος σε σχέση με το πετρέλαιο, ίσως να βγει και πιο ακριβός ο κλιματισμός. Μη ξεχνάμε ότι η ποιότητα θέρμανσης του κοινού air-condition δεν είναι και η καλύτερη (ξηραίνει τον αέρα, μπορεί να δημιουργεί ψυχρά ρεύματα κλπ). Και γενικότερα, το κόστος αγοράς και εγκατάστασης ενός νέου συστήματος, είτε είναι απλά σπλιτάκια ή ατομικό φυσικό αέριο, ενεργειακό τζάκι, λέβητας πέλετ κλπ, δεν θα κάνει εύκολα απόσβεση και δεν νομίζω ότι αξίζει για ένα μικρό διαμέρισμα σαν το δικό σου, ούτε αν ήσουν ιδιοκτήτης, πολύ περισσότερο που είσαι ενοικιαστής. Γενικά μιλώντας, για όποιον διερωτάται τι είδος θέρμανσης να επιλέξει, είναι δύσκολη η απάντηση γιατί υπάρχουν πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες που θα έπρεπε να γνωρίζουμε σε βάθος χρόνων για να κάνουμε την σωστή επιλογή. Στην τρέχουσα συγκυρία μάλλον η θέρμανση με πέλετ ή ξύλα είναι η πιο συμφέρουσα, εκτός αν κανείς έχει κλειδώσει καλές σταθερές τιμές σε αέριο ή ρεύμα. Κυκλοφορούν και σχετικές μελέτες σύγκρισης από το ΕΜΠ κάθε 5 χρόνια, αλλά θέλει λίγη προσοχή στις παραδοχές της μελέτης για να αξιολογήσει κανείς το συμπέρασμα Όντως ο ζεστός αέρας από κλιματισμό δεν συγκρίνεται με άλλες πηγές θέρμανσης,η καλύτερη λύση είναι βέβαια η μόνωση αλλά δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μου αλλιώς θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανα.Απο εχθές ψάχνομαι για αεροθερμη σόμπα πέλλετ έχω και γνωστό που την χρησιμοποιεί ως κεντρική θέρμανση στο διαμέρισμα του και είναι ευχαριστημένος ως προς τη απόδοση και την οικονομία..ίσως είναι μία καλή και οικονομική λύση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα