agnostos13 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Αν σου πληρώνει όλα τα νόμιμα, αξίζει να δώσεις περιθώριο μέχρι 2 εβδομάδες, αλλιώς μισή ντροπή δική σου, μισή δική του. Το θέμα είναι όμως πως θα γνωρίζεις αν ο επόμενος εργοδότης σου κάνει πρόσληψη;Αν δεν το κάνει και μετά δεν θα σε δέχεται ούτε ο προηγούμενος εργοδότης;Ούτε ταμείο ανεργίας δεν θα μπορείς να πάρεις με παραίτηση. Με την ίδια λογική ο νέος μπορεί να σου κάνει πρόσληψη και απόλυση την επομένη μέρα. Υποτίθεται οτι υπάρχει μια συνέπεια. Αλλιώς θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για ορισμένου χρόνου για το πρώτο X διάστημα με προπτική αορίστου αργότερα (ορισμένες μεγάλες εταιρείες το κάνουν) Θα μου πεις-αν είσαι σε θέση να το κάνεις-μπορείς να το ζητήσεις. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από agnostos13
lenakiiii Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Να ρωτησω μετα την παραιτηση απο την εργασια ο μισθος για τις μερες που εχεις δουλεψει μπαινει στο τελος του μηνα παλι η με το που παραιτηθεις στα βαζουν τοτε που παραιτεισαι? 1
SilentVoice Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, lenakiiii είπε Να ρωτησω μετα την παραιτηση απο την εργασια ο μισθος για τις μερες που εχεις δουλεψει μπαινει στο τελος του μηνα παλι η με το που παραιτηθεις στα βαζουν τοτε που παραιτεισαι? Ο εργοδότης έχει δικαίωμα 3 μήνες να σου καταβάλλει τα λεφτά. Αλλά συνήθως πληρώνεσαι όταν πληρώνονται όλοι.
csontheline Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δεν μπορείτε να υπογράψετε συμβόλαιο που να αναφέρει ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων; Και ας είναι η ημερομηνία μετά από 3-4 εβδομάδες για να μπορέσεις να δώσεις το απαραίτητο περιθώριο των 2 εβδομάδων στον τωρινό εργοδότη σου.
Questioner Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Το θέμα εδώ δεν είναι το ηθικό κομμάτι αλλά το γραφειοκρατικο. Ένας προηγούμενος εργοδότης μου είχε πει ότι θέλει τύπου 1 μέρα για να κοινοποιηθεί η παραίτηση στον ΟΑΕΔ. Έχει περάσει κάποιος καιρός βέβαια από τότε. PS - offtopic: Προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν εύκολα έναν συνεργάτη που πιστολιάζει τον προηγούμενο εργοδότη όπως η λενακιιιι. Παρ όλα αυτά κατανοώ πως ίσως ο εργασιακός χώρος μπορεί να γίνει κόλαση για κάποιον. Θα έβρισκα τον τρόπο να μάθω αν έφτασε ο κόμπος στο χτένι ή αν απλά αυτός είναι ο εργασιακός χαρακτήρας του/της.
George! Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 22/1/2022 στις 3:44 ΜΜ, planetX είπε Σε περίπτωση που σε απολύσει πριν κλείσεις χρόνο στην εταιρεία δεν δικαιουσαι απολύτως τίποτα Δεν ισχύει αυτό, παίρνεις αποζημίωση ακόμα και με τρεις μήνες εργασίας. Μικρό το ποσό αλλά παίρνεις. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από George!
panosno1com Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Νομιζω με το πρωτο μνημονιο αλλαξε αυτο, πρέπει να κλεισεις χρόνο 2 1
AntiCambeR Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Στις 25/1/2022 στις 8:52 ΠΜ, panosno1com είπε Νομιζω με το πρωτο μνημονιο αλλαξε αυτο, πρέπει να κλεισεις χρόνο Παίρνεις αναλογία δώρων και άδειας.
StamTheMan Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Στις 25/1/2022 στις 6:00 ΠΜ, George! είπε Δεν ισχύει αυτό, παίρνεις αποζημίωση ακόμα και με τρεις μήνες εργασίας. Μικρό το ποσό αλλά παίρνεις. Αποζημιωση απολυσης οχι,δεν παιρνεις. Απο χρονο και πανω,μην το συζητας καν.
GaGaS_Thess Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Στις 25/1/2022 στις 6:00 ΠΜ, George! είπε Δεν ισχύει αυτό, παίρνεις αποζημίωση ακόμα και με τρεις μήνες εργασίας. Μικρό το ποσό αλλά παίρνεις. δεν ισχύει αυτό . Παίρνεις κάποιο ποσοστό επί των επιδομάτων αδείας , δώρα Πάσχα ή Χριστουγέννων και τις ημέρες αδείας που δεν πήρες αν έχεις 1
George! Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 @StamTheMan και @GaGaS_Thess έχετε δίκιο, το μπέρδεψα με τα επιδόματα αδείας κτλ. 1
kazantzidis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Εγώ τους έδωσα 3 βδομάδες notice και δεν ήταν ευχαριστημένοι. Άρχισαν το μπουλινγκ όπως μας κρέμας κτλ.... Ενώ παράλληλα έχουν διώξει τόσο κόσμο στην ψύχρα
Uptheirons Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγω υπεγραψα την συμβαση Τριτη με ημερομηνια εναρξης την ερχομενη εβδομαδα στη νεα δουλεια. Τεταρτη πηγα στον εργοδοτη μου που συντομα θα γινοταν πρωην κι ανακοινωσα οτι παραιτουμαι κι οτι εχω υπογραψει να ξεκινησω την ερχομενη εβδομαδα. Με κρατησανε 3 μερες να κλεισω εκκρεμμοτητες (δεν το περιμενα νομιζα οτι θα επαιρνα ποδι αμμεσα καθως ημουν στις Πωλησεις και πηγαινα στον ανταγωνισμο). Την Δευτερα της εβδομαδας που ηρθε περασα απο γραφειο Προσωπικου και υπεγραψα την χαρτουρα και ξεκινησα. Στο θεμα μας θα αφηνα 2 μερες περιθωριο να ενημερωσω να κλεισω εκκρεμμοτητες κτλ. Να εκπαιδευσω ατομο, να βοηθησω να βρουν οχι δεν θα το εκανα. Η εκπαιδευση ειναι βαρια δε προτιθεμαι να την κανω οταν ειμαι φευγατη. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2022 από Uptheirons
kazantzidis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 ΠαραιτΟυμε Σάββατο. Δευτέρα πιάνω δουλειά σε νέο εργοδότη. Θα έχω πρόβλημα στον Εργάνη; Λογικά το σύστημα θα ενημερωθεί ότι παραιτήθηκα Δευτέρα...; Μπορώ να έχω πρόσληψη σε δύο εργοδότες ταυτόχρονα; ( Με λίγο διαφορετικά ωράρια)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα