lenakiiii Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα θελω να παραιτηθω απο την εργασια μου και θα ηθελα να μαθω η παραιτηση γινεται αμεσως? Δλδ με το που υπογραψω βγαινω απολα? Δεν θα φαινομαι στο συστημα εννοω οτι εργαζομαι ακομα εκει? Ρωταω γιατι την ιδια μερα θα μου κανουν προσληψη στην αλλη εργασια που θα παω. Την ιδια μερα και πιθανον το ιδιο πρωινο. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από lenakiiii
Πανος999 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, lenakiiii είπε Καλησπερα θελω να παραιτηθω απο την εργασια μου και θα ηθελα να μαθω η παραιτηση γινεται αμεσως? Δλδ με το που υπογραψω βγαινω απολα? Δεν θα φαινομαι στο συστημα εννοω οτι εργαζομαι ακομα εκει? Ρωταω γιατι την ιδια μερα θα μου κανουν προσληψη στην αλλη εργασια που θα παω. Την ιδια μερα και πιθανον το ιδιο πρωινο. Δεν σε προβληματίζει σε κατι αν φαινεσαι ακομα στο συστημα..Εσυ θα παραιτηθεις κ μετα μπορείς να πας κανονικα στην καινούρια σου δουλειά! 1
lenakiiii Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, Πανος999 είπε Δεν σε προβληματίζει σε κατι αν φαινεσαι ακομα στο συστημα..Εσυ θα παραιτηθεις κ μετα μπορείς να πας κανονικα στην καινούρια σου δουλειά! Η προσληψη μπορει να γινει κανονικα δλδ απο την αλλη εργασια κατευθειαν μετα?
SilentVoice Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Την ίδια ημέρα και ίδιο ωράριο, δεν μπορείς να δηλωθεις στην εργανη. Φρόντισε στην προηγούμενη δουλειά το χαρτί που θα υπογράψεις να προσέξεις την ημερομηνία παραίτησης.
Swimmer21 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 56 minutes ago, lenakiiii said: Καλησπερα θελω να παραιτηθω απο την εργασια μου και θα ηθελα να μαθω η παραιτηση γινεται αμεσως? Δλδ με το που υπογραψω βγαινω απολα? Δεν θα φαινομαι στο συστημα εννοω οτι εργαζομαι ακομα εκει? Ρωταω γιατι την ιδια μερα θα μου κανουν προσληψη στην αλλη εργασια που θα παω. Την ιδια μερα και πιθανον το ιδιο πρωινο. Εκτός θέματος και φιλική συμβουλή, όσο χάλια κι αν είναι το περιβάλλον εργασίας, το αφεντικό, κλπ, ας είσαι σωστή εσύ και να ενημερώνεις πάντα νωρίτερα, πριν παραιτηθείς. Θα το εκτιμήσει ακόμα και ο επόμενος εργοδότης σου, δείχνει επαγγελματισμό. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από Swimmer21 2 1
planetX Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Το νυν αφεντικό σου δεν θα είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να σε απολύσει την στιγμή που δεν θα σε είχε ανάγκη,δεν πα να είσαι το καλύτερο παιδί, φιλότιμο, εργατικό μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα. Δεν χρειάζεται λοιπόν να έχεις την παραμικρή ενοχή σχετικά με την παραίτηση σου. Ανακοινώνεις πως αύριο παραιτεισαι και τέλος, καμία ενοχή, πρόβλημα της εταιρείας πως θα καλύψει το κενό σου,αν θα βρει αντικαταστάτη και πόσο γρήγορα. Να έχεις υπόψη πως την μέρα που υπογράφεις την πρόσληψη σου κάπου υπογράφεις μαζί και την απόλυση σου ΝΟΜΟΣ που ισχύει και στην επόμενη εργασία . Είσαι αναλώσιμο προϊόν,αποδεξου το και προχώρησε μπορεί να ακούγεται κυνικό αυτό είναι όμως η σκληρή αλήθεια κάντο πυξίδα στην ζωή σου και θα με ευγνωμονεις. 8 7
lenakiiii Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε Εκτός θέματος και φιλική συμβουλή, όσο χάλια κι αν είναι το περιβάλλον εργασίας, το αφεντικό, κλπ, ας είσαι σωστή εσύ και να ενημερώνεις πάντα νωρίτερα, πριν παραιτηθείς. Θα το εκτιμήσει ακόμα και ο επόμενος εργοδότης σου, δείχνει επαγγελματισμό. Αυτο παντα το ακουω καλυτερα να ενημερωνεις νωριτερα αλλα δεν ειναι και εφικτο απο την στιγμη που στην νεα σου εργασια που περιμενεις να μαθεις νεα σου πουν τελευταια στιγμη οτι ξεκινας αμεσα δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Και δεν γινεται κιολας να αφησεις την παλια εργασια χωρις να ξερεις σιγουρα για την επομενη. 1
StamTheMan Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, lenakiiii είπε Αυτο παντα το ακουω καλυτερα να ενημερωνεις νωριτερα αλλα δεν ειναι και εφικτο απο την στιγμη που στην νεα σου εργασια που περιμενεις να μαθεις νεα σου πουν τελευταια στιγμη οτι ξεκινας αμεσα δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Και δεν γινεται κιολας να αφησεις την παλια εργασια χωρις να ξερεις σιγουρα για την επομενη. Μην ακους τι σου λεει ο καθενας,εξω απο το χορο ολοι ωραια τα λενε.Δεν ειναι ολοι οι εργοδοτες "αφεντικα",υπαρχουν και καλοι. Εαν ειχες καλες σχεσεις,μπορεις να ενημερωσεις λιγο νωριτερα.Δεν κλεινουμε πορτες,που ξερεις,μπορει να χρειαστει παλι να πας εκει για δουλεια. Εγω απο οσες δουλειες εφυγα,εφυγα πολυ καλα και μαλιστα βοηθησα οσο μπορουσα μεχρι να βρεθει και να εκπαιδευθει ο επομενος. Στην πορεια συνεργαστηκα ξανα με πολλους,καθως ειχα παντα καλες σχεσεις. Σε εταιρια/μαγαζι που δεν ηταν καλα τα πραματα,δε με ενδιεφερε και ιδιαιτερα ουτε τι θα πει ο κακος εργοδοτης,ουτε και ειχα σκοπο να επιστρεψω ποτε. Σκεψου και ποσο μπορει να το εκτιμησει ο μελλοντικος εργοδοτης ( εαν ειναι σωστος )εαν του πεις οτι χρειαζεσαι 1-2-Χ μερες για να κλεισεις τις εκκρεμότητες με την προηγουμενη εργασια σου. 10
haris_216 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 10 ώρες πριν, planetX είπε Το νυν αφεντικό σου δεν θα είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να σε απολύσει την στιγμή που δεν θα σε είχε ανάγκη,δεν πα να είσαι το καλύτερο παιδί, φιλότιμο, εργατικό μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα. Δεν χρειάζεται λοιπόν να έχεις την παραμικρή ενοχή σχετικά με την παραίτηση σου. Ανακοινώνεις πως αύριο παραιτεισαι και τέλος, καμία ενοχή, πρόβλημα της εταιρείας πως θα καλύψει το κενό σου,αν θα βρει αντικαταστάτη και πόσο γρήγορα. Να έχεις υπόψη πως την μέρα που υπογράφεις την πρόσληψη σου κάπου υπογράφεις μαζί και την απόλυση σου ΝΟΜΟΣ που ισχύει και στην επόμενη εργασία . Είσαι αναλώσιμο προϊόν,αποδεξου το και προχώρησε μπορεί να ακούγεται κυνικό αυτό είναι όμως η σκληρή αλήθεια κάντο πυξίδα στην ζωή σου και θα με ευγνωμονεις. Σαφώς και μπορεί να σε απολύσει ανά πάσα στιγμή αλλά μοιραία θα σε αποζημιώσει. Αυτή είναι η "κάλυψη" που σου παρέχει (ο νόμος, όχι ο ίδιος) οπότε τελικά δεν σε αφήνει τελείως ακάλυπτο με την όποια ξαφνική απόλυση. Το στοιχειώδες για τον εργαζόμενο (ως σωστό άνθρωπο και πάντα κατά τη γνώμη μου) είναι ομοίως να μην αφήσει ξεκρέμαστο τον πρώην εργοδότη. Πέραν από τους ηθικούς λόγους, που δεν είναι υποχρεωτικό ότι αγγίζουν όλους, και για πρακτικούς. Όπως την περίπτωση του να ξαναδιασταυρωθούν οι δρόμοι (αυτή η π...ανα η ζωή φτιάχνει σενάρια που κάνουν τον Φώσκολο να φαίνεται σαν μαθητής που γράφει έκθεση) αλλά και την πιθανή αξιολόγηση της σχετικής στάσης από το νέο εργοδότη. Ακόμα και την περίπτωση, άμεσα ή μελλοντικά, να χρειαστείς μία συστατική επιστολή ή να τον βάλεις σαν επαφή συστάσεων στο βιογραφικό σου. Εργάζομαι κάποιες 10ετίες, πάντα ως μισθωτός, μπορεί να τα "έσπασα" πάνω σε θέματα δουλειάς με παλιούς εργοδότες αλλά ποτέ δεν "κρέμασα" κανέναν, συνεχίζουμε όταν/όπου συναντηθούμε να έχουμε μία καλή επαφή και πάντα ενημέρωνα τον επόμενο ότι "θα χρειαστώ Χ χρόνο έτσι ώστε να ειδοποιήσω την παλιά μου τη δουλειά". Μπορεί μέχρι τώρα να μην μου χρειάστηκε να ξανασυνδεθώ επαγγελματικά με κάποιον από τους παλιούς, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Σημ. Βαριέμαι να το ψάξω αλλά νομίζω ότι είχα ακούσει (το λέω με κάθε επιφύλαξη) για την πιθανότητα του να ζητηθεί αποζημίωση και από την πλευρά του εργοδότη σε περίπτωση ξαφνικής αποχώρησης χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.
planetX Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, haris_216 είπε Σαφώς και μπορεί να σε απολύσει ανά πάσα στιγμή αλλά μοιραία θα σε αποζημιώσει. Αυτή είναι η "κάλυψη" που σου παρέχει (ο νόμος, όχι ο ίδιος) οπότε τελικά δεν σε αφήνει τελείως ακάλυπτο με την όποια ξαφνική απόλυση. Το στοιχειώδες για τον εργαζόμενο (ως σωστό άνθρωπο και πάντα κατά τη γνώμη μου) είναι ομοίως να μην αφήσει ξεκρέμαστο τον πρώην εργοδότη. Πέραν από τους ηθικούς λόγους, που δεν είναι υποχρεωτικό ότι αγγίζουν όλους, και για πρακτικούς. Όπως την περίπτωση του να ξαναδιασταυρωθούν οι δρόμοι (αυτή η π...ανα η ζωή φτιάχνει σενάρια που κάνουν τον Φώσκολο να φαίνεται σαν μαθητής που γράφει έκθεση) αλλά και την πιθανή αξιολόγηση της σχετικής στάσης από το νέο εργοδότη. Ακόμα και την περίπτωση, άμεσα ή μελλοντικά, να χρειαστείς μία συστατική επιστολή ή να τον βάλεις σαν επαφή συστάσεων στο βιογραφικό σου. Εργάζομαι κάποιες 10ετίες, πάντα ως μισθωτός, μπορεί να τα "έσπασα" πάνω σε θέματα δουλειάς με παλιούς εργοδότες αλλά ποτέ δεν "κρέμασα" κανέναν, συνεχίζουμε όταν/όπου συναντηθούμε να έχουμε μία καλή επαφή και πάντα ενημέρωνα τον επόμενο ότι "θα χρειαστώ Χ χρόνο έτσι ώστε να ειδοποιήσω την παλιά μου τη δουλειά". Μπορεί μέχρι τώρα να μην μου χρειάστηκε να ξανασυνδεθώ επαγγελματικά με κάποιον από τους παλιούς, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Σημ. Βαριέμαι να το ψάξω αλλά νομίζω ότι είχα ακούσει (το λέω με κάθε επιφύλαξη) για την πιθανότητα του να ζητηθεί αποζημίωση και από την πλευρά του εργοδότη σε περίπτωση ξαφνικής αποχώρησης χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Σε περίπτωση που σε απολύσει πριν κλείσεις χρόνο στην εταιρεία δεν δικαιουσαι απολύτως τίποτα και ακριβώς επειδή σε αυτή την πόρνη την ζωή μπορεί να ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας ας φροντίσει ο εργοδότης να είναι Άνθρωπος και να αντιληφθεί πως έχει να κάνει με ανθρώπους και όχι με αντικείμενα και να φέρετε ανάλογα ώστε οι εργαζόμενοι να μην ψάχνουν να φύγουν εξαρχής. Επιμένω ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως ενδοιασμός όσον αφορά την παραίτηση σε περίπτωση που βρεθεί κάτι καλύτερο, κανεις δεν φεύγει από κάπου που περνάει καλά τον σέβονται και τον προσέχουν ακόμη και αν δεν τον αμοιβουν αρκετά. Μόνο οι αλυσίδες μας κρατούν και οι ψευτοηθικές αναστολές μην τυχόν και στεναχωρηθεί η ξεβολευτει το αφεντικούλι. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 19 ώρες πριν, planetX είπε Το νυν αφεντικό σου δεν θα είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να σε απολύσει την στιγμή που δεν θα σε είχε ανάγκη,δεν πα να είσαι το καλύτερο παιδί, φιλότιμο, εργατικό μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα. Δεν χρειάζεται λοιπόν να έχεις την παραμικρή ενοχή σχετικά με την παραίτηση σου. Ανακοινώνεις πως αύριο παραιτεισαι και τέλος, καμία ενοχή, πρόβλημα της εταιρείας πως θα καλύψει το κενό σου,αν θα βρει αντικαταστάτη και πόσο γρήγορα. Να έχεις υπόψη πως την μέρα που υπογράφεις την πρόσληψη σου κάπου υπογράφεις μαζί και την απόλυση σου ΝΟΜΟΣ που ισχύει και στην επόμενη εργασία . Είσαι αναλώσιμο προϊόν,αποδεξου το και προχώρησε μπορεί να ακούγεται κυνικό αυτό είναι όμως η σκληρή αλήθεια κάντο πυξίδα στην ζωή σου και θα με ευγνωμονεις. Γιατι, ανεφερε κανεις πως αισθανεται ενοχες σχετικα με την παραιτηση ή σκεφτεται αν θα παραιτηθει? Αν καταλαβα καλα το διαδικαστικο κομματι την απασχολει. Επισης προφανως και δεν εισαι αναλωσιμο προιον ή τελος παντων εισαι όσο αφηνεις εσυ να εισαι. Αν θεωρεις τον εαυτο σου αναλωσιμο προιον, τοτε ετσι θα σε αντιμετωπιζουν και οι αλλοι. Γενικα, προφανως και ειναι ειναι θεμα της εταιρειας πως θα καλυψει το κενο σου, αλλα επειδη ακριβως δεν ειναι οι εργαζομενοι αναλωσιμα προιοντα και επειδη ποτε δεν ξερεις ποτε θα χρειαστει να ξανασυνεργαστεις (με τον Α ή τον Β τροπο) με καποιος απο το προηγουμενο εργασιακο σου παρελθον, ποτε μα ποτε δεν καις γεφυρες. Οχι αλτρουιστικα αν θελεις, αλλα για να εχεις την καβατζα μελλοντικης συνεργασιας. Καλα δεν συζηταμε καν για συγκεκριμενους εργασιακους τομεις που ολοι πανω κατω γνωριζονται, ποσο βλακεια ειναι απλα να παραιτηθεις την ιδια μερα αφηνοντας τους να καιγονται και να κυκλοφορησει το ονομα σου στον κυκλο ως "αναξιοπιστος". 3
livornian7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 20 ώρες πριν, Swimmer21 είπε Εκτός θέματος και φιλική συμβουλή, όσο χάλια κι αν είναι το περιβάλλον εργασίας, το αφεντικό, κλπ, ας είσαι σωστή εσύ και να ενημερώνεις πάντα νωρίτερα, πριν παραιτηθείς. Θα το εκτιμήσει ακόμα και ο επόμενος εργοδότης σου, δείχνει επαγγελματισμό. αυτο τα παλια χρονια πλεον η φαση ειναι μας κανεις ξεκινας απο αυριο μπιπ τον παλιο σου εργοδοτη... 1
andreas1gr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, planetX είπε Ανακοινώνεις πως αύριο παραιτεισαι και τέλος, καμία ενοχή, πρόβλημα της εταιρείας πως θα καλύψει το κενό σου,αν θα βρει αντικαταστάτη και πόσο γρήγορα Εσύ θα είσαι ο τύπος του εργάτη που δεν θα έπαιρνα ποτέ ούτε για να μου μαζέψει την κοπριά από το μαντρί... Εντελώς φιλικά και χωρίς παρεξήγηση... Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2022 από andreas1gr 3 1
pigeon Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Το ακαδημαϊκό "15-day notice" είναι πολυ συζητήσιμο που θα το δώσεις πλέον με τις συνθήκες που επικρατούν. Εξαρτάται ας πούμε αν είσαι στέλεχος ή μέλος κάποιας ομάδας ή σκέτος cannon fodder που όλοι σε φωνάζουν Μπάμπη (κι ας μη σε λένε έτσι). Η γενική αρχή πάντως είναι να σεβόμαστε ακόμα κι αν δεν μας σεβάστηκαν, περισσότερο εκτιμάται θα έλεγα από πρώην συναδέλφους που μπορεί να συναντήσουμε κάπου αλλού αργότερα. Προσωπικά, σε έναν τυπικό εργοδότη έχω δώσει τις 15 μέρες προθεσμία, αλλού αργότερα (σε φίλο) έχω κάνει 3 εβδμάδες εκπαίδευση στον καινούργιο που πήρε στη θέση μου και τέλος σε ένα καθικάκι εντερπρενέρ-γιδοβοσκό έχω δώσει 2 ώρες προθεσμία να αποζημιωθώ τα δεδουλευμένα 6μήνου αλλιώς είχα στο speed dial την επιθεώρηση εργασίας. 4
AntiCambeR Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Αν σου πληρώνει όλα τα νόμιμα, αξίζει να δώσεις περιθώριο μέχρι 2 εβδομάδες, αλλιώς μισή ντροπή δική σου, μισή δική του. Το θέμα είναι όμως πως θα γνωρίζεις αν ο επόμενος εργοδότης σου κάνει πρόσληψη;Αν δεν το κάνει και μετά δεν θα σε δέχεται ούτε ο προηγούμενος εργοδότης;Ούτε ταμείο ανεργίας δεν θα μπορείς να πάρεις με παραίτηση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα