Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναβάθμισα πρόσφατα με RAM + SSD το λάπτοπ  Dell Inspiron 15-3552.

Μετά την αναβάθμιση το DVD του λάπτοπ δεν ξανα δούλεψε. Για την ακρίβεια αν πατήσω το κουμπί το λαμπάκι δεν ανάβει και το πορτάκι δεν ανοίγει. Είναι νεκρό.

Αφαίρεσα το dvd και το τοποθέτησα ξανά μήπως και γίνει το θαύμα, αλλά δεν.

Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thant είπε

Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει..

Χάλασε συμπτωματικά με την αναβάθμιση. Όταν ανοίγει το λάπτοπ αναβοσβήνει το λαμπάκι του DVD;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Χάλασε συμπτωματικά με την αναβάθμιση. Όταν ανοίγει το λάπτοπ αναβοσβήνει το λαμπάκι του DVD;

Οχι. Είναι σαν να μην υπάρχει στο σύστημα του λαπτοπ. Στις συσκευές δεν εμφανίζεται.

Να χάλασε απο μόνο του το θεωρώ απίθανο καθώς είναι ζήτημα στα 5 χρονια να το εχω χρησιμοποιήσει 4-5 φορες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το "λαμπάκι" όπως αναφέρεις όπως και το άνοιγμα του συρταριού είναι μηχανικό και ανεξάρτητο από την αναγνώριση ή όχι της συσκευής.

Πιθανό να κάηκε ή να μην τροφοδοτείται σωστά από ρεύμα

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

Κανονικά όταν ανοίγει το σύστημα το διαβάζει και αναβοσβήνει 3-5 φορές το φωτάκι. Όταν κάνατε την αναβάθμιση, μήπως χρησιμοποιήσατε κατσαβίδι/ γραντζουνίσατε κάτι;

Δημοσ.

Με δυσκόλεψε λίγο να αφαιρέσω το dvd και έτσι χρησιμοποίησα κατσαβίδι για να το σπρώξω να βγει έξω.

Κρίμα αν το χάλασα.

Να το βγάλω εντελώς και του βάλω σκληρό δίσκο με κάτι τέτοιο; θα δουλέψει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως ξέχασες να συνδέσεις καμία καλωδιοταινία;

Έχω υποψία οτι η μια καλωδιοταινία που βγάζεις κάτω από το keyboard οτι ίσως είναι για το dvd.

Σε διαφορετική περίπτωση, η σύμπτωση μάλλον απορρίπτεται ως ιδέα. Ή κάτι δεν σύνδεσες, ή κάτι δε κούμπωσε σωστά και βραχυκυκλώνει ή τρίτο και πιο δύσκολο έκανες κάποια ζημιά κατά την διαδικασία.

Δυστυχώς θα πρέπει να ξαναλύσεις το λάπτοπ, να δεις οτι όλα είναι καλώς βαλμένα ή  μήπως αντιληφθείς τι έχει συμβεί

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μήπως ξέχασες να συνδέσεις καμία καλωδιοταινία;

Έχω υποψία οτι η μια καλωδιοταινία που βγάζεις κάτω από το keyboard οτι ίσως είναι για το dvd.

Σε διαφορετική περίπτωση, η σύμπτωση μάλλον απορρίπτεται ως ιδέα. Ή κάτι δεν σύνδεσες, ή κάτι δε κούμπωσε σωστά και βραχυκυκλώνει ή τρίτο και πιο δύσκολο έκανες κάποια ζημιά κατά την διαδικασία.

Δυστυχώς θα πρέπει να ξαναλύσεις το λάπτοπ, να δεις οτι όλα είναι καλώς βαλμένα ή  μήπως αντιληφθείς τι έχει συμβεί

Από βδομάδα θα βρω λίγο χρόνο να το λύσω ξανά, να δω αν εχω ξεχάσει κάτι και θα επανέλθω. Ευχαριστω.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, thant είπε

Από βδομάδα θα βρω λίγο χρόνο να το λύσω ξανά, να δω αν εχω ξεχάσει κάτι και θα επανέλθω. Ευχαριστω.

Βαλε θηκη με 2ο σκληρο και αστο το dvd

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Βαλε θηκη με 2ο σκληρο και αστο το dvd

Αυτο σκέφτομαι κι εγω να κάνω. Το θέμα ειναι πως αν δεν δουλεύει το dvd απο βλακεία μου δεν θα δουλέψει ουτε η θήκη με τον σκληρό.

Επεξ/σία από thant
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, thant είπε

Αυτο σκέφτομαι κι εγω να κάνω. Το θέμα ειναι πως αν δεν δουλεύει το dvd απο βλακεία μου δεν θα δουλέψει ουτε η θήκη με τον σκληρό.

Δεν υπαρχει περιπτωση εσυ εχεις κανει ξερη , απλα τσεκαρε το οταν το ανοιξεις και μετρα τι χρειαζεσαι μετα 9.5εκ. ή 12.7εκ.

https://www.ebay.com/itm/281325288438

Κοιτα και στο σκρουτζ μηπως υπαρχει 95αρι θες

https://www.skroutz.gr/s/10758620/Second-HDD-Caddy-9-5mm.html?from=drop

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...