Προς το περιεχόμενο

Από 7 32 σε 10 x64

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γρήγορη ερώτηση: Μου έδωσαν ένα παλιο PC απο αναβάθμιση σε κάποιο γραφείο. Είναι μάρκα ΜουλτιΤραύμα και έχει 4 ραμ και επεξεργαστή Intel Quad Core. Εχει περασμένα 7ρια Home Premium Ελληνικα 32 μπιτ, ΟΕΜ φαντάζομαι και έχει και στίκερ με κωδικό.

Επειδή η πολιτικές αναβάθμισης αλλάζουν και εχω χάσει τη μπάλα, θελω να ρωτήσω αν παίζει αναβάθμιση σε 10ρια x64 και αν ναι με ποιο τρόπο.

Δεν με ενδιαφέρει να κρατήσω τα αρχεία και προγράμματα στο δίσκο

Δεν με ενδιαφέρει σε ποια έκδοση του Windows 10 θα πάει, αρκεί να είναι 64bit

Θένκιου

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jim_p είπε

Κανεις φορματ κανονικα με τα 64αρια 10 και οταν σου ζητησει κλειδι βαζεις αυτο που εχει ηδη απο τα 7.

Σε ποιά έκδοση των 10 πρέπει να πάω για να ισχύει το κλειδί; Pro;

Δημοσ.

Ότι είπε το μέλος από πάνω και καλό είναι να μπει SSD γιατί τα 10άρια θα το γονατίσουν, είναι που είναι παλιό.

1 λεπτό πριν, costis ni είπε

Σε ποιά έκδοση των 10 πρέπει να πάω για να ισχύει το κλειδί;

Μόλις βάλετε το κλειδί θα μπει αυτόματα η έκδοση.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το κλειδι ειναι απο 7αρια home, θα βαλεις 10αρια home παλι για να το πιασει. Και αυτο εφοσον δεν σου το ζητησει στην αρχη.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Ότι είπε το μέλος από πάνω και καλό είναι να μπει SSD γιατί τα 10άρια θα το γονατίσουν, είναι που είναι παλιό.

Μόλις βάλετε το κλειδί θα μπει αυτόματα η έκδοση.

Θα πάει σε ανθρωπο που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα. Όποιος θέλει SSD να βάλει μόνος του. Η διαδικασία αυτή είναι μέσα απο τα windows 7 με το upgrade advisor, σωστά;

• Sad 1
Δημοσ.

oxi

τρέχεις πρώτα σε CMD as admin 
wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

και βλέπεις το κλειδί που έχει εγκατεστημένο, σε περίπτωση που το αυτοκόλλητο δε διαβάζεται

ΜΕΤΑ κατεβάζεις από τη microsoft και φτιάχνεις win10tool σε στικάκι

αφού ετοιμαστεί το στικ, boot από το usb stick κ ακολουθείς τη διαδικασία 

• Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, costis ni είπε

Η διαδικασία αυτή είναι μέσα απο τα windows 7 με το upgrade advisor, σωστά;

Αν το κανεις μεσα απο τα windows, θα πας σε 32αρια 10. Αυτο θες?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jim_p είπε

Αν το κανεις μεσα απο τα windows, θα πας σε 32αρια 10. Αυτο θες?

Οχι, θελω x64. Aπο δοκιμες που έχω κάνει, δεν γίνεται μέσα απο τα Windows,  αλλά μόνο αν ξεκινήσω από USB/DVD. Αρα κατεβάζω ένα οποιαδήποτε έκδοση Win10 x64 Home και βάζω το key. Τα λέω καλα;

Δημοσ.

Ναι. Μια λεπτομερεια μονο. Δεν υπαρχει διαφορετικο iso για w10 home και pro, και οι 2 εκδοσεις ειναι στο ιδιο iso και το παιρνεις απο την ms.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jim_p είπε

Ναι. Μια λεπτομερεια μονο. Δεν υπαρχει διαφορετικο iso για w10 home και pro, και οι 2 εκδοσεις ειναι στο ιδιο iso και το παιρνεις απο την ms.

Α ΟΚ δε το ξερα οτι είναι τα ίδια ISO. Thanks.

Δημοσ.

Μια επισήμανση.

Όταν ξεκινήσεις την εγκατάσταση από το usb θα σου ζητήσει να βάλεις το κλειδί που έχεις. Αν θέλεις δοκίμασε να βάλεις το κλειδί από τα 7 και δες αν στο δεχτεί. Αν όχι, δεν έγινε κάτι, απλά πάτα "Δεν έχω κλειδί" και προχώρα κανονικά στην εγκατάσταση για 10 Home. Όταν τελειώσει και μπεις στο λειτουργικό, συνδέσου στο ίντερνετ και πήγαινε Ρυθμίσεις->Ενημέρωση->Ενεργοποίηση και δες τι λέει εκεί. Αν λέει ότι έχει ενεργοποιηθεί με ηλεκτρονική άδεια είσαι εντάξει. Αν όχι, πάτα να προσθέσεις κλειδί και βάλε αυτό που έχεις από τα 7 και λογικά θα στα ενεργοποιήσει. Αν πάλι δεν το κάνει πάρε τηλέφωνο στην ms hellas και ζήτα να στο ενεργοποιήσουν αυτοί (θα το κάνουν).

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν εχει παλιο δισκο hdd, στα 64bitα Windows 10 θα σέρνεται ολο το σύστημα και με 4 gb μνημη ακομα περισσότερο... Καλύτερα βαλε gnu/linux και τρεξε προγράμματα Windows απο εκεί.

Και εγω ειχα κανει αναβάθμιση και η ταχύτητα επεσε ενω διαβαζε ο δισκος πολυ περισσότερο σε σχέση με τα 7.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, petran79 είπε

Αν εχει παλιο δισκο hdd, στα 64bitα Windows 10 θα σέρνεται ολο το σύστημα και με 4 gb μνημη ακομα περισσότερο... Καλύτερα βαλε gnu/linux και τρεξε προγράμματα Windows απο εκεί.

Αν δε σε πειράζει, στείλτε μου σε π.μ. το τηλέφωνό σας να σε καλεί όποτε βλέπει στην οθόνη του κάτι που δεν καταλαβαίνει τι είναι. Gnu/linux , κύριε Stallman,  μόνο σε συγγενείς Α' βαθμού και αυτό μόνο αν έχουμε καλή σχέση μαζί τους. Παράδειγμα: μετά από 4 χρόνια απροβλημάτιστα με Mint στο Lenovo της αδερφής μου, παρουσιασε κάτι πολύ απλό στη εγκατάσταση του Zoom.Μπήκα και το εγκατάστησα από cli. Αντίδραση; Πωωωω πουτάνα όλα γίνανε με το λίνουξ, άλλη φορά θα πάρω λάπτοπ με windows. Και ας τραβιόμουνα με τα 7ρια κάθε βδομάδα να βλέπω γιατί δε δουλεύει ο εκτυπωτής.

Έκανα τη δοκιμή με Windows x64 σε άλλο δίσκο και ήταν υποφερτό. Gnu/linux + wine απο πάνω σε παλιο pc, δε θα σέρνεται στα πατώματα;

Επεξ/σία από costis ni

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...