Προς το περιεχόμενο

Devolo wifi next 2 θεμα

Bakxos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα.

Μέχρι τώρα είχα γραμμή 24 που έπιανα 24 στο ρουτερ αλλα και στο powerline. Απο χτες έκανα αναβάθμιση σε 200 vdsl . Ολα μια χαρά στο ρουτερ ειχα 195-198.

Τώρα τα προβληματα 2. 

1. Το powerline ειχε κρατησει το παλιό όνομα του ρουτερ και δούλευε άψογα με ταχύτητα που δεν κατάφερνε όμως να περάσει τα 30-50mbs. Θεωρητικά η γραμμή δεν εχει θεμα αφου με adsl 24 επιανα 24 και στο poweline. Τι μπορεί να συμβαίνει τώρα με την vdsl και δεν μπορώ να πιάσω πάνω από 30; το powerline γιατι κρατησε το παλιό router στη μνήμη του;

2. Τελικά κάνω mesh wifi και clone wifi αντιγραφει το ονομα και της ρυθμίσεις του wifi  και όλα καλά αλλα δεν με αφήνει να κάνω speed test. Μόλις το δοκιμαζω μου ρίχνει τη  σύνδεση του internet και το ρουτερ κάνει restart. Αυτο συμβαίνει όταν είμαι συνδεδεμένος στο wifi μεσω του powerline ή με καλώδιο πάνω στο powerline. Οταν συνδεθώ στο wifi μέσω ρουτερ τοτε δεν έχω κανένα πρόβλημα. 

Τι μπορεί να συμβαίνει; και γιατί το speedtest μου ρίχνει το ίντερνετ;

Έχω ξοδέψει πόσες ώρες και δεν βρισκω τη φταίει. Από την cosmote μου λένε τα powelines δεν δημιουργούν θέμα στο ρουτερ και τη γραμμή. 

Υπάρχει καμιά ιδέα ρε παιδιά τι μπορεί να συμβαίνει; θα σκάσω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανα και factory reset και από όλα. Τώρα έχω συνεχής αποσύνδεσης κάθε 15λεπτα μου κάνει αποσύνδεση και δεν έχω ίντερνετ καθόλου και ο ρουτερ ειναι σα να κάνει επανεκκίνηση.

Τι στο καλό συμβαίνει 

Κάτι πρέπει να συμβαίνει με το compatibility mode που φαίνεται και στην εικόνα αν και το έχω στο auto. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι θα πρέπει να αλλάξω αλλά γενικά σε vdsl συνδέσεις έχω διαβάσει ότι δημιουργείται θέμα κάποιες φορές 

Screenshot_20220122-103350_Home Network.jpg

Λοιπόν φαίνεται να έφτιαξε. Έβαλα τα powerline να παίζουν σε siso με vdsl 35b και φαίνεται πλέον ότι δεν κάνει αποσυνδέσεις. Θα το δοκιμάσω και θα πω για να ξέρουν και αυτοί που έχουν vdsl 

Στις 22/1/2022 στις 10:41 ΠΜ, Bakxos είπε

Λοιπόν φαίνεται να έφτιαξε. Έβαλα τα powerline να παίζουν σε siso με vdsl 35b και φαίνεται πλέον ότι δεν κάνει αποσυνδέσεις. Θα το δοκιμάσω και θα πω για να ξέρουν και αυτοί που έχουν vdsl 

Τι ταχύτητες όμως πιάνεις; Την τερματίζεις γραμμή απο τα powerline;

Με MIMO 35b σου έριχνε τη γραμμή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Andresalonika είπε

Τι ταχύτητες όμως πιάνεις; Την τερματίζεις γραμμή απο τα powerline;

Με MIMO 35b σου έριχνε τη γραμμή;

Δεν δοκίμασα mimo. Πάντως στο automatic με 200ρα γραμμή μου έβγαζε max 10 και δεν ολοκληρωνε ποτέ το τεστ γιατί έπεφτε η γραμμή. Με siso 35b βγάζει και 70mbs. 

Τελικά και το mimo μου την ρίχνει τη γραμμή μόλις κάνω speedtest και ολοκληρωθεί το download μολις πάει να κάνει upload test κάνει restart ο ρουτερ 

Επεξ/σία από Bakxos

2 ώρες πριν, Bakxos είπε

Τελικά και το mimo μου την ρίχνει τη γραμμή μόλις κάνω speedtest και ολοκληρωθεί το download μολις πάει να κάνει upload test κάνει restart ο ρουτερ 

Σύνδεσε to powerline σε άλλη πρίζα όσο πιο μακριά γίνεται από τη τηλεφωνική πρίζα. Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε κοίτα για καλώδιο ethernet ή λύση MESH τύπου DECO απο την TP Link.

Ανέβασε και τα στατιστικά της γραμμής μέσα απο το ρούτερ χωρίς τα powerline συνδεδεμένα.

3 ώρες πριν, Andresalonika είπε

Σύνδεσε to powerline σε άλλη πρίζα όσο πιο μακριά γίνεται από τη τηλεφωνική πρίζα. Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε κοίτα για καλώδιο ethernet ή λύση MESH τύπου DECO απο την TP Link.

Ανέβασε και τα στατιστικά της γραμμής μέσα απο το ρούτερ χωρίς τα powerline συνδεδεμένα.

Το powerline αναγκαστικά είναι κοντά στον ρουτερ. Δεν μπορώ να το βάλω αλλού. Το δεύτερο είναι μακριά σε άλλο χώρο. 

Δεν θέλω λύση deco διότι το powerline μου δίνει και ethernet όπου το έχω συνδέσει μόνιμα στην tv. 

Γενικά έχω την εντύπωση ότι σίγουρα είναι κάτι με τις ρυθμίσεις. Από τη στιγμή όμως που βρήκα σταθερότητα λέω να το αφήσω έτσι 

On 23/01/2022 at 22:35, Bakxos said:

Το powerline αναγκαστικά είναι κοντά στον ρουτερ. Δεν μπορώ να το βάλω αλλού. Το δεύτερο είναι μακριά σε άλλο χώρο. 

Δεν θέλω λύση deco διότι το powerline μου δίνει και ethernet όπου το έχω συνδέσει μόνιμα στην tv. 

Γενικά έχω την εντύπωση ότι σίγουρα είναι κάτι με τις ρυθμίσεις. Από τη στιγμή όμως που βρήκα σταθερότητα λέω να το αφήσω έτσι 

και τα mesh δινουν ethernet.χλωμο το κοβω να τερματισεις την 200αρα με powerline

• 1 χρόνο αργότερα...

Επανέρχομαι στο θέμα για να πω πως βρήκα τη λύση μετά από πολύ καιρό. 

Σε μένα δούλεψε τελικά όταν έβαλα και τα δύο devolo (το ένα στον ρουτερ κοντά και το άλλο στον άλλο χώρο) σε mimo 35b. 

Τώρα φαίνεται να έχει σταθερότητα και η ταχύτητα μέσω wifi από το devolo έχει πάει στα 80mbps που το θεωρώ ικανοποιητικό με δεδομένο ότι είναι σε άλλο όροφο το router 

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια 

• Like 2

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 29/01/2023 at 22:29, Bakxos said:

Επανέρχομαι στο θέμα για να πω πως βρήκα τη λύση μετά από πολύ καιρό. 

Σε μένα δούλεψε τελικά όταν έβαλα και τα δύο devolo (το ένα στον ρουτερ κοντά και το άλλο στον άλλο χώρο) σε mimo 35b. 

Τώρα φαίνεται να έχει σταθερότητα και η ταχύτητα μέσω wifi από το devolo έχει πάει στα 80mbps που το θεωρώ ικανοποιητικό με δεδομένο ότι είναι σε άλλο όροφο το router 

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια 

γενικα να κοιτας και για firmware updates. για τα modes πρεπει να τα δοκιμασεις ολα για να δεις ποιο θα παιξει σωστα στην περιπτωση σου. και τα powerlines εχουν τα παραξενα τους καλως ή κακως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...