Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Θα τα πω αναλυτικά όλα μήπως βρω μια λύση. Είμαι χρήστρια ακουστικών βαρηκοΐας. Τα ακουστικά μου έχουν μαζί μια συσκευή Bluetooth (της κακιάς ώρας) την οποία συνδέω με το κινητό και το Nintendo switch και ακούω μουσική και γενικά ήχο. 

Πηρα τη Samsung TV του τίτλου η οποία έχει ενσωματωμένο Bluetooth. Δυστυχώς λόγω του μηχανήματος δεν το βρίσκει πάντα για να κάνει ζεύξη. Τα κατάφερα μια φορά και ο ήχος που μετέδιδε το μηχάνημα προς τα ακουστικά βαρηκοΐας μου ήταν κάκιστος. Φταίει το κακοφτιαγμένο μηχάνημα της εταιρείας των ακουστικών μου και όχι η τηλεόραση. 

Θελω λοιπόν να εξαντλήσω κάθε πιθανότητα πριν αποφασίσω να πάω εν τέλη σε αγορά Bluetooth  Headphones που καλύπτουν τα αυτιά. 

Συνεχιζω λοιπόν. Το μηχάνημα αυτό έχει και την επιλογή να συνδέσεις το jack 3.5mm to micro USB (αν το λέω σωστά) και να πάρει ήχο χωρίς να συνδεθεί μέσω Bluetooth με μια συσκευή. Η συσκευή συνδέεται με το jack 3.5mm και στη συνέχεια στέλνει ήχο στα ακουστικά μου. Βάζω δυο φωτογραφίες για να καταλάβετε. Θα τις δείτε κάτω κάτω. 

Το θέμα είναι ότι η τηλεόραση δεν έχει υποδοχή jack 3.5mm. Όποτε σκεφτόμουν να έβρισκα εναν ανταπτορα. Βλέπω από πίσω έχει υποδοχή για οπτική ίνα και υποδοχές USB. Μπορεί να πάρει ήχο από το USB? Πρέπει να βρω εναν ανταπτορα που να βγαίνει προς jack 3.5mm female. Ή να βγαίνει κατευθείαν σε micro USB όπως στη φωτογραφία. 

Σας ευχαριστώ πολύ! 

7739130B-D612-497B-A048-269B7AB5FCCA.jpeg

FBDD650E-C596-4676-8121-16F88CF63941.jpeg

Δημοσ.

εαν googlareis toslink to rca μπορεις να βρεις τετοιο μηχανηματακι που θες με τιμες απο 10-20 ευρω

επισης θες και ενα ανταπτοράκι από rca to female 3.5mm jack άλλα 5 ευρώ

βάλε και τα μεταφορικά μέσα, και τις αντικαταβολές.

γνώμη μου δώσε κατευθείαν 40-50 ευρώ και παρε ακουστικά ασύρματα bluetooth.

έχει κάτι ωραιότατα edifier to σκρουτζ με 40 ευρώ 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ήθελα να δώσω πάνω από ένα δεκάρικο να σου πω την αλήθεια.. και ο λόγος είναι καθαρά το ότι δεν εμπιστεύομαι αν θα παίξει το μηχάνημα και τι απόδοση ήχου θα έχει. Δηλαδή να μη πετάξω τα 40-50€ για ένα καλώδιο. 
Καλυτερα να δώσω 100€ για αξιόπιστα ασύρματα headphones με δυνατό ήχο κτλ! 
μετα από πολλή ώρα και μεγάλες προσπάθειες κατάφερα να το κάνω pair το μηχάνημα… τα κατάφερα!! Θρίαμβος …! Και δε το ξανά πείραξα. Το βλέπει και αν κανεις κλικ στη τηλεόραση συνδέεται. Το αφήνω εκεί. Φαίνεται και ο ήχος έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με τη πρώτη σύνδεση. Ούτως η άλλως το χρησιμοποιώ κυρίως για το PS5. :-) 

Να ρωτήσω μήπως ξέρεις από Bluetooth adaptors? Αν ναι πες μου να ρίξω μια ερώτηση.. σε ευχαριστώ! 

edit: να κάνω ένα μικρό edit, το έχω κάνει pair το μηχάνημα των ακουστικών με τη τηλεόραση αλλά δυστυχώς όταν πατάω να συνδεθεί δεν το βλέπει πάντα.. τώρα είναι θέμα τύχης να συνδεθεί.. σπαστικό. Μου φαινεται η αγορά Bluetooth headphones είναι μονόδρομος.

Επίσης βρήκα αυτό εδώ. Τι άλλο λείπει; Γιατί αν είναι να δώσω 11.30€ όπως βλέπω (σε άλλο κατάστημα έχει 20+ ευρώ) τότε να το δοκιμάσω. Βλέπω ότι έχει υποδοχή jack 3.5mm που θα με βόλευε. Λες να.. δουλέψει; Θα βάλω και φωτογραφία από τη τηλεόραση πίσω.

https://rhoelect.gr/product/optical-toslink-coaxial-to-jack-3-5mm-rca-metatropeas-psifiakou-ichou-se-analogiko/

(Edit προς διαχειριστές. Νόμιζα θα συγχωνευτούν οι απαντήσεις και δεν έμπαινε πριν ο σύνδεσμος, sorry για το διπλό ποστ).

Επεξ/σία από sp3cial
Δημοσ.

Κάνε ένα μικρό τεστ πριν προβείς σε αγορά. Σύνδεσε το μηχανάκι σου με το 3.5jack σε ένα κινητό και βάλε να παίξει μουσική και δες εάν σε ικανοποιεί η ποιότητα, η εμβέλεια, αποσυνδέσεις κτλ. Εάν δεν σου κάνει τότε δεν έχει νόημα να αγοράσεις τον μετατροπέα. Και πας κατευθείαν για ακουστικά Bluetooth

Δημοσ.

Το μηχανημα αυτο θα κανει την μετατροπη του optical σε αναλογικο με επιτυχια. Ομως δεν μπορεις να συνδεσεις ακουστικα πανω του. Η εξοδος που δινει ειναι line out. Η σταθμη εξοδου θα ειναι πολυ χαμηλη. Θες και προενισχυτη.

Εφοσον αυτη η TV εχει εξοδο ηχου και μεσω bluetooth θα προτεινα αγορα ασυρματων ακουστικων bluettoth. Θα εχεις αριστο αποτελεσμα και σιγουρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...