Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 minutes ago, kapezanos said:

Το pc που θα φτιαξω τωρα θα ειναι το master pc και server ταυτοχρονα. 

Οποτε θα ειναι ανοικτο σχεδον ολες τις μερες του χρονου γιατι θελω να συνδεομαι και απομακρυσμενα .

Πρέπει να δείς τί επιδόσεις, bandwidth και security χρειάζεσαι και τί downtime αντέχεις ώστε να πάς σε ανάλογες λύσεις απο άποψη διακομιστή, οτιδήποτε άλλο δεν κάνει για επιχείρηση εν έτη 2022 και θα σας κοστίσει ακριβά in the long run.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, elpenor είπε

@kapezanos Εγώ στους υπολογιστές δεν μπορώ να μπω στη λογική ότι "ακόμα και με τον Χ επεξεργαστή μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου", στην τελική κάναμε και την δουλειά μας πριν από 15 χρόνια που οι υπολογιστές ήταν πολύ πιο αργοί..... αγοράζεις νέο PC για να είναι όσο πιο γρήγορο γίνεται...

Επίσης δεν μπορώ να μπω στην λογική "το Χ πρόγραμμα τρέχει μια χαρά με Y πυρήνες και Ζ RAM",  ένα υπολογιστή τον παίρνεις για αρκετά χρόνια και τα προγράμματα (και τα OS) εξελίσσονται, γίνονται πιο απαιτητικά όσο περνάνε τα χρόνια. Επίσης μπορεί αύριο να αλλάξουν οι ανάγκες ή τα προγράμματα.

Τέλος όταν μιλάμε για επαγγελματικά μηχανήματα (άρα θα συμψηφιστεί το ΦΠΑ, θα μειωθεί ο φόρος, το πραγματικό κόστος θα είναι κοντά στο 60% της τιμής λιανικής) που θα τα κρατήσει κάποιος 5-10 χρόνια δεν μπορώ να μπω στην λογική "το budget είναι πχ 1000 ευρώ fixed". Οι τιμές στους υπολογιστές αλλάζουν συνέχεια πράγμα που ακυρώνει από μόνο του την έννοια του budget (αν υπάρχει μία σχετική άνεση) και πέρα από αυτό το budget πάντα βγαίνει από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα τι παίρνεις με Χ χρήματα και τι με X+200 και πόσο καλύτερο είναι το ένα από το άλλο.

Η μόνη λογική που λειτουργώ είναι τι έχει να προσφέρει η τεχνολογία σήμερα σε λογικά χρήματα που πιθανότατα αν το πάρω θα δουλεύω λίγο καλύτερα και θα μπορέσω να το κρατήσω λίγο παραπάνω ώστε να μην ταλαιπωρούμαι τόσο συχνά αλλάζοντας μηχάνημα.

Σήμερα η τεχνολογία μας έχει δώσει τους Intel 12XXX που έχουν φοβερό ST performance (αυτό που χρειάζονται τα κακογραμμένα Ελληνικά προγράμματα) και αρκετούς πυρήνες για να μην παλιώσει γρήγορα το PC.

Αν ήμουν στη θέση σου θα έπαιρνα ένα 12600KF (270 euro) ή 12700KF (405 euro) με μία MSI Z690-A Pro DDR4 WiFI (215 euro) και 32GB Ballistix 3600 (165 euro). Σίγουρα είναι overkill για τα σημερινά δεδομένα, μπορεί να είναι και μετά από 3-4 χρόνια αλλά μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση θα σου κοστίσει μόνο 200-300 ευρώ παραπάνω (από τα οποία θα σου επιστραφεί το ΦΠΑ και φόροι κλπ) και θα είσαι όσο πιο future proof μπορείς να είσαι με το κόστος να παραμένει σε λογικά πλαίσια.

Πάρα πολλοί επαγγελματίες στο forum που γνωρίζουν από υπολογιστές και έχουν σχετική οικονομική άνεση αυτό θα έπαιρναν (ή κάτι ακόμα καλύτερο) άσχετα που όταν προτείνουν σε άλλους προσπαθούν να κόψουν από παντού και να παρουσιάσουν το φτηνότερο σύστημα που μπορείς να κάνει τη δουλειά με στόχο να αποδείξουν ότι μπορούν να βγάλουν το best value for money... Λέγοντας ότι αυτό θα έπαιρναν εννοώ ότι πιστεύω ότι δεν θα τους πέρναγε καν από το μυαλό να βάλουν στο PC που χρησιμοποιούν οι ίδιοι τον 10400f που είναι ο best value for money.

Eπειδή πάει και σε μένα αυτό...i5 2500 έχω στο γραφείο 😛 

Ναί αν το αλλάξω δεν θα πάω σε 10400, αλλά δεν βρίσκω το νόημα να το αλλάξω, δεν είναι δουλειά που θέλει cpu, γρήγορο ssd θέλεις και 16 gb ram. 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, nickol-us είπε

plaisio.PNG.2f9f89d00f9a50ee94a2f4b6ca6e0ca4.PNG

Πανω σε αυτα που μου προτεινετε καταληγω εδω , με διαφοροποιησεις αν κριθει απαραιτητο.

Εχω και στην ακρη μια rx 580 8gb καρτα γραφικων οποτε μπορω να τη κουμπωσω κ αυτη πανω . 

Screenshot_12.jpg.1d0ec1270d37bce4f60d30ada87f0843.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kapezanos είπε

Πανω σε αυτα που μου προτεινετε καταληγω εδω , με διαφοροποιησεις αν κριθει απαραιτητο.

Εχω και στην ακρη μια rx 580 8gb καρτα γραφικων οποτε μπορω να τη κουμπωσω κ αυτη πανω . 

Screenshot_12.jpg.1d0ec1270d37bce4f60d30ada87f0843.jpg

Από πού είναι η σύνθεση; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, hln3 είπε

Γιατί 2 κιτ των 16 και όχι ένα κιτ των 32;

Δεν νομίζω πάντως να χρειάζεσαι πανω απο 16 gb ram

Λες ε? μαλλον που βαλω 16, τα 32 εχεις δικιο , ειναι overkill.

3 ώρες πριν, adtakhs είπε

Από πού είναι η σύνθεση; 

Πλαισιο.

Δημοσ.

Αν έχεις κάρτα γραφικών σε καλή κατάσταση μπορείς να βάλεις 5600Χ, είναι αρκετά καλύτερος του 5600G. Καλύτερα όμως 5600G και να πουλήσεις την κάρτα τώρα που αξίζει 😛
Επίσης δεν χρειαζεσαι 2 NVME, μπορείς να ξεκινήσεις με 1 TB και αν δεις ότι θες και 2ο βάζεις έναν απλό ssd μετά (ή εξαρχής)

Δημοσ.

Σε περίπτωση που δεν πάρεις έτοιμο υπολογιστή αλλά θα χτίσεις πάρε οπωσδήποτε  καλό τροφοδοτικό. Προτείνω seasonic / superflower με πιστοποίηση platinum ή titanium. Σε σύστημα που δουλεύει συνεχώς είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του.

• Like 1
Δημοσ.

Ότι και να επιλέξεις να πάρεις motherboard με πολλες usb θύρες η κάποιο hub να είναι εύκολα προσβάσιμο για να σε βολεύει.. Νομίζω σε λογιστικό γραφείο θα χρειάζεστε usb θύρες αν κάνω λάθος συγχωρείστε με. 

Δημοσ.

Εδώ καταλήγω , πάει προς παραγγελία . Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια  όλους όσους σχολίασαν στο ποστ.  Κερνάω ρακί όποιον έρθει Ηράκλειο.

Screenshot_13.jpg.ea1744c68effab845e9cf9c1f36e81d3.jpgEv

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kapezanos είπε

Εδώ καταλήγω , πάει προς παραγγελία . Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια  όλους όσους σχολίασαν στο ποστ.  Κερνάω ρακί όποιον έρθει Ηράκλειο.

Κοίτα μερικές διορθώσεις.

Επεξεργαστής με 2 πυρήνες παραπάνω και 4 threads .

Μνήμες υψηλότερα χρονισμένες.

NVME πρώτος για λειτουργικό πολύ ταχύτερος.

NVME δεύτερος για αποθήκη πολύ καλός (Toshiba είναι η Kioxia, το νέο όνομα της εταιρείας για τους NVME).

Μητρική πληρέστατη με B550 όπως αυτή που διαλεξες, τώρα την έφερε το πλαίσιο.

PSU 80PLUS GOLD .

Καλύτερο κουτί. Αν χρειάζεσαι και DVD-RW , παίρνει.

To κουτί που διάλεξες ΔΕΝ παίρνει 120άρη ανεμιστήρα πίσω, αλλά 80άρηδες που είναι θορυβώδεις ....

712046448_2022-01-2415-10-28.png.33a965321ace9d1e3eacf8c4c78e5ad8.png

1868532246_2022-01-2415-10-40.png.669e40aa5adf568cd05fa45bf36cba29.png

Λειτουργικό θα σου πρότεινα να αγοράσεις με τιμολόγιο από εδώ με 10-11€  ακριβώς αυτό που πας να πάρεις με 170€ από το πλαίσιο.

Οι ESD άδειες είναι πλήρως νόμιμες.

https://www.skroutz.gr/s/9099629/Microsoft-Windows-10-Pro-32-64-bit-ESD.html

Το σύστημά σου θα είναι ταχύτερο, μπορείς τα χρήματα που θα περισσέψουν να τα χρησιμοποιήσεις και για 32GB RAM αν θες και θα είσαι πλήρως καλυμμένος.

Υ.Γ. Αν θες και τους δυο NVME στο 1TB, απλά βάλε 2 της KIOXIA ! 😊

Καλές αγορές.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kapezanos είπε

Δεν μου αρέσει να στεναχωρώ τους άλλους αλλά πραγματικά κρίμα να καταλήξεις στο χειρότερο κουτί/τροφοδοτικό/RAM/SSD/case fan που υπάρχουν στον δυτικό κόσμο σε συνδυασμό με ένα πολύ πολύ μέτριο NVME, μία απίστευτα overpriced μητρική και ένα CPU που είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να παίζουν παιχνίδια χωρίς ξεχωριστή κάρτα.

Αν μου χάριζαν το σύστημα που θέλεις να αγοράσεις το μισό θα πήγαινε κατευθείαν στο "χαρίστε εδώ ότι δεν χρειάζεστε", σε αυτό το τροφοδοτικό δεν έβαζα ούτε λάμπα πάνω όχι PC, το κουτί έχει airflow τύπου 1990, οι RAM κανονικά θα έπρεπε να κοστίζουν 55 ευρώ αλλά και με τόσο δεν τις έπαιρνα γιατί τα χειρότερα bins της corsair είναι πραγματικά κακά, ο SSD είναι από μουσείο (ούτε όταν βγήκε ήταν καλός), τα case fan πάλι έχουν βγει από το 1980.....

Τελευταία φορά που προσωπικά θα διαβάσω τα thread για νέα συστήματα... κάνει κακό στην υγεία μου να βλέπω αυτά τα πράγματα.

Εγώ αυτό έφτιαξα για ένα φίλο με αντίστοιχες απαιτήσεις τώρα.

Lian Li Lancool II Mesh Performance - 115 euro review

Samsung 970 Evo Plus SSD 1TB - 115 euro (2 τεμάχια)  review

Crucial Ballistix Black 32GB 3200Mhz - 130 euro [Μπορείς να διαβάσεις για τα Micron Rev. E σε όποιο website για RAM υπάρχει]

Corsair RMx 2018 Series RM750x 750W - 117 euro  review

Deepcool AK620 - 70 euro  review

Intel Core i5-12600K - 304 euro  review

MSI Pro Z690-A WIFI DDR4 - 218 euro  review

Σύνολο 1184 euro (οι τιμές περιλαμβάνουν μεταφορικά)

+100 το παλικάρι που θα το στήσει και θα κάνει τις RAM OC στα 3600+ (δεν είμαι στην ίδια πόλη να το κάνω εγώ)

Παρόμοια χρήματα και αγοράζεις ότι καλύτερο υπάρχει σε λογικά πλαίσια.... Κάθε πράγμα που έχω βάλει έχει δεκάδες "recommended" ή "gold award" από τους καλούς reviewer, αυτά που βάζεις εσύ δεν τα κάνουν καν review.

Και αν θέλεις και άλλα case fans (που δεν χρειάζεται με αυτό το κουτί...) υπάρχουν τα Arctic P12 CO (review)  που έχουν μόνο 5,5 euro το ένα και μπορούν να συγκριθούν μόνο με case fans των 20+ euro.

Windows 10 Pro βρίσκεις με τιμολόγιο στα 8,72 euro στο skroutz.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...