pados1002 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα στην ομάδα! Πρόσφατα βίωσα μια πλημμύρα μέσα στο σπίτι μετά από σπασμένο φίλτρο νερού το οποίο βρίσκεται κάτω από τον νεροχύτη, λόγω υψηλής πίεσης νερού... Μέχρι να καταλάβω τι συνέβη το σπίτι έγινε θάλασσα.... Για την πίεση του νερού χρησιμοποιώ ηλεκτρικό μοτέρ (κάτι σαν κομφλερ) με πιεσοστατη... Αυτό που θέλω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω έναν Xiaomi water leakage sensor ο οποίος μόλις ανιχνεύσει νερό, πέραν του ότι θα με ειδοποιεί μέσω του app, να κόβει αυτόματα το ρεύμα στην πρίζα του πιεσοστατη αφού εκεί θα χρησιμοποιήσω μια smart plug επίσης της Xiaomi... Αυτός ο αυτοματισμός που θέλω να δημιουργήσω είναι καταρχήν εφικτός μέσω του Smart home? Έχετε να προτείνετε κάποια εναλλακτική λύση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
SeNNinhA Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Αφού είναι να βάλεις αυτοματισμο τότε βάλε πρώτον ένα καλό αξιόπιστο ρυθμιστή μέγιστης πίεσης στο ρολόι σου μετά την αντλια ρυθμισνενο σωστά καθώς και σωστη ρύθμιση της μέγιστης πίεσης της αντλίας. Μίλα με υδραυλικό Απο την άλλη μπορείς να βάλεις εννοείται για επιπλέον ασφάλεια ρελε απομακρυσμενου ελέγχου της παροχής ρεύματος της αντλίας ή απλα με μια Smart πρίζα αρκεί να σεταρεις το συστημα να μπορεί να είναι online με την εφαρμογή σου 1
pados1002 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Online θα ναι πάντα το σύστημα, απλά θέλω να σιγουρέψω ότι θα μπορεί να λειτουργήσει αυτόματα το όλο εγχείρημα... Δηλαδή μόλις εντοπίσει νερό να κόψει αυτόματα το ρεύμα στο έξυπνο παριζάκι! 14 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Αφού είναι να βάλεις αυτοματισμο τότε βάλε πρώτον ένα καλό αξιόπιστο ρυθμιστή μέγιστης πίεσης στο ρολόι σου μετά την αντλια ρυθμισνενο σωστά καθώς και σωστη ρύθμιση της μέγιστης πίεσης της αντλίας. Μίλα με υδραυλικό Απο την άλλη μπορείς να βάλεις εννοείται για επιπλέον ασφάλεια ρελε απομακρυσμενου ελέγχου της παροχής ρεύματος της αντλίας ή απλα με μια Smart πρίζα αρκεί να σεταρεις το συστημα να μπορεί να είναι online με την εφαρμογή σου
kostaskontis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 εγω δεν την πατησα απο φιλτρο αλλα απο ελλατωματικο δοχειο διαστολης στο πιεστικο....Αυτο που εκανα ειναι αυτο που θελεις να κανεις και εσυ, εχω 4 σενσορες ,κουζινα ,μπανιο και πλυντηρια.Αν αντιληφθουν διαρροη αλαρμ,ειδοποιησεις email κτλ...συν μια wifi βανα αμεσως μετα το πιεστικο που κλεινει την παροχη νερου.Κλεινοντας το ρευμα απο το πιεστικο σου δεν κερδιζεις και πολλα καθως η διαρροη θα συνεχιστεί με την πιεση του δικτυου.Πολυ βασικο περαν του αυτοματισμου,οπως σου ειπε και ο φιλος πιο πανω ,ειναι ενας καλος μειωτης πιεσης στην εισοδο της παροχης σου!
lasithi12 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Στις 29/1/2022 στις 9:23 ΜΜ, kostaskontis είπε εγω δεν την πατησα απο φιλτρο αλλα απο ελλατωματικο δοχειο διαστολης στο πιεστικο....Αυτο που εκανα ειναι αυτο που θελεις να κανεις και εσυ, εχω 4 σενσορες ,κουζινα ,μπανιο και πλυντηρια.Αν αντιληφθουν διαρροη αλαρμ,ειδοποιησεις email κτλ...συν μια wifi βανα αμεσως μετα το πιεστικο που κλεινει την παροχη νερου.Κλεινοντας το ρευμα απο το πιεστικο σου δεν κερδιζεις και πολλα καθως η διαρροη θα συνεχιστεί με την πιεση του δικτυου.Πολυ βασικο περαν του αυτοματισμου,οπως σου ειπε και ο φιλος πιο πανω ,ειναι ενας καλος μειωτης πιεσης στην εισοδο της παροχης σου! μονο εμενα μου φαινοντα υπερβολικα ολα αυτα ρε παιδια; ακουτε καθε μερα για πλυμηρησμενα σπιτια; εγώ ποτε δεν εχω ακουσει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα