Δημήτρης123κ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα είμαι β λυκείου και είχα την σκέψη μέχρι τώρα για θετική για τη Γ λυκείου αλλά βλέπω αλλάζω γνώμη και το σκέφτομαι για οικονομικών σπουδών γιατί είδα φέτος άρχισε να μου αρέσει το γενικό με τους υπολογιστες και αλγορίθμους . Από όσο έμαθα βγαίνουν πιο εύκολα μόρια στα οικονομικά πάρα στον θετικών επιστημών αληθεύει ? Και ποιο επάγγελμα είναι καλύτερο για να βάζω στόχους ?
Theo1903 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο επάγγελμα, όπως δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη κατεύθυνση. Να πας εκεί που σου αρέσει. Αν σε τραβάει έστω και λίγο και σε παρακινεί να ασχοληθείς, είναι η σωστή επιλογή. Τώρα για σχολή-στόχο δεν είμαι σίγουρος οτι βοηθάει, γιατι βάζεις ένα παραπάνω βάρος στην πλάτη σου σε μια 3η λυκείου που έτσι και αλλιώς είναι αγχωτική σε όλα τα επίπεδα πέρα απο τα μαθήματα. Θα σου έλεγα να ακολουθείς αυτό που σου αρέσει, να γράψεις όσο καλύτερα μπορείς για να έχεις επιλογές και όταν φτάσει η ώρα και ξες τα μόρια σου, να διαλέξεις απο αυτά που "πιάνεις" αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι για το οτι δεν ξες τι θες να γίνεις στα 45 σου απο τώρα. Πάρτο βήμα-βήμα και αν κάνεις σωστές επιλογές (και σωστές εννοώ για εσένα σωστές και όχι για τον καθένα τριγύρω σου που έχει άποψη και απωθημένα), θα σε οδηγήσει μόνο του. 2
truman2193 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Ο λογος που η κατευθυνση τον οικονομικων ειναι γνωστη ως "η πιο ευκολη" ειναι επειδη εχεις να αντιμετωπισεις δυο ολοκαινουργια μαθηματα(πληροφορικη και οικονομια) που αν δωσεις βασεις εξ'αρχης θα πας πολυ καλα. Κατα τ'αλλα μονο ευκολη δεν ειναι, αμα καποιος δεν διαβαζει δεν θα γραψει. Σαν κατευθυνση γενικα εχει τη μεγαλυτερη οικονομικη αποκατασταση απο ολες τις υπολοιπες και εχει μεγαλυτερη ποικιλια σχολων σε αντιθεση με την Θετικη η τη Θεωρητικη.
velociraptoras Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, truman2193 είπε Ο λογος που η κατευθυνση τον οικονομικων ειναι γνωστη ως "η πιο ευκολη" ειναι επειδη εχεις να αντιμετωπισεις δυο ολοκαινουργια μαθηματα(πληροφορικη και οικονομια) που αν δωσεις βασεις εξ'αρχης θα πας πολυ καλα. Κατα τ'αλλα μονο ευκολη δεν ειναι, αμα καποιος δεν διαβαζει δεν θα γραψει. Σαν κατευθυνση γενικα εχει τη μεγαλυτερη οικονομικη αποκατασταση απο ολες τις υπολοιπες και εχει μεγαλυτερη ποικιλια σχολων σε αντιθεση με την Θετικη η τη Θεωρητικη. καλα δεν τα λες και ολοκαινουρια.. και πριν 20 χρονια αυτα ειχαμε στην τεχνολογική συν μαθηματικά και φυσική κατευθυνσης συν ενα εξτρα μαθημα διοικησης επιχειρήσεων (συν τα υπολοιπα ενδοσχολικα που τα διναμε πανελληνιες)
truman2193 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Στις 8/2/2022 στις 6:19 ΜΜ, velociraptoras είπε καλα δεν τα λες και ολοκαινουρια.. και πριν 20 χρονια αυτα ειχαμε στην τεχνολογική συν μαθηματικά και φυσική κατευθυνσης συν ενα εξτρα μαθημα διοικησης επιχειρήσεων (συν τα υπολοιπα ενδοσχολικα που τα διναμε πανελληνιες) Ολοκαινουργια ως προς τον μαθητη εννοω, οχι σαν μαθηματα. Ειναι δυο μαθηματα που δεν χρειαζεται βασεις απ'τις προηγουμενες ταξεις οπως ειναι τα μαθηματικα, η φυσικη, η χημεια.
pcmasterrace123 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 21/1/2022 στις 9:46 ΠΜ, Δημήτρης123κ είπε Καλησπέρα είμαι β λυκείου και είχα την σκέψη μέχρι τώρα για θετική για τη Γ λυκείου αλλά βλέπω αλλάζω γνώμη και το σκέφτομαι για οικονομικών σπουδών γιατί είδα φέτος άρχισε να μου αρέσει το γενικό με τους υπολογιστες και αλγορίθμους . Από όσο έμαθα βγαίνουν πιο εύκολα μόρια στα οικονομικά πάρα στον θετικών επιστημών αληθεύει ? Και ποιο επάγγελμα είναι καλύτερο για να βάζω στόχους ? Δεν σου τα έχουν πει καλά ,στην οικονομίας είναι πολύ πιο εύκολο να γράψεις ένα 10 από ότι στα άλλα πεδία. Μετά το 10 είναι περίπου το ίδιο δύσκολο με τα αλλά πεδία. Θα χρειαστεί να ξέρεις καλά μαθηματικά και να μάθεις όλη την παπαγαλία του ΑΟΘ απέξω (8 κεφάλαια) και να μάθεις να προγραμματίζεις χαζοπρογράμματα σε ένα χρόνο. Το να μπεις στην λογική του προγραμματισμού και να λύνεις θέμα Δ για πλάκα στο ΑΕΠΠ σε ένα χρόνο είναι αρκετά δύσκολο αν δεν έχεις ιδέα από προγραμματισμό ,επίσης σε αντίθεση με τα άλλα μαθήματα όπως μαθηματικά ,φυσική ,χημεία κτλ όλες οι ασκήσεις σχεδόν είναι μεθοδολογίας το οποίο δεν παίζει στο ΑΕΠΠ ,θα πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι μόνος σου για να πάρεις το 20 ,η μεθοδολογία θα σε πάει μέχρι το 14-15. Τώρα το να ρωτάς ποιο επάγγελμα έχει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση είναι λάθος ερώτηση ,δες τι σου αρέσει και μετά κοιτάς την προσφορά και την ζήτηση για τον συγκεκριμένο κλάδο. Επίσης στα 18 δεν επιλέγεις επάγγελμα ,επιλέγεις σπουδές ,πχ. εγώ μέσα από την σχολή πληροφορικής μου μπορώ να κάνω χίλια δυο επαγγέλματα ,στα 18 δεν έχεις ιδέα τι θέλεις να κάνεις ,όμως ξέρεις που έχεις μία κλήση. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από pcmasterrace123 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα