csontheline Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Dimichios είπε Δυστυχώς σκεφτόνται όλοι πια με το χρήμα...δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις βέβαια μιας και είναι ο κινητήριος μοχλός της κοινωνίας μας ωστόσο είναι πολλά πράγματα που πρέπει να βάλετε κάτω. Θα είστε χαρούμενοι αν βγάζετε 10κ το μήνα και ανυπομονείτε να έρθετε ελλάδα; Ξέρω άτομα που ακόμα που ζούσαν στο εξωτερικό στην ίδια πόλη και ο ένας είχε μόνο αρνητικά και ο άλλος μόνο θετικά ... Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν έχουμε τις ίδιες εμπειρίες. Μιλώντας καθαρά για μένα δεν θα πήγαινα να μείνω και να δουλέψω στο εξωτερικό ΠΟΤΕ . Γιατί; Γιατί όσες φορές πήγα είτε για διακοπές είτε για δουλειά πάντα έβλεπα ανθρώπους που στα μάτια μου έμοιαζαν μίζεροι... έβλεπα παρέες σε καφετέριες είτε να μην μιλάνε είτε να είναι συνάδελφοι και να λε΄νε για δουλειές... Αυτή είναι η ζωή; Έχουμε στο χωριό έναν γερμανό που έβγαζε πολλά λεφτά και λέει σώθηκε που έφυγε από το χάος και ότι και που έβγαλε λεφτά ένιωθε άδειος ... Από Μάνατζερ κατέληξε να φτιάχνει κήπο να κάθεται στο καφενείο του χωριού να μην ανοίγει ίντερνετ και να πηγαίνει για ελιές και να γελάει με την ψυχή του... Μας φάγανε οι παράδες και γινόμαστε μίζερα σκουπίδια σαν τους ξένους δεν πειράζει... Κάντε αυτό που θέλετε και σας κάνει να νιώθετε καλά και να είστε χαρούμενοι Ο Γερμανός ήρθε για διακοπές. Άρα συμφωνεί με αυτό που λέμε όλοι του εξωτερικού, δηλαδή ότι η Ελλάδα είναι εξαιρετική για διακοπές. Γιατί στην καθημερινή ζωή που περιλαμβάνει τρέξιμο, ευθύνες, δουλειά κλπ γίνεται μπάχαλο. Προσωπικά έφυγα γιατί δεν άντεχα την μιζέρια και την μη τήρηση κανόνων. Ρδέλο τελείως! Όσο για την Σκανδιναβία, βουρ για Νορβηγία. Σε όποιον τόπο και αν πας, ποσοστιαία θα δίνεις τα ίδια. Αλλά στο τέλος, σε απόλυτα ποσά, εκεί θα σου μένουν περισσότερα (η αγοραστική δύναμη που προαναφέρθηκε). 4 1
LongTom Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Στις 21/1/2022 στις 8:18 ΠΜ, James Bon είπε Ποια είναι η γνώμη σας για την ποιότητα ζωής στις Σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία); Χάλια είναι, μην έρθεις. 1 2
dbrillis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 8 ώρες πριν, vs_skg είπε Την παπαρολογια με καφε στο χερι για ωρες επι ωρων μονο στην Ελλαδα θα την βρεις. Απο κει και περα υπαρχουν δυο κατηγοριες ανθρωπων: Αυτοι που αυτο το βλεπουν προτερημα, και αυτοι που το βλεπουν μειονεκτημα. Και την παπαρολογια με 4 τουλάχιστον ηδη ναρκωτικών+ μανιταρια+μπαφο(που δε το εβαλα στην κατηγορία ναρκωτικά) που την βρίσκεις; Μόνο Ολλανδία ή γενικά βόρεια; Μη τα ισοπεδώνουμε ολα. Οι βόρειοι διασκεδαζουν μονοι τους, αυτο λείπει απο τους ξενιτεμένους, οχι ο 4 ωρες καφές στην καφετέρια. Τέλος οσο καθεσαι σε μια χωρα, γινεσε ίδιος με αυτούς, εσυ ξενέρωτος και οι Γερμανοί ή ότι αλλο θες αν μενουν Ελλάδα, εξελλιζονται. 3
mecanomecano Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, dbrillis είπε Τέλος οσο καθεσαι σε μια χωρα, γινεσε ίδιος με αυτούς, εσυ ξενέρωτος και οι Γερμανοί ή ότι αλλο θες αν μενουν Ελλάδα, εξελλιζονται. 2 2
dbrillis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 καναμε ένα τυπογραφικο λαθος, μη βαρας. Εξελληνιζονται, ήθελα να πω 😊 1
DrKo Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, LongTom είπε Χάλια είναι, μην έρθεις. Νομίζω η μόνη συμφέρουσα απάντηση. Κάθε φορά την πατάω και ξεχνάω αυτό αυτό πρέπει να απαντήσω. 2
mecanomecano Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εχοντας ταξιδεψει σε πολλες ευρωπαϊκές χωρες ολα αυτα τα χρονια ενα πραγμα που μου εκανε εντυπωση ειναι το πνευμα ανεξαρτησίας που εχουν οι πολιτες στην Σκανδιναβια.Οι χωρες τους ειναι μικρες-λιγα εκατ κατοικοι-ομως εχουν τα δικα τους νομίσματα και ειναι περήφανοι για αυτα.Αυτο που εκαναν Ολλανδοι Αυστριακοί και...εμεις να σκοτωσουμε τα νομισματα μας για ενα "Ευρωπαικο" δεν θελουν ουτε να το ακουσουν.Μαγκια τους. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2022 από mecanomecano
dbrillis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, DrKo είπε Νομίζω η μόνη συμφέρουσα απάντηση. Κάθε φορά την πατάω και ξεχνάω αυτό αυτό πρέπει να απαντήσω. Η σωστη απαντηση ειναι, δεν υπαρχει απαντηση, πηγαινε/ελα δοκιμασε μονος σου. Για τον καθενα ειναι διαφορετικα.
vs_skg Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, dbrillis είπε Και την παπαρολογια με 4 τουλάχιστον ηδη ναρκωτικών+ μανιταρια+μπαφο(που δε το εβαλα στην κατηγορία ναρκωτικά) που την βρίσκεις; Μόνο Ολλανδία ή γενικά βόρεια; Μη τα ισοπεδώνουμε ολα. Οι βόρειοι διασκεδαζουν μονοι τους, αυτο λείπει απο τους ξενιτεμένους, οχι ο 4 ωρες καφές στην καφετέρια. Τέλος οσο καθεσαι σε μια χωρα, γινεσε ίδιος με αυτούς, εσυ ξενέρωτος και οι Γερμανοί ή ότι αλλο θες αν μενουν Ελλάδα, εξελλιζονται. Μεστή, αντικειμενική άποψη. Αναμενόμενο από το ινσόμνια, βέβαια. 3
Macosj Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 31 λεπτά πριν, mecanomecano είπε Εχοντας ταξιδεψει σε πολλες ευρωπαϊκές χωρες ολα αυτα τα χρονια ενα πραγμα που μου εκανε εντυπωση ειναι το πνευμα ανεξαρτησίας που εχουν οι πολιτες στην Σκανδιναβια.Οι χωρες τους ειναι μικρες-λιγα εκατ κατοικοι-ομως εχουν τα δικα τους νομίσματα και ειναι περήφανοι για αυτα.Αυτο που εκαναν Ολλανδοι Αυστριακοί και...εμεις να σκοτωσουμε τα νομισματα μας για ενα "Ευρωπαικο" δεν θελουν ουτε να το ακουσουν.Μαγκια τους. Αυτό που οι Έλληνες ασχολούνται τόσο με την πολιτική είναι που δεν έχω δει πουθενά. Όποιος ασχολείται με την πολιτική είναι ευάλωτος στην χειραγώγηση, ενημερώνεται από ΜΜΕ που προφανώς τον κατευθύνουν και άρα είναι εύκολο υποχείριο. Στην βόρεια Ευρώπη είναι αλλιώς, οι άνθρωπο σκέφτονται ελεύθερα. Προφανώς δεν ανοίγουν συζητήσεις για πολιτικά, εκτος από τις παρέες τους. Εγω είχα έρθει Ελλάδα και όλοι μιλούσαν για πολιτική αι το χειρότερο όλοι ήταν σίγουροι ότι θα συμφωνήσεις μαζί τους. Ακόμα θυμάμαι πόσο άβολα ένιωθα όταν ο άλλος ρωτούσε αν κατέβηκα στη διαδήλωση για την Μακεδονία είναι μια, λες και του είχα πει ότι εγώ είμαι της ίδιας άποψης μαζί του, αν του πεις ότι είσαι απόλυτα συμφώνως με την συνθήκη θα χαλάσετε τις καρδιές σας. Για αυτό οι βόρειοι δεν μιλούν για πολιτική με άγνωστους, και πολύ καλά κάνουν
insomniac01 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, dbrillis είπε Και την παπαρολογια με 4 τουλάχιστον ηδη ναρκωτικών+ μανιταρια+μπαφο(που δε το εβαλα στην κατηγορία ναρκωτικά) που την βρίσκεις; Μόνο Ολλανδία ή γενικά βόρεια; Μη τα ισοπεδώνουμε ολα. Οι βόρειοι διασκεδαζουν μονοι τους, αυτο λείπει απο τους ξενιτεμένους, οχι ο 4 ωρες καφές στην καφετέρια. Τέλος οσο καθεσαι σε μια χωρα, γινεσε ίδιος με αυτούς, εσυ ξενέρωτος και οι Γερμανοί ή ότι αλλο θες αν μενουν Ελλάδα, εξελλιζονται. Μπράβο που ξεχώρισες τα μανιτάρια από τα ναρκωτικά.
DrKo Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, dbrillis είπε Η σωστη απαντηση ειναι, δεν υπαρχει απαντηση, πηγαινε/ελα δοκιμασε μονος σου. Για τον καθενα ειναι διαφορετικα. Επειδή ακριβώς υπάρχουν χρήστες σαν και εσένα, η μόνη συμφέρουσα απάντηση είναι "Χάλια είναι, μην έρθεις". Βέβαια, εσύ θα επιμένεις σε αυτό που είπες, θα κάνεις και κάποια επίθεση επειδή θα προσβληθείς από αυτό που έγραψα, αλλά στο τέλος το λάθος είναι δικό μου, που έπρεπε να είχα γράψει εξ αρχής "Χάλια είναι, μην έρθεις". 1
csontheline Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Για μία ακόμα φορά σας ευχαριστώ από καρδιάς που μπορώ να δημοσιεύσω το αγαπημένο μου meme. Εύγε! On topic, στο παρόν θέμα βλέπουμε γιατί διαφέρουμε από τους Σκανδιναβούς (οι οποίοι έχουν στην κουλτούρα τους το πολύ ποτό, ίσως και να γεννιούνται με ποσοστό αλκοόλ).
insomniac01 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Στις 24/1/2022 στις 9:21 ΜΜ, csontheline είπε Για μία ακόμα φορά σας ευχαριστώ από καρδιάς που μπορώ να δημοσιεύσω το αγαπημένο μου meme. Εύγε! On topic, στο παρόν θέμα βλέπουμε γιατί διαφέρουμε από τους Σκανδιναβούς (οι οποίοι έχουν στην κουλτούρα τους το πολύ ποτό, ίσως και να γεννιούνται με ποσοστό αλκοόλ). https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption_per_capita
DrKo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, insomniac01 είπε https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption_per_capita Όπου φαίνεται πως η κατανάλωση αλκοόλ στην Ελλάδα και για το 2016, είναι ίδια με αυτή στην Δανία και περισσότερη από αυτή στην Σουηδία και στην Νορβηγία. Δηλαδή, δεν ισχύει ότι οι Σκανδιναβοί καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ από τους Έλληνες. Επιπροσθέτως, στην Ελλάδα υπάρχει περισσότερος υπέρβαρος πληθυσμός από ότι στις Σκανδιναβικές χώρες: https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Overweight_and_obesity_-_BMI_statistics Δηλαδή, ο μύθος της καλής ζωής δεν ισχύει υπέρ της Ελλάδας. Μία χωριάτικη και η φέτα έχει μείνει, όπου η φέτα είναι τυρί που ήρθε από την Μ. Ανατολή και το υιοθέτησε η Ελλάδα, ενώ η ντομάτα ήρθε από την Αμερική. 😂 Υ.Γ. Και η έλλειψη βιταμίνης D (αυτής που θέλει ήλιο ντε) είναι **περισσότερη** νότια Ευρώπη από ότι στην Βόρεια: Vitamin D deficiency (serum 25-hydroxyvitamin D (25(OH)D) <50 nmol/L or 20 ng/mL) is common in Europe and the Middle East. It occurs in <20% of the population in Northern Europe, in 30-60% in Western, Southern and Eastern Europe and up to 80% in Middle East countries. Πηγή: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30721133/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα