vs_skg Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 31 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Το βαρετες παει στο γεγονος οτι οι συζητησεις ειναι βαρετες γιατι περιοριζονται σε πολυ λιγα θεματα λογω PC Έτσι όπως το λες ακούγεται σαν το πρόβλημα είναι δικό σου που δεν μπορείς να μιλήσεις με κάποιον άγνωστο χωρίς να θίξεις ευαίσθητα ζητήματα. - Γεια - Γεια - Ποια η γνώμη σου για τους μετανάστες; -😵
Gingerbread Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Θα σας πω την άποψη μου ως μισός Δανός (we were called Δανέζοι once) 1. Δύσκολο κλίμα, πρόκειται για χώρα στη θάλασσα οπότε το κλίμα είναι ένα τσικ πιο ήπιο (κρύο ξεκάθαρα όμως μην παραπλανηθεί κανείς), κυρίως βρέχει παρά χιονίζει (όχι ότι δε χιονίζει) και έχει υγρασία. 2. Η γλώσσα είναι λίγο δύστροπη για έναν Έλληνα, αν ξέρεις γερμανικά βοηθάει (λίγο) 3. Οι Δανοί δεν είναι και οι πιο φιλόξενοι άνθρωποι, αλλά αν, επαναλαμβάνω αν (είπα αν;) αποκτήσεις παρέες, θα κάνεις φίλους (όχι ακριβώς όπως ο Έλληνας κολλητός σου) 4. Είναι όλα πολύ ακριβά αλλά οι δουλειές επίσης πληρώνουν καλά ακόμα και αν είσαι σερβιτόρος 5. Η ποιότητα ζωής είναι καλή (συγκοινωνίες, υπηρεσίες κτλ) αλλά το κρύο είναι περιορισμός. Σίγουρα θα δεις κόσμο να πάει βόλτες και να απολαμβάνει τον ήλιο με 2 βαθμούς και T shirt αλλά για Έλληνα είναι δύσκολο. Έχει παραλίες?!?!?! (Έχει, αλλά δεν έχει) 6. Έχει καλά πανεπιστήμια. 9
insomniac01 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Θα σας πω την άποψη μου ως μισός Δανός (we were called Δανέζοι once) 1. Δύσκολο κλίμα, πρόκειται για χώρα στη θάλασσα οπότε το κλίμα είναι ένα τσικ πιο ήπιο (κρύο ξεκάθαρα όμως μην παραπλανηθεί κανείς), κυρίως βρέχει παρά χιονίζει (όχι ότι δε χιονίζει) και έχει υγρασία. 2. Η γλώσσα είναι λίγο δύστροπη για έναν Έλληνα, αν ξέρεις γερμανικά βοηθάει (λίγο) 3. Οι Δανοί δεν είναι και οι πιο φιλόξενοι άνθρωποι, αλλά αν, επαναλαμβάνω αν (είπα αν;) αποκτήσεις παρέες, θα κάνεις φίλους (όχι ακριβώς όπως ο Έλληνας κολλητός σου) 4. Είναι όλα πολύ ακριβά αλλά οι δουλειές επίσης πληρώνουν καλά ακόμα και αν είσαι σερβιτόρος 5. Η ποιότητα ζωής είναι καλή (συγκοινωνίες, υπηρεσίες κτλ) αλλά το κρύο είναι περιορισμός. Σίγουρα θα δεις κόσμο να πάει βόλτες και να απολαμβάνει τον ήλιο με 2 βαθμούς και T shirt αλλά για Έλληνα είναι δύσκολο. Έχει παραλίες?!?!?! (Έχει, αλλά δεν έχει) 6. Έχει καλά πανεπιστήμια. Επειδή γνωρίζω και εγώ από Δανία, συμφωνώ. Επίσης αν σε εμπιστευθούν Δανοί θα είναι πιο πραγματικοί φίλοι σου από ότι Έλληνες με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή θα ανήκεις πάντα στον κύκλο τους (που είναι μικρός). Κατά τα άλλα είναι απαιτητικοί ως άνθρωποι, ειδικά στις δουλειές. Δηλαδή αν δουλεύεις 5 ώρες, θέλουν και τις 5 ώρες να είσαι ΕΚΕΙ. Στην Ελλάδα μπορεί να δουλεύουμε πολλοί αλλά πολλές ώρες είμαστε γιούχου. Αυτό δεν υπάρχει στην Δανία. Να το θέσω αλλιώς, έχουν πολύ υψηλά την λέξη υπευθυνότητα. Επίσης το είσαι από Ελλάδα δεν μετράει στους Δανούς (δηλαδή από θεωρητικά αρχαία κουλτούρα). Στους Άγγλους ναι, περνάει ως ένα βαθμό. Στις Σκανδιναβικές χώρες ΟΧΙ. Επίσης τα γελάκια και το overall excitement χωρίς λόγο είναι no-no επίσης. Αλλιώς θα σε αντιμετωπίσουν σαν ηλίθιο. Η γλώσσα συμφωνώ είναι κάπως δύσκολη άλλα όχι και τόσο. Για σερβιτόρος θα πρέπει να ξέρεις την γλώσσα, για μάγειρας μάλλον όχι. Αν ο OP θέλει να πάει εκεί ας ξεκινήσει με κάνα valkommen, κλπ. και βλέπει. P.S.: Τρώνε πολλά γλυκά και η ο δήμος Κοπεγχάγης δίνει δωρεάν σινεμά το καλοκαίρι στην ύπαιθρο όπου μαζεύονται δεκάδες άτομα σε στυλ picnic. Επίσης γιορτάζουν θερινό και χειριμενό ηλιοστάσιο πως λέγεται με φωτιές (ναι ανάβουν φωτιές οι Βίκινγκ). Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από insomniac01 4
DrLo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, SB_1957 είπε Τα τρόφιμα που είναι καθημερινή δαπάνη Ένας απλός "rule of thumb" στα οικονομικά είναι ότι όσο μεγαλύτερο % της μέσης οικογενειακής δαπάνης είναι τα τρόφιμα, τόσο σε χειρότερη οικονομική κατάσταση βρίσκεται μια χώρα. Το ότι έχετε άλλη αντίληψη στο πόσο σημαντική σαν ποσοστό είναι η δαπάνη για το γάλα, απαντά σε πολλά από τα ερωτήματα του topic.
SB_1957 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, DrLo είπε Ένας απλός "rule of thumb" στα οικονομικά είναι ότι όσο μεγαλύτερο % της μέσης οικογενειακής δαπάνης είναι τα τρόφιμα, τόσο σε χειρότερη οικονομική κατάσταση βρίσκεται μια χώρα. Το ότι έχετε άλλη αντίληψη στο πόσο σημαντική σαν ποσοστό είναι η δαπάνη για το γάλα, απαντά σε πολλά από τα ερωτήματα του topic. Ας το ξαναπώ για πολλοστή φορά! Κάποιος ανέφερε ότι οι τιμές στην Νορβηγία είναι ίδιες ή χαμηλότερες από Ελλάδα! Και γω απαντώ ότι σε βασικά καθημερινά τρόφιμα είναι πολύ πιο ακριβές, ενώ σε άλλα είδη, ναι, είναι ίδιες ή/και φθηνότερες! Το γάλα μπορεί να είναι σημαντικό τρόφιμο, αλλά δεν ζει μια οικογένεια μόνο με γάλα! Και προσωπικά το γάλα το καταναλώνω περισσότερο από το νερό και για μένα είναι σημαντικό, αλλά δεν μπορώ να ζήσω μόνο με γάλα, επειδή είναι φτηνό!!!
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, vs_skg είπε Έτσι όπως το λες ακούγεται σαν το πρόβλημα είναι δικό σου που δεν μπορείς να μιλήσεις με κάποιον άγνωστο χωρίς να θίξεις ευαίσθητα ζητήματα. - Γεια - Γεια - Ποια η γνώμη σου για τους μετανάστες; -😵 Αυτο που ειπα ειναι οτι στη Σουηδια ολα σχεδον θεωρουνται ευαισθητα θεματα. Καταλληγεις να μιλας μονο για τον καιρο. Τα κινητρα τους ειναι σωστα βεβαια, δεν θελουν να αναφερουν κατι που θα κανουν τον αλλο να νιωσει αβολα.
Ntinaras Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, DrLo είπε Ένας απλός "rule of thumb" στα οικονομικά είναι ότι όσο μεγαλύτερο % της μέσης οικογενειακής δαπάνης είναι τα τρόφιμα, τόσο σε χειρότερη οικονομική κατάσταση βρίσκεται μια χώρα. Το ότι έχετε άλλη αντίληψη στο πόσο σημαντική σαν ποσοστό είναι η δαπάνη για το γάλα, απαντά σε πολλά από τα ερωτήματα του topic. Επισης, μπορει να ειναι ολα πιο ακριβα και ο μισθος πιο υψηλος, αλλα ετσι αυτοματα καποια προιοντα γινονται παμφτηνα Στην ελλαδα για να παρεις ενα κινητο, κανεις οικονομιες 3 μηνες, στην Δανια θα κανεις μια βδομαδα. 1
Vigilante1319 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Για ποια διασκεδαση μιλατε στην ελλαδα να περιμενεις να μπεις σε νυχτερινο κεντρο με τις ωρες για να σε δει ο καθε πορτας απο πανω μεχρι κατω και να φας και το ακυρο σου επειδη δεν εισαι γυναικα? 2
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, Vigilante1319 είπε Για ποια διασκεδαση μιλατε στην ελλαδα να περιμενεις να μπεις σε νυχτερινο κεντρο με τις ωρες για να σε δει ο καθε πορτας απο πανω μεχρι κατω και να φας και το ακυρο σου επειδη δεν εισαι γυναικα? Αυτό ακριβώς. Χώρια που άμα μετά από λίγο δεν σε τσούζουν τα μάτια και βρωμάνε τα ρούχα από την τσιγαρίλα δεν έχεις περάσει καλά 4
DownUNDERground Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Ntinaras είπε Στην ελλαδα για να παρεις ενα κινητο, κανεις οικονομιες 3 μηνες, στην Δανια θα κανεις μια βδομαδα. Η λεγόμενη αγοραστική δύναμη. 1
rodosf1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, insomniac01 είπε Επειδή γνωρίζω και εγώ από Δανία, συμφωνώ. Επίσης αν σε εμπιστευθούν Δανοί θα είναι πιο πραγματικοί φίλοι σου από ότι Έλληνες με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή θα ανήκεις πάντα στον κύκλο τους (που είναι μικρός). Κατά τα άλλα είναι απαιτητικοί ως άνθρωποι, ειδικά στις δουλειές. Δηλαδή αν δουλεύεις 5 ώρες, θέλουν και τις 5 ώρες να είσαι ΕΚΕΙ. Στην Ελλάδα μπορεί να δουλεύουμε πολλοί αλλά πολλές ώρες είμαστε γιούχου. Αυτό δεν υπάρχει στην Δανία. Να το θέσω αλλιώς, έχουν πολύ υψηλά την λέξη υπευθυνότητα. Επίσης το είσαι από Ελλάδα δεν μετράει στους Δανούς (δηλαδή από θεωρητικά αρχαία κουλτούρα). Στους Άγγλους ναι, περνάει ως ένα βαθμό. Στις Σκανδιναβικές χώρες ΟΧΙ. Επίσης τα γελάκια και το overall excitement χωρίς λόγο είναι no-no επίσης. Αλλιώς θα σε αντιμετωπίσουν σαν ηλίθιο. Η γλώσσα συμφωνώ είναι κάπως δύσκολη άλλα όχι και τόσο. Για σερβιτόρος θα πρέπει να ξέρεις την γλώσσα, για μάγειρας μάλλον όχι. Αν ο OP θέλει να πάει εκεί ας ξεκινήσει με κάνα valkommen, κλπ. και βλέπει. P.S.: Τρώνε πολλά γλυκά και η ο δήμος Κοπεγχάγης δίνει δωρεάν σινεμά το καλοκαίρι στην ύπαιθρο όπου μαζεύονται δεκάδες άτομα σε στυλ picnic. Επίσης γιορτάζουν θερινό και χειριμενό ηλιοστάσιο πως λέγεται με φωτιές (ναι ανάβουν φωτιές οι Βίκινγκ). θα συμπληρώσω απλά στο τελευταίο ότι κ εμείς γιορτάζουμε τα ηλιοστάσια, απλά έχουν τοποθετηθεί εκεί άλλες γιορτές για λόγους συνέχειας Πολύ σωστές οι επισημάνσεις όλων και σχετικά με τη διαφωνία για το φτηνή/ακριβή χώρα σε σχέση με μισθό υπάρχει ο δείκτης τιμών καταναλωτή σε όλες τις χώρες που δείχνει χοντρικά την σύγκριση (πάντα κατά μ.ο., άλλο αν εγω θέλω κάθε μέρα να τρώω μοσχάρι πχ) σε σχέση με το μέσο μισθό. Αν είμαι πχ καθαριστής είναι αλλιώς από το να είμαι manager τράπεζας σε κάθε χώρα. Για εμένα το δύσκολο σε χώρες του Ευρ. Βορρά είναι ο καιρός για τον Έλληνα, γιατί αν κ πανέμορφες χώρες μέχρι να συνηθίσεις το κρύο είναι καπως απαγορευτικό το έξω. Έτσι καταλήγεις στο "μέσα μέσα μέσα" κ αυτό μοιραία δεν είναι πολύ καλό. Χωρίς να εννοώ ότι στην Ελλάδα θα έκανες τρελή ζωή αλλά ενα καφεδάκι με φίλους στον ήλιο, μια εκδρομουλα μια Κυριακή πρωί είναι μια δραστηριότητα που 30-40 φορές το χρόνο θα το καταφέρεις στη χώρα μας. Netflix, Gaming κ βιβλία έχει παντού. Το θέμα είναι να σκεφτεί κανείς τι τον κάνει ευτυχισμένο κ να το κυνηγήσει. Αν είναι τα + περισσότερα πήγαινε βόρεια, αλλιώς μείνε εδώ κ πάλεψε όσο μπορείς, στην ανάγκη άλλαξε πορεία ζωής επαγγελματικά, δεν χάλασε ο κόσμος. 5 2
Dimichios Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, rodosf1 είπε θα συμπληρώσω απλά στο τελευταίο ότι κ εμείς γιορτάζουμε τα ηλιοστάσια, απλά έχουν τοποθετηθεί εκεί άλλες γιορτές για λόγους συνέχειας Πολύ σωστές οι επισημάνσεις όλων και σχετικά με τη διαφωνία για το φτηνή/ακριβή χώρα σε σχέση με μισθό υπάρχει ο δείκτης τιμών καταναλωτή σε όλες τις χώρες που δείχνει χοντρικά την σύγκριση (πάντα κατά μ.ο., άλλο αν εγω θέλω κάθε μέρα να τρώω μοσχάρι πχ) σε σχέση με το μέσο μισθό. Αν είμαι πχ καθαριστής είναι αλλιώς από το να είμαι manager τράπεζας σε κάθε χώρα. Για εμένα το δύσκολο σε χώρες του Ευρ. Βορρά είναι ο καιρός για τον Έλληνα, γιατί αν κ πανέμορφες χώρες μέχρι να συνηθίσεις το κρύο είναι καπως απαγορευτικό το έξω. Έτσι καταλήγεις στο "μέσα μέσα μέσα" κ αυτό μοιραία δεν είναι πολύ καλό. Χωρίς να εννοώ ότι στην Ελλάδα θα έκανες τρελή ζωή αλλά ενα καφεδάκι με φίλους στον ήλιο, μια εκδρομουλα μια Κυριακή πρωί είναι μια δραστηριότητα που 30-40 φορές το χρόνο θα το καταφέρεις στη χώρα μας. Netflix, Gaming κ βιβλία έχει παντού. Το θέμα είναι να σκεφτεί κανείς τι τον κάνει ευτυχισμένο κ να το κυνηγήσει. Αν είναι τα + περισσότερα πήγαινε βόρεια, αλλιώς μείνε εδώ κ πάλεψε όσο μπορείς, στην ανάγκη άλλαξε πορεία ζωής επαγγελματικά, δεν χάλασε ο κόσμος. Δυστυχώς σκεφτόνται όλοι πια με το χρήμα...δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις βέβαια μιας και είναι ο κινητήριος μοχλός της κοινωνίας μας ωστόσο είναι πολλά πράγματα που πρέπει να βάλετε κάτω. Θα είστε χαρούμενοι αν βγάζετε 10κ το μήνα και ανυπομονείτε να έρθετε ελλάδα; Ξέρω άτομα που ακόμα που ζούσαν στο εξωτερικό στην ίδια πόλη και ο ένας είχε μόνο αρνητικά και ο άλλος μόνο θετικά ... Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν έχουμε τις ίδιες εμπειρίες. Μιλώντας καθαρά για μένα δεν θα πήγαινα να μείνω και να δουλέψω στο εξωτερικό ΠΟΤΕ . Γιατί; Γιατί όσες φορές πήγα είτε για διακοπές είτε για δουλειά πάντα έβλεπα ανθρώπους που στα μάτια μου έμοιαζαν μίζεροι... έβλεπα παρέες σε καφετέριες είτε να μην μιλάνε είτε να είναι συνάδελφοι και να λε΄νε για δουλειές... Αυτή είναι η ζωή; Έχουμε στο χωριό έναν γερμανό που έβγαζε πολλά λεφτά και λέει σώθηκε που έφυγε από το χάος και ότι και που έβγαλε λεφτά ένιωθε άδειος ... Από Μάνατζερ κατέληξε να φτιάχνει κήπο να κάθεται στο καφενείο του χωριού να μην ανοίγει ίντερνετ και να πηγαίνει για ελιές και να γελάει με την ψυχή του... Μας φάγανε οι παράδες και γινόμαστε μίζερα σκουπίδια σαν τους ξένους δεν πειράζει... Κάντε αυτό που θέλετε και σας κάνει να νιώθετε καλά και να είστε χαρούμενοι 1 1 2
yanis13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Dimichios είπε Δυστυχώς σκεφτόνται όλοι πια με το χρήμα...δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις βέβαια μιας και είναι ο κινητήριος μοχλός της κοινωνίας μας ωστόσο είναι πολλά πράγματα που πρέπει να βάλετε κάτω. Θα είστε χαρούμενοι αν βγάζετε 10κ το μήνα και ανυπομονείτε να έρθετε ελλάδα; Ξέρω άτομα που ακόμα που ζούσαν στο εξωτερικό στην ίδια πόλη και ο ένας είχε μόνο αρνητικά και ο άλλος μόνο θετικά ... Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν έχουμε τις ίδιες εμπειρίες. Μιλώντας καθαρά για μένα δεν θα πήγαινα να μείνω και να δουλέψω στο εξωτερικό ΠΟΤΕ . Γιατί; Γιατί όσες φορές πήγα είτε για διακοπές είτε για δουλειά πάντα έβλεπα ανθρώπους που στα μάτια μου έμοιαζαν μίζεροι... έβλεπα παρέες σε καφετέριες είτε να μην μιλάνε είτε να είναι συνάδελφοι και να λε΄νε για δουλειές... Αυτή είναι η ζωή; Έχουμε στο χωριό έναν γερμανό που έβγαζε πολλά λεφτά και λέει σώθηκε που έφυγε από το χάος και ότι και που έβγαλε λεφτά ένιωθε άδειος ... Από Μάνατζερ κατέληξε να φτιάχνει κήπο να κάθεται στο καφενείο του χωριού να μην ανοίγει ίντερνετ και να πηγαίνει για ελιές και να γελάει με την ψυχή του... Μας φάγανε οι παράδες και γινόμαστε μίζερα σκουπίδια σαν τους ξένους δεν πειράζει... Κάντε αυτό που θέλετε και σας κάνει να νιώθετε καλά και να είστε χαρούμενοι Δηλαδη εμεις ειμαστε η πηγη ζωντανιας και αυθεντικοτητας και ολοι οι ξενοι ειναι μιζερα σκουπιδια; Κατι μου λεει οτι δεν ισχυει αυτο και ισοπεδωνεις απλα επειδη δε θες να ζησεις εξω. Ναι μπορει να μη σου ταιριαζει, αλλα οχι και μιζερα σκουπιδια. Εγω τοσο στη Βορεια Ιταλια που εχω βρεθει καποιους μηνες στα πλαισια τους ερασμους, οπου συναντησα εξαιρετικα ζεστους και ευχαριστους ανθρωπους, οσο και στα ταξιδια που εχω κανει στο εξωτερικο δεν εχω παρατηρησει αυτο που λες εσυ. Ακομα και στην Μπρατισλαβα οπου εχω βρεθει καποιες φορες (λογω σπουδων συγγενη μου) οπου μιλαμε για καθαρα κεντροευρωπαιους που φημιζονται για την κρυαδα τους, δε παρατηρησα κατι τετοιο σε εντονο βαθμο. Επισης στην Πολωνια θυμαμαι ειχα βρεθει σε ενα μερος με μουσικη και ειχα παθει πλακα απο το ποσο εντονα διασκεδαζαν οι Πολωνοι. Με λιγα λογια, παντου θα βρεις ολες τις κατηγοριες ανθρωπων. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2022 από yanis13 7 2
Bitbit Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, Dimichios είπε έβλεπα παρέες σε καφετέριες είτε να μην μιλάνε είτε να είναι συνάδελφοι και να λε΄νε για δουλειές... Αυτή είναι η ζωή; θα σχολιάσω μόνο αυτό γιατί δε κρατήθηκα. Ενώ στην ελλάδα ποια η διαφορά; Βγείτε έξω και αν όχι η πρώτη, η δεύτερη παρέα που θα βρείτε σε καφετέρια, θα είναι όλοι σκυμμένοι πάνω από το κινητό και δε θα μιλάνε καν μεταξύ τους. Το έχω δει άπειρες φορές που είναι πλεον ο κανόνας. Ο καθένας έχει τα δικά του γούστα αλλά μη λέμε ότι εμείς είμαστε οι σωστοί και οι άλλοι οι ξενέρωτοι. Σε κάποια πράγματα μπορεί να είμαστε καλοί, σε κάποια σίγουρα δεν είμαστε. Είναι και πως έχει συνηθίσει ο καθένας και κυρίως πόσο αντικειμενικός είναι. Μιλάς με άλλον και σου λέει σαν την ελλάδα πουθενά. Και όταν τον ρωτάς σε ποιες χώρες έχει πάει σου λέει σε καμία. Θα τον πάρεις σοβαρά; Κι αυτό το έχω παρατηρήσει σε πολλούς. Αυτοί που δεν έχουν ταξιδέψει πουθενά, αυτοί είναι που πιστεύουν ότι μόνο η ελλάδα αξίζει να ζεις. 14 3
vs_skg Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Την παπαρολογια με καφε στο χερι για ωρες επι ωρων μονο στην Ελλαδα θα την βρεις. Απο κει και περα υπαρχουν δυο κατηγοριες ανθρωπων: Αυτοι που αυτο το βλεπουν προτερημα, και αυτοι που το βλεπουν μειονεκτημα. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα