Bitbit Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 δεν έχω πάει σε αυτές τις χώρες για να κρίνω αλλά θα σχολιάσω το θέμα διασκέδαση που ακούγεται συνέχεια όταν κάνουμε σύγκριση με την ελλάδα. Για ποια ακριβώς διασκέδαση μιλάμε; Γιατί για τους περισσότερους που ξέρω εδώ η μόνη τους διασκέδαση είναι η καφετέρια. Κάθομαι με ένα φραπέ στο χέρι και λέω μαλακίες. Και γαμώ τη διασκέδαση. Δηλαδή πόσο χειρότερα είναι σε αυτές τις χώρες; 14 4
DrLo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Στις 21/1/2022 στις 1:41 ΜΜ, jmmys είπε Αν έχεις αρκετά χρήματα, η Ελλάδα είναι η πιο ωραία χώρα να ζεις. Αν έχεις "αρκετά" χρήματα , όλες οι χώρες είναι ωραίες να ζεις. Κάθε χώρα έχει τη "τιμή" της. Με "αρκετά" λεφτά και στη Σομαλία μια χαρά θα είναι, απλά είναι άλλο το "αρκετά" για κάθε περίπτωση. Με 1.000.000 ευρώ το χρονο και στη Σιέρα Λεόνε τέλεια είναι. Στις 21/1/2022 στις 3:07 ΜΜ, Land-decked είπε Έχεις πάει Ταϊλάνδη? Το χειρότερο κλίμα , ξυπνούσα κάθε πρωί με δυσκολία από την υγρασία! Χαλια!! Για άλλο λόγο πάνε εκεί, για κάνα ladyboy να τους πάρει από πίσω κλπ Καθε χώρα έχει κάποιες συγκεκριμένες παραθεριστικα κλισέ. Η Αγγλία έχει την Ισπανία/Πορτογαλία, η Σουηδία έχει νοτιοανατολική Ασία. Δεν πάνε μόνο άντρες. Ολόκληρες οικογένειες οι ζευγάρια συνταξιούχων , όπως πάνε Άγγλοι στις παραλίες της Ισπανίας. Απλά έχουνε πιάσει την συγκεκριμένοι αγορά αυτοί αυτές οι χώρες.
DrKo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 30 λεπτά πριν, Bitbit είπε δεν έχω πάει σε αυτές τις χώρες για να κρίνω αλλά θα σχολιάσω το θέμα διασκέδαση που ακούγεται συνέχεια όταν κάνουμε σύγκριση με την ελλάδα. Για ποια ακριβώς διασκέδαση μιλάμε; Γιατί για τους περισσότερους που ξέρω εδώ η μόνη τους διασκέδαση είναι η καφετέρια. Κάθομαι με ένα φραπέ στο χέρι και λέω μαλακίες. Και γαμώ τη διασκέδαση. Δηλαδή πόσο χειρότερα είναι σε αυτές τις χώρες; Π.χ., στις Βόρειες Χώρες, υπάρχουν μέρη μέσα στα δάση με πάγκους, καλύβες, και με σχάρα για να βάλεις φωτιά να ψήσεις. Τα μέρη αυτά είναι συνήθως κοντά σε φοβερή φυσική ομορφιά και το κράτος τα συντηρεί και φροντίζει πάντα να έχουν ξύλα κομμένα και έτοιμα για να βάζουν οι άνθρωποι φωτιά και να ψήνουν. Εννοείται τελείως τσάμπα. Οπότε, την Κυριακή, παίρνεις φίλους και παιδιά/σκυλιά, πας σε ένα δάσος, κουβαλάς τα φαγητά σου, και πας εκεί και βρίσκεις σχάρα, πάγκους, και ξύλα κομμένα και έτοιμα να σε περιμένουν για να κάνεις την φάση σου. Εκτός από αυτό, υπάρχουν άπειρες διαδρομές για cross-country skiing, και μέσα στα δάση νοικιάζουν ski εάν δεν έχεις δικά σου. Υπάρχουν κλειστές υποδομές για ό,τι σπορ μπορείς να φανταστείς, από floorball μέχρι fencing και τοξοβολία. Φυσικά το skating και το hockey εννοούνται και μπορείς να τα κάνεις στο πάρκο της γειτονιάς σου, όπου το κράτος φροντίζει να έχεις skating rink. Καφετέρια να κάτσεις να παρακολουθείς τους άλλους που περνάνε, πολύ δύσκολα, έως πάρα πολύ δύσκολα. Όμως, παίζουν κινηματογράφοι, μουσεία, εκθέσεις, πολύ καλά bars με τεράστια selections από μπύρες, brandy, και whiskey εάν θες. Και αυτά τον χειμώνα που έχει μόνιμα υπό του μηδενός. Το καλοκαίρι που ανοίγει ο καιρός, εξασκείς άνετα το “Every man’s right”/“Freedom to roam” και πας όπου σου καπνίσει. https://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_to_roam Οπότε, θα ήθελα και εγώ να δω απάντηση στην ερώτησή σου! 8
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, DrLo είπε Αν έχεις "αρκετά" χρήματα , όλες οι χώρες είναι ωραίες να ζεις. ΌΧΙ όλες,μην λες υπερβολές,προτιμώ ΚΆΘΕ ευρωπαϊκή χώρα με "αρκετά χρήματα" από χωρες όπως η Σομαλία που ανέφερες. Μην το ξεφτιλισουμε. 44 λεπτά πριν, DrLo είπε Με 1.000.000 ευρώ το χρονο και στη Σιέρα Λεόνε τέλεια είναι. Βάλε 10 εκατομμύρια να είσαι πιο άνετος. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από jmmys
SB_1957 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 12 ώρες πριν, DrKo είπε Αυτό είναι λάθος σύγκριση και δεν ισχύει. Εάν πληρώνεσαι στην Ελλάδα, με μισθό Ελλάδας, τότε το supermarket της Νορβηγίας θα σου φανεί πανάκριβο σε κάποια θέματα και κανονικό προς ακριβό σε άλλα. Όμως, εάν πληρώνεσαι με μισθό Νορβηγίας, τότε το supermarket θα είναι μια χαρά, με αρκετά προϊόντα να είναι φθηνά έως αρκετά φθηνά. Επίσης, εάν θέλεις να φας ντομάτα και αγγούρι εκτός εποχής τους, αυτό θα το πληρώσεις ακριβά. Όμως, αντί για ντομάτα και αγγούρι, μπορείς να πάρεις παντζάρια και άλλες ρίζες που έχουν εδώ. Δεν είναι ανάγκη να φας γεμιστά Οκτώβρη μήνα, για παράδειγμα. Οπότε, τα λαχανικά δεν είναι ακριβά εάν ψωνίζεις εποχιακά και πληρώνεσαι με μισθό της χώρας που ζεις. Ειδικά για γάλατα, σε μερικές από τις Βόρειες χώρες, τα γάλατα είναι πιο φθηνά και από την Ελλάδα με απευθείας σύγκριση. Η μόνη εξαίρεση είναι το αλκοόλ, όπου είναι κρατικά ελεγχόμενο στις περισσότερες από τις Βόρειες Χώρες (εάν όχι σε όλες), και είναι όντως ακριβό από ό,τι χώρα και εάν πληρώνεσαι. Για αυτό οι Νορβηγοί πάνε στην Σουηδία για αλκοόλ, οι Σουηδοί στην Δανία, οι Φιλανδοί στην Εσθονία. Αλλά, δεν ισχύει ότι το κόστος ζωής είναι υψηλό. Το κόστος ζωής, εάν πληρώνεσαι από την ίδια χώρα, είναι κανονικό και, το πιο σημαντικό, ευέλικτο. Δηλαδή, ένας πλούσιος θα έχει μεγαλύτερο κόστος ζωής (π.χ. πολύ περισσότερους φόρους, καμία βοήθεια από το κράτος σε υγεία, υψηλότερα πρόστιμα τροχαίας, μικρότερα επιδόματα, υψηλότερα fees για τα παιδιά του στους παιδικούς σταθμούς, κτλ). Δεν μιλάω για εκτός εποχής φρούτα και λαχανικά και το κρέας, τα τυροκομικά, αναψυκτικά και αλλαντικά δεν είναι εποχιακά! Αλλά και στην εποχή τους να αγοράσεις π.χ. μελιτζάνες έχουν τουλάχιστον 2 ευρώ η μία! Ζεις Νορβηγία και σου φαίνονται φτηνά τα σούπερ μάρκετ;
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε Δεν μιλάω για εκτός εποχής φρούτα και λαχανικά και το κρέας, τα τυροκομικά, αναψυκτικά και αλλαντικά δεν είναι εποχιακά! Αλλά και στην εποχή τους να αγοράσεις π.χ. μελιτζάνες έχουν τουλάχιστον 2 ευρώ η μία! Ζεις Νορβηγία και σου φαίνονται φτηνά τα σούπερ μάρκετ; Με μισθό Ελλάδας ή μισθό Νορβηγίας; Τιμές προιόντων https://www.globalprice.info/en/?p=norway/grocery-food-prices-oslo Μισθοί https://checkinprice.com/average-minimum-salary-in-oslo-norway/ 2
DrKo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Ζεις Νορβηγία και σου φαίνονται φτηνά τα σούπερ μάρκετ; Ζω εκεί κοντά και μου φαίνεται ΟΚ να δίνω και εγώ 2€ για μία μελιτζάνα (βασικά είναι γύρω στα 6€/kg), 7€/kg για ντοματίνια, 13€/kg για ντομάτα (τώρα που μιλάμε), και 0.6€/lt για φρέσκο γάλα. Συγεκριμένα για το γάλα, η μέγιστη τιμή είναι κάτω από 1€/lt, την στιγμή που στην Ελλάδα πάει σχεδόν 1.€/lt και με κάποιες φορές κάτω τον μέσο μισθό. Για παράδειγμα, ΝΟΥΝΟΥ γάλα στα 1.4€/lt https://www.ab.gr/eshop/Galaktokomika-and-Eidi-Psygeioy/Gala/c/003001?q=:relevance&sort=relevance Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις αυτό που έγραψε και άλλος συμφορουμίτης 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Με μισθό Ελλάδας ή μισθό Νορβηγίας; Τιμές προιόντων https://www.globalprice.info/en/?p=norway/grocery-food-prices-oslo Μισθοί https://checkinprice.com/average-minimum-salary-in-oslo-norway/ Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από DrKo 2
mecanomecano Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Στις 21/1/2022 στις 12:06 ΜΜ, BlueBlade είπε Όπως στις περισσότερες χώρες της Β. Ευρώπης, πρακτικά δεν ξέρουν να διασκεδάζουν. Η ζωή τους περιστρέφεται στο σπίτι δουλειά - δουλειά σπίτι και τούμπα. Με μερικές εξαιρέσεις μια στο τόσο που θα πάνε σε ένα κλαμπ να γίνουν κώλος. Μέχρι εκεί. Δεν είναι τυχαίο, που τα έχουν "όλα", ένα κράτος που δουλεύει ρολόι, εργασιακή ασφάλεια, μισθούς, πράσινο κτλ. Αλλά ταυτόχρονα είναι στις τοπ χώρες από αυτοκτονίες. Αυτο με τις πολλες αυτοκτονίες σtην Σκανδιναβία ειναι ενας παλιος μυθος.Δεν ισχυει κατι τετοιο πολλες χωρες εχουν υψηλότερο Suicide rate. Αυτο που ισχυει ειναι οτι οι αυτοκτονίες σtην Σκανδιναβία καταχωρουνται σε αντιθεση με αλλες χωρες που συχνα τις καταγραφουν σαν "ατυχήματα" Το "διασκεδαση" ειναι και κατι σχετικο.Τα περισσοτερα που οι Ελληνες θεωρουν διασκέδαση δεν θα τα εκανα που να με πληρώνανε. 9 2
SB_1957 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 46 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Με μισθό Ελλάδας ή μισθό Νορβηγίας; Τιμές προιόντων https://www.globalprice.info/en/?p=norway/grocery-food-prices-oslo Μισθοί https://checkinprice.com/average-minimum-salary-in-oslo-norway/ 5 λεπτά πριν, DrKo είπε Ζω εκεί κοντά και μου φαίνεται ΟΚ να δίνω και εγώ 2€ για μία μελιτζάνα (βασικά είναι γύρω στα 6€/kg), 7€/kg για ντοματίνια, 13€/kg για ντομάτα (τώρα που μιλάμε), και 0.6€/lt για φρέσκο γάλα. Συγεκριμένα για το γάλα, η μέγιστη τιμή είναι κάτω από 1€/lt, την στιγμή που στην Ελλάδα πάει σχεδόν 1.€/lt και με κάποιες φορές κάτω τον μέσο μισθό. Για παράδειγμα, ΝΟΥΝΟΥ γάλα στα 1.4€/lt https://www.ab.gr/eshop/Galaktokomika-and-Eidi-Psygeioy/Gala/c/003001?q=:relevance&sort=relevance Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις αυτό που έγραψε και άλλος συμφορουμίτης Αναφέρθηκε ότι στα σούπερ μάρκετ οι τιμές είναι ίδιες ή πιο χαμηλές από την Ελλάδα, κάτι που δεν ισχύει για τα φρέσκα προϊόντα που ανέφερα! Το κοτόπουλο έχει σχεδόν 9 ευρώ το κιλό, ο μοσχαρίσιος κιμάς ξεκινάει από 15 ευρώ και το πιο φτηνό μοσχαρίσιο έχει 20 ευρώ. Στα μη τρόφιμα, ναι, οι τιμές είναι ίδιες ή και χαμηλότερες από την Ελλάδα. Αλλά πόσες φορές θα αγοράσεις απορρυπαντικά και καθαριστικά ή ηλεκτρονικά κ.λπ. Τα τρόφιμα που είναι καθημερινή δαπάνη είναι πιο ακριβά από Ελλάδα και σε συνδυασμό με τα ακριβά ενοίκια το κόστος ζωής είναι υψηλό, παρά τον υψηλό μισθό! Και τώρα που έχουν εκτοξευθεί και οι τιμές στο ρεύμα που χρησιμοποιείται και για θέρμανση, το κόστος έχει ανέβει ακόμη περισσότερο! Αλλά παρόλα αυτά για μένα εξακολουθεί να είναι η καλύτερη χώρα να ζεις, αν έχεις σταθερή και καλοπληρωμένη δουλειά!
DrKo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Αναφέρθηκε ότι στα σούπερ μάρκετ οι τιμές είναι ίδιες ή πιο χαμηλές από την Ελλάδα, κάτι που δεν ισχύει για τα φρέσκα προϊόντα που ανέφερα! Κάνεις λάθος. Έγραψα ότι στα γάλατα οι τιμές είναι χαμηλότερες, όπου και είναι. Διάβαζε καλύτερα σε παρακαλώ. 7 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Τα τρόφιμα που είναι καθημερινή δαπάνη είναι πιο ακριβά από Ελλάδα και σε συνδυασμό με τα ακριβά ενοίκια το κόστος ζωής είναι υψηλό, παρά τον υψηλό μισθό! Και τώρα που έχουν εκτοξευθεί και οι τιμές στο ρεύμα που χρησιμοποιείται και για θέρμανση, το κόστος έχει ανέβει ακόμη περισσότερο! Είναι πιο ακριβά από την Ελλάδα αλλά και οι μισθοί είναι και υψηλότεροι. Δεν μπορείς να συγκρίνεις απευθείας τις τιμές των supermarket δύο τόσο διαφορετικών οικονομιών. Είναι λάθος. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Εγω για σύγκριση τιμων κλπ κάνω το εξής:υπολογίζω πόσες ώρες εργασίας χρειάζομαι για το συγκεκριμένο προιόν. Γιατί μπορεί το κοτόπουλο να έχει στην Νορβηγία 9€ αλλά θες μισή ωρα εργασίας για να το αγοράσεις εκεί αλλά στην Ελλάδα θες μία ώρα. 2
SB_1957 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, DrKo είπε Κάνεις λάθος. Έγραψα ότι στα γάλατα οι τιμές είναι χαμηλότερες, όπου και είναι. Διάβαζε καλύτερα σε παρακαλώ. Είναι πιο ακριβά από την Ελλάδα αλλά και οι μισθοί είναι και υψηλότεροι. Δεν μπορείς να συγκρίνεις απευθείας τις τιμές των supermarket δύο τόσο διαφορετικών οικονομιών. Είναι λάθος. Μίλησα εγώ για γάλα? Εσύ με γάλα τρέφεσαι κάθε μέρα? Μιλάω για κρέατα, αλλαντικά, τυροκομικά και αναψυκτικά τα οποία είναι πολύ ακριβότερα από Ελλάδα. Μάλλον εσύ δεν διαβάζεις προσεκτικά τί γράφω! 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Εγω για σύγκριση τιμων κλπ κάνω το εξής:υπολογίζω πόσες ώρες εργασίας χρειάζομαι για το συγκεκριμένο προιόν. Γιατί μπορεί το κοτόπουλο να έχει στην Νορβηγία 9€ αλλά θες μισή ωρα εργασίας για να το αγοράσεις εκεί αλλά στην Ελλάδα θες μία ώρα. Ας το ξαναπώ. Απάντησα σε σχόλιο που έλεγε ότι οι τιμές στη Νορβηγία είναι ίδιες ή πιο φτηνές από την Ελλάδα! Κάτι που δεν ισχύει για τα καθημερινά τρόφιμα! Σε άλλα προϊόντα ναι είναι ίδιες ή και χαμηλότερες! Τέλος! Να μην λέμε συνέχεια τα ίδια πράγματα!
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Απάντησα σε σχόλιο που έλεγε ότι οι τιμές στη Νορβηγία είναι ίδιες ή πιο φτηνές από την Ελλάδα! Κάτι που δεν ισχύει για τα καθημερινά τρόφιμα! Σε άλλα προϊόντα ναι είναι ίδιες ή και χαμηλότερες! Τέλος! Να μην λέμε συνέχεια τα ίδια πράγματα! Μα το φτηνά ή ακριβά είναι σε συνάρτηση του μισθού.Αν πας εκεί και σε πληρώνουν με τον βασικό Ελλάδας όλα είναι πανάκριβα. Ελλάδα με μισθό εξωτερικού το παίζεις μπρούκλης. 7
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, DrKo είπε Ίδια είναι τα αρνητικά και τα θετικά σε όλες τις Βόρειες Χώρες. Για τα αρνητικά που γράφεις όμως, έχω να πω πως το «ΑΜΚΑ» τους, είναι πολύ σωστό που το «προστατεύουν» έτσι, όλες οι Βόρειες Χώρες. Για τις παρέες, το πρόβλημα είναι πως οι φιλίες τους γίνονται στο σχολείο άντε και στο πανεπιστήμιο (πιο λίγο, αλλά γίνονται). Όταν πας μετανάστης, οι ντόπιοι έχουν ήδη φτιάξει φιλίες και κύκλους και εσύ (και ο κάθε εσύ) είναι δύσκολο να μπεις. Έως πολύ δύσκολο. Τέλος, οι χώρες αυτές είναι βαρετές εάν κανείς ψάχνει διασκέδαση που δεν είναι ταιριαστή με αυτές τις χώρες. Κάτι που είναι αρκετά συνηθισμένο (και λογικό σε ένα βαθμό) για νότιους που πάνε βόρεια. Εάν όμως προσαρμοστείς στον τρόπο διασκέδασης (και δεν αναφέρομαι σε αλκοόλ), τότε έχουν **πάρα πολλές** δραστηριότητες και μόνο βαρετές δεν είναι. Εάν είχαν και ηλιοφάνεια και λιγότερη συννεφιά, θα ήταν σούπερ για εμένα. Για το θεμα της παρεας εχεις δικιο. Οι Σουηδοι βλεπουν την παρεα σαν δεσμευση μερικες φορες οποτε λενε εχω δυο φιλους απο μικρος/μικρη, δεν εχω χρονο για τριτο. Το βαρετες παει στο γεγονος οτι οι συζητησεις ειναι βαρετες γιατι περιοριζονται σε πολυ λιγα θεματα λογω PC. Επισης η ζωη ειναι τοσο σταθερη και οργανωμενη που στο τελος καταλληγει βαρετη. Στα θετικα θα εβαζα την απιστευτη φυση που εχει η Σουηδια. 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Ας το ξαναπώ. Απάντησα σε σχόλιο που έλεγε ότι οι τιμές στη Νορβηγία είναι ίδιες ή πιο φτηνές από την Ελλάδα! Κάτι που δεν ισχύει για τα καθημερινά τρόφιμα! Σε άλλα προϊόντα ναι είναι ίδιες ή και χαμηλότερες! Τέλος! Να μην λέμε συνέχεια τα ίδια πράγματα! Δοκιμασε το numbeo. Οι τιμες αγαθων στο σουπερ μαρκετ στο Οσλο ειναι 105% πανω σε σχεση με την Αθηνα. Ομως η αγοραστικη δυναμη στο Οσλο ειναι 113% πανω σε σχεση με την Αθηνα. Κακα τα ψεμματα, για τους περισσοτερους η αγοραστικη δυναμη που τους προσφερει μια μεση δουλεια στην Ελλαδα ειναι πολυ χαμηλοτερη απο ολες σχεδον τις δυτικες χωρες. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από OxiGiannisGiannakis 1
DrKo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Μίλησα εγώ για γάλα? Εσύ με γάλα τρέφεσαι κάθε μέρα? Μιλάω για κρέατα, αλλαντικά, τυροκομικά και αναψυκτικά τα οποία είναι πολύ ακριβότερα από Ελλάδα. Μάλλον εσύ δεν διαβάζεις προσεκτικά τί γράφω! Αδερφέ, εμένα που έκανα παράθεση είπα για το γάλα ότι είναι φθηνότερα από Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ να συγκρίνεις απευθείας τις τιμές. Στο λένε τόσοι, εάν δεν καταλαβαίνεις γιατί, τώρα να σου εξηγήσουμε. Δεν είναι ντροπή. 29 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Επισης η ζωη ειναι τοσο σταθερη και οργανωμενη που στο τελος καταλληγει βαρετη. Για αυτό πας διακοπές Ινδονησία, Ελλάδα, στα νησιά της Ισπανίας, Ινδία, Βιετνάμ, και άλλες χώρες. Να απολαύσεις ηλιοφάνεια χωρίς σύννεφα και λίγο το «εκτός προγράμματος και όπου βγάλει». Είναι όντως κάπως ανιαρό να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά για εμένα καλύτερα έτσι και να πηγαίνω διακοπές όποτε θέλω να έχω περιπέτειες, παρά να έχω σκαμπανεβάσματα καθημερινά. 29 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Στα θετικα θα εβαζα την απιστευτη φυση που εχει η Σουηδια. Όλες οι Βόρειες Χώρες έχουν απίστευτη και, το σημαντικότερο, εύκολα προσβάσιμη φύση. 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Εγω για σύγκριση τιμων κλπ κάνω το εξής:υπολογίζω πόσες ώρες εργασίας χρειάζομαι για το συγκεκριμένο προιόν. Καλό αυτό, δεν το είχα σκεφτεί! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα