Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 38 λεπτά πριν, zen3gr είπε Καλά έκανες και απάντησες, ψάχνω γνώμες και από παλιούς και νέους χρήστες. Στο θέμα του touchpad που θα είναι καταλυτικός παράγοντας αν αποφασίσω να επενδύσω: χρησιμοποιείς τόσο πολύ τη λειτουργία που προσφέρει το forced touchpad; Δηλάδη πέρα από κάποιες λεπτομέρειες όπως να κάνεις preview ένα link χωρίς να το πατήσεις, να επιλέξεις μια λέξη σε μία ιστοσελίδα και να δεις τι σημαίνει/ετυμολογία/whatever που μου μοιάζουν αρκετά χρήσιμες, τα υπόλοιπα πχ του screenshot δεν μου φαίνονται κάτι τόσο τρομερό, πορσφέρουν μια τόσο δραματικά καλύτερη/smooth εμπειρία σε σχέση με τα non force παλιότερα touchpads; Ισχύει απόλυτα αυτό για το bias, ειδικά στα 4κ που λες ότι κάνει το μασίνι. Εγώ δεν έχω force touchpad αλλά έχω πρόσβαση σε μηχανημα που έχει. Δεν είναι αυτό το killer feature του. Είναι απλά η ποιότητα κατασκευής του touchpad μαζί με το γεγονός ότι είναι τόσο responsive. Πρέπει να το δεις από κοντά για να σχηματίσεις γνώμη. Επισης, για τι είδος δουλειάς το θες;
zen3gr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Εγώ δεν έχω force touchpad αλλά έχω πρόσβαση σε μηχανημα που έχει. Δεν είναι αυτό το killer feature του. Είναι απλά η ποιότητα κατασκευής του touchpad μαζί με το γεγονός ότι είναι τόσο responsive. Πρέπει να το δεις από κοντά για να σχηματίσεις γνώμη. Επισης, για τι είδος δουλειάς το θες; Αυτή τη στιγμή για text editing (vim κυρίως) και απλή περιήγηση σε ιστοσελίδες.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, zen3gr είπε Αυτή τη στιγμή για text editing (vim κυρίως) και απλή περιήγηση σε ιστοσελίδες. Είναι overkill για σένα νομιζω. Παραμένει POSIX.1 compatible σαν OS αλλά δεν νομίζω να έχει να σου δώσει κάτι παραπάνω. Ίσως να περιμένεις το ανανεωμένο MacBook Air που περιμένουμε εντός της χρονιάς...
zen3gr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Είναι overkill για σένα νομιζω. Παραμένει POSIX.1 compatible σαν OS αλλά δεν νομίζω να έχει να σου δώσει κάτι παραπάνω. Ίσως να περιμένεις το ανανεωμένο MacBook Air που περιμένουμε εντός της χρονιάς... Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτομαι ένα μηχάνημα σαν του OP. Εγώ κάτι σε μεταχειρισμένο κοιτάω, ιδανικά με Retina οθόνη.
bioentre Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 49 λεπτά πριν, zen3gr είπε Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτομαι ένα μηχάνημα σαν του OP. Εγώ κάτι σε μεταχειρισμένο κοιτάω, ιδανικά με Retina οθόνη. Αν το είσαι κοντά στο χιλιάρικο δες macbook air, ιδανικά με 16 ραμ. Στο ebay και στο άμαζον έχει ευκαιρίες 1
zen3gr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, bioentre είπε Αν το είσαι κοντά στο χιλιάρικο δες macbook air, ιδανικά με 16 ραμ. Στο ebay και στο άμαζον έχει ευκαιρίες Βρίσκω κάποια ωραία αλλά είναι από USA, φαντάζομαι δεν αξίζει το ρίσκο τελωνείου μετά τις αλλαγές. Οπότε περιορίζομαι στο ebay.de;
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, zen3gr είπε Βρίσκω κάποια ωραία αλλά είναι από USA, φαντάζομαι δεν αξίζει το ρίσκο τελωνείου μετά τις αλλαγές. Οπότε περιορίζομαι στο ebay.de; Σωστά. Θα φας τελωνείο από USA. Κοίτα ευρωπαϊκά eBay.
bioentre Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, zen3gr είπε Βρίσκω κάποια ωραία αλλά είναι από USA, φαντάζομαι δεν αξίζει το ρίσκο τελωνείου μετά τις αλλαγές. Οπότε περιορίζομαι στο ebay.de; Αν είναι με global shipping program μόνο αξίζει, οπού θα προπληρώσεις το τελωνείο και θα στο φέρει η DHL σε νορμάλ χρονικό διάστημα και θα ξέρεις τελική τιμή. Θα είναι ό,τι πληρώσεις στο ebay. Αλλιώς αν πάει μέσω ΕΛΤΑ θα κάνει μήνες να σου έρθει.... 1μήνα το κρατάνε μέσα στο τελωνείο χωρίς να κάνουν τίποτα. 1
PanosBek Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 29/1/2022 στις 1:31 ΜΜ, zen3gr είπε Καλή διασκέδαση με το μηχάνημα. Επειδή κι εγώ είμαι σε σκέψεις για το αν αξίζει να δώσει κανείς τόσο πολλά χρήματα για ένα Macbook (εννοώ βρίσκεις ίδια χαρακτηριστικά σε αρκετά χαμηλότερα τιμές -με εξαίρεση την οθόνη ίσως-), μπορείς να μου πεις τί σε κάνει να λες ότι αξίζει τελικά; Έχω διαβάσει τα καλύτερα για την συνολική εμπειρία χρήσης όπως και για το touchpad. Τί χρήση κάνεις και έχεις "αντικαταστήσει" το ποντίκι με το touchpad, αν επιτρέπεται φυσικά; Τα βασικά gestures για μπρος/πίσω/αλλαγή εφαρμογών τα έχουν πλέον και τα περισσότερα laptops. Και πάλι, να χαρείς το τερατάκι. Καλησπέρα φίλε μου και σ ευχαριστώ! Η χρήση που του κάνω είναι απλή (όχι επαγγελματική). Η ίδια που έκανα και στα windows εδώ και 23 χρόνια... Η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα στα πάντα..δυστυχώς όμως επειδή ζούμε σε μια χώρα που..όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, θα σου πω να μη ρωτάς κανένα και να πάρεις αυτό που σου φτάνει η δική σου τσέπη! Εγώ κατάφερα να το πάρω στα 4718 με δάνειο και πιστωτική που θα ξεπληρώνω για ένα χρόνο αλλά δε με χαλάει καθόλου. Τα γούστα πληρώνονται και δε κοστολογούνται τα πάντα όταν έχει να κάνει με προσωπική ευχαρίστηση. Και πάλι σ ευχαριστώ! Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από PanosBek 1 1
axidousgr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Θα σας πω την αποψη μου μιας και εχω το macbook pro base του 2016 και ενα παλιο imac 2009 που δουλευει ακομα Εγω δουλευω μονο με το touchpad και το εχω βολευτει παρα πολυ Σχετικα με τις τιμες , ναι ειναι ακριβα , αλλα αν τα εχεις τα δινεις χωρις δευτερη σκεψη ! Τωρα αν εχεις αναγκαστικα προγραμματα που δεν υπαρχουν σε mac οπως entersoft , access , sql αναγκαστικα βαζεις parallel και τα παιζει αυτο που ελεγαν καποτε (When you go mac , you never go back) Εγω αν αγοράσω παντως κατι στο αμεσο μελλον περιμενω να δω το νεο mac mini , μιας και για φορητο με καλυπτει το ipad pro που εχω 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, axidousgr είπε αυτο που ελεγαν καποτε (When you go mac , you never go back) Κάτι τέτοια έλεγα και γω παλιότερα αλλά να που δεν αγόρασα το έκτρωμα που έβγαλαν 2016-2019 με touchbar και με άθλιο πληκτρολόγιο χωρίς καλό travel distance. Και είμαι χρήστης mac OS από το μακρινό 2006-2007! Φαντάσου. Και τώρα το σκέφτομαι να πάρω το νέο m1 pro (που διορθώνει τα περισσότερα προβλήματα της προηγούμενης γενιάς), αλλά μπορεί και να μη το πάρω τελικά, καθώς οι ανάγκες μου έχουν αλλάξει. Οπότε ναι, you do go back from apple. Ανάλογα τις ανάγκες του καθενός.
PanosBek Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, axidousgr είπε Θα σας πω την αποψη μου μιας και εχω το macbook pro base του 2016 και ενα παλιο imac 2009 που δουλευει ακομα Εγω δουλευω μονο με το touchpad και το εχω βολευτει παρα πολυ Σχετικα με τις τιμες , ναι ειναι ακριβα , αλλα αν τα εχεις τα δινεις χωρις δευτερη σκεψη ! Τωρα αν εχεις αναγκαστικα προγραμματα που δεν υπαρχουν σε mac οπως entersoft , access , sql αναγκαστικα βαζεις parallel και τα παιζει αυτο που ελεγαν καποτε (When you go mac , you never go back) Εγω αν αγοράσω παντως κατι στο αμεσο μελλον περιμενω να δω το νεο mac mini , μιας και για φορητο με καλυπτει το ipad pro που εχω Όπως έγραψα και στην αρχή είμαι εντελώς νέος στα Mac μόνο ένα iPad είχα μέχρι τώρα, άρα η γνώμη μου δε μετράει και τόσο.. παρ όλα αυτά, ενώ είχα προσπαθήσει άπειρες φορές να χρησιμοποιησω trackpad σε πολλά laptop τοσα χρονια με παταγωδη αποτυχια (λες και ημουν αναπηρος στο χερι) στο MacBook μέσα σε 5 λεπτά μόλις έκανα τα πάντα και πολύ ταχύτερα κι ευκολότερα. Τώρα για το parallel να σου πω πηγα να το αγορασω on line και ειδα οτι δε δουλευει με m1 αλλα θελει intel..δε ξερω..?? Για το Mac mini που λες το σκεφτόμουν κι εγώ αλλα με κέρδισε η οθόνη και ο ήχος σ αυτό! Να ρωτήσω κάτι αν ξέρεις..επειδή streamαρω το xbox με one cast το οποιο δουλευει με ροσσετα 2..αν το αγορασω θα τρεχει καλυτερα? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, PanosBek είπε παρ όλα αυτά, ενώ είχα προσπαθήσει άπειρες φορές να χρησιμοποιησω trackpad σε πολλά laptop τοσα χρονια με παταγωδη αποτυχια (λες και ημουν αναπηρος στο χερι) Έχεις παίξει με trackpad σειράς ibm thinkpad carbon; Με τέτοιο trackpad πρέπει να το συγκρίνεις, όχι με trackpad σε λάπτοπ windows των 500 ευρώ.
PanosBek Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, natural_sgf είπε Έχεις παίξει με trackpad σειράς ibm thinkpad carbon; Με τέτοιο trackpad πρέπει να το συγκρίνεις, όχι με trackpad σε λάπτοπ windows των 500 ευρώ. Όχι δε ξέρω ποιο είναι αυτό που λες αλλά τα laptop που αναφέρομαι δεν είχαν 500.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 24 λεπτά πριν, PanosBek είπε Όχι δε ξέρω ποιο είναι αυτό που λες αλλά τα laptop που αναφέρομαι δεν είχαν 500. Είναι η premium σειρά IBM/ Lenovo σε pricepoint ανάλογο του macbook pro.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα