Προς το περιεχόμενο

MacBook Pro 16-inch Apple M1 Max Chip/64GB/1TB Space Grey - 2021

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα!

Μετά από αναμονή χρόνων πήρα κι εγώ το πρώτο μου MacBook!

Η παραγγελία δόθηκε στις 23/11 στη document, την επομένη με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι θα κανει 4-6 εβδομάδες.

Έκτοτε πήρα μόνο δύο φορές τηλέφωνο την 5η και 6η εβδομάδα να ρωτήσω αν έχουν κανένα νέο και με σιγουριά μου απάντησαν ότι πολύ σύντομα θα το έχω στα χέρια μου..έπεσα και μέσα στα Χριστούγεννα...ώσπου τελικά στις 6 εβδομάδες συν 2 μέρες ήρθε!

Με όσα διάβασα και διαβάζω καθημερινά εδώ μέσα..οφείλω να πω ότι οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι μέχρι τέλους, μου τόνισαν ότι η εγγύηση είναι 2 χρόνια κι ότι χρειαστώ θα είναι εκεί.

Το εργαλείο είναι απίστευτο!!! Βέβαια η μόνη επαφή μου με apple είναι το iPad μου αλλά ρε παιδιά τι να πω..χωρις ποντικι στα windows δε μπορούσα να κάνω το παραμικρό και εδώ απο τη πρώτη στιγμη δουλεύω τα πάντα με το trackpad. 

Για κάποιους που διαβάζω ότι έχουν ενδοιασμούς για το αν αξίζει τόσα χρήματα, θα έλεγα να μη το σκέφτονται καθόλου και να το πάρουν.

Έχω δεκάδες απορίες εννοείται για πολλά και όποιος έχει όρεξη μπορεί να βοηθήσει..ευχαριστώ για το χρόνο σας!

IMG_20220119_192410.jpg

• Like 2
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, PanosBek είπε

Καλησπέρα στη παρέα!

Η παραγγελία δόθηκε στις 23/11 στη document, την επομένη με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι θα κανει 4-6 εβδομάδες.

Έκτοτε πήρα μόνο δύο φορές τηλέφωνο την 5η και 6η εβδομάδα να ρωτήσω αν έχουν κανένα νέο και με σιγουριά μου απάντησαν ότι πολύ σύντομα θα το έχω στα χέρια μου..έπεσα και μέσα στα Χριστούγεννα...ώσπου τελικά στις 6 εβδομάδες συν 2 μέρες ήρθε!

Με όσα διάβασα και διαβάζω καθημερινά εδώ μέσα..οφείλω να πω ότι οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι μέχρι τέλους, μου τόνισαν ότι η εγγύηση είναι 2 χρόνια κι ότι χρειαστώ θα είναι εκεί.

Το εργαλείο είναι απίστευτο!!! Βέβαια η μόνη επαφή μου με apple είναι το iPad μου αλλά ρε παιδιά τι να πω..χωρις ποντικι στα windows δε μπορούσα να κάνω το παραμικρό και εδώ απο τη πρώτη στιγμη δουλεύω τα πάντα με το trackpad. 

Για κάποιους που διαβάζω ότι έχουν ενδοιασμούς για το αν αξίζει τόσα χρήματα, θα έλεγα να μη το σκέφτονται καθόλου και να το πάρουν.

Έχω δεκάδες απορίες εννοείται για πολλά και όποιος έχει όρεξη μπορεί να βοηθήσει..ευχαριστώ για το χρόνο σας!

IMG_20220119_192410.jpg

Με γεια.

Για 4+ χιλίαρικα που κάνει το συγκεκριμένο, θα πρέπει να σου φτιάχνει και καφέ...

Τέλος πάντων, φοβερό μηχάνημα και το καλύτερο trackpad της αγοράς αλλά δεν είναι όλα ρόδινα στο Mac OS οικοσύστημα...

Δημοσ.

Να σαι καλά! Πες μου αν θέλεις να το έχω στο ρεύμα η δε κάνει? Τι είναι καλύτερο για τη μπαταρία?

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, PanosBek είπε

Να σαι καλά! Πες μου αν θέλεις να το έχω στο ρεύμα η δε κάνει? Τι είναι καλύτερο για τη μπαταρία?

Θα το έχεις στο ρευμα όσο δουλευεις και το βράδυ θα το κάνεις shut down (θα το βγάλεις από το ρευμα).

Κάθε 2 βδομάδες καλό είναι να του κάνεις έναν κύκλο. 

Αυτά εμπειρικά. Το δικό μου το είχα συνέχεια στο ρευμα (εντάξει, με κάτι λίγους κύκλους) και η μπαταρία φούσκωσε στα 2-3 χρόνια.

Δημοσ.

Μεγειά το μηχάνημα!

αν το χρησιμοποιείς κατά βάση στην πρίζα, μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή AlDente που κρατάει μόνιμα την μπαταρία στο 80% (ή σε όποιο άλλο ποσοστό θέλεις).

Φυσικά να μη ξεχνάς να το χρησιμοποιείς και εκτός πρίζας..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Προσπαθώ να βγάλω άκρη αλλά δεν...θέλω να πάρω στικάκια και δε ξέρω τι. Λέει ότι έχει 3.1 είσοδο αλλά λέει και για 4???

IMG_20220123_162604.jpg

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, PanosBek είπε

Προσπαθώ να βγάλω άκρη αλλά δεν...θέλω να πάρω στικάκια και δε ξέρω τι. Λέει ότι έχει 3.1 είσοδο αλλά λέει και για 4???

IMG_20220123_162604.jpg

Ναι, τι σε μπερδευει; 

Έχει usb3.1 και usb-c.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PanosBek είπε

Εδώ τι εννοεί?

IMG_20220123_163959.jpg

Σου εξήγησα πιο πάνω...

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, PanosBek είπε

Δε καταλαβαίνω φίλε μου, γι αυτό ρωτάω.

Γιατί γράφει usb 4?

Γιατί είναι.

Δημοσ.

Κοιτά, εσύ μπορεί να καταλαβαίνεις αλλά εγώ είμαι τελείως νέος σ αυτό..

Απ όσο ξέρω usb υπάρχει μέχρι 3.2. αν αγοράσω λοιπόν ένα στικάκι 3.2 θα παίζει μόνο στην είσοδο Thunderbolt που λέει usb4, αφού η άλλη υποδοχή είναι 3.1?

Και στη τελική για να μη γίνομαι κουραστικός θέλω να αγοράσω κάποιο στικάκι που θα μου δίνει τις μεγαλύτερες ταχύτητες που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο macbook.. καθώς επίσης και εξωτερικό σκληρό.

Δημοσ.
Στις 20/1/2022 στις 9:45 ΜΜ, PanosBek είπε

Καλησπέρα στη παρέα!

IMG_20220119_192410.jpg

Καλή διασκέδαση με το μηχάνημα. Επειδή κι εγώ είμαι σε σκέψεις για το αν αξίζει να δώσει κανείς τόσο πολλά χρήματα για ένα Macbook (εννοώ βρίσκεις ίδια χαρακτηριστικά σε αρκετά χαμηλότερα τιμές -με εξαίρεση την οθόνη ίσως-), μπορείς να μου πεις τί σε κάνει να λες ότι αξίζει τελικά; Έχω διαβάσει τα καλύτερα για την συνολική εμπειρία χρήσης όπως και για το touchpad. Τί χρήση κάνεις και έχεις "αντικαταστήσει" το ποντίκι με το touchpad, αν επιτρέπεται φυσικά; Τα βασικά gestures για μπρος/πίσω/αλλαγή εφαρμογών τα έχουν πλέον και τα περισσότερα laptops. Και πάλι, να χαρείς το τερατάκι.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, zen3gr είπε

Καλή διασκέδαση με το μηχάνημα. Επειδή κι εγώ είμαι σε σκέψεις για το αν αξίζει να δώσει κανείς τόσο πολλά χρήματα για ένα Macbook (εννοώ βρίσκεις ίδια χαρακτηριστικά σε αρκετά χαμηλότερα τιμές -με εξαίρεση την οθόνη ίσως-), μπορείς να μου πεις τί σε κάνει να λες ότι αξίζει τελικά; Έχω διαβάσει τα καλύτερα για την συνολική εμπειρία χρήσης όπως και για το touchpad. Τί χρήση κάνεις και έχεις "αντικαταστήσει" το ποντίκι με το touchpad, αν επιτρέπεται φυσικά; Τα βασικά gestures για μπρος/πίσω/αλλαγή εφαρμογών τα έχουν πλέον και τα περισσότερα laptops. Και πάλι, να χαρείς το τερατάκι.

Δεν ρωτάς εμένα αλλά ως Mac χρήστης για πάνω από 10ετια θα σου πω ότι παλιότερα το Mac OS X ήταν πολύ καλύτερο των windows. Καλά γραμμένα third party apps. Σχεδόν κανένα virus. Πολύ snappy και σταθερό λειτουργικό. Και αν είχες και macbook, το καλύτερο trackpad της αγοράς με αρκετά gestures. Από κει και πέρα, είναι και θέμα γούστου. Εγώ, πχ, μονο για λόγους δουλειάς θα γυρνούσα σε windows. Δε με βολεύει σαν λειτουργικό. Άλλος καλύπτεται μια χαρά οπότε δεν βλέπει μεγάλη διαφορά. Λειτουργικό το ένα, λειτουργικό το άλλο όταν απλά θες να κάνεις browsing και να δεις καμιά ταινία. Οι διαφορές αρχίζουν και φαίνονται όταν του κανείς επαγγελματική χρήση. Εκεί μπορεί (μπορεί λέω) να δεις διαφορα.

Τέλος, σπάνια θα δεις άνθρωπο που έχει αγοράσει κάτι καινούργιο και ακριβό να πει ότι δεν είναι το καλύτερο πράγμα ever. Είναι bias που το έχουμε όλοι, λιγο-πολυ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Δεν ρωτάς εμένα αλλά ως Mac χρήστης για πάνω από 10ετια θα σου πω ότι παλιότερα το Mac OS X ήταν πολύ καλύτερο των windows. Καλά γραμμένα third party apps. Σχεδόν κανένα virus. Πολύ snappy και σταθερό λειτουργικό. Και αν είχες και macbook, το καλύτερο trackpad της αγοράς με αρκετά gestures. Από κει και πέρα, είναι και θέμα γούστου. Εγώ, πχ, μονο για λόγους δουλειάς θα γυρνούσα σε windows. Δε με βολεύει σαν λειτουργικό. Άλλος καλύπτεται μια χαρά οπότε δεν βλέπει μεγάλη διαφορά. Λειτουργικό το ένα, λειτουργικό το άλλο όταν απλά θες να κάνεις browsing και να δεις καμιά ταινία. Οι διαφορές αρχίζουν και φαίνονται όταν του κανείς επαγγελματική χρήση. Εκεί μπορεί (μπορεί λέω) να δεις διαφορα.

Τέλος, σπάνια θα δεις άνθρωπο που έχει αγοράσει κάτι καινούργιο και ακριβό να πει ότι δεν είναι το καλύτερο πράγμα ever. Είναι bias που το έχουμε όλοι, λιγο-πολυ.

Καλά έκανες και απάντησες, ψάχνω γνώμες και από παλιούς και νέους χρήστες.

Στο θέμα του touchpad που θα είναι καταλυτικός παράγοντας αν αποφασίσω να επενδύσω: χρησιμοποιείς τόσο πολύ τη λειτουργία που προσφέρει το forced touchpad; Δηλάδη πέρα από κάποιες λεπτομέρειες όπως να κάνεις preview ένα link χωρίς να το πατήσεις, να επιλέξεις μια λέξη σε μία ιστοσελίδα και να δεις τι σημαίνει/ετυμολογία/whatever που μου μοιάζουν αρκετά χρήσιμες, τα υπόλοιπα πχ του screenshot δεν μου φαίνονται κάτι τόσο τρομερό, πορσφέρουν μια τόσο δραματικά καλύτερη/smooth εμπειρία σε σχέση με τα non force παλιότερα touchpads;

Ισχύει απόλυτα αυτό για το bias, ειδικά στα 4κ που λες ότι κάνει το μασίνι.

image.png.b3c58a3e11dbef0bb0382107d0d6d283.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...