jgeorgiou Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 14 ώρες πριν, thodoris_9 είπε Υπάρχουν όμως και 2 έφηβοι από πίσω που στο άμεσο μέλλον (2-3 χρόνια;) θα θέλουν να παίξουν και τα παιχνιδάκια τους, όχι κάτι σπέσιαλ αλλά θα την θέλουν την κάρτα γραφικών. Οπότε αρχικά θέλω να δώσω βάση στην οθόνη αλλά γενικά το σύστημα να είναι έτοιμο με την προσθήκη μιας κάρτας γραφικών ν αποδώσει κάτι στο θέμα παιχνιδιών. 10 λεπτά πριν, fotaras76 είπε αν μιλάμε για καινούργια gpu δεν μιλάμε , λέμε να πάρει ένα δυνατό cpu για να βάλει σε 2-3 χρόνια gpu
thodoris_9 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε δεν μιλάμε , λέμε να πάρει ένα δυνατό cpu για να βάλει σε 2-3 χρόνια gpu Βλέπω τις B660 και έχει τόσες υλοποιήσεις που έχω μπερδευτεί. Ξεκινάνε από 100€ και φτάνουν τα 230€. Πρέπει να δω κάτι συγκεκριμένο;
jgeorgiou Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, thodoris_9 είπε Βλέπω τις B660 και έχει τόσες υλοποιήσεις που έχω μπερδευτεί. Ξεκινάνε από 100€ και φτάνουν τα 230€. Πρέπει να δω κάτι συγκεκριμένο; o I5 12400 δεν είναι απαιτητικός , όλες είναι υπερβολικά καλές και τον τρέχουν στο ρελαντί. κοίτα τις θύρες να σε καλύπτουν (usb/hdmi etc) Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από jgeorgiou
thodoris_9 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 21 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Για να δεις ουσιαστική διαφορά από τα γραφικά του 5600g πρέπει να πας σε 1050ti τουλάχιστον οι οποίες είναι ακριβότερες από τον 5600g. Οπότε αν μιλάμε για καινούργια gpu δε συμφέρει με τίποτα. Το να προτείνω κάτι πιο δυνατό είναι το μόνο εύκολο, το δύσκολο είναι να προτείνω το καλύτερο δυνατό εντός μπάτζετ. Η αλήθεια είναι ό,τι είμαι λίγο οριακά και περιμένω μόλις καταλήξω να δω πως θα το φέρω στα μέτρα μου. Αλλά δεν είναι κακό να έχεις επιλογές Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε o I5 12400 δεν είναι απαιτητικός , όλες είναι υπερβολικά καλές και τον τρέχουν στο ρελαντί. κοίτα τις θύρες να σε καλύπτουν (usb/hdmi etc) Κατάλαβα, ευχαριστώ
nickol-us Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δεν βγαίνει ο 12400 στο διαθέσιμο budget, ειδικά αν μιλάμε για συναρμολογηση από ένα μαγαζί. Τούμπανο ο 5600g,πολύ πάνω από μέτριος που είπε ο j. Σε αυτά τα λεφτά και με οθόνη, σε ένα κατάστημα με συναρμολογηση, μην το πεις ούτε του παπά. Θα έχεις και καλά ενσωματωμένα να ξεκινήσουν το Gaming. Προχώρα άφοβα... 3
fotaras76 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πρόσφατο σχόλιο κατόχου 5600g στο σκρουτζ : Fortnite costume graphics 70 fps League of Legends high 140 fps Rocket league high 80 fps Warfame Costume graphics 90 fps Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από fotaras76 1
Ntinaras Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε η λύση του ιντελ είναι φθηνότερη , τα γραφικά έτσι και αλλιώς μπορεί να είναι καλύτερα του 5600G αλλά πάλι είναι υπερβολικά αδύναμα για 1080 gaming οπότε δώρον-άδωρον. Δεν μπορούμε να παίρνουμε τον αδύναμο με τα σημερινά δεδομένα 5600G όταν δεν υπάρχει ειδικός λόγος σε τόσο ακριβή τιμή. Η σωστή τιμή έπρεπε να ήταν στα ΜΙΣΑ με ανταγωνιστή τον Ι5 12ης. Οσο χειροτερος και να ειναι ο 5600G ως επεξεργαστης, το bottleneck ειναι μακραν η gpu. Ετσι κι αλλιως οι επεξεργαστες πλεον ειναι τοσο ισχυροι που δεν εχει νοημα να παιρνουμε top tier μοντελο. 1
adtakhs Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, thodoris_9 είπε Η αλήθεια είναι ό,τι είμαι λίγο οριακά και περιμένω μόλις καταλήξω να δω πως θα το φέρω στα μέτρα μου. Αλλά δεν είναι κακό να έχεις επιλογές Κατάλαβα, ευχαριστώ Αν θες να αγοράσεις έναν υπολογιστή για να τον κοιτάς, πάρε οτιδήποτε άλλο εκτός από 5600G. Θα παιζεις την πασιέντζα σου, θα δουλεύεις το excel σου και το net και έως εκεί. Αν θες έναν υπολογιστή που να τα κάνει όλα καλά και να παίζει και παιχνίδια, πάρε τον 5600G. Θα κάνει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όλα τα παραπάνω και θα παίζει και games. Είναι απλά τα πράγματα. Η επεξεργαστική ισχύς του 5600G είναι ανώτερη από όλα τα chip μέχρι 400€ , γιατί πολύ απλά πληρώνεις τον συνδυασμό ισχύος CPU και γραφικών. Οι κάρτες γραφικών είναι από την άλλη σε τόσο υψηλές τιμές, που φαντάζει αδύνατο να στήσεις gaming σύστημα. Ακόμα και οι κάρτες των 300€ είναι λίγο από όλα.... Σαν επεξεργαστής είναι πολύ πάνω από αυτό που θα χρειαστείς κανείς σήμερα αλλά και αύριο για γενική χρήση. Συμπερασματικά για να πάρεις ισορροπημένο σύστημα στο bidget σου, μόνο 5600G. Τέλος το γεγονός του ότι αγοράζεις πλήρες σύστημα τέτοιας ισχύος εντός budget και από ένα και μόνο κατάστημα ... Μην το πεις ούτε του παπά ... που είπε και ένας άλλος φίλος παραπάνω. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από adtakhs
thodoris_9 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, adtakhs είπε Αν θες να αγοράσεις έναν υπολογιστή για να τον κοιτάς, πάρε οτιδήποτε άλλο εκτός από 5600G. Αν θες έναν υπολογιστή που να τα κάνει όλα καλά και να παίζει και παιχνίδια, πάρε τον 5600G. Είναι απλά τα πράγματα. Η επεξεργαστική ισχύς του 5600G είναι ανώτερη από όλα τα chip μέχρι 400€ , γιατί πολύ απλά πληρώνεις τον συνδυασμό ισχύος CPU και γραφικών. Οι κάρτες γραφικών είναι από την άλλη σε τόσο υψηλές τιμές, που φαντάζει αδύνατο να στήσεις gaming σύστημα. Ακόμα και οι κάρτες των 300€ είναι λίγο από όλα.... Συμπερασματικά για να πάρεις ισορροπημένο σύστημα στο bidget σου, μόνο 5600G. Ναι, φίλε μου, τελικά αποφάσισα να πάρω τον 5600g. Άλλαξα 2-3 πράγματα αλλά ο κορμός μητρική επεξεργαστής μνήμη έμεινε ίδιος. Ελπίζω σε 2-3 χρόνια που ψάξω για κάρτα γραφικών να έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας! 1
adtakhs Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, thodoris_9 είπε Ναι, φίλε μου, τελικά αποφάσισα να πάρω τον 5600g. Άλλαξα 2-3 πράγματα αλλά ο κορμός μητρική επεξεργαστής μνήμη έμεινε ίδιος. Ελπίζω σε 2-3 χρόνια που ψάξω για κάρτα γραφικών να έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας! Πες μας και τι επέλεξες τελικά.
thodoris_9 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, adtakhs είπε Πες μας και τι επέλεξες τελικά. Έχεις δίκιο, επανέρχομαι Μόνο ο επεξεργαστής είναι ακριβώς ο ίδιος. Όλα τα άλλα είναι σχεδόν ίδια (μητρική, μνήμες) ή παραπλήσια (τροφοδοτικό, κουτί και περιφερειακά). Την οθόνη δεν την έχει οπότε θα την πάρω από το quickshop, ήταν το μόνο που την είχε άμεσα διαθέσιμη. Το καλό είναι ό,τι υπάρχει και eshop point κοντά μου και έχουν δωρεάν συναρμολογηση σε σχέση με το 20αρι των άλλων. Αυτά. Αν υπάρχει κάτι που δεν πρόσεξα καλά, ρίξτε μια φωνή πριν τα παραγγείλω!!
adtakhs Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thodoris_9 είπε Έχεις δίκιο, επανέρχομαι Μόνο ο επεξεργαστής είναι ακριβώς ο ίδιος. Όλα τα άλλα είναι σχεδόν ίδια (μητρική, μνήμες) ή παραπλήσια (τροφοδοτικό, κουτί και περιφερειακά). Την οθόνη δεν την έχει οπότε θα την πάρω από το quickshop, ήταν το μόνο που την είχε άμεσα διαθέσιμη. Το καλό είναι ό,τι υπάρχει και eshop point κοντά μου και έχουν δωρεάν συναρμολογηση σε σχέση με το 20αρι των άλλων. Αυτά. Αν υπάρχει κάτι που δεν πρόσεξα καλά, ρίξτε μια φωνή πριν τα παραγγείλω!! `H μητρική δεν είναι η ίδια, έχει τα μισά slot μνήμης, χειρότερο κύκλωμα τροφοδοσία κ.λ.π. Οι μνημες είναι πολύ ακριβές. To κουτί είναι χειρότερο χωρίς πλαινό glass. Σε αυτό το κόστος παίρνεις τον ΚINGSTON NV1 500 και όχι SATA SSD/ Αν θες ντε και καλά από το e-shop, δες αυτο. ΤΟ BeQuiet τροφοδοτικό είναι ανώτερο από το Thermaltake. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από adtakhs
thodoris_9 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 30 λεπτά πριν, adtakhs είπε `H μητρική δεν είναι η ίδια, έχει τα μισά slot μνήμης, χειρότερο κύκλωμα τροφοδοσία κ.λ.π. Οι μνημες είναι πολύ ακριβές. To κουτί είναι χειρότερο χωρίς πλαινό glass. Σε αυτό το κόστος παίρνεις τον ΚINGSTON NV1 500 και όχι SATA SSD/ Αν θες ντε και καλά από το e-shop, δες αυτο. ΤΟ BeQuiet τροφοδοτικό είναι ανώτερο από το Thermaltake. Πάλι καλά που με είπες να τα στείλω!! Φρίκαρα για την μητρική!
thodoris_9 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, adtakhs είπε ερώτηση, σε ποια περιοχή είσαι? Μαρούσι τώρα, με βολεύει το eshop, αλήθεια. Σετ πληκτρολόγιο γιατί άλλαξες και ηχεία; αν είναι για την τιμη, προτιμώ της Microsoft δουλεμένα και σίγουρα, θα πάρει φωτιά το πληκτρολόγιο μιλάμε για πολλές ώρες δαχτυλογραφησης. Μητρικη,τροφοδοτικο και σκληρό θα βάλω επίσης αυτά που έστειλες. Κουτί δεν υπήρχε κάτι άλλο σ' αυτήν την τιμή ρε γαμωτο. Έχεις να προτείνεις άλλο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα