Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα τσακάλια, θέλω τη βοήθεια σας σε μια πιο ιδιαίτερη αγορά. Αναφέρομαι στη χρήση του υπολογιστή γιατί θα είναι αρχικά μόνο για πολύ απλές λειτουργίες, εργατοώρες στο Word και ατέλειωτο browsing για νομικές πηγές. Υπάρχουν όμως και 2 έφηβοι από πίσω που στο άμεσο μέλλον (2-3 χρόνια;) θα θέλουν να παίξουν και τα παιχνιδάκια τους, όχι κάτι σπέσιαλ αλλά θα την θέλουν την κάρτα γραφικών. Οπότε αρχικά θέλω να δώσω βάση στην οθόνη αλλά γενικά το σύστημα να είναι έτοιμο με την προσθήκη μιας κάρτας γραφικών ν αποδώσει κάτι στο θέμα παιχνιδιών. Ελπίζω να τα περιέγραψα όσο μπορούσα καλύτερα, είμαι εδώ για διευκρινήσεις. Με αυτό το μπάτζετ θα ρωτήσετε; Δυστυχώς, παίδες, μέχρι εκεί φτάνει η τσέπη... 

Ορίστε και το ερωτηματολόγιο αν και πιστεύω τα κάλυψα στην περιγραφή τα περισσότερα. Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας

Ποσό που διαθέτουμε : 600-650€

Χρήση υπολογιστή : Η προαναφερθεισα

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα ιδιαίτερο πρόγραμμα 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Χρειάζομαι και σκεφτόμουν μια 27αρα άνετη στα μάτια για πολύωρη χρήση, δεν με απασχολεί το θέμα gaming στην οθόνη. Αν δεν βγαίνει, 23αρα τότε

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Ναι, είναι σύστημα από την αρχή αλλά τα τυπικά και βασικά. 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αθήνα 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Η αλήθεια είναι ό,τι θα με δυσκολέψει κομμάτι κομμάτι από διαφορετικά καταστήματα οπότε θα προτιμούσα από e-shop ώστε να μου τα συναρμολογησουν κιόλας. Αν κάποιο κομμάτι είναι τόσο απαραίτητο και δεν υπάρχει εκεί, το παίρνουμε και από αλλού. 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Απαντήθηκε πιο πάνω. 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Ναι, Windows 10

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

AMD R5 5600G

MSI B450M PRO VDH MAX

ή

Asus TUF B450M-Plus Gaming II Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket  (αυτή αν το στήσεις μόνο σου μιας και έχει flash bios button για υποστήριξη του 5600G με το τελευταίο bios)

CRUCIAL 16GB DDR4 3600Mhz

KINSTON KC2500 500GB VNME

DEEPCOOL MATREX 30 MINI

BEQUIET SYSTEM POWER 9 400WATT

Acer R240Y Monitor 23.8" FHD 1920x1080

windows 10 64 bit pro

https://www.skroutz.gr/s/9099629/Microsoft-Windows-10-Pro-32-64-bit-ESD.html

Powertech PT-837 Ασύρματο Σετ Πληκτρολόγιο & Ποντίκι Αγγλικό US

=======================================

Καλορίζικο.

Πάμε αναλυτικά

Το Quick shop συναρμολογεί.

Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι ο NVME δίσκος, θα ήθελα έναν άλλο.

173095415_2022-01-2018-30-41.png.463233a63683fea60f069d31d5d7c117.png

Όσο για οθόνη  αγοράζεις από αλλού, όποια σου αρέσει.

Εγώ θα κοιτούσα ας πούμε για 27άρα 1080p 75hz IPS

https://www.skroutz.gr/s/22296271/AOC-Basic-Line-27B2H-Monitor-27-FHD-1920x1080.html

https://www.skroutz.gr/s/28689574/MSI-Pro-MP271-Monitor-27-FHD-1920x1080.html

πληκτρολόγιο-ποντίκι ασύρματα

https://www.skroutz.gr/s/25818181/Powertech-PT-837-Ασύρματο-Σετ-Πληκτρολόγιο-Ποντίκι-Αγγλικό-US.html?from=best_sellers_tag

ηχεία 2,1

https://www.skroutz.gr/s/27036968/Powertech-Crystal-Sound-PT-841-Ηχεία-Υπολογιστή-2-1-με-Ισχύ-3W-σε-Μαύρο-Χρώμα.html

Αν μπορεις πάντως να το συναρμολογήσεις μόνος σου, αξίζει να αγοράσεις από αλλού τον επεξεργαστή (-30€) , άλλο SSD (KC2500) και την μητρική που σου έγραψα παραπάνω για να κάνει bios update για υποστήριξη του επεξεργαστή που είναι καινούριος.

Το σύστημα δεν θα είναι αργό. Ο επεξεργαστής είναι δυνατός, φοράει τα δυνατότερα ενσωματωμένα της αγοράς ώστε να μπορείς να παίξεις παιχνίδια χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις , ομαλά, αποκρίσιμο με γρήγορες μνήμες και NVME !

Αν θες στην παραπάνω σύνθεση μεγαλήτερη αποθήκη βάλε και ένα σκληρό σαν τον παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/s/11871386/Toshiba-P300-1TB-HDD-Σκληρός-Δίσκος-3-5-SATA-III-7200rpm-με-64MB-Cache-για-Desktop-HDWD110UZSVA.html

Παρακάτω η συμπεριφορά του με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, adtakhs είπε

AMD R5 5600G

MSI B450M PRO VDH MAX

ή

Asus TUF B450M-Plus Gaming II Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket  (αυτή αν το στήσεις μόνο σου μιας και έχει flash bios button για υποστήριξη του 5600G με το τελευταίο bios)

CRUCIAL 16GB DDR4 3600Mhz

KINSTON KC2500 500GB VNME

DEEPCOOL MATREX 30 MINI

BEQUIET SYSTEM POWER 9 400WATT

Acer R240Y Monitor 23.8" FHD 1920x1080

windows 10 64 bit pro

https://www.skroutz.gr/s/9099629/Microsoft-Windows-10-Pro-32-64-bit-ESD.html

Powertech PT-837 Ασύρματο Σετ Πληκτρολόγιο & Ποντίκι Αγγλικό US

=======================================

Καλορίζικο.

Πάμε αναλυτικά

Το Quick shop συναρμολογεί.

Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι ο NVME δίσκος, θα ήθελα έναν άλλο.

173095415_2022-01-2018-30-41.png.463233a63683fea60f069d31d5d7c117.png

Όσο για οθόνη  αγοράζεις από αλλού, όποια σου αρέσει.

Εγώ θα κοιτούσα ας πούμε για 27άρα 1080p 75hz IPS

https://www.skroutz.gr/s/22296271/AOC-Basic-Line-27B2H-Monitor-27-FHD-1920x1080.html

https://www.skroutz.gr/s/28689574/MSI-Pro-MP271-Monitor-27-FHD-1920x1080.html

πληκτρολόγιο-ποντίκι ασύρματα

https://www.skroutz.gr/s/25818181/Powertech-PT-837-Ασύρματο-Σετ-Πληκτρολόγιο-Ποντίκι-Αγγλικό-US.html?from=best_sellers_tag

ηχεία 2,1

https://www.skroutz.gr/s/27036968/Powertech-Crystal-Sound-PT-841-Ηχεία-Υπολογιστή-2-1-με-Ισχύ-3W-σε-Μαύρο-Χρώμα.html

Αν μπορεις πάντως να το συναρμολογήσεις μόνος σου, αξίζει να αγοράσεις από αλλού τον επεξεργαστή (-30€) , άλλο SSD (KC2500) και την μητρική που σου έγραψα παραπάνω για να κάνει bios update για υποστήριξη του επεξεργαστή που είναι καινούριος.

Το σύστημα δεν θα είναι αργό. Ο επεξεργαστής είναι δυνατός, φοράει τα δυνατότερα ενσωματωμένα της αγοράς ώστε να μπορείς να παίξεις παιχνίδια χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις , ομαλά, αποκρίσιμο με γρήγορες μνήμες και NVME !

Αν θες στην παραπάνω σύνθεση μεγαλήτερη αποθήκη βάλε και ένα σκληρό σαν τον παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/s/11871386/Toshiba-P300-1TB-HDD-Σκληρός-Δίσκος-3-5-SATA-III-7200rpm-με-64MB-Cache-για-Desktop-HDWD110UZSVA.html

Παρακάτω η συμπεριφορά του με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Τι έχεις φτιάξει φιλαράκο!! Τα κοιτάω ένα ένα και σου απαντάω, θα έχω απορίες! 

Δυστυχώς, η συναρμολογηση θα πρέπει να γίνει από εκεί. Είδα ότι άλλαξες το τροφοδοτικό, προτιμώ το Thermaltake φυσικά. Η διαφορά στις 2 οθόνες δεν είναι μεγάλη (ίντσες και τιμή), αξίζει να πάω στην 23αρα ώστε να κατεβάσω λίγο την τιμή, να έρθει πιο κοντά στο μπάτζετ μου; ή σαν ποιότητα η 27αρα είναι καλύτερη; το ίδιο και με τον 500αρη NVME, δεν έχω πρόβλημα να κατέβω σε χωρητικότητα αν έχει διαφορά στην τιμη.

Επεξ/σία από thodoris_9
Δημοσ.
2 ώρες πριν, thodoris_9 είπε

Τι έχεις φτιάξει φιλαράκο!! Τα κοιτάω ένα ένα και σου απαντάω, θα έχω απορίες! 

Δυστυχώς, η συναρμολογηση θα πρέπει να γίνει από εκεί. Είδα ότι άλλαξες το τροφοδοτικό, προτιμώ το Thermaltake φυσικά. Η διαφορά στις 2 οθόνες δεν είναι μεγάλη (ίντσες και τιμή), αξίζει να πάω στην 23αρα ώστε να κατεβάσω λίγο την τιμή, να έρθει πιο κοντά στο μπάτζετ μου; ή σαν ποιότητα η 27αρα είναι καλύτερη; το ίδιο και με τον 500αρη NVME, δεν έχω πρόβλημα να κατέβω σε χωρητικότητα αν έχει διαφορά στην τιμη.

Πάρε και πλήρη σύνθεση από το ίδιο κατάστημα.

Όλα εντός, έτοιμο.

Μόνο που για να γίνει αυτό έχουν γίνει κάποιες εκπτώσεις.

Από NVME μπήκε SSD , από 500 τροφοδοτικό 350άρη, πληκτρολόγια ποντίκια με καλώδιο καθώς και μικρότερα ηχειάκια.

Τώρα έχεις όλες τις παραμέτρους για να σταθμίσεις τι θες να κάνεις και τι νομίζεις πως σε παίρνει οικονομικά.

Οθόνη θα πήγαινα στην 27άρα, μια από τις δυο που παρέθεσα.

Untitled.png.dd3d821655632fa6d22c58ea38582f67.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, adtakhs είπε

Πάρε και πλήρη σύνθεση από το ίδιο κατάστημα.

Όλα εντός, έτοιμο.

Μόνο που για να γίνει αυτό έχουν γίνει κάποιες εκπτώσεις.

Από NVME μπήκε SSD , από 500 τροφοδοτικό 350άρη, πληκτρολόγια ποντίκια με καλώδιο καθώς και μικρότερα ηχειάκια.

Τώρα έχεις όλες τις παραμέτρους για να σταθμίσεις τι θες να κάνεις και τι νομίζεις πως σε παίρνει οικονομικά.

Οθόνη θα πήγαινα στην 27άρα, μια από τις δυο που παρέθεσα.

Untitled.png.dd3d821655632fa6d22c58ea38582f67.png

Πολύ καλή η αλλαγή σε ssd, ένα 10ρικο ακούραστα :P πληκτρολόγιο σκέφτομαι ίσως τελικά να πάω σε κάποιο επώνυμο και ενσύρματο γιατί όπως έχω αναφέρει θα πέσει πολύ γράψιμο. Το σημαντικό τελικά είναι πάντα μητρική κι επεξεργαστής, τα υπόλοιπα διαμορφώνονται γύρω τους. Σ ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, αν κολλήσω κάπου μπορεί να ενοχλήσω πάλι!

Δημοσ.
13 ώρες πριν, thodoris_9 είπε

Υπάρχουν όμως και 2 έφηβοι από πίσω που στο άμεσο μέλλον (2-3 χρόνια;) θα θέλουν να παίξουν και τα παιχνιδάκια τους, όχι κάτι σπέσιαλ αλλά θα την θέλουν την κάρτα γραφικών. Οπότε αρχικά θέλω να δώσω βάση στην οθόνη αλλά γενικά το σύστημα να είναι έτοιμο με την προσθήκη μιας κάρτας γραφικών ν αποδώσει κάτι στο θέμα παιχνιδιών.

ο 5600G εν έτη 2022 είναι πολύ μέτριος cpu πολύ κατώτερος από τον 5600Χ , καλύτερα I5 12400 με Β660 που έχουν βγει στα 100-120 πλέον Β660 με DDR4

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

ο 5600G εν έτη 2022 είναι πολύ μέτριος cpu πολύ κατώτερος από τον 5600Χ , καλύτερα I5 12400 με Β660 που έχουν βγει στα 100-120 πλέον Β660 με DDR4

Ναι μεν αλλά είτε με τον 5600X είτε με τον ιντελ και άλλη μητρική, ξεφεύγουμε πάλι στην τιμή. Το μπάτζετ ήταν 600-650 αυστηρά δυστυχώς και ήδη το πέρασα γύρω στο 30αρι, δεν με παίρνει για παραπάνω :( Ευχαριστώ όμως για την πρόταση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, thodoris_9 είπε

Ναι μεν αλλά είτε με τον 5600X είτε με τον ιντελ και άλλη μητρική, ξεφεύγουμε πάλι στην τιμή. Το μπάτζετ ήταν 600-650 αυστηρά δυστυχώς και ήδη το πέρασα γύρω στο 30αρι, δεν με παίρνει για παραπάνω :( Ευχαριστώ όμως για την πρόταση 

δεν το ξεπερνάς , η cpu είναι φθηνότερη και σου έρχεται ποιο φθηνά το ιντελ παρόλο που είναι 60ευρώ ακριβότερη η μητρική. Θα σου βγει φθηνότερο. (όλα τα άλλα πλην μητρικής - cpu ίδια). Με τα "ρέστα" πάρε 200watt ποιο δυνταό τροφοδοτικό για να μπορείς να βάλεις GPU στο μέλλον.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, thodoris_9 είπε

Αν θέλεις να μείνεις στο μπάτζετ τότε 5600g, vfm λόγω των πολύ ανώτερων γραφικών του σε σχέση με Intel. Σηκώνει και δυνατές κάρτες στο μέλλον. Μην το σκέφτεσαι καν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Αν θέλεις να μείνεις στο μπάτζετ τότε 5600g, vfm λόγω των πολύ ανώτερων γραφικών του σε σχέση με Intel. Σηκώνει και δυνατές κάρτες στο μέλλον. Μην το σκέφτεσαι καν.

η λύση του ιντελ είναι φθηνότερη , τα γραφικά έτσι και αλλιώς μπορεί να είναι καλύτερα του 5600G αλλά πάλι είναι υπερβολικά αδύναμα για 1080 gaming οπότε δώρον-άδωρον. Δεν μπορούμε να παίρνουμε τον αδύναμο με τα σημερινά δεδομένα 5600G όταν δεν υπάρχει ειδικός λόγος σε τόσο ακριβή τιμή. Η σωστή τιμή έπρεπε να ήταν στα ΜΙΣΑ με ανταγωνιστή τον Ι5 12ης.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

δεν το ξεπερνάς , η cpu είναι φθηνότερη και σου έρχεται ποιο φθηνά το ιντελ παρόλο που είναι 60ευρώ ακριβότερη η μητρική. Θα σου βγει φθηνότερο. (όλα τα άλλα πλην μητρικής - cpu ίδια). Με τα "ρέστα" πάρε 200watt ποιο δυνταό τροφοδοτικό για να μπορείς να βάλεις GPU στο μέλλον.

Ναι, πήγε το μάτι μου πρώτα στην μητρική για να τσεκάρω συμβατότητα με τα υπόλοιπα. Είναι και το πρόβλημα όμως της συναρμολογησης, εκεί δεν την έχουν την μητρική. Θα ψάξω τον συνδυασμό όμως και αλλού 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, thodoris_9 είπε

Ναι, πήγε το μάτι μου πρώτα στην μητρική για να τσεκάρω συμβατότητα με τα υπόλοιπα. Είναι και το πρόβλημα όμως της συναρμολογησης, εκεί δεν την έχουν την μητρική. Θα ψάξω τον συνδυασμό όμως και αλλού 

Κάθε εβδομάδα βγαίνουν νέα μοντέλα Β660 φθηνότερα και καλύτερα. (ανακοινώθηκε από intel CES2022 μολις πριν 2 εβδομάδες). Ακόμη και τα "καθυστερημένα" μαγαζιά αν δεν έχουν σήμερα μητρική θα έχουν σε 1 εβδομάδα.

Πάρε τους τηλέφωνο και ενημέρωσε τους για το ποια σε ενδιαφέρει γιατί όλα τα μαγαζιά στην Ελλάδα τις ίδιες ευρωπαικές αποθήκες έχουν για προμηθευτές.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

η λύση του ιντελ είναι φθηνότερη , τα γραφικά έτσι και αλλιώς μπορεί να είναι καλύτερα του 5600G αλλά πάλι είναι υπερβολικά αδύναμα για 1080 gaming οπότε δώρον-άδωρον.

Σε 1080p παίζει άνετα τα περισσότερα παιχνίδια, μόνο στα βαριά πρέπει να ρίξει ανάλυση. Fortnite, Rocket league, csgo κτλ τα παίζει σφαίρα. Εδώ τα έπαιζα άνετα με 2400g στα medium.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Σε 1080p παίζει άνετα τα περισσότερα παιχνίδια, μόνο στα βαριά πρέπει να ρίξει ανάλυση. Fortnite, Rocket league, csgo κτλ τα παίζει σφαίρα. Εδώ τα έπαιζα άνετα με 2400g στα medium.

Oλα είναι σχετικά ιδίως αν ήσουν ευχαριστημένος με 2400G , δεν ξέρω πολλούς να προτείνουν 5600G για 1080 gaming. (ψάξε YT με δοκιμές που έχουν budget μνημες)

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω κανέναν. To fortnite σε πληροφορώ ότι ον-λαιν ανταγωνιστικό παιχνίδι και πρέπει να ρίξεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ την ποιότητα για να παίξεις 1080 και να "προλαβαίνεις" τους άλλους. Επίσης πλέον έχει βαρύνει (έχουν γίνει πολλά πανωσηκώματα) , δεν είναι το ίδιο ελαφρύ όπως πριν 3-4 χρόνια. Τέλος πάντων στην δουλειά σου πας και με τρίκυκλό και με σύγχρονο αυτοκίνητο , οπότε περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Oλα είναι σχετικά ιδίως αν ήσουν ευχαριστημένος με 2400G , δεν ξέρω πολλούς να προτείνουν 5600G για 1080 gaming. (ψάξε YT με δοκιμές που έχουν budget μνημες)

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω κανέναν. To fortnite σε πληροφορώ ότι ον-λαιν ανταγωνιστικό παιχνίδι και πρέπει να ρίξεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ την ποιότητα για να παίξεις 1080 και να "προλαβαίνεις" τους άλλους. Επίσης πλέον έχει βαρύνει (έχουν γίνει πολλά πανωσηκώματα) , δεν είναι το ίδιο ελαφρύ όπως πριν 3-4 χρόνια. Τέλος πάντων στην δουλειά σου πας και με τρίκυκλό και με σύγχρονο αυτοκίνητο , οπότε περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Για να δεις ουσιαστική διαφορά από τα γραφικά του 5600g πρέπει να πας σε 1050ti τουλάχιστον οι οποίες είναι ακριβότερες από τον 5600g. Οπότε αν μιλάμε για καινούργια gpu δε συμφέρει με τίποτα. Το να προτείνω κάτι πιο δυνατό είναι το μόνο εύκολο, το δύσκολο είναι να προτείνω το καλύτερο δυνατό εντός μπάτζετ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...