cthulhucarbide Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Ορίστε το πινακάκι του τροφοδοτικού 8 ώρες πριν, @11h είπε Οι περισσότερες μητρικές που έχω δεί να μην παίζουν τα USB έχουν καμμένα EMI filters απο άτομα που βάζουν-βγάζουν συνέχεια στη θύρα βύσματα (μοιάζουν με δύο κολλημένες smd αντιστάσεις με το middle pin tied to ground, αν τις βραχυκυκλώσεις αμέσως η θύρα παίζει). Κάποια μέρα το βάζουν στραβά (ή μπαίνει σκουπιδάκι στο βύσμα ή κάποιος τσιν-τσαν-τσον-αντάπτορας χαλάει ή η μητρική αποφασιζει οτι 9 χρονια ζωής ειναι αρκετά) και game over. Για τα υπόλοιπα που ρωτάς δεν ξέρω τι power states πρέπει να υποστηρίζει το τροφοδοτικό και η μητρική για να φορτίζει με τον υπολογιστή κλειστό. Το ρεύμα που θα δίνει είναι λίγο για μοντέρνο κινητό έτσι και αλλιώς. Δεν καταλαβαίνω γιατί θές να μπλεξείς με όλα αυτά, ένας φορτιστής είναι καλύτερη λύση απο όλες τις απόψεις. Όταν λες βάζουν βγάζουν συνέχεια στην θύρα βύσματα εννοείς όσο ο υπολογιστής λειτουργεί? Αν ναι γιατί να είναι θέμα, αυτή είναι η δουλειά του. Το ρεύμα που θα δίνει το pc είναι άλλο όταν κλειστός και άλλο όταν είναι ανοιχτός? Επίσης όταν λες ότι θα καεί ένα emi filter σημαίνει ότι θα αχρηστευθεί όλη η μητρική ή απλά η συγκεκριμένη θύρα usb? Αν είναι το δεύτερο θα το ρίσκαρα. Ο φορτιστής δεν βολεύει για πρακτικούς λόγους. Για να μην πιάνω μια θέση στο πολύμπριζο αλλά και θα έπρεπε να πάρω καινούριο καλώδιο που να είναι πολύ πιο μακρύ ώστε να φτάνει μέχρι πίσω στο γραφείο. Επίσης θα ήταν μέσα στην μέση ξέμπαρκο. Τεσπα, όχι συνταρακτικά πράγματα αλλά δεν με βολεύει. Άμα μπορεί να γίνει η δουλειά με μια ρύθμιση θα ήταν καλύτερα. 20 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Κίνδυνος για όταν φορτίζεις πολλές συσκευές μαζί, με το κομπιούτερ σβηστό. 10 ώρες πριν, Dantε είπε Προσωπικα δε πιστευω πως υπαρχει θεμα.Στη θεωρια εχουν λογικη αυτα,αλλα στη πραξη δεν εχω διαβασει και δεν εχω πετυχει προβλημα. Εχω εδω και χρονια τις usb ετσι και φορτιζω smartwatches,powerbank κτλ και κανενα θεμα. Μόνο μία συσκευή θα φορτίζω γενικά. Δεύτερη δεν θα μπει. Τελικά πως γίνεται αυτή η ρύθμιση που λες? 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 @Τέρης Α. Μελέτη επάρκειας φόρτισης usb τώρα Τέρη. Έμπλεξες, αλλά καλά να πάθεις! 17 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Μόνο μία συσκευή θα φορτίζω γενικά. Δεύτερη δεν θα μπει. Το κινητό σου είναι αυτή η συσκευή;
Τέρης Α. Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, PC_Science_Lefkada είπε @Τέρης Α. Μελέτη επάρκειας φόρτισης usb τώρα Τέρη. Έμπλεξες, αλλά καλά να πάθεις! Σκατά! Αν έμπλεξα λέει;... Μ' αυτό το τροφοδοτικό θα πάρει όλο το σύστημα στον αέρα. Και δεν είναι 500W, 370 (ας πούμε ότι) είναι.
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Το κινητό σου είναι αυτή η συσκευή; Ναι! Ίσως χαζή ερώτηση και άμα δούλευε ίσως το είχατε πει ήδη. Δεν γίνεται να πάει ρεύμα στις θύρες κατευθείαν από το τροφοδοτικό? Βλέπω μέσα στο κουτί ότι κάτι πλεξούδες περισσεύουν
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Σκατά! Αν έμπλεξα λέει;... Μ' αυτό το τροφοδοτικό θα πάρει όλο το σύστημα στον αέρα. Και δεν είναι 500W, 370 (ας πούμε ότι) είναι. 180-210W λέω εγώ, σιγά μην έχει μετασχηματιστές για 375w. 6 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Ίσως χαζή ερώτηση και άμα δούλευε ίσως το είχατε πει ήδη. Δεν γίνεται να πάει ρεύμα στις θύρες κατευθείαν από το τροφοδοτικό? Βλέπω μέσα στο κουτί ότι κάτι πλεξούδες περισσεύουν Όχι δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο με τα καλώδια που περισσεύουν. Μόνο να τα έχεις ταχτοποιημένα όμορφα. 7 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Ναι! Επίσης πάλι λέω τωρα εγώ ότι αν φορτίζει από usb 2.0 θύρα το κινητό δε θα έχεις πρόβλημα κατά 100% να το φορτίζεις με το κομπιούτερ κλειστό, από usb 3.0 είναι λίγο ρίσκο. Εσύ τι λες Τέρη Α.; Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από PC_Science_Lefkada
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε 180-210W λέω εγώ, σιγά μην έχει μετασχηματιστές για 375w. Όχι δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο με τα καλώδια που περισσεύουν. Μόνο να τα έχεις ταχτοποιημένα όμορφα. Επίσης πάλι λέω τωρα εγώ ότι αν φορτίζει από usb 2.0 θύρα το κινητό δε θα έχεις πρόβλημα κατά 100% να το φορτίζεις με το κομπιούτερ κλειστό, από usb 3.0 είναι λίγο ρίσκο. Εσύ τι λες Τέρη Α.; Οι θύρες είναι usb 2
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, cthulhucarbide είπε Οι θύρες είναι usb 2 Ωραία, άσε να αποφανθεί και ο Τέρης Α. όμως που ξεκίνησε αυτή τη μελέτη. Τη δικιά μου μπορείς να την πεις και προμελέτη, ή ότι απλά πετάγομαι σαν την πορδή.
@11h Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Άν έχει επιλογή Always On USB ή κάτι τέτοιο το Bios βάλτο enabled, στο device manager πήγαινε στο Usb Root Hub και κάνε uncheck εκεί που λέει Allow the computer to turn off this device to save power. Άν παίξουν όλα αυτά θα έχεις 900mA max για να φορτίσεις (αργά) το κινητό σου. Η μητρική είναι παλιά. Το τροφοδοτικό σάπιο. Who cares? Αρκεί να μην μπεί φορτιστής στο σπίτι. 1 hour ago, cthulhucarbide said: Επίσης όταν λες ότι θα καεί ένα emi filter σημαίνει ότι θα αχρηστευθεί όλη η μητρική ή απλά η συγκεκριμένη θύρα usb? Αν είναι το δεύτερο θα το ρίσκαρα. Και καλά θα έκανες. Ο φορτιστής πρέπει να μείνει μακρυά. 1 hour ago, cthulhucarbide said: Ο φορτιστής δεν βολεύει για πρακτικούς λόγους. Για να μην πιάνω μια θέση στο πολύμπριζο αλλά και θα έπρεπε να πάρω καινούριο καλώδιο που να είναι πολύ πιο μακρύ ώστε να φτάνει μέχρι πίσω στο γραφείο. Επίσης θα ήταν μέσα στην μέση ξέμπαρκο. Τεσπα, όχι συνταρακτικά πράγματα αλλά δεν με βολεύει. Μα τί λές τώρα, τέτοια ταλαιπωρία; Μόνο που το διάβασα κουράστηκα 35 minutes ago, cthulhucarbide said: Δεν γίνεται να πάει ρεύμα στις θύρες κατευθείαν από το τροφοδοτικό? Βλέπω μέσα στο κουτί ότι κάτι πλεξούδες περισσεύουν Κάποια μέρα αυτό το thread θα επανεκδοθεί ως I give up edition, συλλεκτικό Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από @11h
Τέρης Α. Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 30 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε άσε να αποφανθεί και ο Τέρης Α. One solution, revolution! Αν θέλει να πάρει ιδέες ο t.s. από το γραφείο μου: Spoiler
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Τελικά πως γίνεται αυτή η ρύθμιση που λες? Κατ' αρχάς η ρύθμιση του bios για την οποία γίνεται λόγος έχει κάποιες ακόμα προεκτάσεις. Όλες οι usb οι οποίες μένουν συνδεδεμένες στο pc παραμένουν ενεργές. Πέρα από την κατανάλωση ρεύματος, τυχόν φωτάκια σε πληκτρολόγιο, ποντίκι ή αλλού μπορεί να τα βρίσκει ενοχλητικά κάποιος στον ύπνο, αν το pc είναι στο υπνοδωμάτιο. Στο λέω από τώρα να το γνωρίζεις. Η ρύθμιση που ψάχνεις πρέπeι να βρίσκεται στο [APM Configuration], [ErP Ready] τώρα είναι [Enabled], το κάνεις [Disabled]. Αυτές τις επιλογές θα σε μητρική της Asus θα πρέπει να βρίσκονται στην καρτέλα [Advanced], [Onboard Devices], αν δεν είναι εκεί κοίτα και αλλού για APM και ErP δε γίνεται ούτε να μην τα έχει, ούτε να μην τα βρεις. Επομένως: [Advanced]? -> [Onboard Devices]? -> [APM Configuration] -> [ErP Ready] -> [Disabled] Τέλος, μπορείς να ενεργοποιήσεις και το Power on by mouse και το πολύ ψαρωτικό Power on by keyboard, που λόγω ErP enable ήταν αναγκαστικά απενεργοποιημένα μέχρι τώρα. Το πρώτο σου δίνει τη δυνατότητα να ανάβεις τον υπολογιστή σου με διπλό κλικ, χωρίς να σκύβεις να πατήσεις το κουμπί και το δεύτερο κάνει το ίδιο με έναν κωδικό της επιλογής σου τον οποίο αφού πληκτρολογίσεις πατάς και το κουμπί enter και το pc ανάβει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα