cthulhucarbide Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Έχω τον σταθερό υπολογιστή και φορτίζω το κινητό από την θύρα usb. Θέλω να κάνω κάποια μόντα ώστε να μπορεί το κινητό να φορτίζει ακόμα και όταν το pc είναι κλειστό. Οι usb που έχω τώρα να μείνουν όπως είναι, αλλά να βάλω μια άλλη στο κενό slot η οποία θα έχει ρεύμα πάντα. Όταν το pc δουλεύει δεν θέλω να περνάνε data, το θέλω μόνο για φόρτιση. Υπάρχει κάποιος τρόπος σχετικά εύκολος και χωρίς πολλά έξοδα για να το φτιάξω μόνος μου? Άμα είναι μεγάλη φασαρία ίσως το αφήσω
Dantε Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Γινεται και τσαμπα. Υπαρχει επιλογη στο bios για να δινει ρευμα στις usb ακομα και οταν ειναι κλειστος ο υπολογιστης. Τι μητρικη εχεις? 3 1
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 20/1/2022 στις 4:10 ΜΜ, Dantε είπε Τι μητρικη εχεις? Αυτή: https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/Business/H81MK/ Στη συγκεκριμένη, ίσως με jumper. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α. 1
Apollonian Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Επίσης αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να βάζεις τον υπολογιστή σου σε sleep mode, και με μία απλή ρύθμιση στο device manager μπορείς να παίρνεις ρεύμα από όλα τα usb ports σου που χρειάζεσαι.
Aris_ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 δεν είναι καλή ιδέα παρε usb hub με διακόπτη on off για φόρτιση εχει και εξόδους μόνο για αυτό
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Dantε είπε Γινεται και τσαμπα. Υπαρχει επιλογη στο bios για να δινει ρευμα στις usb ακομα και οταν ειναι κλειστος ο υπολογιστης. Τι μητρικη εχεις? Άμα γίνεται έτσι με μια απλή ρύθμιση στις υπάρχουσες τότε μια χαρά, θα το κάνω έτσι να τελειώνω. Πως ακριβώς γίνεται όμως? 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Αυτή πιθανότατα: https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/Business/H81MK/ Στη συγκεκριμένη, μάλλον με jumper. Ναι αυτή είναι! Τι είναι το jumper? 55 λεπτά πριν, Apollonian είπε Επίσης αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να βάζεις τον υπολογιστή σου σε sleep mode, και με μία απλή ρύθμιση στο device manager μπορείς να παίρνεις ρεύμα από όλα τα usb ports σου που χρειάζεσαι. Προτιμώ να τον κλείνω κανονικά να είμαι πιο ήσυχος 22 λεπτά πριν, Aris_ είπε δεν είναι καλή ιδέα παρε usb hub με διακόπτη on off για φόρτιση εχει και εξόδους μόνο για αυτό Γιατί δεν είναι καλή ιδέα?
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Γιατί δεν είναι καλή ιδέα? Θα πρέπει το τροφοδοτικό να μπορεί να δώσει στα 5VSB τουλάχιστον 1A, ιδανικά 2A για να μην το ''ξεζουμίζει''. Αν μπορείτε μια κοντινή εικόνα από το ταμπελάκι του τροφοδοτικού. 14 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Τι είναι το jumper? Ένα πλαστικό (εξωτερικά) πραγματάκι που το μετακινούμε στις υποδοχές της μητρικής. Διάβασα το manual και δεν κατάλαβα καλά, ίσως πρέπει να πάει το επισημασμένο μια θέση δεξιά, ίσως απλά θέλει ρύθμιση από το bios. Περιμέντε και 2η γνώμη. Spoiler 1
Aris_ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 41 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Γιατί δεν είναι καλή ιδέα? γιατι χαλάνε.. οι μπαταρίες δεν είναι "καλός" καταναλωτής, ειδικά σε usb controller μητρικής
@11h Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Το ground pin του βύσματος έχει μετά emi filter για τα data lines, βάλε-βγάλε ενώ τραβάς ρεύμα θα το κάψεις. Ούτως ή άλλως 900mA max στα 5V βγάζουν οι απλές USB 3.0 θύρες. Παρε φορτιστη καλύτερα. 2
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Θα πρέπει το τροφοδοτικό να μπορεί να δώσει στα 5VSB τουλάχιστον 1A, ιδανικά 2A για να μην το ''ξεζουμίζει''. Αν μπορείτε μια κοντινή εικόνα από το ταμπελάκι του τροφοδοτικού. Ένα πλαστικό (εξωτερικά) πραγματάκι που το μετακινούμε στις υποδοχές της μητρικής. Διάβασα το manual και δεν κατάλαβα καλά, ίσως πρέπει να πάει το επισημασμένο μια θέση δεξιά, ίσως απλά θέλει ρύθμιση από το bios. Περιμέντε και 2η γνώμη. Απόκρυψη περιεχομένων Ευχαριστώ. Θα βγάλω αύριο την φωτογραφία 4 ώρες πριν, Aris_ είπε γιατι χαλάνε.. οι μπαταρίες δεν είναι "καλός" καταναλωτής, ειδικά σε usb controller μητρικής Ποιος χαλάει, η μητρική ή το τροφοδοτικό?
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Ποιος χαλάει, 2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε η μητρική 1
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, @11h είπε Το ground pin του βύσματος έχει μετά emi filter για τα data lines, βάλε-βγάλε ενώ τραβάς ρεύμα θα το κάψεις. Ούτως ή άλλως 900mA max στα 5V βγάζουν οι απλές USB 3.0 θύρες. Παρε φορτιστη καλύτερα. Λίγο δυσνόητο αυτό το ποστ αλλά θα το προσπαθήσω. Όταν λες βύσμα εννοείς αυτό του φορτιστή του κινητού ή την θύρα usb? Το καλώδιο το συνδέω με αντάπτορα που κόβει τα data (ώστε να μην ανοίγουν παράθυρα στο pc και τα κλείνω κάθε φορά) και αφήνει μόνο το ρεύμα. Μήπως αυτό παρακάμπτει αυτό το πρόβλημα που λες για αυτό το emi filter? Επίσης δεν έχω καταλάβει σίγουρα αν ο κίνδυνος να καεί κάτι είναι γενικός κάθε φορά που φορτίζω το κινητό όπως τώρα, ή αναφέρεστε μόνο στην περίπτωση που θα φορτίζω με το pc κλειστό
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 24 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Επίσης δεν έχω καταλάβει σίγουρα αν ο κίνδυνος να καεί κάτι είναι γενικός κάθε φορά που φορτίζω το κινητό όπως τώρα, ή αναφέρεστε μόνο στην περίπτωση που θα φορτίζω με το pc κλειστό Κίνδυνος για όταν φορτίζεις πολλές συσκευές μαζί, με το κομπιούτερ σβηστό. 1
Dantε Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Προσωπικα δε πιστευω πως υπαρχει θεμα.Στη θεωρια εχουν λογικη αυτα,αλλα στη πραξη δεν εχω διαβασει και δεν εχω πετυχει προβλημα. Εχω εδω και χρονια τις usb ετσι και φορτιζω smartwatches,powerbank κτλ και κανενα θεμα. 2
@11h Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 11 hours ago, cthulhucarbide said: Λίγο δυσνόητο αυτό το ποστ αλλά θα το προσπαθήσω. Όταν λες βύσμα εννοείς αυτό του φορτιστή του κινητού ή την θύρα usb? Το καλώδιο το συνδέω με αντάπτορα που κόβει τα data (ώστε να μην ανοίγουν παράθυρα στο pc και τα κλείνω κάθε φορά) και αφήνει μόνο το ρεύμα. Μήπως αυτό παρακάμπτει αυτό το πρόβλημα που λες για αυτό το emi filter? Επίσης δεν έχω καταλάβει σίγουρα αν ο κίνδυνος να καεί κάτι είναι γενικός κάθε φορά που φορτίζω το κινητό όπως τώρα, ή αναφέρεστε μόνο στην περίπτωση που θα φορτίζω με το pc κλειστό Οι περισσότερες μητρικές που έχω δεί να μην παίζουν τα USB έχουν καμμένα EMI filters απο άτομα που βάζουν-βγάζουν συνέχεια στη θύρα βύσματα (μοιάζουν με δύο κολλημένες smd αντιστάσεις με το middle pin tied to ground, αν τις βραχυκυκλώσεις αμέσως η θύρα παίζει). Κάποια μέρα το βάζουν στραβά (ή μπαίνει σκουπιδάκι στο βύσμα ή κάποιος τσιν-τσαν-τσον-αντάπτορας χαλάει ή η μητρική αποφασιζει οτι 9 χρονια ζωής ειναι αρκετά) και game over. Για τα υπόλοιπα που ρωτάς δεν ξέρω τι power states πρέπει να υποστηρίζει το τροφοδοτικό και η μητρική για να φορτίζει με τον υπολογιστή κλειστό. Το ρεύμα που θα δίνει είναι λίγο για μοντέρνο κινητό έτσι και αλλιώς. Δεν καταλαβαίνω γιατί θές να μπλεξείς με όλα αυτά, ένας φορτιστής είναι καλύτερη λύση απο όλες τις απόψεις. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα