Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Με πήραν σήμερα από τον ΟΑΕΔ τηλέφωνο, ότι υπάρχει θέση εργασίας σε γραφείο με ένα πρόγραμμα. Τους είπα ότι δεν ενδιαφέρομαι και μου είπαν ο λόγος?

Τους είπα ότι κάνω κάτι άλλο από θέμα σπουδών και ότι αφορά ένα πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας και μου είπαν " Α εντάξει ".

Υπάρχει περίπτωση να μου πάρουν πίσω τη κάρτα ανεργίας και να μου την ακυρώσουν? Στη χειρότερη τι κυρώσεις θα έχω? 

Έτσι και αλλιώς η κάρτα του ΟΑΕΔ που έχω δεν με έχει ωφελήσει και κάπου

• Confused 2
Δημοσ.

Αφού δεν σε ενδιαφέρει κάποια θέση, γιατί συνεχίζεις να ανανεώνεις την κάρτα ανεργίας δηλώνοντας ότι ψάχνεις ενεργά δουλειά? 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, elenipapserres είπε

Τι σε απασχολει τοτε;

Ακριβως απο πανω σε νοιαζει,και εδω λες οτι δε σε εχει ωφελήσει καπου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίρνει ο ΟΑΕΔ τηλέφωνο? Δεν του το' χα. Με ενημερωμένα στοιχεία, βιογραφικό κτλ, ούτε ένα χρόνια πολλά, πως ζήτε δεν μου είπαν ποτέ.

Επεξ/σία από iml
Δημοσ.
4 ώρες πριν, elenipapserres είπε

Καλησπέρα

Με πήραν σήμερα από τον ΟΑΕΔ τηλέφωνο, ότι υπάρχει θέση εργασίας σε γραφείο με ένα πρόγραμμα. Τους είπα ότι δεν ενδιαφέρομαι και μου είπαν ο λόγος?

Τους είπα ότι κάνω κάτι άλλο από θέμα σπουδών και ότι αφορά ένα πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας και μου είπαν " Α εντάξει ".

Υπάρχει περίπτωση να μου πάρουν πίσω τη κάρτα ανεργίας και να μου την ακυρώσουν? Στη χειρότερη τι κυρώσεις θα έχω? 

Δεν έχω ακούσει περίπτωση να κοπεί η κάρτα έτσι. Πρακτικά δε νομίζω να κινδυνεύεις. 

Αλλά όπως σχολίασαν, από τη μία δε σε ενδιαφέρει η κάρτα αλλά από την άλλη άνοιξες αυτό το θέμα γιατί φοβάσαι ότι θα στην κόψουνε.

Αλλά και να στην κόψουν μπορείς να βγάλεις μια κάρτα αεργίας. Εκεί δε θα έχεις πρόβλημα να κοπεί. Παραμένει ενεργή ισοβίως 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, elenipapserres είπε

Υπάρχει περίπτωση να μου πάρουν πίσω τη κάρτα ανεργίας και να μου την ακυρώσουν?

Γιατί δεν την ακυρώνεις μόνος σου μιας και δεν την θέλεις;

Δημοσ.

Όχι δεν έχουν το δικαίωμα να σου την ακυρώσουν τη κάρτα ανεργίας, αλλά ακόμα και αν το κάνουν βγάζεις καινούρια. Δικαιωμά σου, να μη θες να πας να εργαστείς αν σου προτείνουν δουλειά, αρκεί να έχεις σοβαρό επιχείρημα. πχ σπουδές, διαφωνία με τον εργοδοτη που θα σου συστήσουν ή απόσταση από εκεί που διαμένεις

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δεν μας χεζουν λέω γω..... 

Έπιασαν τους άλλους με 100 και 300k εισόδημα να εισπράττουν επιδόματα ανεργίας... 

Ας φτιάξουν σωστές διαδικασίες ελέγχου πριν εγκρινουν την καταβολή επιδομάτων, τους πιάνουν όλους εκ των υστέρων και μετά κοιτάνε να μαζέψουν τα ασυμαζευτα. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν μας χεζουν λέω γω..... 

Έπιασαν τους άλλους με 100 και 300k εισόδημα να εισπράττουν επιδόματα ανεργίας... 

Ας φτιάξουν σωστές διαδικασίες ελέγχου πριν εγκρινουν την καταβολή επιδομάτων, τους πιάνουν όλους εκ των υστέρων και μετά κοιτάνε να μαζέψουν τα ασυμαζευτα. 

εσυ το θεωρεις σωστο να ειναι καποιος ανεργος να τον παιρνουν τηλ οτι του βρηκαν δουλεια να παει να μιλησει με τον εργοδοτη και να λεει δεν θελω? αρα αυτος ειναι προβλημα για το κρατος αφου θα επιλεγει να ειναι ανεργος

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

εσυ το θεωρεις σωστο να ειναι καποιος ανεργος να τον παιρνουν τηλ οτι του βρηκαν δουλεια να παει να μιλησει με τον εργοδοτη και να λεει δεν θελω? αρα αυτος ειναι προβλημα για το κρατος αφου θα επιλεγει να ειναι ανεργος

Δεν ξέρεις για ποιον λόγο δεν βρίσκει δουλειά ο καθένας, εγώ έχω χρόνια προβλήματα υγείας και έχω γραφτεί στο μητρώο ΑμΕΑ του ΟΑΕΔ, δουλειά σε ιδιωτικό τομέα δεν παίζει να βρω και ότι σου βρουν και από τον ΟΑΕΔ ακόμα δεν θα τα βγάλω πέρα γιατί δεν είναι δουλειά που απευθύνεται σε ΑμΕΑ αλλά στον μέσο εργαζόμενο, οπότε ναι δικαιούμαι να είμαι γραμμένος όσο θέλω, ας φρόντιζε το κράτος να είχε σωστό σύστημα πρόνοιας πρώτα όχι με τα ψωροεπιδόματα και τα ανύπαρκτα μέτρα στήριξης.

Δεύτερον, δεν σε παίρνει κανένας στο σπίτι ούτε σου βρίσκουν, αυτό γίνεται σε σπάνιες περιπτώσεις. Ακόμα και να σου βρουνε βέβαια πάλι μέσω ΟΑΕΔ παίζουν μπινιές από εργοδότες με απλήρωτα ένσημα, δοκιμαστική εργασία απλήρωτη κι αν σου αρέσει κτλ, οπότε, καλά κάνουν και είναι γραμμένοι όσο θέλουν ο καθένας.

Για τους υπόλοιπους τα είπαμε, ας φτιάξουν  συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου για να μην δίνουν επιδόματα σε όσους δεν τηρούν τα κριτήρια και έχουν υψηλό εισόδημα. Αλλά αυτά δεν τους μάραναν τώρα τα ποινολόγια τους πείραξαν και όσοι είναι γραμμένοι για πολλά χρόνια.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ξέρεις για ποιον λόγο δεν βρίσκει δουλειά ο καθένας, εγώ έχω χρόνια προβλήματα υγείας και έχω γραφτεί στο μητρώο ΑμΕΑ του ΟΑΕΔ, δουλειά σε ιδιωτικό τομέα δεν παίζει να βρω και ότι σου βρουν και από τον ΟΑΕΔ ακόμα δεν θα τα βγάλω πέρα γιατί δεν είναι δουλειά που απευθύνεται σε ΑμΕΑ αλλά στον μέσο εργαζόμενο, οπότε ναι δικαιούμαι να είμαι γραμμένος όσο θέλω, ας φρόντιζε το κράτος να είχε σωστό σύστημα πρόνοιας πρώτα όχι με τα ψωροεπιδόματα και τα ανύπαρκτα μέτρα στήριξης.

Δεύτερον, δεν σε παίρνει κανένας στο σπίτι ούτε σου βρίσκουν, αυτό γίνεται σε σπάνιες περιπτώσεις. Ακόμα και να σου βρουνε βέβαια πάλι μέσω ΟΑΕΔ παίζουν μπινιές από εργοδότες με απλήρωτα ένσημα, δοκιμαστική εργασία απλήρωτη κι αν σου αρέσει κτλ, οπότε, καλά κάνουν και είναι γραμμένοι όσο θέλουν ο καθένας.

Για τους υπόλοιπους τα είπαμε, ας φτιάξουν  συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου για να μην δίνουν επιδόματα σε όσους δεν τηρούν τα κριτήρια και έχουν υψηλό εισόδημα. Αλλά αυτά δεν τους μάραναν τώρα τα ποινολόγια τους πείραξαν και όσοι είναι γραμμένοι για πολλά χρόνια.

μα η ts λεει ότι την πηραν τηλεφωνο απο τον οαεδ για προγραμμα, δεν δεχτηκε και τη ρωτησαν και το λογο.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Άλλη αντιμετώπιση έχουν οι ανάπηροι από το σύστημα και άλλη όσοι γράφτηκαν στο κανονικό μητρώο ανέργων. Εσένα δεν θα διαγράψουν εύκολα από το σύστημα θα έχουν κάποια ανεκτικότητα, για αυτό έφτιαξαν το μητρώο αναπήρων για να τους έχουν σε ξεχωριστή βάση ονομάτων. Για τους υπόλοιπους όμως δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Υπάρχουν φοιτητές και πάρα πολλοί άεργοι που δεν ενδιαφέρονται επουδενί να ψάξουν για εργασία και απλά κάθονται γραμμένοι στο μητρώο για να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς και τα κοινοφελή προγράμματα. Ποινολόγιο και πολύ άργησε, να τους πετάξουν έξω αφού δεν ενδιαφέρονται.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δουλεια στον ιδιωτικο τομεα γιατί αποκλειεται να βρεις;  Καποια καταρτιση έχεις σε καποιον τομεα; Αν όχι,  γιατι δε κοιτας να καταρτιστεις σε κατι;  Σε εταιρεια που εργαζομουν παλαιότερα ειχαμε δυο ατομα ΑΜΕΑ στο λογιστηριο σε δουλεια γραφειου (τιμολογηση , διεκπεραιωση παραγγελιων -προμηθειων κλπ)

Μια χαρα σε παιρνουν τηλ στο σπιτι , εδω ειχαν παρει εμενα πριν 10 χρονια περιπου που ημουν για ενα διαστημα ανεργος , δυο φορες μαλιστα . Σε δουλεια με προγραμμα δεν παιζει να μην σε πληρωνουν ή να σου κλεβουν ενσημα καθως φαινονται ηλεκτρονικά οι πληρωμες και η ασφαλιση...

Μη στεναχωριεσαι, ολα τα φτιαχνουν σιγα σιγα... Και σε λιγο που θα ενοποιηθουν ολες οι βασεις δεδομενων και οι δυνατοτητες των υπολογιστων θα ειναι ολοενα και μεγαλυτερες τοτε ολα θα μπουν σε σειρα... Το συστημα θα ολοκληρωθει και αφου όλοι  θα κανουμε τις συναλλαγες μας ηλεκτρονικα τότε θα φαινεται αμεσως ποιος εχει και ποιος δεν εχει δικαιωματα για επιδοματα κλπ... Ο καιρος γαρ εγγυς...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...