Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• News Editors
Δημοσ.

Τη δυνατότητα να ανανεώνουν ηλεκτρονικά την άδεια κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου τους μέσω του gov.gr έχουν από το απόγευμα της Τετάρτης οι πολίτες. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, η αίτηση για την ανανέωση θα πραγματοποιείται με πολύ απλό τρόπο μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».

Ειδικότερα, ο πολίτης συνδέεται μέσω των κωδικών Taxisnet και μπορεί να υποβάλλει την αίτηση ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία Τροχαίας του τόπου κατοικίας του. Μέσω της εφαρμογής, μπορεί να δει ηλεκτρονικά το σχετικό κόστος που ποικίλει ανάλογα με την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης καθώς και να πληρώσει με ηλεκτρονικό παράβολο. Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας η βεβαίωση ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο gov.gr στην θυρίδα του πολίτη.

gov.gr_2.jpg.39f2fe241dde439786f15fcd46ca0b17.jpg

Στο Μητρώο Μοτοποδηλάτων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι καταχωρισμένες 1.419.923 ενεργές άδειες. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας και τις Ηλεκτρονικές Θυρίδες του gov.gr που έχουν αποδοθεί στις Υπηρεσίες της Τροχαίας, επιτυγχάνοντας έτσι την εξάλειψη της απαίτησης για φυσική παρουσία του πολίτη στις Υπηρεσίες της Τροχαίας. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Ελληνική Αστυνομία, το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την Γενική Γραμματεία Ψηφιακή Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τέλος, ο πολίτης λαμβάνει ηλεκτρονικά τη βεβαίωση της ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου με ενσωματωμένα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (QR, Κωδικός ασφαλείας) από το GOV.GR. Ταυτόχρονα, ειδοποιείται με SMS και email για να τη λάβει μέσω της θυρίδας του.

• Like 3
  • Thanks 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιτέλους!!

Γλίτωσα απο την κωλυσιεργία του υπαλλήλου ! Ο τυπος απλά μου ζάλιζε τον έρωτα 40-70 λεπτά κάθε φορά για την ανανέωση. Ολη την ώρα μπιρι μπιρι για μια σφραγίδα. Δεν λέω το τμήμα τροχαίας για ευνόητους λόγους, αλλά κάθε χρόνο μου έτρωγε κοντά στην μια ώρα για μια σφραγίδα.

Λογικά έπαιξε μόνο για εχθές.

Σήμερα που δοκιμάζω:

image.png.ad72c37e8f545eeea6c437a523707cf0.png

Επεξ/σία από SilentVoice
  • Like 1
Δημοσ.

Πριν μερικές μέρες έκανα αναζήτηση με την ελπίδα να έχει γίνει ηλεκτρονική αυτή η ανούσια γραφειοκρατική διαδικασία και δεν βρήκα τίποτα. Προχθές πήρα τηλέφωνο στο γραφείο της τροχαίας της περιοχής μου και μου είπαν τα γνωστά για να κλείσω ραντεβού όπως ακριβώς και πέρυσι.

Πριν λίγα λεπτά (και ενώ είχα ήδη εκδώσει και πληρώσει τα παράβολα πριν 2 μέρες), ολοκληρώθηκε ηλεκτρονικά η αίτησή μου !

Περιμένω την ολοκλήρωση της διαδικασίας και ευχαριστώ το ινσομνια για την ενημέρωση αλλά και τους εμπλεκόμενους υπουργούς/φορείς.

• Like 1
Δημοσ.

Μακαρι να ολα να γινονται ηλεκτρονικα χωρις γραφειοκρατιες χωρις γκρινιες ξυνιλες,εριστικοτητα και αγενια και το βασικοτερο να μην καθυστερεις στις ουρες για ωρες,λες και εχουν μονο αυτοι δουλειες και εμεις οχι, μου εχει τυχει για μια υποθεση να εχω παει 15 φορες και να περιμενω 2 ωρες αλλα ειναι αναλογα σε ποιον θα πεσεις,ελπιζω μεχρι το τελος του 2022 να εχουν ενταχθει ολες οι υπηρεσιες στο 100%

Δημοσ.

Επιτελους, την περιμενα πως και πως. Σιγα σιγα να ψηφιοποιουνται ολες οι διαδικασίες. Χρησιμη και η παρούσα υπηρεσία αφου τρώγαμε την ωρα μας καθε χρονο στις ουρες, εκτυπωση εντύπων, συμπλήρωση φόρμας κλπ.

Δημοσ.

Χρήσιμο θα ήταν αν κάποια αίτηση έχει ολοκληρωθεί να αναφερθεί εδώ, γιατί εγώ με αίτηση στις 22/1 μέχρι σήμερα 28 δεν έχω καμία ενημέρωση και ελπίζω να ισχύει το "Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας μπορείτε να δείτε τη βεβαίωση ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου στην θυρίδα σας" όπως αναφέρεται στο gov και όχι να πάω στην τροχαία με την άδεια κυκλοφορίας ...

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους 

Την  δική μου αίτηση για την ανανέωση την ειχα κάνει 21/1/22 κ ώρα 22.10 

κ απάντηση από το αρμόδιο τμήμα  της τροχαίας (Κερκυρας) πήρα την επόμενη μέρα 22/1/22 κ ώρα 10.00 π.μ

Θα πρέπει να έχεις πληρώσει τα 2 ηλεκτρονικά παράβολα το ένα με κωδικό 

1789  των 12,00€

6193 των 2,04 €

Συμπληρωνεις τα στοιχεία στην φόρμα που εμφανίζεται ΑΦΜ,Ονομα-επώνυμ, mail κτλ κ μια ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση προς την αρμοδια τροχαία 

Εάν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω σωστά κ δεν έχεις λάβει απάντηση καλό θα ήταν να καλεσεις το τμήμα τροχαίας στο οποίο έκανες την αίτηση κ να δεις που είναι το πρόβλημα

Σε εμένα πάντως ήρθε η απάντηση αμεσα( δεν το πίστευα να πω την αλήθεια ότι δούλεψε τόσο γρήγορα κ γλύτωσα τόσο κόπο κ χρόνο )

Ελπιζω να βοήθησα  

Δημοσ.

Τελικά ολοκληρώθηκε και η δική μου αίτηση, 1 εβδομάδα χρειάστηκε. Κανένα παράπονο, πέρυσι είχα κλείσει ραντεβού πήγα τα χαρτιά και χρειάστηκε να ξαναπάω για να τα πάρω, μεγάλη ταλαιπωρία....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...