Tobajara Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μετά την εγκατάσταση του F-Secure εμφανίζεται το σύμβολό του επάνω στα εικονίδια όταν εμφανίζονται μεγάλα, πχ στο Desktop. Το σύμβολο είναι ακριβώς στη θέση του shortcut arrow (το πράσινο στη φωτογραφία) και μου είναι πολύ ενοχλητικό. Αν έχω καταλάβει καλά πρόκειται για ρύθμιση του registry σχετικά με Shell Icons και scortcut overlay. Βρήκα κάποιες σχετικές λύσεις αλλά διαγράφουν και το shortcut icon, το οποίο ήθελα να κρατήσω. Μπορώ να διώξω κάπως το συγκεκριμένο εικονίδιο κρατώντας το Shortcut Arrow? EDIT - Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα το registry entry για το συγκεκριμένο icon overlay Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellIconOverlayIdentifiers\F-Secure DataGuard Icon Overlay Διαγράφοντας το registry key διώχνει το εικονίδιο αλλά μετά από δεύτερο restart το entry επανεμφανίζεται. Πώς μπορώ να το διαγράψω τελείως ή έστω να εμφανίζεται κενό? Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από Tobajara
jim_p Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Μαλλον ετσι https://community.f-secure.com/en/discussion/108607/13-11-data-guard-icons
Tobajara Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 31 λεπτά πριν, jim_p είπε Μαλλον ετσι https://community.f-secure.com/en/discussion/108607/13-11-data-guard-icons Σεευχαριστώ, αλλά δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση σε advanced view ή settings, μάλλον γιατί πρόκειται για εταιρική έκδοση. Δε μπορώ να παρέμβω. Οι δύο λύσεις που έχω βρει είναι 1) Επειδή τα Windows χρησιμοποιούν μέχρι 15 Overlay Identifiers και αγνοούν όσους εμφανίζονται παρακάτω, να αλλάξω την ταξινόμηση μετονομάζοντας τα keys. Εναλλακτικά, αυτό που εφάρμοσα και δούλεψε, ήταν να...εγκαταστήσω το Dropbox. Αυτό το πήγε αυτόματα κάτω και σταμάτησε να μου βγάζει τα μάτια. 2) Με μια μέθοδο παρόμοια με τη διαγραφή του shortcut arrow από shortcut icons, να δημιουργήσω ένα νέο string value στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Shell Icons με αριθμό ΧΧ και όπου value data το path ενός κενού αρχείου blank.ico . Το ΧΧ για το shortcut είναι 29, ενώ έχω δει χρήσεις για το 28, το 179 και άλλα. Δυστυχώς δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποιος αριθμός αντιστοιχεί στο F-Secure και φοβάμαι ότι πρέπει να σκάψω σε .dll για να το βρω. Έχει κανείς καμιά ιδέα πώς μπορώ να το εντοπίσω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα