Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον λάπτοπ ενός φίλου:

Έχει ενσωματωμένη ram 4gb και 128gb σκληρό (με τον μικρό Ι3 και ενσωματωμένα γραφικά). Οπότε αγοράσαμε την μνήμη crusial 8gb ssr4 3200 και έναν ssd 500άρι. Για τον ssd παρήγγειλα και καλώδιο γιατί μέσα δεν είχε, το περιμένω να έρθει και ελπίζω να μην έχουμε πρόβλημα και με αυτό. 

Τοποθετούμε την μνήμη και ο υπολογιστής την αναγνωρίζει κανονικά και πλέον έχουμε 12gb διαθέσιμα. Μετά από λίγο, 5-10λεπτά ίσως όταν πάει να γεμίσει την 8άρα, όμως αρχίζει τα κολλήματα. Μέχρι που κολλάει τελείως και θέλει δυναμικό τερματισμό. Μόλις βγάλουμε την μνήμη όλα καλά, δηλαδή στην πρότερη χάλια κατάσταση. Προσπάθησα να βρω τρόπο να μπω στο bios να παίξω με τις ρυθμίσεις της μνήμης (ίσως να χαμηλώσω τον χρονισμό της και να δω τι μπορώ να κάνω). Αλλά δεν μπορώ να μπω στο bios με κανένα τρόπο. Τα δοκίμασα όλα F2, F8, delete + FN... 

Η μνήμη δεν ξέρουμε αν έχει θέμα συμβατότητας και δε μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε κιόλας...

Κάναμε και bios update μπας και παίξει αλλά τα ίδια... 

Έχετε καμία ιδέα τι θα μπορούσε να βοηθήσει;

Ευχαριστώ πολύ

Υ.Γ. Αν έβγαζε μπλε οθόνες θα έλεγα με σιγουριά ότι υπάρχει θέμα συμβατότητας. Εντωμεταξύ είναι φορτωμένος ο υπολογιστής με τις χαζομάρες της asus και ίσως μια καθαρή εγκατάσταση να τον βοηθούσε λίγο, αλλά προς το παρόν δεν είναι επιλογή.

Δημοσ.

Τις αλλάζεις και παίρνεις αυτές 

DDR4 PC4-19200 2400MHz 260-pin SODIMM ή DDR4 PC4-21300 2666MHz 260-pin SODIMM 

Αυτές ταιριάζουν στο συγκεκριμένο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, GATE123 είπε

Τις αλλάζεις και παίρνεις αυτές 

DDR4 PC4-19200 2400MHz 260-pin SODIMM ή DDR4 PC4-21300 2666MHz 260-pin SODIMM 

Αυτές ταιριάζουν στο συγκεκριμένο.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Τις έχω κανένα μήνα... Τις είχα πάρει από τη cosmodata... Έχει κάποια συμβατή σε αυτό το μαγαζί για να ζητήσω αλλαγή; Αν και μετά από τόσο καιρό δεν ξέρω αν γίνεται...

η Patriot 8GB DDR4-2400MHz ή η Crucial DDR4 8GB 2400MHZ ή Crucial (CT8G4SFRA266) - DDR4 SODIMM - 8GB - 2666 ή Patriot Signature 8GB DDR4 - 2666MHz μήπως κάνει κάποια από αυτές; Άρα το θέμα είναι ότι είναι πολύ γρήγορη αυτή που πήρα;

Επεξ/σία από filarhos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά μόνο αυτές οι δύο.

https://www.cosmodata.gr/product/321517/?skr_prm=WyJkNTYwNjEyMC03MWI1LTQ5NWYtODU5Ny1kODY5Njc4N2E1YWUiLDE2NDI2OTAzMTA2MTQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 

https://www.cosmodata.gr/product/352960/?skr_prm=WyJkNTYwNjEyMC03MWI1LTQ5NWYtODU5Ny1kODY5Njc4N2E1YWUiLDE2NDI2OTA0NTkwNTkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

3 ώρες πριν, filarhos είπε

Άρα το θέμα είναι ότι είναι πολύ γρήγορη αυτή που πήρα;

Οι συχνότητες είναι πολύ μεγάλες.

Και το CAS Latency 22 ενώ πρέπει να είναι 19

3 ώρες πριν, filarhos είπε

Τις έχω κανένα μήνα... Τις είχα πάρει από τη cosmodata... Έχει κάποια συμβατή σε αυτό το μαγαζί για να ζητήσω αλλαγή; Αν και μετά από τόσο καιρό δεν ξέρω αν γίνεται...

Μπα δεν νομίζω να στις αλλάξουν.

Επεξ/σία από GATE123
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...