Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, οπως γραφω και στον τιτλο σκεφτομαι να μεταναστευσω προς Αμερικη μερια και συγκεκριμενα στις ΗΠΑ η στον Καναδα. Εχω καποιους συγγενεις σε Σικαγο και Ονταριο αντιστοιχα και εχω πληροφορηθει πανω κατω τι παιζει εκει. Εχω τελειωσει Ναυτιλιακες Σπουδες στον Πειραια και φετος κανω το μεταπτυχιακο μου στο Shipping Management. Απο γνωστους και φιλους που εχουν τελειωσει τη σχολη εχω μαθει οτι χρειαζεται πολυ βυσμα για να πιασεις μια καλη δουλεια αφοτου αποφοιτησεις απο τη σχολη αυτη, και ετσι σκεφτομαι να παω εξωτερικο. Θα μου πειτε, αφου εχεις συγγενεις εκει και ξερεις οτι η ποιοτητα ζωης ειναι σε γενικες γραμμες καλη, γιατι ρωτας εδω; Το προβλημα που εχω με τη γνωμη τον συγγενων ειναι οτι αυτοι δεν εχουν ζησει ποτε στην Ελλαδα, ειναι παιδια ομογενων και ερχονται στην Ελλαδα μονο για διακοπες. Ρωταω εδω για να μαθω απο ανθρωπους που εχουν μεγαλωσει εδω και ειτε εχουν ζησει καποια χρονια σε αυτες τις χωρες, ειτε ζουν ακομα εκει. Η ζωη εκει, ειναι οντως σε καλα επιπεδα, και μπορει καποιος να ζησει ανετα αν δουλευει αρκετα; Ποσο ευκολο ειναι να βρει καποιος δουλεια στον τομεα αυτο στις ΗΠΑ και στον Καναδα, και η αναλογια κοστος ΖΩΗΣ(και οχι επιβιωσης) - μισθος ειναι καλη; 

Ευχαριστω εκ των προτερων. 

Επεξ/σία από truman2193
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, truman2193 said:

Καλησπερα, οπως γραφω και στον τιτλο σκεφτομαι να μεταναστευσω προς Αμερικη μερια και συγκεκριμενα στις ΗΠΑ η στον Καναδα. Εχω καποιους συγγενεις σε Σικαγο και Ονταριο αντιστοιχα και εχω πληροφορηθει πανω κατω τι παιζει εκει. Εχω τελειωσει Ναυτιλιακες Σπουδες στον Πειραια και φετος κανω το μεταπτυχιακο μου στο Shipping Management. Απο γνωστους και φιλους που εχουν τελειωσει τη σχολη εχω μαθει οτι χρειαζεται πολυ βυσμα για να πιασεις μια καλη δουλεια αφοτου αποφοιτησεις απο τη σχολη αυτη, και ετσι σκεφτομαι να παω εξωτερικο. Θα μου πειτε, αφου εχεις συγγενεις εκει και ξερεις οτι η ποιοτητα ζωης ειναι σε γενικες γραμμες καλη, γιατι ρωτας εδω; Το προβλημα που εχω με τη γνωμη τον συγγενων ειναι οτι αυτοι δεν εχουν ζησει ποτε στην Ελλαδα, ειναι παιδια ομογενων και ερχονται στην Ελλαδα μονο για διακοπες. Ρωταω εδω για να μαθω απο ανθρωπους που εχουν μεγαλωσει εδω και ειτε εχουν ζησει καποια χρονια σε αυτες τις χωρες, ειτε ζουν ακομα εκει. Η ζωη εκει, ειναι οντως σε καλα επιπεδα, και μπορει καποιος να ζησει ανετα αν δουλευει αρκετα; Ποσο ευκολο ειναι να βρει καποιος δουλεια στον τομεα αυτο στις ΗΠΑ και στον Καναδα, και η αναλογια κοστος ΖΩΗΣ(και οχι επιβιωσης) - μισθος ειναι καλη; 

Πολυ γενικα πραγματα ρωτας.. Παντως σιγουρα η αναλογια κοστους ζωης με μισθο ειναι καλυτερη.

Επεξ/σία από giwfys
Δημοσ.
3 ώρες πριν, truman2193 είπε

Απο φίλους γνωστούς στα Ναυτηλιακά, δουλειά θα βρείς και εδώ. Ωστόσο η αναλογία αμοιβής - κόστους ζωής των Ελληνικών δεδομένων δεν συμφέρει συγκριτικά με το εξωτερικό, ίδιως εφόσον έχεις συγγενείς ΗΠΑ/Καναδά που μπορούν να σε κάνουν sponsorship. 

ΗΠΑ/Καναδά η ζωή , το κόστος και η καθημερινότητα έχουν τρομερή διαφορά μεταξύ πόλεων.

Ο Καναδάς είναι απέραντος και αραιοκατοικημένος. Αλλιώς είναι η British Columbia και αλλιώς τα παράκτια λιμανάκια του Βορρά. Εάν ζητάει ο οργανισμός σου τη βόλτα, το "εξω", την διασκέδαση με την έννοια που υπάρχει στην mainstream Ελλάδα, θα έχεις καλύτερη ζωή σε νότιες και παράκτιες πόλεις, κοντά στα σύνορα με ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ είναι πιο πυκνοκατοικημένες αλλά και πολύ ανομοιογενείς, ιδίως όσον αφορά τα εργατικά δικαιώματα. Μεγαλύτερη προστασία έχεις σαν εργαζόμενος στην Καλιφόρνια & Νέα Υόρκη, παρά π.χ. στο Τέξας. Πολλές λεγόμενες "κόκκινες πολιτείες" (γιατί ψηφίζουν Ρεπουμπλικάνους, που αντιστοιχεί στην σκληροπυρηνική δεξιά για τα δεδομένα των ΗΠΑ) έχουν ένα νόμο που λέγεται "at will employment" που σημαίνει οτι ο εργοδότης μπορεί να σε απολύσει για οποιονδήποτε λόγο θέλει χωρίς να χρειάζεται να δώσει λογαριασμό σε κανέναν, και δεν παίρνεις δεκάρα τσακιστή σε αποζημείωση (εκτός αν το συμβόλαιό σου λέει κάτι άλλο, π.χ. αν έχεις severance package). Επίσης δεν έχουν νομικά κατοχυρωμένο paid vacation, paid maternity, healthcare, dental care κλπ, πάλι πάει ανάλογα με το συμβόλαιο που υπογράφεις.

Οπότε ναι μεν , εκ πρώτης όψεως τα λεφτά φαίνονται καλά, αλλά αυτό αντικατοπτρίζει όλα τα πράγματα/παροχές/ασφάλεια/υγειονομική κάλυψη/σύνταξη που θα ελάμβανες με τις ανάλογες κρατήσεις σε μια Ευρωπαϊκή χώρα ή στον Καναδά. Υπο αυτή τη σκοπιά ο Καναδάς είναι πιο πολιτισμένος σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Και στις δύο χώρες, σε όλες τις πόλεις "της προκοπής", υπάρχει σημαντική ακρίβεια στα ενοίκια και στο κόστος αγοράς ακινήτων. Ο μισός μισθός σου θα πηγαίνει εκεί. Εδώ μπορείς να συγκρίνεις τα ενοίκια ανα πολιτεία (μέσος όρος ανα 1 bedroom apartment)

-> ΗΠΑ:  https://www.internations.org/go/moving-to-the-us/housing

-> Καναδάς: https://blog.padmapper.com/2021/06/16/june-2021-canadian-rent-report/

...και σύμφωνα με το Glassdoor οι μισθοι για τα Ναυτηλιακά κυμαίνονται απο $26χιλ - $106χιλ, με μέσο όρο τα $54χιλ δολλάρια το χρόνο. Δηλαδή κατα μέσο όρο $4,5χιλ μικτα το μήνα, όπου $1500+ θα σου φεύγουν μόνο για το ενοίκιο. Ανάλογα με τους όρους του συμβολαίου σου ,ενδέχεται να πληρώνεις απο την τσέπη σου για ασφάλεια υγείας, σύνταξη κλπ. 

https://www.glassdoor.com/Salaries/maritime-salary-SRCH_KO0,8.htm#:~:text=Frequently asked questions about a Maritime salaries&text=The highest salary for a Maritime in United States is,States is %2426%2C102 per year.

"Μπορει καποιος να ζησει ανετα αν δουλευει αρκετα;"

Η έννοια του "αν δουλέψω σκληρά θα βγάλω τα ανάλογα λεφτά", όσο ισχύει για την Ελλάδα τόσο ισχύει και για τις ΗΠΑ/Καναδά. Λεφτά θα βγάλεις, αλλά μόνο αν κυνηγάς τις κατάλληλες ευκαιρίες. 

Έχεις το προτέρημα οτι δεν ξεκινάς την καριέρα σου με ένα φοιτητικό δάνειο $100.000+ να τοκίζεται εφ όρου ζωής. 

• Like 5
Δημοσ.

ΗΠΑ Πρέπει να του κάνει όλες τις διαδικασίες κάποια εταιρία. Το είδα φως και μπήκα δεν υπάρχει. Όποιος πάει για διακοπές και δεν βγει ποτέ από τη χώρα πρέπει να είναι 150% προσεκτικός, ειδάλλως κινδυνεύει το λιγότερο με απέλαση. 

Επίσης τα ΛΕΦΤΑ που μπορεί να κάνει κάποιος στις ΗΠΑ δεν ερχονται από υπαλληλίκι. έρχονται απο real estate και ταλέντα στις πωλήσεις. Αν καταφέρεις να τρυπώσεις αναπροσαρμόζεις τα πλάνα σου. Για βιοτικό επίπεδο προφανώς είναι καλύτερο αν στις ΗΠΑ ζήσεις σαν Έλληνας που τρωει πίνει σπίτι και όχι σαν αμερικάνος που lunch dinner προτιμούν να τρώνε έξω. Εκεί που υστερεί για μένα είναι  νοσοκομειακή περίθαλψη. Εξαιρετική μεν αλλά πληρώνεται αδρά που σημαίνει ότι θες δυνατή ασφάλιση με αντίστοιχα ασφάλιστρα. Στις μεγάλες πόλεις  ακρίβεια είναι τρελή. Μιλάμε ότι steak στα 25 δολλάρια είναι καλή τιμή.

Για Καναδά δεν γνωρίζω.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν χρειάζεσαι άδεια εργασίας για ΗΠΑ;

ΗΠΑ και Καναδά πρέπει πρώτα να σε δηλώσει ο εργοδότης σε μια υπηρεσία για να λάβεις έγκριση να έρθεις. Καναδά πιο δύσκολη από ΗΠΑ η διαδικασία. 

Δημοσ.

Δύο βασικά πράματα: Το ένα είναι ότι χρειάζεσαι βίζα για να πας και να εργαστείς, δεν είναι πάω να μείνω με τους συγγενείς και ψάχνω παράλληλα.

Το άλλο είναι να φιλτράρεις καλά τις απαντήσεις που θα πάρεις στη γενική ερώτηση "τι ξέρετε για τις ΗΠΑ". Μέσες άκρες μη λάβεις υπόψη σου απαντήσεις "στις ΗΠΑ είναι έτσι ή είναι αλλιώς". Κατά 99% βγαίνουν λάθος συμπεράσματα. Είναι σα να σε ρωτήσει κάποιος "πώς είναι η ζωή στην Ευρώπη" και να του δώσεις μία απάντηση. Όπως στην Ευρώπη έχεις το Λονδίνο, το Παρίσι και το κωλοχώρι της Λετονίας, έτσι είναι και στις ΗΠΑ.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...