Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχει σπουδάσει κάποιος Ψυχολογία στο uniopen?

Γνωρίζεται τι ακριβώς συμβαίνει με την αναγνώρισή του στην Ελλάδα? Δηλαδή, μπορεί κάποιος μετά την απόκτηση πτυχίου να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος? Γιατί λέει μέσα στο site ότι αναγνωρίζεται από το ΔΑΟΤΑΠ αλλά έχω ακούσει πολλά για αυτά τα "συνεργαζόμενα πανεπιστήμια" κτλ κ δεν έχω εμπιστοσύνη. 

Το site είναι εδω:https://uniopen.gr/courses/psixologia-online-ptixio/

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MarikaPiou είπε

Καλημέρα, έχει σπουδάσει κάποιος Ψυχολογία στο uniopen?

Γνωρίζεται τι ακριβώς συμβαίνει με την αναγνώρισή του στην Ελλάδα? Δηλαδή, μπορεί κάποιος μετά την απόκτηση πτυχίου να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος? Γιατί λέει μέσα στο site ότι αναγνωρίζεται από το ΔΑΟΤΑΠ αλλά έχω ακούσει πολλά για αυτά τα "συνεργαζόμενα πανεπιστήμια" κτλ κ δεν έχω εμπιστοσύνη. 

Το site είναι εδω:https://uniopen.gr/courses/psixologia-online-ptixio/

Επειδη η νομοθεσια ειναι πολυπλοκη και σε ορισμενα επαγγελματα χρειαζεται περαν της αναγνωρισης αδεια απο τον οικειο συλλογο το πιο ασφαλες ειναι να απευθυνθεις στον συλλογο ψυχολογων.Εκει θα μαθεις υπευθυνα τι ισχυει και τι οχι.Εδω μπορει να πει ο  καθενας οτι νομιζει χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι και σωστο.Στην νομοκη για παραδειγμα μπορει να εχεις αναγνωριση απο τον δοαταπ αλλα χρειαζεται να σε εγγραψει ο δικηγορικος συλλογος για εξετασεις,ασκηση κλπ.Εκει ο συλλογος παιζει κορυφαιο ρολο γιαυτο  ρωτα τους αρμοδιους συλλογους

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nitsa21 είπε

Επειδη η νομοθεσια ειναι πολυπλοκη και σε ορισμενα επαγγελματα χρειαζεται περαν της αναγνωρισης αδεια απο τον οικειο συλλογο το πιο ασφαλες ειναι να απευθυνθεις στον συλλογο ψυχολογων.Εκει θα μαθεις υπευθυνα τι ισχυει και τι οχι.Εδω μπορει να πει ο  καθενας οτι νομιζει χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι και σωστο.Στην νομοκη για παραδειγμα μπορει να εχεις αναγνωριση απο τον δοαταπ αλλα χρειαζεται να σε εγγραψει ο δικηγορικος συλλογος για εξετασεις,ασκηση κλπ.Εκει ο συλλογος παιζει κορυφαιο ρολο γιαυτο  ρωτα τους αρμοδιους συλλογους

Συμφωνώ και θέλω να επισημάνω οτι μέχρι πρότινος ο σύλλογος των ψυχολόγων δεν δέχονταν κανένα απόφοιτο ΙΕΚ. Είναι εντελώς πιθανόν να μην δεχθεί και κάποια ιδιωτικά πανεπιστήμια (π.χ. να είναι σε μαύρη λίστα).

• Like 1
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα. Ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο προπτυχιακό κι εγώ αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά απόψεις, εμπειρίες κλπ. Αν δεν με ενδιαφερει να γραφτω στον σύλλογο επειδή ζω ούτως ή άλλως στο εξωτερικό, υπάρχει κάποιος λόγος κατά την άποψη σας να το ψάξω παραπάνω για το συγκεκριμένο πρόγραμμα?

• Like 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 19/11/2022 στις 11:24 ΠΜ, Lenia80 είπε

Καλημέρα. Ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο προπτυχιακό κι εγώ αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά απόψεις, εμπειρίες κλπ. Αν δεν με ενδιαφερει να γραφτω στον σύλλογο επειδή ζω ούτως ή άλλως στο εξωτερικό, υπάρχει κάποιος λόγος κατά την άποψη σας να το ψάξω παραπάνω για το συγκεκριμένο πρόγραμμα?

Καλησπέρα, και εμενα με εδιαφέρει μηπως έκανες ή βρήκες τελικά κάτι?

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλημέρα έχει ξεκινήσει καποιος ψυχολογία στο ecampus;

Στις 19/11/2022 στις 11:24 ΠΜ, Lenia80 είπε

όχι αν δεν μένετε Ελλάδα ίσως στο εξωτερικό είναι ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για την αναγνώριση, η Ελλάδα είναι σε όλα πίσω.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, athenalit είπε

καλημέρα έχει ξεκινήσει καποιος ψυχολογία στο ecampus;

όχι αν δεν μένετε Ελλάδα ίσως στο εξωτερικό είναι ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για την αναγνώριση, η Ελλάδα είναι σε όλα πίσω.

Στην Ελβετια, για να αναγνωριστεις ως κλινικος ψυχολογος και να σου επιτραπει να δουλεψεις με ασθενεις, πρεπει:

1) Να εχεις κανει δεκαετεις σπουδες

2) Μετα απο καποιες συνεδριες (μαξ 15) να εχεις εκτιμηση ψυχιατρου πως οτι κανεις βοηθαει τον ασθενη και επιτρεπεται να συνεχισεις τις συνεδριες. 

Επομενως μη λεμε ανυποστατα πραγματα. 

• Like 2
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...