SokinV Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Καλησπερα παιδια ψαχνω για υπολογιστη και επεσε το ματι μου στις αγγελιες του facebook αυτα εδω. https://www.facebook.com/marketplace/item/493143465793279/ https://www.facebook.com/marketplace/item/2101130510042587/ Αξιζει τον κοπο να τα κοιταξω αν ναι πιο απο τα 2 (το κα8ενα εχει τα καλα του και τα κακα του) η να κοιταξω να φτοιαξω καποιον καινουριο ? Η χρηση που τον θελω ειναι internet ταινιες και ισως καποια παιχνιδια τυπου lol,gta.
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, SokinV είπε Η χρηση που τον θελω ειναι internet ταινιες και ισως καποια παιχνιδια τυπου lol,gta. Καλώς ορίσατε στη κοινότητα! Το 2ο σύστημα είναι καλό, αλλά θέλει καλύτερη GPU, γιατί μ' αυτή GTA δεν παίζει. 900ε+ είδα. Πόσα διαθέτετε εσείς; Υπάρχουν καταστήματα που μπορούμε να διαλέξουμε μαζί τα υποσυστήματα και να τα συναρμολογίσει το κατάστημα και να το πάρετε έτοιμο. Λοιπά περιφερικά υπάρχουν; Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α. 4
nickol-us Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σχετικό το αν αξίζει. Η ερώτηση περιλαμβάνει και την κατάσταση του μεταχειρισμένου που κανείς δεν γνωρίζει. Το πρώτο σύστημα είναι στημένο να παίζει παιχνίδια, η κάρτα που φοράει σήμερα σε καινούργια κοστίζει περίπου 600 ευρώ (όταν είναι διαθέσιμη). Με εξαίρεση τον σχετικά μέτριο επεξεργαστή(ικανότατος απλά του λείπει το Hyperthreading) τα περισσότερα υποσυστήματα είναι παραπάνω από ικανοποιητικά. Το δεύτερο μηχάνημα είναι σαφώς τρομερά ανώτερο, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να τρέξει παιχνίδια(με την υπάρχουσα gpu) εκτος αν μιλάμε για πάρα πολύ χαμηλών απαιτήσεων. Ξεκινώντας στα 500, φτιάχνεις ένα τιμιότατο build με τον 5600g ικανό να παίξει άνετα τα παιχνίδια που θες σε 1080p, αν ανέβεις αρχίζεις και προσθέτεις και κάρτα γραφικών ώστε να είσαι πιο άνετος στα games. Νομίζω για την χρήση που θες είναι ιδανική περίπτωση για σένα ο 5600g εκτός αν θες να διαθέσεις συγκεκριμένο budget και να πάρεις οτι δυνατότερο υπάρχει εντός αυτού. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από nickol-us 4
SokinV Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις,ναι ξερω τις ιδιαιτεροτητες που υπαρχουν σε αυτα τα pc που βρηκα, το ενα εχει καλη cpu το αλλο καλη καρτα γραφικων το τελειο δεν υπαρχει και αν υπαρχει ειναι πανακριβο.Στο θεμα μας τωρα περιφεριακά υπαρχουν + οθονη .Χρηματα 700-800 ισως και λιγο παραπανω αν χρειαστει. Αξιζει περισσοτερο ενα cpu 5600g απο εναν 11400f+ μια 1030 καρτα γραφικων ? Επισης βρηκα αυτην εδω https://www.facebook.com/marketplace/item/303661775046635 με το ρισκο που υπαρχει να παρει καποιος μια μεταχειρισμενη καρτα τα αξιζει τα λεφτα της ? Για την τωρινη εποχη μιλαμε.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 26 λεπτά πριν, SokinV είπε Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις,ναι ξερω τις ιδιαιτεροτητες που υπαρχουν σε αυτα τα pc που βρηκα, το ενα εχει καλη cpu το αλλο καλη καρτα γραφικων το τελειο δεν υπαρχει και αν υπαρχει ειναι πανακριβο. Κουτί για πέταμα (με αυτό τον επεξεργαστή) έχει το πρώτο, όχι κακή cpu. Επίσης πολύ πιθανώς έχει μονή ραμ. Θέλει άλλα 150-180 ευρώ να γίνει κομπιούτερ + εργατικά. Το δεύτερο είναι τελείως εκτός budget σου. Είναι σε πολύ καλή τιμή. Του λες να κρατήσει την 710 και το τροφοδοτικό και να σου κόψει 80-90 ευρώ, αλλά θα σου λείπουν τα 1500-2000 ευρώ για κάρτα γραφικών που πάει σε αυτό το κομπιούτερ+ 150-200 για τροφοδοτικό + εργατικά για συντήριση υδρόψυξης. 37 λεπτά πριν, SokinV είπε Αξιζει περισσοτερο ενα cpu 5600g απο εναν 11400f+ μια 1030 καρτα γραφικων ? Φυσικά και όχι. Το Intel είναι πολύ ανώτερο. Αλλά δεν πάνε καθόλου στα ίδια λεφτά. Μόνο επειδή δεν ξέρεις τα συγκρίνεις. Το intel θα χρειαστεί ακριβότερο κουτί, τροφοδοτικό, μητρική και ψύκτρα. 40 λεπτά πριν, SokinV είπε Επισης βρηκα αυτην εδω https://www.facebook.com/marketplace/item/303661775046635 με το ρισκο που υπαρχει να παρει καποιος μια μεταχειρισμενη καρτα τα αξιζει τα λεφτα της ? Για την τωρινη εποχη μιλαμε. Αφού δεν έχεις ήδη τροφοδοτικό και κουτί που να σε οριοθετούν και να σε περιορίζουν, θα κοιτάξεις παλιότερες αλλά μεγαλύτερες μεταχειρισμένες κάρτες. Θα σου δώσουν μεγαλύτερη απόδοση ή θα σου δώσουν τη ίδια πιο φτηνά. 1
SokinV Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου,οποτε τι μου προτεινεις? 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, SokinV είπε Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου,οποτε τι μου προτεινεις? Οθόνη έχεις; Αν ναι γράψε μου μάρκα και μοντέλο. Βασικά πήγαινε και πάρε ετούτο: Δε θα βρεις κάτι καλύτερο αν δεν πληρώσεις κάποιον να σου φτιάξει ένα με ανασυνδυασμό καινούργιων και μεταχειρισμένων. Σου μένουν και λεφτά για οθόνη 144Hz και ssd που δεν έχει αυτό το μηχάνημα για να βάλεις δικό, καινούργιον. Μην το αφήσεις είναι κελεπούρι. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από PC_Science_Lefkada 1
SokinV Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εχω οθονη αυτην εδω https://www.e-shop.gr/lg-w2240s-pn-22-tft-piano-black-p-PER.169605 Επισης εχω ssd, εναν samsung 850 evo Θα του στειλω να το δω και απο κοντα αφου ειναι στην πολη μου.Ευχαριστω πολυ Εσεις @nickol-us @Τέρης Α. Τι λετε ? Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από SokinV 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 24 λεπτά πριν, SokinV είπε Εχω οθονη αυτην εδω https://www.e-shop.gr/lg-w2240s-pn-22-tft-piano-black-p-PER.169605 Θα του στειλω να το δω και απο κοντα αφου ειναι στην πολη μου.Ευχαριστω πολυ Μια χαρά είναι η οθόνη σου. Άστο αυτό που είπα για άλλη. Πολύ ισσοροπημένο κομπιούτερ, θα σου δίνει 60 fps ακατέβατα σε όλα τα παιχνίδια που παίζεις. Δες τι θα κάνεις με δίσκους/αποθηκευτικό χώρο και βάλε του και μια ψύκτρα του 30-40 ευρώ για το καλοκαίρι και για να είναι πιο αθόρυβο και είσαι gg. 1
triplex1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Εγινες μελος την τεταρτη , μονο ενας ηταν που εψαχνε pc μεσω facebook και ανοιξε 5 φορες παρομοιο θεμα
SokinV Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δεν ξερω για ποιον λες (αν θελεις πες μου ποιος ειναι να δω σε τι μοιαζει το post μου με αυτον) εμενα μου ειπαν απο το twitch καποια παιδια να ζητησω βοηθεια εδω για το προβλημα μου. 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, triplex1 είπε Εγινες μελος την τεταρτη , μονο ενας ηταν που εψαχνε pc μεσω facebook και ανοιξε 5 φορες παρομοιο θεμα Μάλλον όχι Triplex. Υπάρχει ζήτηση για μεταχειρισμένα που να παίζουν παιχνίδια. Αφού έχει κλείσει πάνω από χρόνο αυτή η κατάσταση με τις κάρτες γραφικών, πλέον και η κατάσταση στα μεταχειρισμένα πλήρη συστήματα είναι τραγική. Ότι στοιχειωδώς ισορροπημένο σύστημα σε κάποια νορμάλ τιμή υπήρχε, το έχουν ριμάξει (έχει πουληθεί). Με πολύ βαριά καρδιά μπήκα να κοιτάξω μεταχειρισμένα, όντας σίγουρος για το τι μαλακίες θα αντικρίσω και περισσότερο για να μην έχω αμφιβολία για την τελευταία εναλλακτική ήθελα να προτείνω σε αυτό το budget: 7 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε ... αν δεν πληρώσεις κάποιον να σου φτιάξει ένα με ανασυνδυασμό καινούργιων και μεταχειρισμένων ... Το ότι βρήκα κάτι στοιχειωδώς αξιόλογο, όπως αυτό που προτείνω να πάει να δει, το θεωρώ καθαρά κωλοφαρδία. Ακούγεται υπερβολή να δώσει 550 ευρώ + δίσκους + ψύκτρα~=650 ευρώ για ryzen πρώτης γενιάς, αλλά αν τον ενδιαφέρει να παίξει της προκοπής τα παιχνίδια του φέτος και όχι του παραχρόνου δεν έχει εναλλακτική. Η RX580 του μεταχειρισμένου είναι υλοποίηση της sapphire, φοβερά αξιόπιστη. Και μια καινούργια καλή υλοποίηση 1660Τi, με όχι μεγαλύτερη απόδοση, κάνει 600 + μεταφορικά, μόνο η κάρτα. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από PC_Science_Lefkada διόρθωση ορθογραφικών 2
SokinV Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δυστυχως το μηχανημα δοθηκε σχεδον αμεσως ,οποτε παμε για τις αλλες επιλογες μας. 1
nickol-us Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Όλα καινούργια Eshop ~800 Θα κάνει οτι θες και με το παραπάνω. Εφόσον δεν έχεις σκοπό να παίξεις άλλα παιχνίδια και δε σε ενδιαφέρει η πιο "δυνατή" gpu μπορείς να δεις και πιο οικονομιό build με τον 5600g(δες εδώ παράδειγμα) 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 55 λεπτά πριν, SokinV είπε Δυστυχως το μηχανημα δοθηκε σχεδον αμεσως ,οποτε παμε για τις αλλες επιλογες μας. Δε μου κάνει εντύπωση. Για τις υπάρχουσες συνθήκες πάντα, ήταν κελεπούρι. 47 λεπτά πριν, nickol-us είπε Θα κάνει οτι θες και με το παραπάνω. Εφόσον δεν έχεις σκοπό να παίξεις άλλα παιχνίδια και δε σε ενδιαφέρει η πιο "δυνατή" gpu μπορείς να δεις και πιο οικονομιό build με τον 5600g(δες εδώ παράδειγμα) 5600g δεν είναι άσχημη ιδέα. Αν δεν κάνω λάθος μπορεί να δώσει 60 fps ακατέβατα σε gta very low το οποίο δεν είναι άσχημο σαν πρωσορινή λύση. Το build σου με τον 11400f δεν είναι καθόλου άσχημο, ένα ψυκτράκι των 30 ευρώ θα προσέθετα για gaming. Η 1050 Τi είναι λιγάκι τσουχτερή, αλλά Για 60Ηz gaming είναι καλή λύση για αυτά τα παιχνίδια και αυτή την οθόνη. Μετά από μεγάλο διάστημα "τρέλας", έχουμε επιτέλους εξελίξεις στην τιμή του ethereum, οι οποίες θα συμπαρασύρουν τις τιμές των καρτών γραφικών, πρώτα των μεταχειρισμένων και αργότερα και των καινούργιων ίσως αν συνεχιστούν. Μιλάω με το συνεργάτη μου στα Χανιά, αν ενδιαφέρεται να σε αναλάβει και αν ενδιαφέρεσαι και εσύ βέβαια, θα κοιτάξω και για τυχόν καινούριες αγγελίες μεταχειρισμένων και επανέρχομαι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα