Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Εδω και λίγους μήνες άρχισα να παίζω ηλεκτρονικά ντραμς σε ώρες μη κοινής ησυχίας και για σχετικά λίγη ώρα γτ δν έχω πολύ χρόνο (1 το πολύ 1,5 ώρα ). Το θέμα είναι ότι πλέον ακούω συνεχώς χτυπήματα στο πάτωμα από τους από πάνω όταν παίζω ακόμα και αν είναι στα πρώτα 5 λεπτά. Καταλαβαίνω ότι και σαν ηλεκτρονικά ντραμς ακούγονται πάλι λίγο αλλά ο θόρυβος σταματάει πχ όταν κλείσω την πόρτα και θα καταλάβαινα πιο πολύ αν μου έκανε παρατήρηση ο από κάτω καθώς η μπότα ακούγεται και δονείται. Πριν από τα ντραμς έπαιζα κιθάρα αρκετά χρόνια πάλι σε κανονικές ώρες και δν υπήρχαν προβλήματα. Να σημειώσω ότι παίζω με ακουστικά στα ντραμς δν χρησιμοποιώ ηχεία, και ότι δοκίμασα και άλλες ώρες της ημέρας πχ πρωί η λίγο πιο νωρίς το απόγευμα γτ παίζω συνήθως 8 αλλά πάλι τα ίδια. Παρολαυτα δν έτυχε να μου μιλήσει από κοντά ούτε κατέβηκε κάτω.

θα ήθελα να ρωτήσω 

1) Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μειώσω κ άλλο την ένταση πχ ίσως άμα αλλάξω κεφαλές καθώς αλλάζουν 

2) Αν μπορεί νομικά να μου κάνει κάτι 

ευχαριστω:)

Δημοσ.
18 hours ago, Dms003 said:

Καλησπέρα 

Εδω και λίγους μήνες άρχισα να παίζω ηλεκτρονικά ντραμς σε ώρες μη κοινής ησυχίας και για σχετικά λίγη ώρα γτ δν έχω πολύ χρόνο (1 το πολύ 1,5 ώρα ). Το θέμα είναι ότι πλέον ακούω συνεχώς χτυπήματα στο πάτωμα από τους από πάνω όταν παίζω ακόμα και αν είναι στα πρώτα 5 λεπτά. Καταλαβαίνω ότι και σαν ηλεκτρονικά ντραμς ακούγονται πάλι λίγο αλλά ο θόρυβος σταματάει πχ όταν κλείσω την πόρτα και θα καταλάβαινα πιο πολύ αν μου έκανε παρατήρηση ο από κάτω καθώς η μπότα ακούγεται και δονείται. Πριν από τα ντραμς έπαιζα κιθάρα αρκετά χρόνια πάλι σε κανονικές ώρες και δν υπήρχαν προβλήματα. Να σημειώσω ότι παίζω με ακουστικά στα ντραμς δν χρησιμοποιώ ηχεία, και ότι δοκίμασα και άλλες ώρες της ημέρας πχ πρωί η λίγο πιο νωρίς το απόγευμα γτ παίζω συνήθως 8 αλλά πάλι τα ίδια. Παρολαυτα δν έτυχε να μου μιλήσει από κοντά ούτε κατέβηκε κάτω.

θα ήθελα να ρωτήσω 

1) Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μειώσω κ άλλο την ένταση πχ ίσως άμα αλλάξω κεφαλές καθώς αλλάζουν 

2) Αν μπορεί νομικά να μου κάνει κάτι 

ευχαριστω:)

θα μεινω στο τελευταιο που λες. πρεπει να φτασει στο  νομικο ο αλλος για να καταλαβεις οτι ενοχλεις;  οτι δεν ακουγεται στο διπλα δωματιο με κλειστη πορτα δεν σημαινει οτι δεν ακουγεται απο πανω.και προφανως ακουγεται για να σε καταλαβαινει ο αλλος.μιλα.με τον αλλον να δεις ποσο ακουγεται.μπορει για καποιο λογο να ακουγεται πολυ.

• Like 1
Δημοσ.

8 η ωρα δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας. Δεν καταλαβαινω αυτη τη λογικη "ακρας ησυχιας αλλιως παρατηρησης", ειδικα αν εισαι μουσικος, πρεπει να παιξεις και ειδικα στην εξασκηση θα κανεις και λαθη που μπορει να ακουγονται ως "θορυβος". εγωθα προτεινα στον επομενο κτυπο να πας και να κανεις μια ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ κουβεντα, τυπου οτι θελεις να εξασκηθεις και αν μπορειτε να βρειτε μια ωρα που να σε βολευει αλλα και να μην ενοχλεις.

Δημοσ.

Δύσκολη περίπτωση... Η αλήθεια είναι πως ο επαναλαμβανόμενος χτύπος μπορεί να σε τρελάνει. Εγώ αν ήμουν στη θέση σου, θα έκανα μια συζήτηση με τον γείτονα, του στυλ, θέλω να παίζω ντράμς 1 με 1.5 ώρα την ημέρα, υπάρχουν κάποιες ώρες που δεν θα σε ενοχλούσε; Εάν τον δεις διατεθειμένο για συζήτηση, το προχωράς και προσπαθείς να τηρείς τις ώρες. Αν είναι κανένα στραβόξυλο, απλά τον γράφεις και κάνεις ότι θέλεις. 

Να ξέρεις, οι μισοί θα σου πούνε "κάνε ότι θέλεις, δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας" και οι άλλοι μισοί "αν θέλεις να κάνεις φασαρία, πήγαινε μείνε σε μονοκατοικία".

Το θέμα είναι εσύ τι θέλεις. Πόσο κοστίζει η ψυχική σου υγεία και πόσο όρεξη έχεις να μαλώσεις με τον γείτονα (που, btw δεν ξέρεις και πόσο τρελός είναι). Οπότε ξεκινάς με μια φιλική κουβέντα και βλέπεις. Μην ξεκινήσεις με τσαμπούκα, σκέψου ότι ο άλλος είναι ήδη αρνητικά προκατειλημμένος απέναντι σου ...

• Like 1
Δημοσ.

τι μου θυμισες

αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο δωμάτιο κοιτά για ηχομονωση και μη μαλώνεις με τους γείτονες.....

πιτσιρικάδες βρήκαμε ένα ερείπιο για να πηγαινουμε να παιζουμε

Δημοσ.
4 hours ago, vaggos231 said:

8 η ωρα δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας. Δεν καταλαβαινω αυτη τη λογικη "ακρας ησυχιας αλλιως παρατηρησης", ειδικα αν εισαι μουσικος, πρεπει να παιξεις και ειδικα στην εξασκηση θα κανεις και λαθη που μπορει να ακουγονται ως "θορυβος". εγωθα προτεινα στον επομενο κτυπο να πας και να κανεις μια ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ κουβεντα, τυπου οτι θελεις να εξασκηθεις και αν μπορειτε να βρειτε μια ωρα που να σε βολευει αλλα και να μην ενοχλεις.

οτι δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας δεν σημαινει οτι βαρας οσο θες.ειδικα σε πολυκατοικιες που ειναι χαρτια και οι ηχοι μπορουν να ακουγονται αρκετα εντονα στους γυρω .

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδη κι εγω βαζω μουσικη στο στερεοφωνικο και μου εχουν αφησει οι γειτονες αιχμες οτι ακουγεται προσπαθησε να το κανεις γυρω στις 12 το μεσημερι και στις 6 το απογευμα ειναι ωρες που δεν ειναι τοσο ενοχλητικο

εγω εχω και εναν μουσικο με κλαρινο που παιζει ποτε ποτε κι εχω συνηθισει

Επεξ/σία από czarjuly
Δημοσ.

κάποιοι πρέπει να μάθουν να ζουν με άλλους δίπλα. Συγγνώμη αλλά η μιαμιση ωρα σε ηλεκτρονικά ντραμς δεν το λες και ενοχλητικό ηχο. Στη τελική σπίτι του ειναι.

Και όπως λενε οι μισοί.  Αν θες ησυχία, πήγαινε σε μια μονοκατοικία στην Ανοιξη. Αν δεν μπορεις να το κάνεις αυτό τοτέ δεν σου φταίει ο πιτσιρικάς που παιζει ντραμς (και ηλεκτρονικά) ή ο λαικός από διπλα που βάζει Καρρά στη διαπασών.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, georgeps21 είπε

κάποιοι πρέπει να μάθουν να ζουν με άλλους δίπλα. Συγγνώμη αλλά η μιαμιση ωρα σε ηλεκτρονικά ντραμς δεν το λες και ενοχλητικό ηχο. Στη τελική σπίτι του ειναι.

Και όπως λενε οι μισοί.  Αν θες ησυχία, πήγαινε σε μια μονοκατοικία στην Ανοιξη. Αν δεν μπορεις να το κάνεις αυτό τοτέ δεν σου φταίει ο πιτσιρικάς που παιζει ντραμς (και ηλεκτρονικά) ή ο λαικός από διπλα που βάζει Καρρά στη διαπασών.

Και τα δύο που γράφεις είναι και για τις δύο πλευρές.Και ο άλλος δεν υποχρεούται να υπομένει το Χ θόρυβο αλλά και ο φίλος μπορεί να νοικιάσει μονοκατοικία για να μην έχει γείτονες που ενοχλούνται.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, georgeps21 είπε

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Και τις ώρες μη κοινής ησυχίας, δεν μπορείς να κάνεις όση φασαρία θέλεις. Υπάρχει όριο, νομίζω είναι τα 75db (το είχα ψάξει και το είχα ποστάρει εδώ παλιότερα). Επίσης με την λογική σου, εαν κάποιος θέλει να κάνει φασαρία, να πάει σε μια μονοκατοικία στην Ανοιξη και ας κάνει όση φασαρία θέλει. Καλώς η κακώς ζεις σε μια κοινωνία, οπότε πρέπει να βρεις τρόπο να συνυπάρξεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε να τα τοποθετήσεις επάνω σε κάτι υψηλά απορροφοτικό, π.χ. παχιά χαλιά.

Αντιμετώπισα κι εγώ τέτοιο πρόβλημα όταν διάβαζα συστηματικά πιάνο, χρόνια πριν.
Η "λύση" είναι να μαλώσεις με τους γείτονες, όσο εξτρεμιστικό κι ακούγεται.
Εφόσον οι ώρες δεν είναι κοινής ησυχίας, γενικά δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτε εκτός από παράπονα και να ξυνίζουν τα μούτρα τους 
(εκτός αν υπάρχει σχετικός κανονισμός στην οικοδομή τον οποίο έχεις υπογράψει απο πριν).

Ήξερα αρκετές τέτοιες περιπτώσεις.
Θυμάμαι την περίπτωση μιας κοπέλας που διαβαζε πιάνο, ήταν στην τάξη διπλώματος.
Διάβαζε συστηματικά πάνω από 6 ώρες την ημέρα (3-4 ώρες το πρωί και 3 ώρες το απόγευμα).
Μάλωσε με όλους αλλά δεν μπορούσαν να της κάνουν απολύτως τίποτε.
Κι ένας φίλος μου, το ίδιο. Του έκαναν διαρκώς παράπονα, 
τελικά τους είπε "βάλτε ωτασπίδες, μονώστε τα σπίτια σας και κόψτε τον λαιμό σας", τους έγραψε κανονικά και συνέχισε όπως πρώτα...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Δοκίμασε να τα τοποθετήσεις επάνω σε κάτι υψηλά απορροφοτικό, π.χ. παχιά χαλιά.

Αντιμετώπισα κι εγώ τέτοιο πρόβλημα όταν διάβαζα συστηματικά πιάνο, χρόνια πριν.
Η "λύση" είναι να μαλώσεις με τους γείτονες, όσο εξτρεμιστικό κι ακούγεται.
Εφόσον οι ώρες δεν είναι κοινής ησυχίας, γενικά δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτε εκτός από παράπονα και να ξυνίζουν τα μούτρα τους 
(εκτός αν υπάρχει σχετικός κανονισμός στην οικοδομή τον οποίο έχεις υπογράψει απο πριν).

Ήξερα αρκετές τέτοιες περιπτώσεις.
Θυμάμαι την περίπτωση μιας κοπέλας που διαβαζε για το πιάνο, ήταν στην τάξη διπλώματος.
Διάβαζε πάνω από 6 ώρες την ημέρα (3-4 ώρες το πρωί και 3 το απόγευμα).
Μάλωσε με όλους αλλά δεν μπορούσαν να της κάνουν απολύτως τίποτε.
Κι ένας φίλος μου, το ίδιο. Του έκαναν διαρκώς παράπονα, 
τελικά τους είπε "βάλτε ωτασπίδες, μονώστε τα σπίτια σας και κόψτε τον λαιμό σας", τους έγραψε κανονικά και συνέχισε όπως πρώτα.

-

Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα (ενώ θα έπρεπε).
Δεν ξέρεις ο γείτονας που τώρα βαράει το τακούνι, τι θα κάνει αύριο μεθαύριο αν ο TS πάει με στυλ "κόψε το λαιμό σου". Έχω παραδείγματα από "τρελό" γείτονα που έριχνε μέχρι και λάδι τηγανίσματος στο πατάκι μιας γριούλας στον από πάνω όροφο επειδή είχαν τσακωθεί.

Πραγματικά με τους ρυθμούς και τα προβλήματα που έχουμε όλοι μας, κανείς δεν θέλει να έχει στο μυαλό του και τον φόβο του πώς θα αντιδράσει ο γείτονας του αν μανουριαστούν. Μπορεί να είναι μόνο μούτρα και χτυπήματα στο πάτωμα αφού ο νόμος δεν μπορεί να τον καλύψει για κάτι περισσότερο αλλά μπορεί να είναι και χαρακιές στο αμάξι, νερά στα απλωμένα ρούχα μέχρι και... το παράδειγμα με το λάδι.

Δημοσ.

Η διαφορά είναι ότι εσύ δεν κάνεις κάτι παράνομο ενώ εκείνος αν σου προξενήσει ζημιά ή απειλές κάνει,
και άρα έχεις τον νόμο με το μέρος σου με ότι αυτό συνεπάγεται....

-

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filip123go είπε

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Και τις ώρες μη κοινής ησυχίας, δεν μπορείς να κάνεις όση φασαρία θέλεις. Υπάρχει όριο, νομίζω είναι τα 75db (το είχα ψάξει και το είχα ποστάρει εδώ παλιότερα). Επίσης με την λογική σου, εαν κάποιος θέλει να κάνει φασαρία, να πάει σε μια μονοκατοικία στην Ανοιξη και ας κάνει όση φασαρία θέλει. Καλώς η κακώς ζεις σε μια κοινωνία, οπότε πρέπει να βρεις τρόπο να συνυπάρξεις.

Η μιάμιση ώρα ηλεκτρονικού ντραμς δεν είναι κάτι παράλογο όμως.  Ας μην κάτσουμε να συγκρίνουμε καταστάσεις μεταξύ τους γιατί υπάρχουν πολλές άλλες κατηγορίες ανθρώπων που μαζευονται και κάνουν πιο πολύ φασαρία σε σχέση κατι τακα τουκα 2 ωρες την ημέρα.

Αλλοι - αλλες (γιαγιάδες ή μπαρμπάδες) μποροί να φωνάζουν καθημερινα μεταξύ τους γιατι δεν ακούνε, ο πιτσιρικάς απο κάτω μπορεί να φτιάχνει το μηχανάκι του ή το σαξόραλό του, η τυπάς στον 6ο ακούει μπάλα για 2 ωρες και τον ακουει ολο το τετράγωνο.

Ναί σιγουρα πρεπει να υπάρχει σεβασμός στους γύρω και απο οτι φαινεται ο ΤΣ σεβεται τους γύρω του. Μην τα ισοπεδώνουμε ομως όλα για την 'φασαρία' που υποτιθεται μπορει να κάνει. Αφηστε το κόσμο να ζησει. Δεχτείτε καμια μύγα στο σπαθί σας. Θα σας κάνει πιο χαρούμενους ανθρωπους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...