Προς το περιεχόμενο

Huawei Nova router dg8245v

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Την προηγούμενη εβδομάδα έκανα αίτηση για αναβάθμιση ταχύτητας από απλή DSL σε VDSL 50 και σήμερα παρέλαβα το modem-router που αναφέρω στον τίτλο. Αύριο λογικά βάσει χρονοδιαγράμματος θα ενεργοποιηθεί η γραμμή. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω μόνο ως modem το Huawei και router να βάλω αυτό που έχω αυτή την στιγμή δηλαδή το Xiaomi Mi Router 4A (Gigabit Version). Χρειάζονται κάποιες ιδιαίτερες ρυθμίσεις για να το σεταρω πάνω στο Huawei;;;

Δημοσ.
17 hours ago, marsele said:

Καλησπέρα! Την προηγούμενη εβδομάδα έκανα αίτηση για αναβάθμιση ταχύτητας από απλή DSL σε VDSL 50 και σήμερα παρέλαβα το modem-router που αναφέρω στον τίτλο. Αύριο λογικά βάσει χρονοδιαγράμματος θα ενεργοποιηθεί η γραμμή. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω μόνο ως modem το Huawei και router να βάλω αυτό που έχω αυτή την στιγμή δηλαδή το Xiaomi Mi Router 4A (Gigabit Version). Χρειάζονται κάποιες ιδιαίτερες ρυθμίσεις για να το σεταρω πάνω στο Huawei;;;

• Like 1
Δημοσ.

Σύνδεσα τελικά το xiaomi wifi 4a (giagabit) σε μια θύρα LAN του VDSL modem και παίζει μια χαρά με όλες τις συσκευές που ήταν συνδεδεμένες πάνω του. Απενεργοποίησα το wifi του VDSL μιας και συνδέομαι στο xiaomi. Σαν πρώτη εικόνα η ταχύτητα της σύνδεσής μου σε σχέση με πρίν που κλείδωνε maximum στα 10-11 mbps τώρα είδα αισθητή διαφορά! Κατ'αρχήν δεν έχω buffering στα 2K και 4K youtube videos που με την προηγούμενη ταχύτητα πολλές φορές ζοριζόταν ακόμα και στα 1080p. 

IMG_20220121_131046.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 21/01/2022 at 13:12, marsele said:

Σύνδεσα τελικά το xiaomi wifi 4a (giagabit) σε μια θύρα LAN του VDSL modem και παίζει μια χαρά με όλες τις συσκευές που ήταν συνδεδεμένες πάνω του. Απενεργοποίησα το wifi του VDSL μιας και συνδέομαι στο xiaomi. Σαν πρώτη εικόνα η ταχύτητα της σύνδεσής μου σε σχέση με πρίν που κλείδωνε maximum στα 10-11 mbps τώρα είδα αισθητή διαφορά! Κατ'αρχήν δεν έχω buffering στα 2K και 4K youtube videos που με την προηγούμενη ταχύτητα πολλές φορές ζοριζόταν ακόμα και στα 1080p. 

αν παιζει ως access point και οχι ως router(θα εχεις 2 Nat) τοτε εισαι μια χαρα.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, poulinos said:

αν παιζει ως access point και οχι ως router(θα εχεις 2 Nat) τοτε εισαι μια χαρα.

Λογικά εάν θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν router το Xiaomi θα πρέπει να το συνδέσω στην θύρα WAN του Huawei αν δεν κάνω λάθος;;;

Δημοσ.
5 minutes ago, marsele said:

Λογικά εάν θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν router το Xiaomi θα πρέπει να το συνδέσω στην θύρα WAN του Huawei αν δεν κάνω λάθος;;;

οχι το αναποδο.θα συνδεσεις στο huawei σε μια Lan και στην Wan του xiaomi. η wan του huawei ειναι για να γινει το Huawei ιντερνετ.πχ εχεις δορυφορικο internet και ριχνεις το modem το δορυφορικο στην wan του huawei.  σε καποια roUter υπαρχει ξεχωριστη Wan ενω σε αλλα η μια lan μπορει να γινει wan απο το interface μεσα. αν παιξεις με wan στο xiaomi τοτε θα εχεις 2 nat εκτος αν κανεις bridge to huawei ή παιξεις pppoe passthrough.  το πιο απλο ειναι το xiaomi να παιξει ως access point(lan to lan με το Huawei) αρκει να το υποστηριζει.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως αυτή την στιγμή έχω συνδέσει το Xiaomi μέσω θύρας WAN στην θύρα LAN 1 του Huawei κι όλα λειτουργούν άψογα! Δε νομίζω να το πειράξω εάν δεν χρειαστεί.

Δημοσ.
10 hours ago, marsele said:

Εγώ πάντως αυτή την στιγμή έχω συνδέσει το Xiaomi μέσω θύρας WAN στην θύρα LAN 1 του Huawei κι όλα λειτουργούν άψογα! Δε νομίζω να το πειράξω εάν δεν χρειαστεί.

ας το αναλυσω λιγο.το xiaomi εχει μια wan θυρα και 2 Lan.

λογικα μετα ισως μεσα απο το interface να σου εχει επιλογη αν το θες access point ή αν το θες router. και στις 2 περιπτωσεις το πιο πιθανο ειναι να σου πει να χρησιμοποιησεις την Wan υποδοχη (internet) που απλα στην περιπτωση του access point την λειτουργει ως Lan ενω στην περιπτωση του RoUter ως wan.

η διαφορα ειναι οτι αμα το βαλεις ως access point εχεις ενα nat και ενα δικτυο και απλα παιζει σαν ενα dummy ασυρματο.

αν το βαλεις ομως ως router τοτε θα εκμεταλευτεις ολα τα Firewall κτλ που εχει διοτι θα κανει το Routing αλλα θα εχεις 2 nat εκτος αν κανεις το Huawei bridge.αν εχεις 2 nat θα ειναι σαν 2 ξεχωριστα δικτυα και θα θες διπλα port forward. και στις 2 περιπτωσεις ιντερνετ θα εχεις απλα αλλαζουν καποια πιο Deep πραγματα που ισως να μην σε ενδιαφερουν.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλησπέρα!

Αγόρασα ένα οκτάπορτο gigabit switch της TP LINK και παραθέτω ένα συνημμένο σχέδιο με το οποίο θα το συνδέσω στο υπάρχων δίκτυο. Έχω ως modem το modem του παρόχου (Huawei Nova router dg8245v) και πάνω του έχω συνδέσει το xiaomi 4a gigabit router. Θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με το σχέδιο που έχω επισυνάψει εάν είναι σωστό;;

Untitled.png

Δημοσ.

θα βαζα το xiaomi ως access point και οχι ως router για να μην εχω 2  nat

On 14/03/2022 at 12:54, marsele said:

καλησπέρα!

Αγόρασα ένα οκτάπορτο gigabit switch της TP LINK και παραθέτω ένα συνημμένο σχέδιο με το οποίο θα το συνδέσω στο υπάρχων δίκτυο. Έχω ως modem το modem του παρόχου (Huawei Nova router dg8245v) και πάνω του έχω συνδέσει το xiaomi 4a gigabit router. Θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με το σχέδιο που έχω επισυνάψει εάν είναι σωστό;;

Untitled.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...