Προς το περιεχόμενο

xiaomi wifi router θεμα με τα ip range

tyf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους.

Εχω ενα xiaomi wifi router επανω στο δικτυο και το θεμα μου ειναι το εξης.

το δικτυο μου ειναι 192.168.88.1

το xiaomi δινει range στις ασυρματες συσκευες 192.168.34.1

το θεμα μου ειναι  το εξης. τα ασυρματα δεν μπορουν να κανουν scan το αλλο range.

αν αλλαξω την  ip στο xiaomi και βαλω απο το δικο μου range μετα δεν μπορω να μπω στο interface του με τις ρυθμισεις δεν το εμφανιζει καθολου.

πρεπει να το κανω ρεσετ.

εχει τυχει σε κανεναν ?

να πω οτι στο δικτυο εχω ενα ubiquiti edge router x που κανει το routing.

ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στον ρουτερ σου τον 192.168.34.1 θα ορίσεις στον dscp πχ απο  192.168.34.2 εως 192.168.34.100 και σε καποιες απο τις εκτός dscp θα ορισεις στο χιαομι την  στατικη πχ192.168.34.150

καντο και δες.

• Like 1

15 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Στον ρουτερ σου τον 192.168.34.1 θα ορίσεις στον dscp πχ απο  192.168.34.2 εως 192.168.34.100 και σε καποιες απο τις εκτός dscp θα ορισεις στο χιαομι την  στατικη πχ192.168.34.150

καντο και δες.

εννοεις να γυρισω ολο το δικτυο μου στο range του xiaomi?

12 ώρες πριν, Gogotsa είπε

Υπαρχει λογος που δε χρησιμοποιεις εναν μονο dhcp server?

Λοιπόν το xiaomi έχει 192.168.88.54 στο  lan. Και δικό του dchp 192.168.31.2 range στο ασύρματο. Έτσι το εχω αν συνδεθώ δεν μπορώ να σκαναρω το 88.1 range από το ασύρματο. Μπαίνω μέσω τις εφαρμογης της xiaomi στο ρουτερ και μέσω σελίδας στο 192.168.88.54. 

Μπαίνω μέσω τις σελίδας απενεργοποιω το dchp του ασυρμάτου ώστε να πάρει ip από το edge router. 

KAI δεν παίρνει ποτέ ip. Αν μπω με στατική δεν βλέπει Internet. Μπαίνοντας από άλλο ασύρματο  Μπορώ να ανοίξω το ρουτερ μέσω τις εφαρμογής τις xiaomi (στην οποία δεν έχει επιλογή για το dchp. δεν μπορω  μπορώ να μπω μέσω του browser στην 192.168.88.54 πάρα το ότι την σκαναρω σαν ip και την κάνω ping. 

Μιλάμε δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράμα. 

Τα εχεις κανει αχταρμα εντελως απο οσο καταλαβαινω.

Θα βαλεις στο xiaomi μια ip δικτυου του δικτυου σου και θα το βαλεις σαν ap mode και οχι σα router. Και σα ρουτερ μπορεις να το δουλεψεις αλλα θελει αρκετη δουλεια την οποια μαλλον δε θα μπορεσεις να υλοποιησεις.

Στις 21/1/2022 στις 10:07 ΠΜ, Gogotsa είπε

Τα εχεις κανει αχταρμα εντελως απο οσο καταλαβαινω.

Θα βαλεις στο xiaomi μια ip δικτυου του δικτυου σου και θα το βαλεις σαν ap mode και οχι σα router. Και σα ρουτερ μπορεις να το δουλεψεις αλλα θελει αρκετη δουλεια την οποια μαλλον δε θα μπορεσεις να υλοποιησεις.

βασικα με βοηθησες.

στην ρυθμισεις ειχε κουμπι που ελεγε set mode as router or repeater. και επειδη ελεγε repeater δεν το ειχα αλλαξει γιατι φανταστικα οτι δεν ειχε σκετο ap mode αλλα μπηκα μεσα και ειδα οτι ειχε 3 mode ενα απο αυτα wired ap. 

εκει την πατησα. ευχαριστω φιλε.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε συγκρίνονται οι routing δυνατότητες του edgerouter με το xiaomi. Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω αφήνεις το edgerouter-x να κάνει το routing, του ορίζεις και έναν DHCP server και μετά στο xiaomi δίνεις στατικά μια IP που να ανήκει στο subnet του ER-X έχοντας το σε AP mode.

Επεξ/σία από Finn
  • Like 1

3 ώρες πριν, Finn είπε

Δε συγκρίνονται οι routing δυνατότητες του edgerouter με το xiaomi. Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω αφήνεις το edgerouter-x να κάνει το routing, του ορίζεις και έναν DHCP server και μετά στο xiaomi δίνεις στατικά μια IP που να ανήκει στο subnet του ER-X έχοντας το σε AP mode.

δεν το συζηταω. απλα νομιζα οτι δεν ειχε mode για σκετο ap  οπως εγραψα και ποιο πανω το Κουμπι ελεγε repeater και δεν το πατησα να δω τις επιλογες.

ολα οκ.

έχω ένα μάλλον παρόμοιο θέμα: δεν μπορεί να συνδεθεί με wifi αν και το σημά είναι καλό, στα δυο μετρα χωρίς εμπόδια. Μου βγαζει ''ειστε συνδεδεμενοι με κάποιο δίκτυο wifi το οποίο δεν διαθέτει σύνδεση στο internet''. Ωστόσο μια χαρά συνδέονται οι άλλες συσκευες οπότε υποθέτω το θέμα είναι με τον player. Καμμιά ιδέα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...