CoDim Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Πριν λίγες μέρες αγόρασα ένα laptop της HP και διαπίστωσα ότι στη συσκευασία δεν υπάρχει κανένα συνοδευτικό υλικό. Ούτε manual, ούτε κάποιο installation medium αλλά ούτε καν κάποιο έντυπο με κάποιο link για να κατεβάσεις ή έστω να διαβάσεις. Έπειτα από επικοινωνία με το κατάστημα με ενημέρωσαν ότι πλέον δεν δίνονται τέτοια υλικά με τους υπολογιστές καθώς όλο είναι προεγκατεστημένα! Το θέμα μου είναι το εξής: Θέλω να αλλάξω ssd και να βάλω μεγαλύτερο αλλά δεν έχω τρόπο να εγκαταστήσω τα Windows αλλά και τα λογισμικά της HP καθώς όλα είναι προεγκατεστημένα στον μαμίσιο ssd. Το θεωρώ απαράδεκτο να πρέπει κάποιος να δαπανήσει χρόνο και να κοπιάσει για κάτι τόσο απλό. Φαντάσου να χάλαγε ο ssd (οπότε να μην είχα καθόλου υπολογιστή) και να έπρεπε μέσα σε όλον τον άλλο πανικό να βρω και τα λογισμικά. Αυτό με τα προεγκατεστημένα νομίζω ιδέα της Apple ήτανε... Τι προτείνετε να κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Κι εγώ όταν πήρα το λάπτοπ μου το 2010 μόνο το manual είχε μέσα. Ό, τι χρειαζόμαστε υπάρχει στο site τους. Κι επειδή κι εγώ δεν γνώριζα από φορμάτ το '15 το πήγα σε ένα μαγαζί της γειτονιάς και μου το έκανε με 40ε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, CoDim είπε Πριν λίγες μέρες αγόρασα ένα laptop της HP και διαπίστωσα ότι στη συσκευασία δεν υπάρχει κανένα συνοδευτικό υλικό. Ούτε manual, ούτε κάποιο installation medium αλλά ούτε καν κάποιο έντυπο με κάποιο link για να κατεβάσεις ή έστω να διαβάσεις. Έπειτα από επικοινωνία με το κατάστημα με ενημέρωσαν ότι πλέον δεν δίνονται τέτοια υλικά με τους υπολογιστές καθώς όλο είναι προεγκατεστημένα! Το θέμα μου είναι το εξής: Θέλω να αλλάξω ssd και να βάλω μεγαλύτερο αλλά δεν έχω τρόπο να εγκαταστήσω τα Windows αλλά και τα λογισμικά της HP καθώς όλα είναι προεγκατεστημένα στον μαμίσιο ssd. Το θεωρώ απαράδεκτο να πρέπει κάποιος να δαπανήσει χρόνο και να κοπιάσει για κάτι τόσο απλό. Φαντάσου να χάλαγε ο ssd (οπότε να μην είχα καθόλου υπολογιστή) και να έπρεπε μέσα σε όλον τον άλλο πανικό να βρω και τα λογισμικά. Αυτό με τα προεγκατεστημένα νομίζω ιδέα της Apple ήτανε... Τι προτείνετε να κάνω; Τίποτα. Αν και εφόσον χαλάσει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια αναγκαστικά θα το στείλεις στην αντιπροσωπεία για να καλύψουν την αντικατάσταση και να μην χρεωθείς το ανταλλακτικό. Μετά τα 2 χρόνια εδώ είμαστε. Όσον αφορά τα ίδια τα λειτουργικά, δεν χρειάζονται πλέον φορμάτ κάθε 6μηνο όπως πριν από 20κάτι χρόνια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1ns0mn1a Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) https://ftp.hp.com/pub/caps-softpaq/CloudRecovery/crsupportedplatform.html Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από 1ns0mn1a Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εδω και 10+ χρονια, τα λαπτοπ εχουν recovery partition που επαναφερει το λειτουργικο και τη προεγκατεστημενη σαβουρα του κατασκευαστη. Απο τα 10 (αν οχι απο τα 8), η διαδικασια μπορει να γινει ακομα και μεσα απο το λειτουργικο, χωρις καποια συγκεκριμενη εφαρμογη οπως ηταν καποτε. Και το οποιο κλειδι για τα windows παιρνεται αυτοματα απο το bios, οποτε γιατι να καθεται να σκαει ο κατασκευαστης για δισκακια και εντυπα? Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από jim_p 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, jim_p είπε Απο τα 10 (αν οχι απο τα 8), η διαδικασια μπορει να γινει ακομα και μεσα απο το λειτουργικο, Από τα 7 σε εμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, CoDim είπε Το θέμα μου είναι το εξής: Θέλω να αλλάξω ssd και να βάλω μεγαλύτερο αλλά δεν έχω τρόπο να εγκαταστήσω τα Windows αλλά και τα λογισμικά της HP καθώς όλα είναι προεγκατεστημένα στον μαμίσιο ssd. Μαζί με τον νέο ssd θα πάρεις και μια εξωτερική θήκη για 2.5'' sata ή για m2 δίσκο. Μην πάρεις κάτι πολύ ακριβό, μάλλον κάπου στα 10€ με 15€ φτάνει. Καλά είναι να είναι τουλάχιστον usb 3. Μετά θα βάλεις μέσα τον νέο δίσκο και θα κατεβάσεις και θα εγκαταστήσεις το macrium reflect, την δωρεάν έκδοση. Στη συνέχεια θα τρέξεις το πρόγραμμα και θα κάνεις ένα clone τον εσωτερικό δίσκο στον εξωτερικό. Όταν τελειώσει (μετά από κάποιες ώρες) το cloning θα τερματίσεις τον pc, θα βάλεις μέσα τον νέο δίσκο, θα βάλεις στην θήκη τον μικρό και τέλος. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από micos000 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gogotsa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Στις 19/1/2022 στις 9:09 ΜΜ, micos000 είπε Μαζί με τον νέο ssd θα πάρεις και μια εξωτερική θήκη για 2.5'' sata ή για m2 δίσκο. Μην πάρεις κάτι πολύ ακριβό, μάλλον κάπου στα 10€ με 15€ φτάνει. Καλά είναι να είναι τουλάχιστον usb 3. Μετά θα βάλεις μέσα τον νέο δίσκο και θα κατεβάσεις και θα εγκαταστήσεις το macrium reflect, την δωρεάν έκδοση. Στη συνέχεια θα τρέξεις το πρόγραμμα και θα κάνεις ένα clone τον εσωτερικό δίσκο στον εξωτερικό. Όταν τελειώσει (μετά από κάποιες ώρες) το cloning θα τερματίσεις τον pc, θα βάλεις μέσα τον νέο δίσκο, θα βάλεις στην θήκη τον μικρό και τέλος. Το εχεις δοκιμασει αυτο? Σε ρωταω γιατι το clone σε usb δε μπουταρει μετα. Θελει αλλη διαδικασια αυτο. Τουλαχιστον ετσι ηταν παλιοτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
angmar Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Αν κάνεις clone σε εξωτερικό και μετά τον βγάλεις απ την θήκη και τον βάλεις σαν εσωτερικό θα εκκινήσει, τα Windows to Go που λες όντως είναι διαφορετική διαδικασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Gogotsa είπε Το εχεις δοκιμασει αυτο? Σε ρωταω γιατι το clone σε usb δε μπουταρει μετα. Θελει αλλη διαδικασια αυτο. Τουλαχιστον ετσι ηταν παλιοτερα. Αυτό που λέει ο angmar και στο γράφω στην τελευταία γραμμή. 1 ώρα πριν, Gogotsa είπε [...] θα τερματίσεις τον pc, θα βάλεις μέσα τον νέο δίσκο, θα βάλεις στην θήκη τον μικρό και τέλος Την έχω κάνει την διαδικασία αρκετές φορές και η τελευταία ήταν την Κυριακή σε ένα λάπτοπ hp με celeron n4000 και μηχανικό δίσκο που σερνόταν όταν φόρτωνε. Έκανα τον κλώνο, άλλαξα τους δίσκους και τέλος. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα