kaliakman Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα, Είμαι με νοβα και έχω το H168N και η κατάσταση με το wifi είναι σε τραγικό επίπεδο σε σημείο να είσαι δίπλα του συνδεδεμένος και απλά να αρνείται να φορτώσει κάτι. Μίλησα με nova και μου είπαν ότι αυτήν την περίοδο δίνουν το huawei DG8245v με 20Ε, με λίγο που είδα μόνο και μόνο που έχει 5GHz θα πρέπει να δω διαφορά(πέρα από αυτό δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο) αλλά η ερώτηση είναι μήπως είναι καλύτερα να πάρω ένα διπλό tp-link e4 με το ένα συνδεδεμένο πάνω στο modem και το άλλο στον δεύτερο όροφο(είναι μεζονέτα και προς το παρόν έχω ένα xiaomi extender); Ενσύρματα δεν έχω κάποιο θέμα.
Gogotsa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Πριν κανεις οτιδηποτε δοκιμασε πρωτα να παιξεις με τα καναλια.
dpolal Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, kaliakman είπε Καλησπέρα, Είμαι με νοβα και έχω το H168N και η κατάσταση με το wifi είναι σε τραγικό επίπεδο σε σημείο να είσαι δίπλα του συνδεδεμένος και απλά να αρνείται να φορτώσει κάτι. Μίλησα με nova και μου είπαν ότι αυτήν την περίοδο δίνουν το huawei DG8245v με 20Ε, με λίγο που είδα μόνο και μόνο που έχει 5GHz θα πρέπει να δω διαφορά(πέρα από αυτό δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο) αλλά η ερώτηση είναι μήπως είναι καλύτερα να πάρω ένα διπλό tp-link e4 με το ένα συνδεδεμένο πάνω στο modem και το άλλο στον δεύτερο όροφο(είναι μεζονέτα και προς το παρόν έχω ένα xiaomi extender); Ενσύρματα δεν έχω κάποιο θέμα. Eίναι εντελώς διαφορετικό θέμα το «είμαι δίπλα στο ρούτερ και δεν συνδέεται»με το «δεν πιάνει καλά στον δεύτερο όροφο». Ότι και να βάλεις κάτω το ποιό πιθανό είναι ότι θα έχεις πάλι πρόβλημα στην λήψη 2 ορόφους πάνω οπότε η σωστότερη λύση είναι μάλλον το mesh. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από dpolal
kaliakman Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Gogotsa είπε Πριν κανεις οτιδηποτε δοκιμασε πρωτα να παιξεις με τα καναλια. Με WifiAnalyzer μόνο εγώ παίζω στα κανάλια που είμαι. Η θεωρία μου είναι ότι "μπουκώνει" με πολλές συσκευές (περίπου 7-8) συνδεδεμένες αν και αρκετές idle. 5 ώρες πριν, dpolal είπε Eίναι εντελώς διαφορετικό θέμα το «είμαι δίπλα στο ρούτερ και δεν συνδέεται»με το «δεν πιάνει καλά στον δεύτερο όροφο». Ότι και να βάλεις κάτω το ποιό πιθανό είναι ότι θα έχεις πάλι πρόβλημα στην λήψη 2 ορόφους πάνω οπότε η σωστότερη λύση είναι μάλλον το mesh. Είναι 2 όροφοι συνολικά. Με το repeater δεν έχω θέμα από range οπότε με πιο σοβαρή λύση όπως το tp-link σίγουρα δεν θα έχω πρόβλημα. Tο θέμα μου είναι αν το bottleneck βρίσκεται γενικότερα στο modem σαν συσκευή ή μόνο το πως διαχειρίζεται πολλές συσκευές. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από kaliakman
PC_MAGAS Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, kaliakman είπε Με WifiAnalyzer μόνο εγώ παίζω στα κανάλια που είμαι. Η θεωρία μου είναι ότι "μπουκώνει" με πολλές συσκευές (περίπου 7-8) συνδεδεμένες αν και αρκετές idle. Είναι 2 όροφοι συνολικά. Με το repeater δεν έχω θέμα από range οπότε με πιο σοβαρή λύση όπως το tp-link σίγουρα δεν θα έχω πρόβλημα. Tο θέμα μου είναι αν το bottleneck βρίσκεται γενικότερα στο modem σαν συσκευή ή μόνο το πως διαχειρίζεται πολλές συσκευές. Με έναν ethernet -> wi-fi bridge δεν θα μπορείς να παίζεις μπαλίτσα;
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 θα πηγαινα σε mesh.καταρχην το 168 ειναι μονο 2.4 ghz.μετα δευτερη εναλλακτικη Modem router στα 5 ghz και καρτας το xiaomi αν ειναι και αυτο 5 ghz. On 19/01/2022 at 15:53, kaliakman said: Καλησπέρα, Είμαι με νοβα και έχω το H168N και η κατάσταση με το wifi είναι σε τραγικό επίπεδο σε σημείο να είσαι δίπλα του συνδεδεμένος και απλά να αρνείται να φορτώσει κάτι. Μίλησα με nova και μου είπαν ότι αυτήν την περίοδο δίνουν το huawei DG8245v με 20Ε, με λίγο που είδα μόνο και μόνο που έχει 5GHz θα πρέπει να δω διαφορά(πέρα από αυτό δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο) αλλά η ερώτηση είναι μήπως είναι καλύτερα να πάρω ένα διπλό tp-link e4 με το ένα συνδεδεμένο πάνω στο modem και το άλλο στον δεύτερο όροφο(είναι μεζονέτα και προς το παρόν έχω ένα xiaomi extender); Ενσύρματα δεν έχω κάποιο θέμα.
anton32 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Στις 19/1/2022 στις 3:53 ΜΜ, kaliakman είπε Καλησπέρα, Είμαι με νοβα και έχω το H168N και η κατάσταση με το wifi είναι σε τραγικό επίπεδο σε σημείο να είσαι δίπλα του συνδεδεμένος και απλά να αρνείται να φορτώσει κάτι. Μίλησα με nova και μου είπαν ότι αυτήν την περίοδο δίνουν το huawei DG8245v με 20Ε, με λίγο που είδα μόνο και μόνο που έχει 5GHz θα πρέπει να δω διαφορά(πέρα από αυτό δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο) αλλά η ερώτηση είναι μήπως είναι καλύτερα να πάρω ένα διπλό tp-link e4 με το ένα συνδεδεμένο πάνω στο modem και το άλλο στον δεύτερο όροφο(είναι μεζονέτα και προς το παρόν έχω ένα xiaomi extender); Ενσύρματα δεν έχω κάποιο θέμα. Είχα περίπου το ίδιο θέμα με εσένα. Μετά από πάρα πολλές δοκιμές, powerlines κλπ, κατέφυγα στην επιλογή deco m4 η οποία μου έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημα. 100% απόδοση της γραμμής και στους δύο ορόφους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα