SinQ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Καλησπερα, ενδιαφερομαι να αγορασω νεο λαπτοπ για γενικη χρηση και development. Σαν κριτηρια εχω να εχει 16 gb ram και 15.6 ή 16 ιντσες και χρηματα μεχρι 1000. Εχω βρει ενα Lenovo https://www.skroutz.gr/s/30405297/Lenovo-IdeaPad-5-Pro-16ACH6-Ryzen-5-5600H-16GB-1TB-GeForce-GTX-1650-W10-Home-Storm-Grey.html και ενα Dell https://www.skroutz.gr/s/30095485/Dell-Vostro-5515-Ryzen-7-5700U-16GB-512GB-FHD-W10-Pro-Titan-Grey.html#shops. Το lenovo το εχω δει απο κοντα και φαινεται ποιοτικη κατασκευη απλα ειναι πιο βαρυ και εχει τις ram κολημενες. Το dell δεν το εχω δει αλλα αλλαζουν οι ram, ειναι πιο ελαφρυ αλλα δεν εχει καρτα γραφικων. Σαν μαρκες δεν ειχα ποτε καμια απο τις δυο αλλα νομιζω ειναι καλες και οι δυο. Εχει κανεις αποψη για αυτα τα λαπτοπ ή για καποιο αλλο;;; Ευχαριστω
andreas-d Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/laptop/laptop-hp-pavillion-gaming-15-ec2000nv-amd-ryzen-5-5600h8gb512gb-ssdnvidia-geforce-gtx-1650-4gb/1612724 Το αγόρασα πριν μια εβδομάδα αλλά με 16gb ram στα 781€ από γερμανια πολύ καλο είναι. Έχει δύο slot για ram και για ssd.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 23 λεπτά πριν, SinQ είπε Καλησπερα, ενδιαφερομαι να αγορασω νεο λαπτοπ για γενικη χρηση και development. Σαν κριτηρια εχω να εχει 16 gb ram και 15.6 ή 16 ιντσες και χρηματα μεχρι 1000. Εχω βρει ενα Lenovo https://www.skroutz.gr/s/30405297/Lenovo-IdeaPad-5-Pro-16ACH6-Ryzen-5-5600H-16GB-1TB-GeForce-GTX-1650-W10-Home-Storm-Grey.html και ενα Dell https://www.skroutz.gr/s/30095485/Dell-Vostro-5515-Ryzen-7-5700U-16GB-512GB-FHD-W10-Pro-Titan-Grey.html#shops. Το lenovo το εχω δει απο κοντα και φαινεται ποιοτικη κατασκευη απλα ειναι πιο βαρυ και εχει τις ram κολημενες. Το dell δεν το εχω δει αλλα αλλαζουν οι ram, ειναι πιο ελαφρυ αλλα δεν εχει καρτα γραφικων. Σαν μαρκες δεν ειχα ποτε καμια απο τις δυο αλλα νομιζω ειναι καλες και οι δυο. Εχει κανεις αποψη για αυτα τα λαπτοπ ή για καποιο αλλο;;; Ευχαριστω Ποιες εφαρμογές develpment εννοείς και τι απαιτήσεις έχουν το αγνοώ. Θα γράψω δυο κουβέντες περισσότερο για να ανοίξει η συζήτηση. Το lenovo είναι βαρύτερο γιατί έχει καλύτερα υλικά και σύστημα ψύξης που θα το βοηθήσουν να αντέξει περισσότερα χρόνια. Επίσης η κάρτα γραφικών που έχει θα συμβάλει και ώστε να μην κολλάνε τα βίντεο και οι κινούμενες διαφημίσεις στο internet ενδεχομένω ακόμα κι δεκαετίες αργότερα. Οι κολλημένες ram είναι μείον για την αξιοπιστία του, αλλά το συνιστώ αν δε θες να κοιτάξεις σε κάτι ακόμα πιο αξιόπιστο (π.χ. αν έβρισκες κάποιο legion, msi ή asus με προηγούμενης γενιάς ryzen+1650 στα 900-1100). Το dell είναι αδικαιολόγητα ακριβό βάσει του ότι δεν έχει κάρτα γραφικών. Τα HP έχουν τις χειρότερες θερμοκρασίες και τη χειρότερη ποιότητα υλικών πλέον ανά κατηγορία, αλλά δε σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλα για πιο ελαφριές χρήσεις ή ότι κάποια ακόμα και φτηνά μοντέλα αποκλείεται να βγουν πετυχημένα και να βγάλουν πολλά χρόνια.
mphxths Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το Dell Vostro ειναι περισσοτερο business-oriented ενω το Lenovo το λες και gaming ... Αν η "γενικη χρηση" περιλαμβανει και παιχνιδια πας ξεκαθαρα στο lenovo. Γενικοτερα πας στο Lenovo , γιατι προσφερει πολυ πραμα σε καλυτερη τιμη. Εκτος και αν τα 200 γραμμαρια παραπανω βαρος ή/και οι κολλημενες μνημες ειναι αποτρεπτικος παραγοντας , αρα πας στο Dell. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από mphxths
SinQ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Ευχαριστω για τις απαντησεις! Σαν εφαρμογες εννοω vs code αντε και κανενα android studio(web developer ειμαι αυτη τη περιοδο). Για gaming εχω σταθερο και ps αλλα πες αν λειπω απτο σπιτι θα μπορουσα να παιξω κατι αλλα δεν θα με πειραξει να μην ειναι ΑΑΑ τιτλος. Σαν ποιοτητα δλδ Lenovo μας κανει και αξιζει τα 950 που το βρισκω λετε ε;
mphxths Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, SinQ είπε Ευχαριστω για τις απαντησεις! Σαν εφαρμογες εννοω vs code αντε και κανενα android studio(web developer ειμαι αυτη τη περιοδο). Για gaming εχω σταθερο και ps αλλα πες αν λειπω απτο σπιτι θα μπορουσα να παιξω κατι αλλα δεν θα με πειραξει να μην ειναι ΑΑΑ τιτλος. Σαν ποιοτητα δλδ Lenovo μας κανει και αξιζει τα 950 που το βρισκω λετε ε; Δεν ξερω αν ειναι value for money , αλλα φαινεται πολυ δυνατο απο αποψη specs. Ενταξει η καρτα ειναι για μετριο gaming...δεν το παιρνεις για gaming το φορητο αυτο , αλλα καποια παιχνιδια θα τα παιζει. Αν δεν σε ενοχλει η μη αναβαθμισιμη μνημη...ισως και ναναι καλη περιπτωση. Ρωτα καλυτερα εδω , που εχουν πιο σφαιρικη εικονα της αγορας.
SinQ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, mphxths είπε Αν δεν σε ενοχλει η μη αναβαθμισιμη μνημη...ισως και ναναι καλη περιπτωση. Να ρωτησω κατι πανω σε αυτο. Το οτι ειναι με συγκοληση σημαινει οτι δεν μπορεις να την αναβαθμισεις μονος σου ή οτι ουτε τεχνικος μπορει;
mphxths Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, SinQ είπε Να ρωτησω κατι πανω σε αυτο. Το οτι ειναι με συγκοληση σημαινει οτι δεν μπορεις να την αναβαθμισεις μονος σου ή οτι ουτε τεχνικος μπορει; Κανενας
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, mphxths είπε Κανενας Με πολύ ψάξιμο και ένα κατοστάευρο αμοιβή κάτι θα βρεθεί ρε συ... 10 λεπτά πριν, SinQ είπε Να ρωτησω κατι πανω σε αυτο. Το οτι ειναι με συγκοληση σημαινει οτι δεν μπορεις να την αναβαθμισεις μονος σου ή οτι ουτε τεχνικος μπορει; 8gb είναι αρκετά βέβαια για τους περισσότερους χρήστες και 16gb θα είναι αρκετά για δεκαετίες. Το πρόβλημα είναι τι γίνεται άμα κάψει η συγκολημένη μνήμη. Είναι πλεονέκτημα από αυτή την άποψη η μη συγκολημένη.
SinQ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Οκ καταλαβα. Νομιζω προς τα εκει θα παω παντως γτ φαινεται και καλη κατασκευη απο κοντα και μαρεσει και η μεγαλυτερη αναλυση στην οθονη απο υπολοιπα λαπτοπ. Και ενταξει αν καει κατι θα το παμε για σερβις :D. Ευχαριστω πολυ για το input! 1
mphxths Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Με πολύ ψάξιμο και ένα κατοστάευρο αμοιβή κάτι θα βρεθεί ρε συ... Tιποτα δεν θα βρεθει. Ουτε η ιδια η εταιρια που το φτιαχνει δεν στο αναβαθμιζει Καταλαβαινουμε τι σημαινει κολλημενη μνημη στην μητρικη ? Δες την φωτο. Τσιπακια πανω στην μητρικη ειναι οι soldered rams. Αντε ξεκολλησε το , αντε βρες το ανταλλακτικο , αν υπαρχει και αντε ξανακολλα το. Ουτε καταδικοι δεν τα κανουν αυτα 14 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε 8gb είναι αρκετά βέβαια για τους περισσότερους χρήστες και 16gb θα είναι αρκετά για δεκαετίες. Το πρόβλημα είναι τι γίνεται άμα κάψει η συγκολημένη μνήμη. Είναι πλεονέκτημα από αυτή την άποψη η μη συγκολημένη. Οπως τα λες ειναι. Με την κολλημενη μνημη , περιοριζονται οι επιλογες για αναβαθμιση , σου γαμαει λιγο το dual channel αν παιξεις με διαφορετικου μεγεθους μνημες , αν καει χαιρετα μας τον πλατανο αν εισαι εκτος εγγυησης κλπ κλπ.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, mphxths είπε Tιποτα δεν θα βρεθει. Ουτε η ιδια η εταιρια που το φτιαχνει δεν στο αναβαθμιζει Καταλαβαινουμε τι σημαινει κολλημενη μνημη στην μητρικη ? Δες την φωτο. Τσιπακια πανω στην μητρικη ειναι οι soldered rams. Αντε ξεκολλησε το , αντε βρες το ανταλλακτικο , αν υπαρχει και αντε ξανακολλα το. Ουτε καταδικοι δεν τα κανουν αυτα Ανταλλάκτικά άφθονα. Για εμάς το κάνουν οι κινέζοι εργάτες όταν βάζουν κάνα τσιπάκι στην τσέπη. Ότι γίνεται γίνεται, αλλά έχεις δίκιο, τιμή είπα πολύ χαμηλή.
SinQ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Με εχετε σκαλωσει παρα πολυ με τις μνημες τωρα χαχαχ. Αν οχι αυτο το λαπτοπ ομως ποιο; Εχω την εντυπωση οτι ειναι απτα καλυτερα στα <1000 ευρω
mphxths Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, SinQ είπε Με εχετε σκαλωσει παρα πολυ με τις μνημες τωρα χαχαχ. Αν οχι αυτο το λαπτοπ ομως ποιο; Εχω την εντυπωση οτι ειναι απτα καλυτερα στα <1000 ευρω Δινει παρα πολλα specs για να σκεφτεσαι την κολλημενη ραμ. Αν εισαι σιγουρος οτι οι εφαρμογες που χρησιμοποιεις δεν θα χρειαστουν ποτε πανω απο 16 γιγα , το χτυπας ανετα. Καθημερινες εργασιες και παιχνιδια που μπορει να σηκωσει η καρτα , δεν προκειται να χρειαστουν πανω απο 16 γιγα... Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από mphxths 1
SinQ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 loipon to tsimpisa simera kai eixa diavasei oti eixe kapoios light bleeding stin othoni kai exei kai se mena. Twra prospathw na to setarw me drivers gia ubuntu gia na dokimasw me diafora video klp. Elpizw na tin paleuei gt einai wraio re gmt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα