Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα κόσμε,

Επειδή η αναφορά στο αρχικό άρθρο δεν υπάρχει και ο χρόνος είναι περιορισμένος θα προσπαθήσω να κάνω μετάφραση της απάντησης του tech support της Apple.

"Phone Noise Cancellation is not available on iPhone 13 models, which is why you do not see this option in [the Accessibility] settings."

Από τα λίγα Αγγλικά που θυμάμαι αυτό πρέπει μάλλον να μεταφράζεται ως

"Η τεχνολογία (Ακύρωσης Θορύβου κατά την διάρκεια κλήσεων) δεν είναι διαθέσιμη στα μοντέλα iPhone 13, γι' αυτό και δεν βλέπετε - βρίσκετε αυτήν την επιλογή στις ρυθμίσεις [Προσβασιμότητας]."

Είναι μάλλον διαφορετικό πράγμα από την λίγο πιο ελεύθερη μετάφραση που παρατήρησα

"Η τεχνολογία υπάρχει, είναι ενεργοποιημένη by default και δεν σας δίνουμε την δυνατότητα να την απενεργοποιήσετε"

Δεν είμαι κάτοχος iPhone 13, αλλά όπως και να έχει περιμένω την επίσημη απάντηση της εταιρίας σχετικά. Παρακαλώ και τους υπολοίπους να αρκεστούν στα δεδομένα και να μην κάνουν εικασίες.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

Επεξ/σία από amveria
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, amveria είπε

Καλησπέρα κόσμε,

Επειδή η αναφορά στο αρχικό άρθρο δεν υπάρχει και ο χρόνος είναι περιορισμένος θα προσπαθήσω να κάνω μετάφραση της απάντησης του tech support της Apple.

"Phone Noise Cancellation is not available on iPhone 13 models, which is why you do not see this option in [the Accessibility] settings."

"Η τεχνολογία (Ακύρωσης Θορύβου κατά την διάρκεια κλίσεων) δεν είναι διαθέσιμη στα μοντέλα iPhone 13, γι' αυτό και δεν βλέπετε - βρίσκετε αυτήν την επιλογή στις ρυθμίσεις [Προσβασιμότητας]."

Είναι μάλλον διαφορετικό πράγμα από την λίγο πιο ελεύθερη μετάφραση που παρατήρησα

"Η τεχνολογία υπάρχει, είναι ενεργοποιημένη by default και δεν σας δίνουμε την δυνατότητα να την απενεργοποιήσετε"

Δεν είμαι κάτοχος iPhone 13, αλλά όπως και να έχει περιμένω την επίσημη απάντηση της εταιρίας σχετικά. Παρακαλώ και τους υπολοίπους να αρκεστούν στα δεδομένα και να μην κάνουν εικασίες.

Ισχύει αυτό που λες φίλε μου 

47 λεπτά πριν, mariosCS είπε

Προφανώς είναι enabled by default και δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις disable.

Σιγά μην αφαίρεσε τη λειτουργία.

Μίλησα πρόσφατα σε παλιό τηλέφωνο πριν να υπάρχει αυτή η δυνατότητα, και δεν άκουγες τίποτα.

Δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσεις κάτω από το χαλί και να μην πάρει είδηση κανείς.

κουβέντα να γίνεται.

Την αφαίρεσε , αλλά δεν γνωστοποίησε το λόγο. 

1 ώρα πριν, Cell_7 είπε

Έγραψε μία πατάτα κάποιος στο support της Apple και όλα τα tech blogs το αναρτήσανε χωρίς κανένας να δει αν όντως ισχύει.

Τα μικρόφωνα υπάρχουν όπως και η λειτουργία ακύρωσης θορύβου, μία απλή τηλεφωνική κλήση σε θορυβώδες περιβάλλον το επιβεβαιώνει. Αυτό που λείπει είναι η δυνατότητα απενεργοποίησης του, για κάποιο λόγο.

https://www.google.com/amp/s/m.gsmarena.com/apple_confirms_iphone_13_series_lacks_noise_cancellation_during_phone_calls-amp-52715.php

https://www.google.com/amp/s/9to5mac.com/2022/01/15/apple-support-says-iphone-13-models-dont-support-noise-cancellation-feature-available-in-previous-iphones/amp/

https://www.notebookcheck.net/Apple-confirms-that-the-iPhone-13-and-iPhone-13-Pro-do-not-support-noise-cancellation-during-phone-calls.593572.0.html

…το αφαίρεσαν …ή όλοι διάβασαν λάθος 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η είδηση βασικά είναι ότι απλώς αφαίρεσε την δυνατότητα επιλογής του χρήστη να απενεργοποιει κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση να ήθελε να ειναι απενεργοποιημενο. 

Όλα τα άλλα είναι για να μπει ο τίτλος από μερικούς που τσίμπησαν το τυράκι ή είναι απλώς haters και εμπαθείς. (ή fanboys του εχθρού xD)

"H Apple αφαίρεσε το Noise Cancelation." 

Προς υπεράσπιση μου τα γράφω όλα αυτά από το Note 20 Ultra, δεν είναι ότι ειμαι οπαδός του δαγκωμένου μήλου.

Ευκαιρία θα ήταν ίσα ίσα να κράξω και εγώ. Μιας που αν το εκανε ποτέ αυτό, είναι σίγουρο πως θα ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι.:P

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AtiX είπε

Το κακό είναι ότι κανείς δεν διαβάζει λίγο πάρα πάνω και πιστεύει ότι κατέβει στο κεφάλι του κάθε δημοσιογράφου…

Ναι αλλά να καμουν όλοι λάθος ; Πάλι δεν μου ακούγεται σωστό ….

2 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Η είδηση βασικά είναι ότι απλώς αφαίρεσε την δυνατότητα επιλογής του χρήστη να απενεργοποιει κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση να ήθελε να ειναι απενεργοποιημενο. 

Όλα τα άλλα είναι για να μπει ο τίτλος από μερικούς που τσίμπησαν το τυράκι ή είναι απλώς haters και εμπαθείς. (ή fanboys του εχθρού xD)

"H Apple αφαίρεσε το Noise Cancelation." 

Προς υπεράσπιση μου τα γράφω όλα αυτά από το Note 20 Ultra, δεν είναι ότι ειμαι οπαδός του δαγκωμένου μήλου. :P

Όχι δεν είναι έτσι… η apple δεν διευκρίνησε (ακόμα) το λόγο…

μπορει αύριο να βγει και να πει ότι το κάνουμε για να μπορεί να αυξομειώνεται η ένταση του ηχου του ακουστικού σου (σε στυλ True Tone για τα μάτια) ή ακόμα γιατί πιστεύει ότι πρέπει να ακούς εσυ και ο συνομιλητης σου τι συμβαίνει γύρω σου πχ για ασφάλεια … 

Δεν το γνωστοποίησε , ακόμα και αν ρωτήθηκε από έγκυρα site . 

Το ερώτημα τίθεται και αντιστρόφως : γιατί να μην έχεις την επιλογή αυτή; 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, teovag είπε

Ναι αλλά να καμουν όλοι λάθος ; Πάλι δεν μου ακούγεται σωστό ….

Οι "όλοι" κάνουν απλά μία παράφραση του αρχικού κειμένου, κανένας τους δεν μπήκε στον κόπο να κάνει κάποια δοκιμή για αν όντως ισχύει, ή έστω να είδαν το teardown του iFixit όπου υπάρχουν τα μικρόφωνα για την ακύρωση θορύβου.

Έχοντας ένα 13 pro max κοντά μου, έκανα ένα τεστ με πολύ θόρυβο δίπλα μου και ο άλλος συνομιλητής με άκουγε πεντακάθαρα την ώρα που εγώ δυσκολευόμουν να ακούω τον εαυτό μου. Δοκιμάζοντας το ίδιο με ένα iPhone 7+ αλλά απενεργοποιόντας το Noise Cancellation, ο συνομιλητής δεν άκουσε την παραμικρή λέξη από ότι είπα ενώ όταν το ενεργοποίησα ξανά με άκουγε καθαρά.

Άρα έχοντας κάνει τις απαραίτητες δοκιμές, βλέποντας πως στα teardown τα απαραίτητα μικρόφωνα υπάρχουν, και το γεγονός ότι στην σελίδα της συσκευής υπάρχει έμφαση στο πως ο καινούριος ISP κάνει πολύ καλύτερη δουλειά στο noise reduction σε βίντεο, είναι μία πολύ βάσιμη υποψία ότι ο υπάλληλος του Apple Support έκανε κάποιο λάθος.

52 λεπτά πριν, amveria είπε

Δεν είναι μετάφραση, μία πολύ βάσιμη διόρθωση είναι.

37 λεπτά πριν, amveria είπε

Είναι επίσημη απάντηση ενός υπαλλήλου του Tech Support, δεν είναι απάντηση μηχανικού που έχει δουλέψει στον σχεδιασμό της συσκευής. Ουκ ολίγες φορές, έχουν δώσει πολύ λάθος απαντήσεις υπάλληλοι σε live chat σε διάφορες πολυεθνικές, οι υπάλληλοι της Apple δεν διαφέρουν σε τίποτα.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Cell_7 είπε

Οι "όλοι" κάνουν απλά μία παράφραση του αρχικού κειμένου, κανένας τους δεν μπήκε στον κόπο να κάνει κάποια δοκιμή για αν όντως ισχύει, ή έστω να είδαν το teardown του iFixit όπου υπάρχουν τα μικρόφωνα για την ακύρωση θορύβου.

Έχοντας ένα 13 pro max κοντά μου, έκανα ένα τεστ με πολύ θόρυβο δίπλα μου και ο άλλος συνομιλητής με άκουγε πεντακάθαρα την ώρα που εγώ δυσκολευόμουν να ακούω τον εαυτό μου. Δοκιμάζοντας το ίδιο με ένα iPhone 7+ αλλά απενεργοποιόντας το Noise Cancellation, ο συνομιλητής δεν άκουσε την παραμικρή λέξη από ότι είπα ενώ όταν το ενεργοποίησα ξανά με άκουγε καθαρά.

Άρα έχοντας κάνει τις απαραίτητες δοκιμές, βλέποντας πως στα teardown τα απαραίτητα μικρόφωνα υπάρχουν, και το γεγονός ότι στην σελίδα της συσκευής υπάρχει έμφαση στο πως ο καινούριος ISP κάνει πολύ καλύτερη δουλειά στο noise reduction σε βίντεο, είναι μία πολύ βάσιμη υποψία ότι ο υπάλληλος του Apple Support έκανε κάποιο λάθος.

Είναι επίσημη απάντηση ενός υπαλλήλου του Tech Support, δεν είναι απάντηση μηχανικού που έχει δουλέψει στον σχεδιασμό της συσκευής. Ουκ ολίγες φορές, έχουν δώσει πολύ λάθος απαντήσεις υπάλληλοι σε live chat σε διάφορες πολυεθνικές, οι υπάλληλοι της Apple δεν διαφέρουν σε τίποτα.

Καλησπέρα και πάλι, προσπαθώντας να τηρήσω την πολιτική των ίσων αποστάσεων δεν θα μπω στην λογική του τι νομίζω ή δεν νομίζω ότι έγινε και για ποιον λόγο. Όπως είπα και στην αρχική μου ανάρτηση περιμένω την επίσημη τοποθέτηση – απάντηση της εταιρείας. Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε αντιπαραθέσεις, ούτε σε δοκιμές, πόσο δε μάλλον σε διαδικασίες tear down των συσκευών για να δούμε αν υπάρχουν ή όχι τα μικρόφωνα σε επίπεδο hardware ή σε reverse engineering σε επίπεδο software για να δούμε αν και τι επέλεξε να κάνει η εταιρεία.

Εν αναμονή της επίσημης απάντησης λοιπόν που πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί από έναν γίγαντα της τεχνολογίας τέτοιου βεληνεκούς.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Και τα sites τα ίδια με εσένα αναφέρουν …. ότι δεν έχουν δει διαφορά… όμως παρολαυτα επίσημη απάντηση δεν υπάρχει και επίσης έχει αφαιρεθεί όντως η δυνατότητα απενεργοποίησης … που δεν το καταλαβαίνω έτσι κι αλλιώς 

Θα δούμε 

18 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Και αυτό που έγραψες τώρα με ανησύχησε περισσότερο , επειδή είμαι χρήστης συσκευών τους αρκετό καιρό (έτη) τώρα…😆

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, amveria είπε

Εν αναμονή της επίσημης απάντησης λοιπόν που πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί από έναν γίγαντα της τεχνολογίας τέτοιου βεληνεκούς.

Όταν μας γράφεις "Παρακαλώ και τους υπολοίπους να αρκεστούν στα δεδομένα και να μην κάνουν εικασίες." δεν μπορώ να το δεχτώ και να προχωρήσω. Στην ζωή μου έχω μάθει να μην παίρνω ως δεδομένο οτιδήποτε μου πουν αλλά να το επιβεβαιώνω ο ίδιος, πόσο μάλλον όταν είμαι προγραμματιστής και έχω επισκευάσει αρκετά iPhone στην ζωή μου για φίλους, το άρθρο μου μιλάει.

4 λεπτά πριν, amveria είπε

Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε αντιπαραθέσεις, ούτε σε δοκιμές, πόσο δε μάλλον σε διαδικασίες tear down των συσκευών για να δούμε αν υπάρχουν ή όχι τα μικρόφωνα σε επίπεδο hardware ή σε reverse engineering σε επίπεδο software για να δούμε αν και τι επέλεξε να κάνει η εταιρεία.

Χωρίς αυτά φίλτατε, ακόμα με bendgate και throttling θα είμασταν όλοι και θα είχαμε και μαύρα μεσάνυχτα... Καλό είναι να έχουμε κριτική σκέψη και να μην τρώμε αμάσητο ότι μας δίνουν, αυτό γενικά για την ζωή. Καλό σου μεσημέρι.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Οπότε φαντάζομαι πως όσοι έχετε (έχουμε) iphone 13, έχετε παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα με τις κλήσεις και τον θόρυβο ε?

Τι?

Όχι? 

🤣

παρατηρησαμε τον τιτλο του αρθρου ομως οποτε αν πρεπει σε καποιον να την πεις ειναι πρωτα στον συναδελφο σου αρθρογραφο - αναδημοσιευτη

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Cell_7 είπε

Όταν μας γράφεις "Παρακαλώ και τους υπολοίπους να αρκεστούν στα δεδομένα και να μην κάνουν εικασίες." δεν μπορώ να το δεχτώ και να προχωρήσω. Στην ζωή μου έχω μάθει να μην παίρνω ως δεδομένο οτιδήποτε μου πουν αλλά να το επιβεβαιώνω ο ίδιος, πόσο μάλλον όταν είμαι προγραμματιστής και έχω επισκευάσει αρκετά iPhone στην ζωή μου για φίλους, το άρθρο μου μιλάει.

Χωρίς αυτά φίλτατε, ακόμα με bendgate και throttling θα είμασταν όλοι και θα είχαμε και μαύρα μεσάνυχτα... Καλό είναι να έχουμε κριτική σκέψη και να μην τρώμε αμάσητο ότι μας δίνουν, αυτό γενικά για την ζωή. Καλό σου μεσημέρι.

Κι εγώ μαζί σου. Μπορείς να κάνεις όποιες παρατηρήσεις - δοκιμές θέλεις και να τις μοιραστείς μαζί μας αλλά σκέψου πόση περισσότερη βαρύτητα θα είχαν οι τεκμηριωμένες μετρήσεις - καταγραφές που θα έκανες αν τις ανέφερες μετά την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Neural_handshake said:

παρατηρησαμε τον τιτλο του αρθρου ομως οποτε αν πρεπει σε καποιον να την πεις ειναι πρωτα στον συναδελφο σου αρθρογραφο - αναδημοσιευτη

Οχι. Εσύ συγκεκριμένα έψαχνες με αγωνία να βρεις έναν τέτοιο τίτλο. Οπότε αν το σκεφτείς λίγο, φροντίζουμε για όλους! 😛 

Δημοσ.

Αγαπητό Insomnia και Γιάννη που ξεκίνησες το thread, μην λέμε η Apple αφαίρεσε τη λειτουργία, ΔΙΟΤΙ δεν αφαίρεσε τη λειτουργία ΑΛΛΑ την επιλογή.

Μπορώ να υποθέσω με μεγαλη ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, οτι δεν υπαρχει η ρυθμιση για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της λειτουργίας ακύρωσης θορύβου. ΑΛΛΑ είναι παντα ενεργοποιημένο.

ΠΡΩΤΟΝ διότι δεν δύναται να κάνει κατι τετοιο "κακο"..

ΔΕΥΤΕΡΟΝ διότι να ενημερώσω πως ξεκίνησε απο το iPhone 5 η ακύρωση θορύβου στις κλήσεις. Οποιος έχει μιλησει (πολλοι εδώ μεσα με iPhone 13 ή απο iPhone 13) θα καταλάβουν πως η ακυρωση θορύβου ΥΠΑΡΧΕΙ. αλλιως θα μιλουσαμε οπως ένα iPhone 4.

και μπορείτε να το δοκιμάσετε και μόνοι σας.

Μην βιαζόμαστε με λαθος ειδήσεις.

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, amveria είπε

Καλησπέρα κόσμε,

"Η τεχνολογία (Ακύρωσης Θορύβου κατά την διάρκεια κλήσεων) δεν είναι διαθέσιμη στα μοντέλα iPhone 13, γι' αυτό και δεν βλέπετε - βρίσκετε αυτήν την επιλογή στις ρυθμίσεις [Προσβασιμότητας]."

Συμφωνώ. Είναι πολύ πιθανό να μην έχει αφαιρεθεί η τεχνολογία (βασικά μου φαίνεται αδιανόητο να έχει γίνει αυτό). Όσοι όμως λένε ότι κακώς καταλάβαμε ότι το NC αφαιρέθηκε και ότι αυτό που λέει το άρθρο είναι κάτι άλλο, οι ίδιοι είναι λάθος. Το άρθρο λέει κάτι ξεκάθαρο. Αν δεν ισχύει, είναι έκθετος ο αρθρογράφος. Άρα βάσει περιεχομένου του άρθρου, όσοι "κατάλαβαν" ότι η Apple δεν έβγαλε το NC αλλά αφαίρεσε τη δυνατότητα απενεργοποίησής του, έκαναν ξεκάθαρα ελεύθερη μετάφραση, γιατί απλά αυτό ήθελαν. Επαναλαμβάνω, άλλο το τι πραγματικά ισχύει. Απλά είναι ενδεικτικό της τάσης να καταλαβαίνουμε ό,τι θέλουμε να καταλάβουμε.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...