Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Κολλάμε στον μονοδρομο γιατι αυτος που βγαινει απο το παρκιν ή αν το παμε και λιγο πιο μακρυα, διασταυρώνεται με ενα μονοδρομο, ελέγχει μονο την πλευρα που κινούνται τα αυτοκίνητα, αν ο άλλος έρθει ανάποδα στον μονόδρομο 99% θα τρακάρουν.

Θα μου πεις έλεγξε και την αλλη πλευρα και ας είναι μονόδρομος, γιατι μπορει να έρχεται ο μλς οκ.

Εγω πχ στα στενα ελέγχω και τις δυο πλευρές του μονοδρομου γιατι καβαλάω μοτοσυκλέτα και δεν θελω να βρω στο διάβα μου τον μλ@

Δεν αποφασιζει η ασφαλιστική, λαθος μεγαλο, οτι γραψεις στην δήλωση υιοθετούν, αυτο που αποφασίζουν ειναι πόσα θα πάρεις.

Αν πχ ο αλλος που φταίει κανει αρνητική οι ασφαλιστικές βγαίνουν απο το παιχνίδι και πας στα δικαστήρια.

Ό,τι να ναι λες. Η ασφαλιστική βγαζει δικό της πόρισμα, ό,τι και να γράψεις εσύ. 

• Like 1
Δημοσ.

Από την στιγμή που ο άλλος δεν έπαθε ζημιά και είναι συζητήσιμος του ζητάς να καλέσει την ασφαλιστική του και να κάνει θετική δήλωση στα στοιχεία σου.

Δηλώνει ότι σε χτύπησε με την όπισθεν (δεν χρειάζεται να αναφέρει ότι έκανες κι εσύ όπισθεν), τραβάνε φωτό το αυτοκίνητό του και προχωρούν οι διαδικασίες. Πιθανόν να εξετάσει πραγματογνόμονας της ασφαλιστικής του το δικό σου όχημα.

Αν δεν έχει πρόβλημα με αυτό ο άλλος εμπλεκόμενος είναι απλά τα πράγματα. Ξεκάθαρα είναι και δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει η ασφαλιστική του.

Αν τώρα δεν δεχτεί και κάνει αρνητική δήλωση μπλέκουν τα πράγματα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ασφαλιστικές δεν πληρώνουν επειδή απλά λέει κάποιος ότι φταίει και αναλαμβάνει ευθύνη αλλά μελετούν τα στοιχεία του ατυχήματος για να δουν πως στοιχειοθετείται η ευθύνη. Προσωπικά βλέπω την ευθύνη αυτού που βγήκε από το γκαράζ εφόσον αυτός που στο προκείμεν έκανε όπισθεν είχε ευθύνη να προσέχει ποιός κινείται επί του του δρόμου και όχι από πλευρικές ιδιοκτησίες (parking) που ήταν αδύνατον να ελέγξει. Αντίθετα αυτός που βγήκε από το parking του όφειλε να ελέγξει προς όλες τις κατευθύνσεις εφόσον ο ΚΟΚ λέει ρητά ότι όποιος βγαίνει από παρόδιο ιδιοκτησία δεν έχει ποτέ προτεραιότητα.

Επεξ/σία από kalmik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη στιγμή που δεν ήρθε επιτόπου κάποιος και από τις 2 ασφαλιστικές ή έστω τροχαία, και αφού ο άλλος δεν έχει πάθει ζημιά... χαρετησματα. 
Ό,τι δήλωση και να κάνει ο άλλος, μπορεί πού εύκολα η ασφαλιστική να μην πληρώσει και να το θεωρήσει απάτη. Γιατί κάποιος να μην τρακάρει μόνος του και να μην πει μετά σε ένα φίλο του, κάνε μια δήλωση ότι με τράκαρες χωρίς να πάθεις τίποτα..; 
Θα έπρεπε να είχατε καλέσει τις ασφαλιστικές επιτόπου, πολύ δύσκολο να αποζημιωθείς τώρα.

Επεξ/σία από G.bar
Δημοσ.

Εγώ θεωρώ από την περιγραφή πως η ευθύνη είναι 50-50 .

1. Κινείσαι με όπισθεν σε μονόδρομο με σκόπό να παρκάρεις , η κίνηση που επιτρέπεται να κάνεις προς τα πίσω είναι για να μπείς στην θέση . Αν μιλούσαμε για τέτοια κίνηση δεν υπήρχε περίπτωση να σε χτυπήσει.Στην περίπτωση σου έκανες όπισθεν στο σημείο που ο άλλος βγαίνει απο το πάρκινγκ του .

2. Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά και από το πάρκινγκ έχω την εντύπωση πως δεν επιτρέπεται να βγεί με την όπισθεν, οπότε φέρει και αυτός ευθύνη.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, georgalasg είπε

Αυτον δεν τον ενοιαζε και ηθελε να φυγει. Βεβαια και εγω του ειπα να φυγει. Δε με παρατησε. 

Εγω πηρα τηλεφωνο εδωσα τα στοιχεια και μου ειπαν οτι θα ερθουν μετα απο 1.5 ωρα. Και το ακυρωσα γιατι μου ειπαν οτι απλα θα καταγραψουν οτι τους πω. Δε βγαζουν συμπερασμα οποτε μπορω να το κανω και μετα. Ετσι και αλλιως το αλλο αυτοκινητο θα ελειπε. 

Μπορεί να γίνει δήλωση και αργότερα. Κάλεσε ασφαλιστική και κάντε τη δήλωση σε μέρα & ώρα που σε βολεύει, έξω απ' το σπίτι σου. Η δήλωση πρέπει να γίνει όπως και να 'χει, είναι ο μοναδικός τρόπος να "ενημερωθεί" η ασφαλιστική για το συμβάν. 

23 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Δεν αποφασιζει η ασφαλιστική, λαθος μεγαλο, οτι γραψεις στην δήλωση υιοθετούν, αυτο που αποφασίζουν ειναι πόσα θα πάρεις.

Αν πχ ο αλλος που φταίει κανει αρνητική οι ασφαλιστικές βγαίνουν απο το παιχνίδι και πας στα δικαστήρια.

Ναι, έχεις δίκιο. Δε ξέρω για ποιο λόγο το σκέφτηκα έτσι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Haldol είπε

Μπορεί να γίνει δήλωση και αργότερα. Κάλεσε ασφαλιστική και κάντε τη δήλωση σε μέρα & ώρα που σε βολεύει, έξω απ' το σπίτι σου. Η δήλωση πρέπει να γίνει όπως και να 'χει, είναι ο μοναδικός τρόπος να "ενημερωθεί" η ασφαλιστική για το συμβάν. 

Ναι, έχεις δίκιο. Δε ξέρω για ποιο λόγο το σκέφτηκα έτσι. 

Η περίπτωση ειναι απλή

Άρθρο 22 - Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας - Κίνηση προς τα πίσω

1. Απαγορεύεται η προς τα πίσω κίνηση των οχημάτων, με εξαίρεση τις περιπτώσεις κατά τις οποίες η προς τα μπρος κίνηση είναι αδύνατη ή γίνεται ελιγμός στάθμευσης, καθώς και στις περιπτώσεις εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Ο ελιγμός στάθμευσης επιτρέπεται να εκτελείται στην ίδια οδό και σε μήκος όχι μεγαλύτερο του διπλάσιου μήκους του οχήματος.

Αν απλά είχες καταγράψει τη θέση σου και τη θέση του παρκινγ και μια φώτο θα ήταν εύκολο να αποδειχθεί...

Επεξ/σία από BTL
Δημοσ.

Ελιγμός στάθμευσης δεν εννοεί κινήσεις για να παρκάρεις σε θέση; Το να κάνω πίσω για να βγει κάποιος για να παρκάρω δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Επίσης δεν κατάλαβα αφού ήταν δίπλα δίπλα με την θέση/αμάξι που έφευγε, τα 4-5 μέτρα γιατί ήταν απαραίτητα και δεν αρκούσαν τα 2 πχ 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...