Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα. Εγινε πριν απο λιγο ενα περιεργο τρακαρισμα και θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για το ποιος φταιει. Μαλλον εγω;

Ειμαι σε μονοδρομο και ψαχνω για παρκαρισμα. Παω κανονικα. Βλεπω μια κυρια που μπαινει στο αυτοκινητο να φυγει οταν ειμαι ακριβως διπλα της. Κανω 4-5 μετρα πισω για να βγει για να μπω. Σε αυτα τα 4 μετρα βγαινει απο παρκινγκ πολυκατοικιας με την οπισθεν ενα τζιπ και τρακαρουμε. Τρακαραμε οταν το μισο αυτοκινητο του ηταν ακομα πανω στο παρκινγκ.

Αυτος δεν επαθε τιποτα. Βρηκε η ρεζερβα του (τζιπ) πανω μου. Εμενα εχει παθει αρκετα μεγαλη ζημια. Ανταλλαξαμε τηλεφωνα μονο. Δεν φωναξαμε τροχαια. Φαινεται λογικος ανθρωπος. Φταιω εγω που εκανα οπισθεν ή αυτος που βγηκε απο παρκινγκ με οπισθεν; Σας εχει τυχει κατι αντιστοιχο; Περιεργο τρακαρισμα....

Ευχαριστω

Δημοσ.

Εχεις εσυ προτεραιοτητα καθως κινεισαι σε δρομο ενω αυτος βγαινει απο γκαραζ.

Επρεπε να φερεις τροχαια επιτοπου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον έκανες οπισθεν για σταθμευση δεν απαγορευεται (για την ακριβεια μονο εαν ειναι κλειστος ο δρομος για τον χ,ψ λογο ή για σταθμευση την επιτρεπει ο ΚΟΚ, ειδαλλως επισύρει προστιμο). Ετσι οπως τα λες φαινεται να φταιει αυτος. Καλο θα ήταν να δωσετε ενα ραντεβου και να αναλάβουν οι ασφαλιστικές (αν κ πολυ φοβαμαι οτι θα μιλησουν για συνυπαιτιοτητα για να μη πληρωσουν)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, georgalasg είπε

Σε ευχαριστω για την απαντηση.

Παω οπισθεν ομως. Δεν εχει σημασια;

Κι αυτός όπισθεν πήγαινε. Αλλά και μπροστά να πήγαινε αυτό που σου είπε ο φίλος, εκείνος βγαίνει σε δρόμο ενώ εσύ ήδη κινείσε σε αυτόν.

Διάβασα και το σχόλιο του paylidis, πολύ σωστός, πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που πας με όπισθεν στο μονόδρομο(παρκάρισμα, κλειστός δρόμος, ίσως και κάτι άλλο που δεν γνωρίζω) που τον είχες στην περίπτωσή σου.

Επεξ/σία από atrigane
Δημοσ.
3 ώρες πριν, georgalasg είπε

Καλημερα. Εγινε πριν απο λιγο ενα περιεργο τρακαρισμα και θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για το ποιος φταιει. Μαλλον εγω;

Ειμαι σε μονοδρομο και ψαχνω για παρκαρισμα. Παω κανονικα. Βλεπω μια κυρια που μπαινει στο αυτοκινητο να φυγει οταν ειμαι ακριβως διπλα της. Κανω 4-5 μετρα πισω για να βγει για να μπω. Σε αυτα τα 4 μετρα βγαινει απο παρκινγκ πολυκατοικιας με την οπισθεν ενα τζιπ και τρακαρουμε. Τρακαραμε οταν το μισο αυτοκινητο του ηταν ακομα πανω στο παρκινγκ.

Αυτος δεν επαθε τιποτα. Βρηκε η ρεζερβα του (τζιπ) πανω μου. Εμενα εχει παθει αρκετα μεγαλη ζημια. Ανταλλαξαμε τηλεφωνα μονο. Δεν φωναξαμε τροχαια. Φαινεται λογικος ανθρωπος. Φταιω εγω που εκανα οπισθεν ή αυτος που βγηκε απο παρκινγκ με οπισθεν; Σας εχει τυχει κατι αντιστοιχο; Περιεργο τρακαρισμα....

Ευχαριστω

Προφανώς και φταις εσυ για ενα μονο λόγο η κίνηση σου ήταν αντίθετη στον μονόδρομο

• Like 1
Δημοσ.

Μην κολλάμε στο "μονόδρομος", δηλαδή αν είναι δύο κατευθύνσεων δρόμος, μπορεί κάποιος στο ρεύμα που πηγαίνει, να βάλει όπισθεν και να το πάρει όλο προς τα πίσω και όλα καλα, επειδή και το αντίθετο ρεύμα έχει αυτήν την κατεύθυνση; 🤪

Επειδή έχει τύχει σε δικό μου άνθρωπο κάποιος να ξεπαρκαρει από σταθμευμένη θέση (επάνω στο οδόστρωμα, παράλληλα με τη φορά του δρόμου) και να πέσει πάνω του ενώ περνούσε δίπλα του και μετά έκανε και τσαμπούνα ότι δεν έφταιγε εκείνος (που δεν κοίταξε ποτέ) αλλά το αυτοκίνητο που κινούταν ήδη πάνω στο δρόμο....όταν ήρθε η τροχαία είπε ξεκάθαρα πως ευθύνεται εκείνος που βγαίνει στο δρόμο και όχι εκείνος που είναι ήδη επάνω σε αυτόν. Όπως πχ και το τζιπ (και ίσως ακόμα χειρότερα μιας και δεν ήταν καν στο οδόστρωμα, αλλά έβγαινε από πάρκινγκ). Ο μόνος μου ενδοιασμος είναι γενικά στην όπισθεν και πως θα δικαιολογηθεί αυτή.

Πάντα τροχαία παιδιά, ούτε καν μόνο ασφαλιστικες...γιατί μετά την απομάκρυνση από το "ταμείο".... χαιρετίσματα!

• Like 1
Δημοσ.

Μεταξύ μας, δεν θ' αποφασίσει ούτε 'κείνος, ούτε 'συ, αλλά η ασφαλιστική. :P

Κάντε τη δήλωσή σας, πείτε κατά την άποψή σας ποιος φταίει (οκ, αν κάποιος παραδέχεται ευθύνη, ακόμα καλύτερα) και μετά αναλαμβάνει η ασφάλεια. Εφόσον κανείς από τους 2 δεν έχει ισχυρή γνώμη σχετικά με το συμβάν, ας αποφασίσει η ασφαλιστική.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Μην κολλάμε στο "μονόδρομος", δηλαδή αν είναι δύο κατευθύνσεων δρόμος, μπορεί κάποιος στο ρεύμα που πηγαίνει, να βάλει όπισθεν και να το πάρει όλο προς τα πίσω και όλα καλα, επειδή και το αντίθετο ρεύμα έχει αυτήν την κατεύθυνση; 🤪

Επειδή έχει τύχει σε δικό μου άνθρωπο κάποιος να ξεπαρκαρει από σταθμευμένη θέση (επάνω στο οδόστρωμα, παράλληλα με τη φορά του δρόμου) και να πέσει πάνω του ενώ περνούσε δίπλα του και μετά έκανε και τσαμπούνα ότι δεν έφταιγε εκείνος (που δεν κοίταξε ποτέ) αλλά το αυτοκίνητο που κινούταν ήδη πάνω στο δρόμο....όταν ήρθε η τροχαία είπε ξεκάθαρα πως ευθύνεται εκείνος που βγαίνει στο δρόμο και όχι εκείνος που είναι ήδη επάνω σε αυτόν. Όπως πχ και το τζιπ (και ίσως ακόμα χειρότερα μιας και δεν ήταν καν στο οδόστρωμα, αλλά έβγαινε από πάρκινγκ). Ο μόνος μου ενδοιασμος είναι γενικά στην όπισθεν και πως θα δικαιολογηθεί αυτή.

Πάντα τροχαία παιδιά, ούτε καν μόνο ασφαλιστικες...γιατί μετά την απομάκρυνση από το "ταμείο".... χαιρετίσματα!

Κολλάμε στον μονοδρομο γιατι αυτος που βγαινει απο το παρκιν ή αν το παμε και λιγο πιο μακρυα, διασταυρώνεται με ενα μονοδρομο, ελέγχει μονο την πλευρα που κινούνται τα αυτοκίνητα, αν ο άλλος έρθει ανάποδα στον μονόδρομο 99% θα τρακάρουν.

Θα μου πεις έλεγξε και την αλλη πλευρα και ας είναι μονόδρομος, γιατι μπορει να έρχεται ο μλς οκ.

Εγω πχ στα στενα ελέγχω και τις δυο πλευρές του μονοδρομου γιατι καβαλάω μοτοσυκλέτα και δεν θελω να βρω στο διάβα μου τον μλ@

9 λεπτά πριν, Haldol είπε

Μεταξύ μας, δεν θ' αποφασίσει ούτε 'κείνος, ούτε 'συ, αλλά η ασφαλιστική. :P

Κάντε τη δήλωσή σας, πείτε κατά την άποψή σας ποιος φταίει (οκ, αν κάποιος παραδέχεται ευθύνη, ακόμα καλύτερα) και μετά αναλαμβάνει η ασφάλεια. Εφόσον κανείς από τους 2 δεν έχει ισχυρή γνώμη σχετικά με το συμβάν, ας αποφασίσει η ασφαλιστική.

Δεν αποφασιζει η ασφαλιστική, λαθος μεγαλο, οτι γραψεις στην δήλωση υιοθετούν, αυτο που αποφασίζουν ειναι πόσα θα πάρεις.

Αν πχ ο αλλος που φταίει κανει αρνητική οι ασφαλιστικές βγαίνουν απο το παιχνίδι και πας στα δικαστήρια.

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Sad 1
Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.

Αν κανει δηλαδη φιλικη δηλωση η ασφαλιστικη δεν ελεγχει ποιος φταιει; Θα πληρωσουν σιγουρα; Δεν τους καλεσαμε. Δε πρεπει να δουν το χωρο αλλα και τα δυο αυτοκινητα;

Σας ευχαριστω και παλι !

Δημοσ.
Μόλις τώρα, georgalasg είπε

Παιδια σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.

Αν κανει δηλαδη φιλικη δηλωση η ασφαλιστικη δεν ελεγχει ποιος φταιει; Θα πληρωσουν σιγουρα; Δεν τους καλεσαμε. Δε πρεπει να δουν το χωρο αλλα και τα δυο αυτοκινητα;

Σας ευχαριστω και παλι !

Το ότι ο ένας απο τους δύο δεχεται ότι φταίει δεν δεσμεύει την ασφαλιστική .Θα το ψαξουν και οι ιδιοι γιατί υπάρχουν και οι απάτες.

Το γιατί δεν καλεσατε την φροντίδα ατυχήματος των ασφαλειών σας δεν το καταλαβαίνω.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτον δεν τον ενοιαζε και ηθελε να φυγει. Βεβαια και εγω του ειπα να φυγει. Δε με παρατησε. 

Εγω πηρα τηλεφωνο εδωσα τα στοιχεια και μου ειπαν οτι θα ερθουν μετα απο 1.5 ωρα. Και το ακυρωσα γιατι μου ειπαν οτι απλα θα καταγραψουν οτι τους πω. Δε βγαζουν συμπερασμα οποτε μπορω να το κανω και μετα. Ετσι και αλλιως το αλλο αυτοκινητο θα ελειπε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...