Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Ωραία, έχεις ο,τι καλύτερο. Πιστεύω στην παρούσα φάση δεν θα βρεις κάτι θεαματικά φθηνότερο δεδομένου ότι το νυχτερινό τιμολόγιο έχει σταθερή χρέωση. Κράτα τα χρήματα σου, συνέχισε το ψάξιμο και όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση επιλεξε το κατάλληλο.

Σε ευχαριστω αυτο θα κανω γιατι στη κατασταση που βρισκομαστε δεν υπαρχουν εναλλακτικες παλι καλα που συντομα οδευουμε προς καλοκαιρι και δεν θα εχουμε υψηλες καταναλωσεις για θερμανση

2 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ποια αντλία;;;

νομιζω daikin

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Papadgianis είπε

νομιζω daikin

Ok είναι top. Δεν ξέρω τι άλλο περιλαμβάνει η προσφορά, αλλά σαν αντλία είναι σχετικά ακριβά. Μήπως σου έχει βάλει την split αντί για μονομπλοκ; Δεν χρειάζεται. Τέλος πάντων κάνε την ψαχτική σου και δες με τα οικονομικά, πού σε παίρνει, γιατί την αντλία σε σχέση με οτιδήποτε άλλο βάλεις, την κάνεις απόσβεση.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mechpanos είπε

Ok είναι top. Δεν ξέρω τι άλλο περιλαμβάνει η προσφορά, αλλά σαν αντλία είναι σχετικά ακριβά. Μήπως σου έχει βάλει την split αντί για μονομπλοκ; Δεν χρειάζεται. Τέλος πάντων κάνε την ψαχτική σου και δες με τα οικονομικά, πού σε παίρνει, γιατί την αντλία σε σχέση με οτιδήποτε άλλο βάλεις, την κάνεις απόσβεση.

Έτσι όπως ανεβαίνει το ρεύμα θα αργήσει. Εκτός κι αν βάλει μπαφερ 1000ων λίτρων και το φορτίζει με νυχτερινό!

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Papadgianis είπε

Σημερα το συζητησα με τον μηχανικο που θα εκανε την εγκατασταση αν με συμφερει να βαλω αντλια θερμοτητας,μολις μου ειπε τιμη και μου επεσε το σαγονι πανω κατω γυρω στα 8χιλ ενω το αεριο καπου στα 3χιλ,με το αεριο μου ειπε οτι μεχρι το καλοκαιρι ειναι δωρεαν τα τελη ενεργοποιησης μετα θα θελει γυρω στο χιλιαρικο,ισως δω και τη λυση του εξικονομω για την α/θ αλλα χλωμο.

Νομίζω πως με θ/σ 40 ετών θα πληρείς την προϋπόθεση για εξοικονομώ αλλά να πας συστημένος κάπου γιατί πολλοί μηχανικοί και εργολάβοι μόλις δουν ότι έχεις μόνωση και κουφώματα άρα λίγες δουλειές να κάνεις , θα σε αποτρέψουν από το να ασχοληθείς με το εξοικονομώ θα προτιμήσουν να ασχοληθούν με πιο πλήρη έργα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν σε συμφέρει το εξοικονομώ.

3 ώρες πριν, mechpanos είπε

Η σπλιτ είναι καλύτερη για θερμαντικά σώματα,  η μονομπλόκ συνδυάζετε καλύτερα σε ενδοδαπεδια θέρμανση , σε σώματα  θα κοφτάρει με αποτέλεσμα να κάψει παραπάνω ρεύμα , το λέω σύμφωνα με ότι μου έχουν πει μηχανολόγοι συνεργάτες μου . Προσωπικά νομίζω μιλάμε για διαμέρισμα οπότε  αν δεν υπάρχει χώρος για boiler αντλίας υπάρχουν καλές όλα σε ένα επιλογές της Hitachi που τις έχω δει σε πολύ αξιόλογα έργα. Daikin πληρώνεις όνομα και διαφήμιση. 

Στις 19/1/2022 στις 3:50 ΜΜ, SB_1957 είπε

Αν περνάει δίκτυο φυσικού αερίου από τον δρόμο που μένεις βάλε φυσικό αέριο, αλλιώς Α/Θ.

Αλλά πάρε προσφορές από σοβαρές εταιρίες και για τα δύο συστήματα και δες τί σε συμφέρει περισσότερο.

Φασαρία και μαστορέματα θα έχεις και με το ένα και με το άλλο γιατί πρέπει να περαστούν σωλήνες για τα σώματα, είτε είναι καλοριφέρ είτε fan coils.

Σε διαμέρισμα με Θ/Σ έβαλε ο κουνιάδος μου φυσικό αέριο, αλλά ήδη είχαν τα περισσότερα διαμερίσματα οπότε υπήρχε σύνδεση.

Μια καλή ιδέα για σωληνώσεις θέρμανσης σε υφιστάμενο διαμέρισμα είναι αν υπάρχει η δυνατότητα οι σωλήνες να τρέξουν στους εξωτερικές τοιχοποιίες και να μπαίνουν μέσα στο σπίτι στα σημεία που θα τοποθετηθούν σώματα με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε φασαρία εντός του σπιτιού και τις εμφανείς σωλήνες που σωρευουν βρωμιά και καθαρίζονται δύσκολα , έπειτα οι εξωτερικές σωλήνες πρέπει  να μονωθούν και αν γίνει και θερμοπροσοψη θα τις κρύψει εντελώς.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, georgexrisanthi είπε

Η σπλιτ είναι καλύτερη για θερμαντικά σώματα,  η μονομπλόκ συνδυάζετε καλύτερα σε ενδοδαπεδια θέρμανση , σε σώματα  θα κοφτάρει με αποτέλεσμα να κάψει παραπάνω ρεύμα , το λέω σύμφωνα με ότι μου έχουν πει μηχανολόγοι συνεργάτες μου . 

Δεν ισχύει. Άλλα είναι τα οφέλη της σπλιτ, με κύριο την λίγο καλύτερη απόδοση. Αλλά σε θέμα ενδοδαπέδιας ή σωμάτων σίγουρα δεν έχει σημασία, έχει να κάνει με την διαστασιολόγηση των σωμάτων και της αντλίας. 

9 ώρες πριν, georgexrisanthi είπε

Μια καλή ιδέα για σωληνώσεις θέρμανσης σε υφιστάμενο διαμέρισμα είναι αν υπάρχει η δυνατότητα οι σωλήνες να τρέξουν στους εξωτερικές τοιχοποιίες και να μπαίνουν μέσα στο σπίτι στα σημεία που θα τοποθετηθούν σώματα με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε φασαρία εντός του σπιτιού και τις εμφανείς σωλήνες που σωρευουν βρωμιά και καθαρίζονται δύσκολα , έπειτα οι εξωτερικές σωλήνες πρέπει  να μονωθούν και αν γίνει και θερμοπροσοψη θα τις κρύψει εντελώς.

Ιδέα όπου προτάσσει το αισθητικό κομμάτι και όχι το τεχνικό. Λύση ανάγκης, είναι μια λύση αλλά εγώ είμαι εντελώς κατά του να θάβονται σωλήνες στη θερμοπρόσοψη, που δεν υπάρχει δυνατότητα επιδιόρθωσης σε τυχόν διαρροή.

Πάντως είναι σπάνια περίπτωση, γιατί στα περισσότερα εκμεταλλεύονται τους ήδη υπάρχοντες σωλήνες θέρμανσης.

9 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Έτσι όπως ανεβαίνει το ρεύμα θα αργήσει. Εκτός κι αν βάλει μπαφερ 1000ων λίτρων και το φορτίζει με νυχτερινό!

Γιατί το αέριο και το πετρέλαιο δεν ανεβαίνουν;

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Έχω την αίσθηση ότι η ψαλίδα κλείνει

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mechpanos είπε

Δεν ισχύει. Άλλα είναι τα οφέλη της σπλιτ, με κύριο την λίγο καλύτερη απόδοση. Αλλά σε θέμα ενδοδαπέδιας ή σωμάτων σίγουρα δεν έχει σημασία, έχει να κάνει με την διαστασιολόγηση των σωμάτων και της αντλίας. 

Ιδέα όπου προτάσσει το αισθητικό κομμάτι και όχι το τεχνικό. Λύση ανάγκης, είναι μια λύση αλλά εγώ είμαι εντελώς κατά του να θάβονται σωλήνες στη θερμοπρόσοψη, που δεν υπάρχει δυνατότητα επιδιόρθωσης σε τυχόν διαρροή.

Πάντως είναι σπάνια περίπτωση, γιατί στα περισσότερα εκμεταλλεύονται τους ήδη υπάρχοντες σωλήνες θέρμανσης.

Έχεις καθόλου επαφή από εργοτάξιο και κατασκευή; Η σωλήνες είναι κανόνας το ότι θάβονται. Τους θάβουν μάλιστα με τσιμεντοκονία που είναι υλικό σκληρό ή πίσω από πλακάκια που σε περίπτωση βλάβης είναι πιο δύσκολο να διορθωθεί και να επισκευαστεί σε σχέση με το κέλυφος που έχει διαπνοή και είναι ιδιαίτερα ευκολότερο να επισκευαστεί και το σημαντικότερο εκτός σπιτιού . Τώρα αν εσύ αναλαμβάνεις ανακαινίσεις και εμπιστεύεσαι σωληνώσεις παλιές 20-40 ετών κλπ συγχαρητήρια δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. 

Επίσης το να φορτώνουμε ένα σπίτι με μεγαλύτερα σώματα από αυτά που χρειάζονται για να επιλέξουμε πιο αδύναμη αντλία είναι λάθος κατά την άποψη μου, αυτές η δουλειές γίνονται από έμπειρο μηχανολόγο που θα αναλάβει και την ευθύνη δεν γίνονται από το insomnia. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, georgexrisanthi είπε

Έχεις καθόλου επαφή από εργοτάξιο και κατασκευή; Η σωλήνες είναι κανόνας το ότι θάβονται. Τους θάβουν μάλιστα με τσιμεντοκονία που είναι υλικό σκληρό ή πίσω από πλακάκια που σε περίπτωση βλάβης είναι πιο δύσκολο να διορθωθεί και να επισκευαστεί σε σχέση με το κέλυφος που έχει διαπνοή και είναι ιδιαίτερα ευκολότερο να επισκευαστεί και το σημαντικότερο εκτός σπιτιού . Τώρα αν εσύ αναλαμβάνεις ανακαινίσεις και εμπιστεύεσαι σωληνώσεις παλιές 20-40 ετών κλπ συγχαρητήρια δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. 

Επίσης το να φορτώνουμε ένα σπίτι με μεγαλύτερα σώματα από αυτά που χρειάζονται για να επιλέξουμε πιο αδύναμη αντλία είναι λάθος κατά την άποψη μου, αυτές η δουλειές γίνονται από έμπειρο μηχανολόγο που θα αναλάβει και την ευθύνη δεν γίνονται από το insomnia. 

1. Σωστά οι σωλήνες κατά κανόνα θάβονται ΑΛΛΑ είτε θάβονται μέσα σε σπιράλ, με δυνατότητα αλλαγής, είτε θάβονται χωρίς καμία ένωση/ρακόρ θαμμένο, με υποβολή σε δοκιμή πίεσης πριν θαφτούν. Πώς θα πας να θάψεις μέσα στο etics, μούφες, καμπύλες, ρακόρ, και να είσαι σίγουρος ότι από την συστολή/διαστολή δεν θα αστοχήσουν; Είναι ένα ρίσκο που πολλοί το παίρνουν, εμένα δεν μου αρέσει! Δεν είπα ότι δεν γίνεται, αλλά είναι μια κακή λύση που προτάσσει πρώτα την αισθητική και μετά το τεχνικό.

Πάντως σε υφιστάμενη σωστή εγκατάσταση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλαχθεί η σωλήνωση.

2. Δεν γίνεται να φορτώσεις σώματα μεγαλύτερα από αυτά που χρειάζονται και να επιλέξεις πιο αδύναμη αντλία. Δεν είπα αυτό. ΓΙΝΕΤΑΙ όμως να επιλέξεις μεγαλύτερα σώματα, και να επιλέξεις αντλία που λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, με μεγαλύτερη απόδοση. Ψάξ' το ισχύει. Από εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογής.

• Like 2
Δημοσ.

Μετα απο ερευνα δεν με συμφερει να προχωρησω σε αναβαθμιση αυτη τη χρονικη περιοδο, θα μεινουν τα πραγματα ως εξης με τους θερμοσυσσορευτες και μετα βλεπουμε, το πιο πιθανο ειναι να βαλω α/θ γιατι το αεριο πεθανε δυστυχως και γενικα ολα τα καυσιμα, σας ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες σας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Papadgianis είπε

Μετα απο ερευνα δεν με συμφερει να προχωρησω σε αναβαθμιση αυτη τη χρονικη περιοδο, θα μεινουν τα πραγματα ως εξης με τους θερμοσυσσορευτες και μετα βλεπουμε, το πιο πιθανο ειναι να βαλω α/θ γιατι το αεριο πεθανε δυστυχως και γενικα ολα τα καυσιμα, σας ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες σας.

αν δεν έχεις καλή μόνωση , απο εκεί ξεκινάς πρώτα

και πετάς φυσικά τους θερμοσυσσωρευτές και τους αντικαθιστάς με οτιδήποτε άλλο

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, korakios είπε

Αυτο με τη μόνωση είναι ένα άστοχο κριτήριο. Παίζει ρόλο ΑΛΛΑ δεν βάζουμε θέρμανση με βάση τη μόνωση. Η επιλογή πρέπει να γίνει με το σπίτι ως έχει. Πόσα ζητάει το σπίτι σε θερμίδες και πόσες θέλω για να ζεσταθώ. Ενας λεβητας αέριου μαζί με σώματα κι εργασία δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 3500€ αν υπάρχει ήδη γραμμή. Εκτός αν μιλάμε για 10+ σώματα. Το να λέμε σκασε 5 χιλιάρικα για μόνωση και μετά επέλεξε μέσο θέρμανσης είναι τελείως άκυρο. 

Επεξ/σία από jimis_vts
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Το να λέμε σκασε 5 χιλιάρικα για μόνωση και μετά επέλεξε μέσο θέρμανσης είναι τελείως άκυρο. 

σεβαστή η υποκειμενική σου άποψη

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, korakios είπε

Έχει απαντήσει ότι έχει καλή μόνωση παρόλαυτα το κόστος θέρμανσης είναι υψηλό. Πιστεύω ότι και η α/θ θα έχει υψηλό κόστος λειτουργίας αν έχει και άλλες καταναλώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας.

Οι θερμοσυσσωρευτες κατά την γνώμη μου δεν είναι τραγικοί στο κόστος χρήσης για να πεταχτούν. Από περιβαλλοντικής άποψης είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Οι θερμοσυσσωρευτες κατά την γνώμη μου δεν είναι τραγικοί στο κόστος χρήσης για να πεταχτούν.

είναι ότι χειρότερο σε απόδοση απο οτιδήποτε άλλο μέσο ,προσωπικά θα πήγαινα σε κλιματιστικά , ακόμα και με φθηνιάρικα θα πήγαινε στο 1/4 του κόστους της κατανάλωσης του ρεύματος

όσο για αέριο , είναι περίεργη εποχή όντως , θα περίμενα σίγουρα απο Σεπτέμβριο τι παίζει απο προγράμματα και τιμές

13 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Έχει απαντήσει ότι έχει καλή μόνωση

δεν το διάβασα, μάλλον μου ξέφυγε, ευχαριστώ :)

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
5 ώρες πριν, korakios είπε

σεβαστή η υποκειμενική σου άποψη

Πάντα υπάρχει και υποκειμενική και αντικειμενική. Εμένα ο μηχανολόγος μου έβγαλε απώλειες με το σπίτι ως έχει στη μελέτη. Όχι πως θα ήταν με χίλια αν. Αν είχα μόνωση αν είχα ενεργειακά κουφώματα αν η γιαγιά μου είχε πατίνια. Εσύ αν ήσουν μηχανολόγος ας πήγαινες σε πελάτη και να του λεγες εγώ θα σου υπολογίσω θέρμανση όταν και αν τα κάνεις ολ' αυτά. Ας σοβαρευτούμε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...