Maurikycli Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, nvel είπε ευχαριστώ για την μη απάντηση, μου επιβεβαίωσες την σχέση σου με το αντικείμενο. Χαίρομαι που σε έκανα να αισθανθείς καλύτερα. Ο καθένας ρωτάει ο,τι θέλει και αντίστοιχα του απαντάνε όσοι θέλουν και ο,τι θέλουν. Δεν είναι υποχρεωτικό. Άλλος άνοιξε το θέμα. Αν με ρωτήσει θα του απαντήσω. Μια που υπονοεις ότι είσαι πιο σχετικός, γνωρίζεις την ύπαρξη ταχυθερμοσιφωνων αερίου που λειτουργούν χωρίς να είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο ρεύματος; Αν θες απαντάς. Αλήθεια ποιος μίλησε για άναμμα με αναπτήρα και το αναπαράγεις; Τόση σχέση με το αντικείμενο πια;
nvel Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 μια συσκευή αερίου αν είναι σχεδιασμένη γιαυτό φυσικά και μπορει να λειτουργήσει χωρίς εξωτερική παροχή ηλεκτρικής ενεργείας, η λέξη κλειδί είναι η εξωτερική. Όμως εγώ δεν σε ρώτησα αυτό, σε ρώτησα με ποιο τρόπο η συσκευή που πρότεινες και υποστηρίζεις ότι λειτουργεί χωρίς παροχή θα ανάψει (έστω χωρίς αναπτήρα). Αυτό μπορείς να το απαντήσεις θα το βρω πάλι μόνος μου;
Maurikycli Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δεν θα σου χαλάσω το όνειρο. Μπορείς να συνεχίσεις να αισθάνεσαι σχετικός και να με θεωρείς μη σχετικό. Δεν αναζητώ επιβεβαίωση από τρίτους.
nvel Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 αν ήσουν σχετικός θα απαντούσες όπως σου απάντησα εγώ σε αυτό που ρώτησες . Δεν είναι κακό να είσαι άσχετος, κακό είναι να μην το γνωρίζεις και να προτείνεις πράγματα που δεν γίνονται. Εννοείται αυτή θα είναι και η τελευταία συζήτησή μας αφού δεν είναι διατιθέμενος να δώσεις οποιοδήποτε απάντηση στις ερωτήσεις μου.
Maurikycli Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Εξαρχής δεν είχε νόημα η συζήτηση μεταξύ μας γι αυτό απαντώ όπως θέλω. Θα μπορούσες να εξηγείς τί είναι αυτό " που δεν γίνεται" ή δεν σου αρέσει από την αρχή και όχι να εφαρμόζεις μια αποτυχημένη μαιευτική
Papadgianis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Τελικα μετα τις τελευταιες εξελιξεις με τις αυξησεις των τιμων παγωσα την διαδικασια της εγκαταστασης του λεβητα αεριου,το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω τι θερμανση να επιλεξω, το αεριο ανεβηκε το ρευμα επισης εχω θερμοσυσσορευτες και μου ηρθε λογαριασμος φωτια, πετρελαιο το ξεχναω,δεν ξερω πραγματικα,παλι κοιτουσα για τις αντλιες θερμοτητας αληθευει οτι πχ αμα ειναι 12kw το 1kw ειναι η καταναλωση ρευματος και το υπολοιπα 11kw παραγονται μεσω του αερα? Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από Papadgianis 2
mechpanos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 6 λεπτά πριν, Papadgianis είπε Τελικα μετα τις τελευταιες εξελιξεις με τις αυξησεις των τιμων παγωσα την διαδικασια της εγκαταστασης του λεβητα αεριου,το προβλημα ειναι δεν ξερω τι θερμανση να επιλεξω, το αεριο ανεβηκε το ρευμα επισης εχω θερμοσυσσορευτες και μου ηρθε λογαριασμος φωτια, πετρελαιο το ξεχναω,δεν ξερω πραγματικα,παλι κοιτουσα για τις αντλιες θερμοτητας αληθευει οτι πχ αμα ειναι 12kw το 1kw ειναι η καταναλωση ρευματος και το υπολοιπα 11kw παραγονται μεσω του αερα? Ισχύει αλλά όχι σε αυτή την αναλογία! Τα cop κυμαίνονται γύρω από 3.5-4, οπότε μια αντλία 12 kw θα απορροφά γύρω στα 3kw ηλεκτρική ενέργεια. Εδώ όμως 2 υποσημειώσεις: το 12kw είναι η ονομαστική απόδοση, την οποία ο κατασκευαστής δίνει συνήθως στους 7oC. Πρέπει ο μηχανικός σου να δει τι απώλειες έχει η κατοικία στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, πχ στους 0oC, και να δει από το διάγραμμα απόδοσης της αντλίας, αν καλύπτει τις απώλειες σε αυτή την θερμοκρασία, και όχι στην ονομαστική. Πχ μια 12άρα, στους μηδέν μπορεί να αποδίδει 9kw. Επίσης, στους μηδέν πέφτει και το cop αρκετά χαμηλότερα. Πολλές αντλίες (οι περισσότερες) έχουν αντιστάσεις 3 ή 6kw για να βοηθάνε στις χαμηλές θερμοκρασίες, που είναι απαραίτητες κιόλας αν επικρατεί συχνά παγωνιά για να ξεπαγώνει το στοιχείο της αντλίας. Όσο πιο συχνά μπαίνει η αντίσταση, τόσο πιο πολύ πέφτει το cop. Με αυτά υπόψη, σε νέα εγκατάσταση δεν το συζητάμε ότι η επιλογή καλά διαστασιολογημένης αντλίας, είναι μονόδρομος...όσο ανεβαίνει το ρεύμα ανεβαίνει και το πετρέλαιο και το αέριο!!! Με το ρεύμα όμως κάποια στιγμή βάζεις ένα φωτοβολταϊκό net metering και ξενοιάζεις!!! 1
Papadgianis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Σημερα το συζητησα με τον μηχανικο που θα εκανε την εγκατασταση αν με συμφερει να βαλω αντλια θερμοτητας,μολις μου ειπε τιμη και μου επεσε το σαγονι πανω κατω γυρω στα 8χιλ ενω το αεριο καπου στα 3χιλ,με το αεριο μου ειπε οτι μεχρι το καλοκαιρι ειναι δωρεαν τα τελη ενεργοποιησης μετα θα θελει γυρω στο χιλιαρικο,ισως δω και τη λυση του εξικονομω για την α/θ αλλα χλωμο.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Στις 13/3/2022 στις 11:23 ΠΜ, Papadgianis είπε Τελικα μετα τις τελευταιες εξελιξεις με τις αυξησεις των τιμων παγωσα την διαδικασια της εγκαταστασης του λεβητα αεριου,το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω τι θερμανση να επιλεξω, το αεριο ανεβηκε το ρευμα επισης εχω θερμοσυσσορευτες και μου ηρθε λογαριασμος φωτια, πετρελαιο το ξεχναω,δεν ξερω πραγματικα,παλι κοιτουσα για τις αντλιες θερμοτητας αληθευει οτι πχ αμα ειναι 12kw το 1kw ειναι η καταναλωση ρευματος και το υπολοιπα 11kw παραγονται μεσω του αερα? Ναι αλλα οχι τοσο πολυ συνηθως λιγοτερο απο 2-3x+ αναλογα τη θερμοκρασια εξω. Τωρα που διπλασιαστηκε η τιμη του ρευματος το κερδος ειναι μικροτερο. Προσωπικα προτιμω να βαλω τα λεφτα σε βελτιωση των απωλειων πχ κουφωματα κτλ
Maurikycli Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Papadgianis είπε Σημερα το συζητησα με τον μηχανικο που θα εκανε την εγκατασταση αν με συμφερει να βαλω αντλια θερμοτητας,μολις μου ειπε τιμη και μου επεσε το σαγονι πανω κατω γυρω στα 8χιλ ενω το αεριο καπου στα 3χιλ,με το αεριο μου ειπε οτι μεχρι το καλοκαιρι ειναι δωρεαν τα τελη ενεργοποιησης μετα θα θελει γυρω στο χιλιαρικο,ισως δω και τη λυση του εξικονομω για την α/θ αλλα χλωμο. Από μονώσεις,αεροστεγανωτητα κλπ, πώς πάει το σπίτι;
Papadgianis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, Maurikycli είπε Από μονώσεις,αεροστεγανωτητα κλπ, πώς πάει το σπίτι; Θερμομονωση εχει απο το 2012 και κουφωματα αλλαξα το 2019 με pvc
Maurikycli Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Τί τύπου είναι τα κουφώματα ( συρωμενα, ανοιγομενα);
Papadgianis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, Maurikycli είπε Τί τύπου είναι τα κουφώματα ( συρωμενα, ανοιγομενα); Πριν ειχε συρωμενα τωρα εχω ανοιγομενα.
Maurikycli Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Ωραία, έχεις ο,τι καλύτερο. Πιστεύω στην παρούσα φάση δεν θα βρεις κάτι θεαματικά φθηνότερο δεδομένου ότι το νυχτερινό τιμολόγιο έχει σταθερή χρέωση. Κράτα τα χρήματα σου, συνέχισε το ψάξιμο και όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση επιλεξε το κατάλληλο.
mechpanos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Papadgianis είπε Σημερα το συζητησα με τον μηχανικο που θα εκανε την εγκατασταση αν με συμφερει να βαλω αντλια θερμοτητας,μολις μου ειπε τιμη και μου επεσε το σαγονι πανω κατω γυρω στα 8χιλ ενω το αεριο καπου στα 3χιλ,με το αεριο μου ειπε οτι μεχρι το καλοκαιρι ειναι δωρεαν τα τελη ενεργοποιησης μετα θα θελει γυρω στο χιλιαρικο,ισως δω και τη λυση του εξικονομω για την α/θ αλλα χλωμο. Ποια αντλία;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα