nvel Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που δίνει τόσα ευρώ για να αγοράσει θέρμανση 1.9kW με απόδοση 0,9
Maurikycli Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Αφήστε τις μαλακίες με τις φιάλες γκαζιού, είδατε τι έγινε στη Συγγρού! Και με το ρεύμα ακούς πολύ συχνότερα ατυχήματα δεν βγήκε κανείς να πει τη μαλακια να καταργηθεί! 2 ώρες πριν, nvel είπε δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που δίνει τόσα ευρώ για να αγοράσει θέρμανση 1.9kW με απόδοση 0,9 Κι εμένα ακριβό μου φαίνεται. Ίσως με περισσότερο ψάξιμο να βρεθεί κάτι οικονομικότερο. ΑΛΛΑ: Η εκ των υστέρων τοποθέτηση κλασσικής θέρμανσης έρχεται αντιμέτωπη με πολλούς πονοκεφάλους πρακτικής εφαρμογής Αυξημένο κόστος εγκατάστασης λόγω του παραπάνω Ειδικά σε ένα τόσο μικρό σπίτι το κόστος εγκατάστασης αναλογικά είναι μεγάλο ενώ μπορεί να το λύσει το θέμα του άμεσα με 2-3 κομμάτια. Την ίδια ή χαμηλότερη απόδοση έχουν οι λέβητες. Για να πιάσουν απόδοση 105% που υπόσχονται θα πρέπει να εκμεταλλευτείς τη συμπύκνωση δηλαδή να τον δουλεύεις με χαμηλές θερμοκρασίες που σημαίνει ότι χρειάζονται σώματα θηρία δηλαδή επιπλέον κόστος. Δουλεύει χωρίς ρεύμα.
nvel Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Δουλεύει χωρίς ρεύμα. ο ανεμιστήρας του δεν περιστρέφεται με αέριο
Maurikycli Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, nvel είπε ο ανεμιστήρας του δεν περιστρέφεται με αέριο Μπορεί να δουλέψει και χωρίς αυτόν
Maurikycli Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Όλοι οι πρίγκιπες εδώ μαζεύτηκαν; Δεν έχετε δει πως ανάβουν κουζίνες αερίου και απλές σόμπες υγραερίου;
nvel Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 οι συσκευές τύπου Α γνωρίζω πως ανάβουν, η συσκευή τύπου C όπως αυτή που πρότεινες δεν γνωρίζω πως μπορεί να ανάψει με αναπτήρα, μήπως εσύ γνωρίζεις;
mechpanos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Maurikycli είπε Και με το ρεύμα ακούς πολύ συχνότερα ατυχήματα δεν βγήκε κανείς να πει τη μαλακια να καταργηθεί! Κι εμένα ακριβό μου φαίνεται. Ίσως με περισσότερο ψάξιμο να βρεθεί κάτι οικονομικότερο. ΑΛΛΑ: Η εκ των υστέρων τοποθέτηση κλασσικής θέρμανσης έρχεται αντιμέτωπη με πολλούς πονοκεφάλους πρακτικής εφαρμογής Αυξημένο κόστος εγκατάστασης λόγω του παραπάνω Ειδικά σε ένα τόσο μικρό σπίτι το κόστος εγκατάστασης αναλογικά είναι μεγάλο ενώ μπορεί να το λύσει το θέμα του άμεσα με 2-3 κομμάτια. Την ίδια ή χαμηλότερη απόδοση έχουν οι λέβητες. Για να πιάσουν απόδοση 105% που υπόσχονται θα πρέπει να εκμεταλλευτείς τη συμπύκνωση δηλαδή να τον δουλεύεις με χαμηλές θερμοκρασίες που σημαίνει ότι χρειάζονται σώματα θηρία δηλαδή επιπλέον κόστος. Δουλεύει χωρίς ρεύμα. Λάθος παράδειγμα το ρεύμα: αν υπάρχει ρελέ διαρροής και έχει γίνει σωστή εγκατάσταση, είναι ασφαλέστατο. Στατιστικά με τόση χρήση που γίνεται, πρακτικά τείνουν στο μηδέν τα ατυχήματα και όποτε συμβούν οφείλονται ξεκάθαρα, σε ανθρώπινο λάθος. Εκτός να εννοείς τα βραχυκυκλώματα!!! Εκεί ναι, μαζί σου!!! Το υγραέριο ειδικά, δεν το συμπαθώ καθόλου, για χώρο κατοικίας!!! Για επαγγελματικό χώρο που είναι άλλες οι απαιτήσεις αλλά και τα μέτρα ασφαλείας, αλλάζει το πράγμα. Στην κατοικία το υγραέριο, δεν μου κάθεται καλά για πολλούς λόγους. Πρώτον δεν είναι οικονομικό, ακριβό είναι. Δεύτερον, σε αναγκάζει να κουβαλάς. Τρίτον, δεν είναι ανανεώσιμο, ορυκτό καύσιμο είναι κι αυτό απλά κάνει καύση χωρίς να εκλύει στερεά σωματίδια. Nox, cox και λοιπά όμως εκλύει φουλ. Τέταρτον και σημαντικότερο, δεν είναι ασφαλές καύσιμο. Είναι βαρύτερο από τον αέρα και σε τυχόν διαρροή, κάθεται κάτω και γεμίζει τον χώρο αέριο. Σε μια κρίσιμη περιεκτικότητα, φτιάχνεται αναλογία αέρα-αερίου, που ένας σπινθηρισμος (πχ να πάρει μπροστά το μοτέρ ενός ψυγείου, να ανάψει κάποιος έναν διακόπτη, κλπ) είναι ικανή να προκαλέσει έκκρηξη. Επίσης οι φιάλες υγραερίου, μπορούν να δώσουν bleve σε μια πυρκαγιά. Κίνδυνος θάνατος!!! Αυτά... Υγ. Για τα σώματα που λες, στο 90% των ελληνικών σπιτιών είναι φουλ υπερσιαστασιολογημένα και θα δουλέψουν μια χαρά με χαμηλές. Έτσι κι αλλιώς οτι κάνει κανείς σε θέρμανση θέλει συμβουλή μηχανολόγου οπότε θα το τσεκάρει κι αυτό. 1
Maurikycli Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Όλα τα είδη ενέργειας και οι εγκαταστάσεις τους είναι ασφαλεστατες αν τηρηθούν οι νόμοι, κανόνες και οδηγίες χρήσης. Όλα τα άλλα είναι προσωπικές προτιμήσεις. Προσωπικά δεν θα προτιμούσα υγραέριο σε υπόγειο για τον λόγο που αναφέρεις όχι όμως ότι έχω λατρεία με το συγκεκριμένο καύσιμο. Συμφωνώ και στο ότι δεν είναι το φτηνότερο καύσιμο αλλά ίσως είναι η βέλτιστη λύση για την περίσταση. Οι μπουκάλες μπορούν να τοποθετηθούν στο μπαλκόνι και μια σωλήνα θα τροφοδοτεί τους θερμαντηρες εξωτερικά. Ως προς τα Νox , cox διαφωνώ, εκλύει ελάχιστα. Δυστυχώς στην Ελλάδα υπερδιαστασιολογημενοι είναι μόνο οι λέβητες. Τα σώματα τα υπολογίζουν με θερμοκρασία λειτουργίας 80 βαθμών! 1 ώρα πριν, nvel είπε οι συσκευές τύπου Α γνωρίζω πως ανάβουν, η συσκευή τύπου C όπως αυτή που πρότεινες δεν γνωρίζω πως μπορεί να ανάψει με αναπτήρα, μήπως εσύ γνωρίζεις; Ψάξε και μάθε. Δεν νομίζω να την προτιμήσεις ανεξαρτήτως απάντησης
nvel Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Ψάξε και μάθε. Δεν νομίζω να την προτιμήσεις ανεξαρτήτως απάντησης τουλάχιστον συσκευή τύπου C γνωρίζεις τι σημαίνει ή είσαι και εσύ ο κλασικός ιδιώτης του insomnia;
Maurikycli Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2022 Έχεις ήδη προσχεδιασμενες σκέψεις και χαρακτηρισμούς για τους άλλους και έχεις επιλέξει να είσαι ο κλασσικός πνευματώδης που κουνάει το δάχτυλο, οπότε δεν έχει νόημα οποιαδήποτε απάντηση.
LouCi4er Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 8 ώρες πριν, Silenzio είπε μήπως ξέρεις αν χρειάζεται και τσιμεντοκονία απο την αρχή ? αν δε χρειάζεται τσιμεντοκονία και απλά εκει που περνάει σωλήνες με τσιμεντάκι το φέρνει στα ίσια τοτε οκ, αν θέλει και τσιμεντοκονία σε όλα τα δάπεδα τοτε ανεβαίνει πολύ το κόστος.. Οτι χειροτερο για τον μαστορα ειναι να βαλει πλακακια πανω σε μωσαικο.Τα μωσαικα εχουν οτι να ναι κλισεις και λακουβες και τα πλακακια δεν στρωνουν με τιποτα.Ή ο μαστορας που θα στα περασει,θα τα περασει τσατ πατ και θα σκονταφτεις,ή αντι για 2 μερες που θα εκανε αν ηταν τσιμεντοκονια κατσει και παιδευτει και κανει 4.Θελει ειδικες κολλες που ειναι πιο ακριβες επειδητα μωσαικα ειναι λεια απο πανω κατι που ειναι οτι χειροτερο για την συγκολληση των πλακιδιων.Ασε που μια ζωη θα ακουγεται σαν κουφιο το δαπεδο,εμενα πχ με ενοχλει πολυ αυτο. Εμεις οπου μπορουσαμε με το αφεντικο που δουλευα,σπαγαμε τα μωσαικα,ριχναμε τσιμεντοκονια και περνουσαμ πλακακι.Αλλιως αν ο πελατης επεμενε να τοποθετηθουν πανω στο μωσαικο 1-2 μερες μερεμετια και μετα τοποθετηση.Πρωτα τριβαμε με μηχανη μωσαικου ολο το δαπεδο για να φυγει η γυαλαδα και να αγριεψει το μωσαικο ωστε να κολλησουν καλα τα πλακακια,μετα ελεγχος με πηχες για λακουβες,απλωμα κολλας για να το φερουμε οσο το δυαντον γινοταν ιποα αλφαδια το δαπεδο και μετα τοποθετηση.Εσει πολυ φασαρια η τοποθετηση πλακιδιων πανω σε μωσαικο αν ειναι να γινει οσο το δυνατον πιο σωστα. Αν αρχισει με το κομπρεσερ ο υδραυλικος και σπαει το μωσαικο,θα κουφιασει ολο και εκει να δεις πως θα ακουγεται το δαπεδο αν βαλεις απο πανω πλακακια.Λογω του οτι ειναι πολυ σκληρο δαπεδο,θελει αρκετη κρουση για να σπασει.Μεγαλο κομπρεσερ και ωρα χτυπημα.Καλο ειναι ο υδραυλικος να κοψει με τροχο το μωσαικο πρωτα και μετα να το σπασει εκει που θα περασουν οι σωληνες κατι που αμφιβαλω να κανει καποιος.Οπως καταλαβες το μωσαικο το απεχθανομαι και ακομα πιο πολυ απεχθανομαι την τοποθετηση πλακιδιων κατευθειαν πανω σε μωσαικο.Τελευταια φορα που περασα μου πηρε 3 μερες για να περασω 2 δωματια,ενα σαλονι και ενα διαδρομο,80 τετραγωνικα ηταν συνολο ενω σε τσιμεντοκονια βγαζω ανετα 40-50 τετραγωνικα την μερα. 2
nvel Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 10 ώρες πριν, Maurikycli είπε Έχεις ήδη προσχεδιασμενες σκέψεις και χαρακτηρισμούς για τους άλλους και έχεις επιλέξει να είσαι ο κλασσικός πνευματώδης που κουνάει το δάχτυλο, οπότε δεν έχει νόημα οποιαδήποτε απάντηση. ευχαριστώ για την μη απάντηση, μου επιβεβαίωσες την σχέση σου με το αντικείμενο.
Silenzio Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 11 ώρες πριν, LouCi4er είπε Οτι χειροτερο για τον μαστορα ειναι να βαλει πλακακια πανω σε μωσαικο.Τα μωσαικα εχουν οτι να ναι κλισεις και λακουβες και τα πλακακια δεν στρωνουν με τιποτα.Ή ο μαστορας που θα στα περασει,θα τα περασει τσατ πατ και θα σκονταφτεις,ή αντι για 2 μερες που θα εκανε αν ηταν τσιμεντοκονια κατσει και παιδευτει και κανει 4.Θελει ειδικες κολλες που ειναι πιο ακριβες επειδητα μωσαικα ειναι λεια απο πανω κατι που ειναι οτι χειροτερο για την συγκολληση των πλακιδιων.Ασε που μια ζωη θα ακουγεται σαν κουφιο το δαπεδο,εμενα πχ με ενοχλει πολυ αυτο. Εμεις οπου μπορουσαμε με το αφεντικο που δουλευα,σπαγαμε τα μωσαικα,ριχναμε τσιμεντοκονια και περνουσαμ πλακακι.Αλλιως αν ο πελατης επεμενε να τοποθετηθουν πανω στο μωσαικο 1-2 μερες μερεμετια και μετα τοποθετηση.Πρωτα τριβαμε με μηχανη μωσαικου ολο το δαπεδο για να φυγει η γυαλαδα και να αγριεψει το μωσαικο ωστε να κολλησουν καλα τα πλακακια,μετα ελεγχος με πηχες για λακουβες,απλωμα κολλας για να το φερουμε οσο το δυαντον γινοταν ιποα αλφαδια το δαπεδο και μετα τοποθετηση.Εσει πολυ φασαρια η τοποθετηση πλακιδιων πανω σε μωσαικο αν ειναι να γινει οσο το δυνατον πιο σωστα. Αν αρχισει με το κομπρεσερ ο υδραυλικος και σπαει το μωσαικο,θα κουφιασει ολο και εκει να δεις πως θα ακουγεται το δαπεδο αν βαλεις απο πανω πλακακια.Λογω του οτι ειναι πολυ σκληρο δαπεδο,θελει αρκετη κρουση για να σπασει.Μεγαλο κομπρεσερ και ωρα χτυπημα.Καλο ειναι ο υδραυλικος να κοψει με τροχο το μωσαικο πρωτα και μετα να το σπασει εκει που θα περασουν οι σωληνες κατι που αμφιβαλω να κανει καποιος.Οπως καταλαβες το μωσαικο το απεχθανομαι και ακομα πιο πολυ απεχθανομαι την τοποθετηση πλακιδιων κατευθειαν πανω σε μωσαικο.Τελευταια φορα που περασα μου πηρε 3 μερες για να περασω 2 δωματια,ενα σαλονι και ενα διαδρομο,80 τετραγωνικα ηταν συνολο ενω σε τσιμεντοκονια βγαζω ανετα 40-50 τετραγωνικα την μερα. δε σε αμφισβητώ σε καμμία περίπτωση σε όσα λες και σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. το 2013 έφερα πλακά (έναν απίστευτο Ρουμάνο) και ήθελα να βάλω στο δικό μου υπνοδωμάτιο 16τ.μ. μόνο (λόγω οικονομικών δε μπορούσα σε όλο το σπίτι, αλλά δε μπορούσα να το βλέπω κιόλας το απεχθάνομαι). Τον ρώτησα λοιπόν τι μου προτείνει και μου λέει εννοείται το πλακάκι πάνω απο μωσαϊκο, σε μία μέρα το έβαλε, όπως είπες το έτριψε πρώτα με μηχάνημα. Κόλλα μου είπε τότε η καλύτερη είναι η keracoll h40, τα έβαλε αλφάδι και τίποτα δεν ακούγεται σαν κούφιο όπως λες. Πάντως, σε κάποια σημεία στο σπίτι, ειδικά σε κάτι γωνίες όντως δεν είναι ίσιο το πάτωμα με το μωσαικό, το δωμάτιο το έκανε φανταστικό πάντως. Πάντως έχεις απόλυτο δίκιο, οτι αν αρχίσει ο υδραυλικός να σπάει μωσαϊκο θα είναι θέμα μετά, οπότε τσιμεντοκονία σε όλο το δάπεδο αναγκαστικά, σε ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα