korakios Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Papadgianis είπε Το αεριο ευκολο να γινει η εγκατασταση δυσκολο να συνδεθει πολυ γραφειοκρατια και μηνες αναμονης ,Ασε τωρα και με την ρητρα οτι πρεπει θα ειναι τα αεροθερμα και οι σομπες 😄 οι περισσότεροι κλείσανε σε σταθερά με καλές τιμές αλλά ακόμα και τώρα είναι πολύ φθηνότερο απο ρεύμα (σε σταθερές τιμες και αυτό) 14 ώρες πριν, Papadgianis είπε ιμαι αναμεσα σε λεβητα αεριου και αντλια θερμοτητας,το σπιτι δεν εχει γραμμες ουτε για καλοριφερ. θα έβαζα κλιματιστικά λόγω μη ύπαρξης γραμμών για καλοριφέρ (σε 24ωρη λειτουργία φυσικά) 14 ώρες πριν, Papadgianis είπε τωρα με τις ρητρες εγινε ακομα πιο ακριβο το ρευμα απο το καλοκαίρι , όχι τώρα , άργησες , δες τα αντίστοιχα θέματα 1
Papadgianis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, korakios είπε απο το καλοκαίρι , όχι τώρα , άργησες , δες τα αντίστοιχα θέματα Το γνωριζω οτι ειναι απο το καλοκαιρι αλλα τοτε δεν ειχαν τα νοικοκυρια μεγαλη καταναλωση σε σχεση με τον χειμωνα γιατι τα περισσοτερα νοικοκυρια πρεπει να εχουν θερμανση και ζεστο νερο συνεχως ,αμα εχουν απο τον αυγουστο μεχρι αρχες οκτωβριου ηλιακο θερμοσιφωνα η εχει πολυ ζεστη τον αναβουν τον θερμοσιφωνα ισα-ισα να ειναι λιγο χλιαρο το νερο και αμα εχουν κλιματιστικο δεν εχει καμια σχεση η ψυξη με την θερμανση σε θεμα καταναλωσης εννοειται η ψυξη καιει λιγοτερο,και οι λογαριασμοι οι περισοτεροι τους πηραν απο τον οκτωβριο και οχι απο τον αυγουστο που βγηκε η ρητρα γιατι γινεται εκδοση βαση τετραμηνου.
Papadgianis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Τελικα μετα απο μερικα τηλεφωνα σε εταιριες με ειδη θερμανσης με παροτρυναν να επιλεξω την λυση του λεβητα αεριου,γιατι εχει πολλα πλεονεκτηματα για εμενα 1.εχω στην περιοχη μου αγωγο,2.εχει δωρεαν τελη εγκαταστασης μεχρι το καλοκαιρι,3.θα εχω περισσοτερη οικονομια σε σχεση με την α/θ,απλως χρειαζεται επισκεψη στο σπιτι απο μηχανικο για να μετρησει τους χωρους να δει την διαρυθμυση και να μου πει το κοστος των καλοριφερ ποσους θα χρειαστω και τι σωληνες θα επιλεξω,πως θα γινει η διελευση,και τι λεβητα φυσικα,για να μου βγαλει το κοστολογιο δυστυχως δεν μπορει να εκτιμησει την τιμη.
Uberalles_gr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Papadgianis είπε Τελικα μετα απο μερικα τηλεφωνα σε εταιριες με ειδη θερμανσης με παροτρυναν να επιλεξω την λυση του λεβητα αεριου,γιατι εχει πολλα πλεονεκτηματα για εμενα 1.εχω στην περιοχη μου αγωγο,2.εχει δωρεαν τελη εγκαταστασης μεχρι το καλοκαιρι,3.θα εχω περισσοτερη οικονομια σε σχεση με την α/θ,απλως χρειαζεται επισκεψη στο σπιτι απο μηχανικο για να μετρησει τους χωρους να δει την διαρυθμυση και να μου πει το κοστος των καλοριφερ ποσους θα χρειαστω και τι σωληνες θα επιλεξω,πως θα γινει η διελευση,και τι λεβητα φυσικα,για να μου βγαλει το κοστολογιο δυστυχως δεν μπορει να εκτιμησει την τιμη. Όταν κάποιος σου λέει ότι το Φυσικό Αέριο(ΦΑ) θα έχει περισσότερη οικονομία από την Αντλία Θερμότητας(ΑΘ), απλώς φεύγεις και δεν ξανά ασχολείσαι με τον συγκεκριμένο! Να προσθέσω ότι τώρα είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ στιγμή να βάλεις ΦΑ με τους λογαριασμούς να έχουν ανέβει 2-3-4 φορές (ανάλογα σε τι πρόγραμμα είσαι) Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από Uberalles_gr 1
jimis_vts Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε Όταν κάποιος σου λέει ότι το Φυσικό Αέριο(ΦΑ) θα έχει περισσότερη οικονομία από την Αντλία Θερμότητας(ΑΘ), απλώς φεύγεις και δεν ξανά ασχολείσαι με τον συγκεκριμένο! Να προσθέσω ότι τώρα είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ στιγμή να βάλεις ΦΑ με τους λογαριασμούς να έχουν ανέβει 2-3-4 φορές (ανάλογα σε τι πρόγραμμα είσαι) Ούτε καν. Για την τιμή του αερίου να το δεχτώ. Η α/θ δεν είναι πανάκεια. Τι σπίτι και ο μηχανικός θα σου πουν τι ανάγκες έχουν. Η αντλία έχει άλλο κόστος, ειδικά με σώματα θες υψηλών θερμοκρασιών και δεν συμφέρει ιδιαίτερα. Συν κόστος 3πλασιο τουλάχιστον και πόσα άλλα που παίζουν ρόλο. Αν μιλάγαμε για fan coil ή ενδοδαπέδια να το σκεφτόταν αλλά και πάλι μιλάμε για μεγάλα ποσά.
Uberalles_gr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, jimis_vts είπε Ούτε καν. Για την τιμή του αερίου να το δεχτώ. Η α/θ δεν είναι πανάκεια. Τι σπίτι και ο μηχανικός θα σου πουν τι ανάγκες έχουν. Η αντλία έχει άλλο κόστος, ειδικά με σώματα θες υψηλών θερμοκρασιών και δεν συμφέρει ιδιαίτερα. Συν κόστος 3πλασιο τουλάχιστον και πόσα άλλα που παίζουν ρόλο. Αν μιλάγαμε για fan coil ή ενδοδαπέδια να το σκεφτόταν αλλά και πάλι μιλάμε για μεγάλα ποσά. Ούτε καν x2 σε αυτό που λες Δεν παίζει δηλαδή ρόλο το κόστος για να δουλέψεις κάτι; Δηλαδή σου λέγανε εσένα ότι υπάρχει η Χ λύση που κοστίζει 100 ευρώ για εγκατάσταση αλλά κοστίζει κάθε ώρα που το ανάβεις 15 ευρώ, θα το έβαζες; Το σπίτι έχει Χ ανάγκες επομένως δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει εάν εσύ αποφασίσεις να βάλεις λέβητα πετρελαίου ή ΦΑ ή κλιματιστικά ή ΑΘ ή πέλλετ ή ξυλόσομπα;;; Εγώ μίλησα ξεκάθαρα ότι του είπαν ΤΩΡΑ ότι το ΦΑ είναι πιο φθηνό από την ΑΘ. Τεσπα, ας το ψάξει ο φίλος και ας αποφασίσει ότι νομίζει. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από Uberalles_gr
jimis_vts Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε Ούτε καν x2 σε αυτό που λες Δεν παίζει δηλαδή ρόλο το κόστος για να δουλέψεις κάτι; Δηλαδή σου λέγανε εσένα ότι υπάρχει η Χ λύση που κοστίζει 100 ευρώ για εγκατάσταση αλλά κοστίζει κάθε ώρα που το ανάβεις 15 ευρώ, θα το έβαζες; Το σπίτι έχει Χ ανάγκες επομένως δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει εάν εσύ αποφασίσεις να βάλεις λέβητα πετρελαίου ή ΦΑ ή κλιματιστικά ή ΑΘ ή πέλλετ ή ξυλόσομπα;;; Εγώ μίλησα ξεκάθαρα ότι του είπαν ΤΩΡΑ ότι το ΦΑ είναι πιο φθηνό από την ΑΘ. Τεσπα, ας το ψάξει ο φίλος και ας αποφασίσει ότι νομίζει. Όταν κάνει απόσβεση τα 15 χιλιάρικα που θα δώσει για α/θ υψηλών τα συζητάμε πάλι. Και σιγά 15€ η ώρα. Έχω αέριο δεν πάει τόσο.
Uberalles_gr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 38 λεπτά πριν, jimis_vts είπε Όταν κάνει απόσβεση τα 15 χιλιάρικα που θα δώσει για α/θ υψηλών τα συζητάμε πάλι. Και σιγά 15€ η ώρα. Έχω αέριο δεν πάει τόσο. Μόνο 15 χιλιάρικα;;; Λίγα λες.... Μην βάλεις τίποτα, πάρε μια ηλεκτρική κουβέντα και είσαι άρχοντας
jimis_vts Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε Μόνο 15 χιλιάρικα;;; Λίγα λες.... Μην βάλεις τίποτα, πάρε μια ηλεκτρική κουβέντα και είσαι άρχοντας Από πόσο ξεκινάνε α/θ συν σώματα σωληνώσεις εργασία?? Εσύ που είσαι και ειδικός να μάθουμε.
Papadgianis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Γενικα εδω στη βορεια ελλαδα ολοι βαζουν λεβητα αεριου,στη πολυκατοικα μου θα βαλει αλλος ενας που ειχαμε πιασει κουβεντα γιατι και αυτος ειχε διλημμα για να βαλει α/θ και του ειπαν 5ψηφιο αριθμο και τα χασε, νομιζω καπου στα 3300 του ειπαν για λεβητα αεριου και για α/θ γυρω στα 10500
pano Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Papadgianis είπε Γενικα εδω στη βορεια ελλαδα ολοι βαζουν λεβητα αεριου0 Εδώ είναι το θέμα,αν αυτό γίνεται λόγω κλίματος τότε αναπόφευκτα θα κάνεις και εσύ το ίδιο,αν όμως δεν γίνεται γι΄αυτό τότε ψάξου καλύτερα γιατί είναι να δώσεις πολλά λεφτά. Υ.Γ Πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι; Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2022 από pano
Papadgianis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Στις 22/1/2022 στις 12:02 ΜΜ, pano είπε Εδώ είναι το θέμα,αν αυτό γίνεται λόγω κλίματος τότε αναπόφευκτα θα κάνεις και εσύ το ίδιο,αν όμως δεν γίνεται γι΄αυτό τότε ψάξου καλύτερα γιατί είναι να δώσεις πολλά λεφτά. Υ.Γ Πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι; Ειναι 72τ.μ,ολοι στη περιοχη εχουν λεβητες αεριου και οι περισσοτεροι να φανταστεις ειχαν και κεντρικη με πετρελαιο και το γυρισαν σε αεριο,μερικοι κανουν τις προσφορες τους και εννοειται θα κανω την ερευνα μου για καλυτερες τιμες και θα συγκρινω.
Papadgianis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Την δευτερα ηρθε ο πρωτος μηχανικος και την τριτη ο δευτερος ο πρωτος μου ειπε οτι το κοστος θα βγει στα 2500-3000€ και ο δευτερος στα 2800-3200€ το κοστος ειναι με τους σωληνες,τα εξαρτηματα, τα 5 σωματα 4 πανελ και 1 πετσετοκρεμαστρα και τον λεβητα και τα εργατικα γιατι εχει διαφορες ποιοτητες και ειδη,τεχνικα δεν ξερω να σας πω,το θετικο ειναι οτι οι εργασιες θα κρατησουν 3-5 μερες αλλα το αρνητικο ενας με δυο μηνες η ενεργοποιηση του μετρητη απο υπαλληλο της εδα,οι σωληνες θα ειναι εξωτερικοι.και απο το παταρι θα περαστουν τα ζεστα-κρυα,τον θερμοσιφωνα τι προτεινετε να τον κρατησω σε περιπτωση που γινει καποια βλαβη με τον λεβητα η να τον καταργησω.
mechpanos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Μετράς τα λεφτά και βλέπεις...το ιδανικό είναι η α/θ, αλλά αν είσαι βόρεια Ελλάδα και κάνει συχνά παγωνιές κάτω από 0oC, τότε η αντλία θα κάνει συνέχεια defrost και θα ρίχνει αρκετά το COP της, χάνοντας το όποιο τελικό πλεονέκτημα. Εκεί θες την μελέτη έμπειρου μηχανολόγου, να σου πει τι και πως και να υπολογίσει επακριβώς πότε θα σου κάνει απόσβεση το μηχάνημα! 2
ardi21 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το κοστος της αντλιας θερμοτητας ειναι πολυ μεγαλυτερο απο το φυσικο αεριο. Ολα παιζονται στην αποσβεση. Γιατι αν ειναι να κανεις αποσβεση μετα απο 20 χρονια, χαιρετισματα. Στην ουσια δεν κανεις ποτε και εχεις πεταξει τα χρηματα σου. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2022 από ardi21
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα