Papadgianis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Εχω στο σπιτι θερμοσυσσορευτες 40 ετων και τωρα με τις ρητρες εγινε ακομα πιο ακριβο το ρευμα σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση της θερμανσης, για Λεβητα πετρελαιου το αποκλειω λογω οτι μενω σε διαμερισμα και δεν εχει χωρο,οποτε ειμαι αναμεσα σε λεβητα αεριου και αντλια θερμοτητας,το σπιτι δεν εχει γραμμες ουτε για καλοριφερ.
csontheline Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Το πιο εύκολο είναι τα κλιματιστικά και έχουν την βέλτιστη απόδοση. Υπάρχει σχετικό θέμα.
Papadgianis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, csontheline είπε Το πιο εύκολο είναι τα κλιματιστικά και έχουν την βέλτιστη απόδοση. Υπάρχει σχετικό θέμα. Εχω κλιματιστικο 12000 btu r32 Το εχω δοκιμασει κανει καλη δουλεια αλλα πρεπει να μενει αναμενο για ωρες 2 ώρες πριν, Jos3ph είπε Πρώτα μόνωση. Ειχανε βαλει μονωση πριν 10 χρονια οι παππουδες μου και κουφωματα ειχα αλλαξει μολις το κληρονομησα πριν 2 χρονια με pvc
lary7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Αν μπορείς να το πληρώσεις τότε αντλία θερμότητας με fan coil. Μακράν ο ποιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης που υπάρχει, εναλλακτιά βάζεις λέβητα αερίου και σώματα, αλλά είναι φασαρία οι μπουκάλες. 1
tasanton Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση, σπίτι 40ετίας με Θ/Σ. Και σε εμάς έχει προταθεί η λύση της Α/Θ, όμως πώς μπορώ να υπολογίσω πότε θα γίνει απόσβεση του κόστους (περίπου 12-15Κ αναλόγως μάρκας, σύνθεσης, κλπ); Διστάζουμε να προχωρήσουμε σε μια αρκετά ακριβή λύση που σίγουρα θα έχει και ακριβότερη συντήρηση αν κάτι συμβεί. Δεν υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης ούτε πετρελαίου ούτε Φ/Α. Κλιματιστικά υπάρχουν, λειτουργούν βοηθητικά όταν κάνει περισσότερο κρύο ή όταν φορτίζουν οι Θ/Σ. Για την ώρα έχουμε μπει στο Home Enter της ΔΕΗ, τουλάχιστον να μην τρώμε τις ρήτρες.
Jos3ph Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Papadgianis είπε Ειχανε βαλει μονωση πριν 10 χρονια οι παππουδες μου και κουφωματα ειχα αλλαξει μολις το κληρονομησα πριν 2 χρονια με pvc Έχεις κάνει μέτρηση θερμικής απώλειας ; Βασικά είναι ένα σύστημα που φωτογραφίζει το σπίτι και βλέπεις αν η μόνωση έχει διαρροές , θα βρεις κάποιον μηχανικό για αυτή την δουλειά. μόλις ανακάλυψα και αυτό ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ (elith.gr) Και εγώ είμαι της άποψης για Α/Θ , σε συνδιασμό με γεώτρηση όμως. Λογικό το aircodition να θέλει ώρες να δώσει , με την Α/Θ έχεις τους αγωγούς που στέλνουν από παντού οπότε μειώνεται ο χρόνος και η κατανάλωση παράλληλα, κατα τα άλλα έχουν την ίδια βασική λειτουργία.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, Jos3ph είπε Έχεις κάνει μέτρηση θερμικής απώλειας ; Βασικά είναι ένα σύστημα που φωτογραφίζει το σπίτι και βλέπεις αν η μόνωση έχει διαρροές , θα βρεις κάποιον μηχανικό για αυτή την δουλειά. μόλις ανακάλυψα και αυτό ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ (elith.gr) Και εγώ είμαι της άποψης για Α/Θ , σε συνδιασμό με γεώτρηση όμως. Λογικό το aircodition να θέλει ώρες να δώσει , με την Α/Θ έχεις τους αγωγούς που στέλνουν από παντού οπότε μειώνεται ο χρόνος και η κατανάλωση παράλληλα, κατα τα άλλα έχουν την ίδια βασική λειτουργία. Για να δουλέψει σωστα η θερμογραφία θελει αρκετή δουλεια και καταλληλες συνθηκες. Θελει αρκετη διαφορα θερμοκρασίας και να εχεις βαλει θερμανση φουλ. Φωτο απο το σπιτι μου. Η κολώνες/πλακα φαινεται πως εχουν μεγαλυτερη απωλεια.
Jos3ph Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Για να δουλέψει σωστα η θερμογραφία θελει αρκετή δουλεια και καταλληλες συνθηκες. Θελει αρκετη διαφορα θερμοκρασίας και να εχεις βαλει θερμανση φουλ. Φωτο απο το σπιτι μου. Η κολώνες/πλακα φαινεται πως εχουν μεγαλυτερη απωλεια. συμφωνώ με αυτά που λες
csontheline Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Papadgianis είπε Εχω κλιματιστικο 12000 btu r32 Το εχω δοκιμασει κανει καλη δουλεια αλλα πρεπει να μενει αναμενο για ωρες Ποιος είπε ότι το κλιματιστικό χρειάζεται να δουλεύει λίγο; Μόλις μπεις στον χώρο το ανοίγεις, όταν φύγεις το κλείνεις. Μην ζητάς παλαβές θερμοκρασίες από το κλιματιστικό. Αν είναι σχετικά καινούριο, θα καίει λίγο για την συντήρηση. Αλλά δεν έχεις αναφέρει που μένεις, οπότε μπορεί να μην ισχύουν τα παραπάνω (καμία Φλώρινα πχ).
rudigarcia222 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 κλιμα ινβερτερ,απο τη φυση του σαν πηγη θερμανσης κατεβαζει την υγρασια επιπλεον,τζαμπα θα μπλεξεις με αερια και διπλα εξοδα οσο για αλλες συσκευες ρευματος πχ αεροθερμα η σομπες θα καινε πολυ παραπανω
Papadgianis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, csontheline είπε Ποιος είπε ότι το κλιματιστικό χρειάζεται να δουλεύει λίγο; Μόλις μπεις στον χώρο το ανοίγεις, όταν φύγεις το κλείνεις. Μην ζητάς παλαβές θερμοκρασίες από το κλιματιστικό. Αν είναι σχετικά καινούριο, θα καίει λίγο για την συντήρηση. Αλλά δεν έχεις αναφέρει που μένεις, οπότε μπορεί να μην ισχύουν τα παραπάνω (καμία Φλώρινα πχ). το προβλημα ειναι οτι εχω μονο στο σαλονι και οχι στο υπνοδωματιο οποτε εχω κλεισει τον θ/σ μονο στο σαλονι,στη Θεσσαλονικη μενω στη πυλαια. 2 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε κλιμα ινβερτερ,απο τη φυση του σαν πηγη θερμανσης κατεβαζει την υγρασια επιπλεον,τζαμπα θα μπλεξεις με αερια και διπλα εξοδα οσο για αλλες συσκευες ρευματος πχ αεροθερμα η σομπες θα καινε πολυ παραπανω Το αεριο ευκολο να γινει η εγκατασταση δυσκολο να συνδεθει πολυ γραφειοκρατια και μηνες αναμονης ,Ασε τωρα και με την ρητρα οτι πρεπει θα ειναι τα αεροθερμα και οι σομπες 😄
SB_1957 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Αν περνάει δίκτυο φυσικού αερίου από τον δρόμο που μένεις βάλε φυσικό αέριο, αλλιώς Α/Θ. Αλλά πάρε προσφορές από σοβαρές εταιρίες και για τα δύο συστήματα και δες τί σε συμφέρει περισσότερο. Φασαρία και μαστορέματα θα έχεις και με το ένα και με το άλλο γιατί πρέπει να περαστούν σωλήνες για τα σώματα, είτε είναι καλοριφέρ είτε fan coils. Σε διαμέρισμα με Θ/Σ έβαλε ο κουνιάδος μου φυσικό αέριο, αλλά ήδη είχαν τα περισσότερα διαμερίσματα οπότε υπήρχε σύνδεση.
Papadgianis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, SB_1957 είπε Αν περνάει δίκτυο φυσικού αερίου από τον δρόμο που μένεις βάλε φυσικό αέριο, αλλιώς Α/Θ. Αλλά πάρε προσφορές από σοβαρές εταιρίες και για τα δύο συστήματα και δες τί σε συμφέρει περισσότερο. Φασαρία και μαστορέματα θα έχεις και με το ένα και με το άλλο γιατί πρέπει να περαστούν σωλήνες για τα σώματα, είτε είναι καλοριφέρ είτε fan coils. Σε διαμέρισμα με Θ/Σ έβαλε ο κουνιάδος μου φυσικό αέριο, αλλά ήδη είχαν τα περισσότερα διαμερίσματα οπότε υπήρχε σύνδεση. Η απεναντι πολυκατοικια εχει λεβητες αεριου οποτε εχει δικτυο,εννοειται απο σοβαρες εταιρειες μια φορα τα βαζεις,δεν θελω φασαριες με γκρεμισματα και πατωματα θα περαστουν οι σωληνες στα σοβατεπι,τεραστια διαφορα στη καταναλωση ο κουνιαδος σιγουρα.
SB_1957 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, Papadgianis είπε Η απεναντι πολυκατοικια εχει λεβητες αεριου οποτε εχει δικτυο,εννοειται απο σοβαρες εταιρειες μια φορα τα βαζεις,δεν θελω φασαριες με γκρεμισματα και πατωματα θα περαστουν οι σωληνες στα σοβατεπι,τεραστια διαφορα στη καταναλωση ο κουνιαδος σιγουρα. Ναι, τεράστια διαφορά και είναι κατενθουσιασμένος! Επιτέλους ζεστάθηκαν μετά από 40+ χρόνια με τους Θ/Σ, που μόνο πλήρωναν! Οι σωλήνες δυστυχώς δεν βόλευε να περάσουν από τα σοβατεπιά και είναι εμφανείς, αλλά παράλληλα σε κολόνες και δοκάρια, οπότε δεν φαίνονται πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα