ChristosFis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα σας , μιας και σκέφτομαι την αγορά macbook και παρα΄τηροπυσα τιμές και έκανα μια ερεύνα αγοράς , επ΄σεσα σε αυτην την προσφόρα απο το plaisio: https://www.plaisio.gr/apple-macbook-pro-13-me-touch-bar-mwp72gr-a-2020-silver-laptop-core-i5-16-gb-512-gb-iris-plus-graphics-_3480135 Μιας και ασχολουμαι με προγραμαμτισμο( φοιτητης CSD , που λογικα το καλοκαιρι του 23 θα έχω τελειώσει ) θα ήθελα να βρω ενα μηχάνημα που θα το έχω για πολλα χρόνια (gia αυοτ κοιταω τα 16 gb ram) και δεν θα θέλω αλλαγή, Οι μονοι μου ενδοιaασmόι σε αυτό το laptop είναι αν αξίζει να αγόρασω το laptop me ι5 ή να ανέβω σε λεφτά και να δωσω περίπου 200 ευρω παραπάνω για τον m1.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, ChristosFis είπε Καλησπέρα σας , μιας και σκέφτομαι την αγορά macbook και παρα΄τηροπυσα τιμές και έκανα μια ερεύνα αγοράς , επ΄σεσα σε αυτην την προσφόρα απο το plaisio: https://www.plaisio.gr/apple-macbook-pro-13-me-touch-bar-mwp72gr-a-2020-silver-laptop-core-i5-16-gb-512-gb-iris-plus-graphics-_3480135 Μιας και ασχολουμαι με προγραμαμτισμο( φοιτητης CSD , που λογικα το καλοκαιρι του 23 θα έχω τελειώσει ) θα ήθελα να βρω ενα μηχάνημα που θα το έχω για πολλα χρόνια (gia αυοτ κοιταω τα 16 gb ram) και δεν θα θέλω αλλαγή, Οι μονοι μου ενδοιaασmόι σε αυτό το laptop είναι αν αξίζει να αγόρασω το laptop me ι5 ή να ανέβω σε λεφτά και να δωσω περίπου 200 ευρω παραπάνω για τον m1. Δεν αξίζει και τόσο με i5...
toutsos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Νομίζω ότι εδώ είσαι πολύ καλύτερα. https://www.skroutz.gr/s/29606721/Apple-MacBook-Air-13-3-M1-16GB-256GB-Retina-Display-2020-Space-Gray-UK.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Στέρεισαι τα 256 ελιπλεον gb ssd, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ μικρό το κόστος σε σχέση με τα πλεονεκτήματα του m1. Αν θέλεις οπωσδήποτε 512gb κοίτα από computer universe που έχει φυσιολογικές τιμές σε σχέση με την Ελλαδιτσα μας. Καλές αγορές.
ChristosFis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, toutsos είπε Νομίζω ότι εδώ είσαι πολύ καλύτερα. https://www.skroutz.gr/s/29606721/Apple-MacBook-Air-13-3-M1-16GB-256GB-Retina-Display-2020-Space-Gray-UK.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Στέρεισαι τα 256 ελιπλεον gb ssd, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ μικρό το κόστος σε σχέση με τα πλεονεκτήματα του m1. Αν θέλεις οπωσδήποτε 512gb κοίτα από computer universe που έχει φυσιολογικές τιμές σε σχέση με την Ελλαδιτσα μας. Καλές αγορές. Ναι το έχω σκεφτεί και συτο το μοντέλο και το μόνο που με προβληματίζε εινσι αν θα έχει τεράστια διαφορά από το αντίστοιχο Pro μοντέλο ΥΓ. Επίσης μπορώ να το κόψω σε τιμολόγιο για απαλλαγή ΦΠΑ Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από ChristosFis
toutsos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 43 λεπτά πριν, ChristosFis είπε Ναι το έχω σκεφτεί και συτο το μοντέλο και το μόνο που με προβληματίζε εινσι αν θα έχει τεράστια διαφορά από το αντίστοιχο Pro μοντέλο ΥΓ. Επίσης μπορώ να το κόψω σε τιμολόγιο για απαλλαγή ΦΠΑ Το ανεμιστήρακι είναι η κύρια διαφορά. Αλλά μπορείς να δεις άπειρα συγκριτικά που έχουν στο YouTube για να διαπιστώσεις και εσύ ο ίδιος οτι δεν είναι value for money η αγορα του pro. Θεωρώ ότι δεν αξίζει να φύγεις από από αυτό το budget.
vasilis_liou Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 θα σου πρότεινα να τσεκάρεις το e-mac.eu απο την στιγμή μπου μπορείς και με τιμολόγιο. Γενικά έχει καλές τιμές στα mac και μπορείς να το σετάρεις όπως θέλεις. Σίγουρα πάντως ο m1 αξίζει πολυ περισσότερο απο τον intel.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, vasilis_liou είπε θα σου πρότεινα να τσεκάρεις το e-mac.eu απο την στιγμή μπου μπορείς και με τιμολόγιο. Γενικά έχει καλές τιμές στα mac και μπορείς να το σετάρεις όπως θέλεις. Σίγουρα πάντως ο m1 αξίζει πολυ περισσότερο απο τον intel. Πόσα χρόνια εγγύηση δίνει το συγκεκριμένο μαγαζί;
vasilis_liou Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 11 ώρες πριν, natural_sgf είπε Πόσα χρόνια εγγύηση δίνει το συγκεκριμένο μαγαζί; Νομίζω σαν μαγαζί δεν δίνει έξτρα εγγύηση, μόνο την εργοστασιακή της apple , απλά το καλό με αυτούς είναι οτι τα κεντρικά γραφεία τους είναι στην κύπρο οπότε αμα αγοράσεις προϊόν σαν εταιρία , θεωρείται αγορά απο το εξωτερικό και αγοράζεις απευθείας χωρις φπα.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, vasilis_liou είπε Νομίζω σαν μαγαζί δεν δίνει έξτρα εγγύηση, μόνο την εργοστασιακή της apple , απλά το καλό με αυτούς είναι οτι τα κεντρικά γραφεία τους είναι στην κύπρο οπότε αμα αγοράσεις προϊόν σαν εταιρία , θεωρείται αγορά απο το εξωτερικό και αγοράζεις απευθείας χωρις φπα. Το γνωρίζω αυτό με το ΦΠΑ. Άλλωστε δεν πουλάνε σε ιδιώτες. Απλά ρωτάω αν δίνουν 1 ή 2 χρόνια εγγύηση.
bioentre Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Στις 19/1/2022 στις 1:05 ΠΜ, ChristosFis είπε Καλησπέρα σας , μιας και σκέφτομαι την αγορά macbook και παρα΄τηροπυσα τιμές και έκανα μια ερεύνα αγοράς , επ΄σεσα σε αυτην την προσφόρα απο το plaisio: https://www.plaisio.gr/apple-macbook-pro-13-me-touch-bar-mwp72gr-a-2020-silver-laptop-core-i5-16-gb-512-gb-iris-plus-graphics-_3480135 Μιας και ασχολουμαι με προγραμαμτισμο( φοιτητης CSD , που λογικα το καλοκαιρι του 23 θα έχω τελειώσει ) θα ήθελα να βρω ενα μηχάνημα που θα το έχω για πολλα χρόνια (gia αυοτ κοιταω τα 16 gb ram) και δεν θα θέλω αλλαγή, Οι μονοι μου ενδοιaασmόι σε αυτό το laptop είναι αν αξίζει να αγόρασω το laptop me ι5 ή να ανέβω σε λεφτά και να δωσω περίπου 200 ευρω παραπάνω για τον m1. Σε αυτά τα λεφτά ίσως βρεις με 1 ΤΒ δίσκο από το ebay ή το άμαζον ή ακόμα και 16άρι. Έξω τέτοια τιμή έχει το 1 ΤΒ μοντέλο. Θα το κρατήσεις λιγότερο από το Μ1 μάλλον, αλλά μέχρι το 2023 μπορεί να έχει καλύτερη συμβατότητα προγραμματων και υποστήριξει windows 10. Μετά θα έχει χειρότερη λογικά, αν και υπάρχουν κάποιες φήμες πως θα δούμε άλλο ένα ακόμα μακ με ιντελ, αν και δεν το νομίζω προσωπικά.
xHardc0re Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Από προσωπική εμπειρία σαν προγραμματιστής, έχοντας macbook Μ1 στο παρελθόν, καθώς και κάποια άλλα (non apple, but x86) συστήματα, θα σου πρότεινα με κλειστά μάτια τον M1, ειδικά με τους IDE της JetBrains, είδα μεγάλη διαφορά.
ChristosFis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, xHardc0re είπε Από προσωπική εμπειρία σαν προγραμματιστής, έχοντας macbook Μ1 στο παρελθόν, καθώς και κάποια άλλα (non apple, but x86) συστήματα, θα σου πρότεινα με κλειστά μάτια τον M1, ειδικά με τους IDE της JetBrains, είδα μεγάλη διαφορά. Ναι σε m1 τωρα εχω καταλήξει όπως και τα 16 gb ram τώρα το μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν θα πάω σε air μοντέλο η σε pro
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, ChristosFis είπε Ναι σε m1 τωρα εχω καταλήξει όπως και τα 16 gb ram τώρα το μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν θα πάω σε air μοντέλο η σε pro Περίμενε μέχρι το καλοκαίρι να δεις τι θα έχει το ανανεωμένο Air.
M A T R I X Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Πάρε ένα mac mini m1 με 16αρα ram που είναι και οικονομικό, να τελειώνεις 👾👾 Η καλύτερη αγορά που έκανα ποτέ, αν και είμαι άνθρωπος που προτιμώ τα mbp. Τώρα αν θες κάτι πιο portable κλπ, ζύγισε τα λίγο καλύτερα και δες τι μπορείς να θυσιάσεις, γιατί για να τα έχεις όλα, θα πρέπει να σκάσεις 3.000-4.000€ χωρίς τον ΦΠΑ. *Επειδή είδα ότι είσαι και φοιτητής, δες λίγο το πρακτικό κομμάτι. Προσωπικά, δε νομίζω ότι θα χρειαστείς καλύτερα specs από το base model, οπότε σε καλύπτει.
wh1t3r0se Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Στις 23/3/2022 στις 1:13 ΠΜ, ChristosFis είπε Ναι σε m1 τωρα εχω καταλήξει όπως και τα 16 gb ram τώρα το μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν θα πάω σε air μοντέλο η σε pro Τελικα ποιο πηρες; Πως ηταν η μεταβαση απο windows;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα