Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει ένα σπίτι (80τμ) σε χωριό. Το σπίτι είναι παλιό, δε κατοικείται εδώ και πολλάαααα χρονιά και για να πάει κάποιος να μείνει πρέπει απαραίτητα να γίνουν εργασίες. Εκτός αυτού έχει και θεματάκια με τα χαρτιά. Κοινώς πρέπει να γίνει κάποια νομιμοποίηση. Δεν έχω ασχοληθεί και πολύ αλλά πρέπει.

Μου πέρασε από το μυαλό τελείως στο χαλαρό να το ανακαινίσω. Θα χρειαστώ πλακάκια, νέο μπάνιο, κουζίνα, κουφώματα, βαψίματα, μερεμέτια.

Ξέρω ότι αυτό που ζητάω είναι πολύ γενικό και δεν υπάρχει απάντηση αλλά στο πολύ γενικό πόσο θα κόστιζε μια τέτοια ανακαίνιση;
Θα αρχίσω να κάνω μια προσπάθεια να συγκεντρώνω τιμές για πλακάκια, κουφώματα.... αλλά δε ξέρω που κυμαίνεται η εργασία.
Φυσικά εννοείται αν το πάρω απόφαση θα ρωτήσω επαγγελματίες και θα πάρω προσφορές. αλλά θέλω μια γενική απάντηση εδώ γιατί αν η τιμή ξεφεύγει πολύ δε θα μπω καν στη διαδικασία.
Γενικά θέλω κάτι φθηνό, πχ δε θα βάλω πλακάκια με 30€/τμ αλλά με 10€

Δεδομένα:

• 80τμ.
  • μπάνιο, κουζίνα, σαλόνι, 2 δωμάτια, μικρό χωλ
  • Πλακάκια
  • Πλήρες μπάνιο
  • Κουζίνα (πάγκος έπιπλα)
  • κουφώματα (6 παράθυρα, 2 πόρτες)
  • βάψιμο

Να πω ότι ξεκίνησα το ποστ πριν καν αρχίζω να κοιτάω τιμές σε καταστήματα. Τώρα το κάνω, παράλληλα

Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο κομμάτι είναι αν μπορώ με κάποιον τρόπο να μπω στο πρόγραμμα εξοικονομώ και να γλιτώσω κάτι.
Δεν είναι μόνιμη κατοικία μου και αυτό είναι πρόβλημα. Αλλά μπορώ να το λύσω εύκολα αυτό. Το θέμα είναι ότι είναι αργά οπότε και να το κάνω τώρα, θα μετρήσει για την επόμενη χρονιά κι αν.... υπάρχει παρόμοιο πρόγραμμα. Τι λέτε αξίζει να κάνω αυτή την προσπάθεια;
Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι στο κομμάτι της νομιμοποίησης. Αν ακούσω καμια βλακεία το παρατάω κι ας γκρεμιστεί.

όποιος γνωρίζει ας γράψει και κομμάτι κομμάτι να συνθέσω το παζλ.

Δημοσ.

Το πιο βασικό είναι να δεις με συμβολαιογράφο τι παίζει με το σπίτι; Αν είναι στον αέρα δεν υπάρχει καν το νόημα να ψάχνεις για ανακαίνιση.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, george1807 είπε

Το πιο βασικό είναι να δεις με συμβολαιογράφο τι παίζει με το σπίτι; Αν είναι στον αέρα δεν υπάρχει καν το νόημα να ψάχνεις για ανακαίνιση.

το σπίτι είναι οκ στα χαρτιά απλά θέλει κάποια τακτοποίηση. Κάτι παίζει με τα τετραγωνικά. Είχαν προστεθεί χώροι οι οποίο δε φαίνονται. Το απέκτησα με κληρονομιά. Θα το κοιτάξω αυτό. απλά τώρα μου μπήκαν ιδέες και είπα να κάνω μια έρευνα πολύ γενική.

Το πιθανότερο είναι να μη κάνω τίποτα γιατί δεν υπάρχει χρήμα. Εκτός αν γίνει καμια φάση με το εξοικονομώ. Αυτή την ιδέα μου την είχε πετάξει ένας φίλος, να το κοιτάξω μήπως γίνεται.

Αλλιώς αν ξεκινήσω λίγο λίγο ή παίξει κανένα δάνειο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filidonas είπε

το σπίτι είναι οκ στα χαρτιά απλά θέλει κάποια τακτοποίηση. Κάτι παίζει με τα τετραγωνικά. Είχαν προστεθεί χώροι οι οποίο δε φαίνονται. Το απέκτησα με κληρονομιά. Θα το κοιτάξω αυτό. απλά τώρα μου μπήκαν ιδέες και είπα να κάνω μια έρευνα πολύ γενική.

Το πιθανότερο είναι να μη κάνω τίποτα γιατί δεν υπάρχει χρήμα. Εκτός αν γίνει καμια φάση με το εξοικονομώ. Αυτή την ιδέα μου την είχε πετάξει ένας φίλος, να το κοιτάξω μήπως γίνεται.

Αλλιώς αν ξεκινήσω λίγο λίγο ή παίξει κανένα δάνειο

Για να ενταχθείς εξοικονομώ πρέπει να είναι η κύρια κατοικία κάποιου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...