billvwrulez Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα Παιδια !! Ναι το ξερω ειναι νωρις αλλα μολις βγηκαν τα καινουρια Garmin !!! περιμενα περιπου 2 χρονια (μπορει και παραπανω) και ειμαι ενθουσιαμενος !! Λοιπον ειμαι μεταξυ του Fenix 7x solar και του epix gen2 γνωριζει καποιος τις διαφορες μεταξυ αυτων των δυο ??? ΥΓ. 1) αυτη τη στιγμη εχω το Fenix 5x saphire 2) ασχολουμαι αποκλειστηκα με το τρεξιμο (Μαραθωνιο-Ημιμαραθωνιο) Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2022 από billvwrulez
LIVE7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, To 7X μεγαλύτερο σε διάμετρο κατά 4mm σε σχέση με epix και βγάζει 25+ ημέρες. Αφού έχεις 5Χ γνωρίζεις τη διάμετρο και αν δεν κάνω λάθος το 7X είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο. To epix gen2 έχει Amoled οθόνη αλλά η μπαταρία βγάζει περίπου εβδομάδα. Μαραθώνιο με μουσική βγάζει εύκολα. Έχει και αρκετές ρυθμίσεις για dimming, απενεργοποίηση always-on κλπ για παράταση διάρκειας αλλά με παραχωρήσεις. Μια εβδομάδα με AMOLED δεν είναι καθόλου άσχημα πάντως. Αν έχεις όρεξη τα παρακάτω θα σου λύσουν όλες τις απορίες: https://www.dcrainmaker.com/2022/01/garmin-epix-in-depth-review.html https://www.dcrainmaker.com/2022/01/garmin-fenix7-7s-7x-in-depth-review.html Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από LIVE7 2
billvwrulez Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 54 λεπτά πριν, LIVE7 είπε Καλησπέρα, To 7X μεγαλύτερο σε διάμετρο κατά 4mm σε σχέση με epix και βγάζει 25+ ημέρες. Αφού έχεις 5Χ γνωρίζεις τη διάμετρο και αν δεν κάνω λάθος το 7X είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο. To epix gen2 έχει Amoled οθόνη αλλά η μπαταρία βγάζει περίπου εβδομάδα. Μαραθώνιο με μουσική βγάζει εύκολα. Έχει και αρκετές ρυθμίσεις για dimming, απενεργοποίηση always-on κλπ για παράταση διάρκειας αλλά με παραχωρήσεις. Μια εβδομάδα με AMOLED δεν είναι καθόλου άσχημα πάντως. Αν έχεις όρεξη τα παρακάτω θα σου λύσουν όλες τις απορίες: https://www.dcrainmaker.com/2022/01/garmin-epix-in-depth-review.html https://www.dcrainmaker.com/2022/01/garmin-fenix7-7s-7x-in-depth-review.html Απο τι καταλαβα η ουσιαστικη διαφορα αναμεσα σταδυο ρολογια ειναι η μπαταρια και οθονη ... Παντως η διαφορα στην οθονη ειναι τεραστια (βεβαια αυτο κραταει την μπαταρια λιγοτερο) οποτε νομιζω οτι το epix εχει ενα προβαδισμα ....
LIVE7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Κι εγώ Epix θα διάλεγα αν το κόστος δεν ήταν θέμα. Να φορτίζεις και 1-2 φορές την εβδομάδα δεν είναι πρόβλημα. H οθόνη έχει σοβαρή αναβάθμιση. Προσωπικά μου αρέσει και το λίγο πιο μαζεμένο μέγεθος του epix σε σχέση με το 7X. 1
billvwrulez Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, LIVE7 είπε Κι εγώ Epix θα διάλεγα αν το κόστος δεν ήταν θέμα. Να φορτίζεις και 1-2 φορές την εβδομάδα δεν είναι πρόβλημα. H οθόνη έχει σοβαρή αναβάθμιση. Προσωπικά μου αρέσει και το λίγο πιο μαζεμένο μέγεθος του epix σε σχέση με το 7X. Ειναι και αρκετα ελαφρυτερο η αληθεια ειναι οτι το 5X που εχω στην αρχη μου φαινοταν αρκετα βαρη ....
Jimnie Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Στην συζήτηση για το epix στου dcrainmaker.com κάποιος χρήστης ανέφερε πρόβλημα burnin σε οθόνες amoled και γιαυτό προσωπικά θα περίμενα λίγο.
stark Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχοντας το Forerunner 245 ανέμενα να δω τι θα βγει στη σειρά Fenix 7. Εμφανισιακά το 7 το βρίσκω πολύ όμορφο, αλλά πρακτικά με ψήνει περισσότερο το 7s, καθότι θεωρώ ότι στον ύπνο με το 7 δεν θα την παλεύω. Επίσης πολλοί reviewers γράφουν ότι τα πιο μικρά και ελαφριά έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια στους παλμούς (μιλάμε πάντα για όσους δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία για ζώνη παλμών, που είναι και η πιο ακριβής). Βέβαια έχω μια επιφύλαξη για το πώς θα φαίνεται στον καρπό μου (18,5 cm). Λογικά αφού παλεύεται - εμφανισιακά, σε ό,τι αφορά το μέγεθος - το FR245 που έχω τώρα, και το 7s ΟΚ θα είναι. Το 7s (όπως και όλη η 7 σειρά) με την επέκταση του μετάλλου στα αυτάκια κάνει τα ρολόγια πιο όμορφα κατά τη γνώμη μου. Κυρίως στην "s" κατηγορία η διαφορά είναι σημαντική. Οι τιμές είναι στο Θεό πάντως. 700 € τόσο για το 7 όσο και το 7s. Πολύ υψηλή η αρχική τους τιμή, αν και λογικά θα υπάρξει πτώση εν καιρώ και προσφορές. Βλέπω το 7s το έχουν στο Πλαίσιο Γλυφάδας, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το έχουν ανοικτό και στην έκθεση ώστε να μπορεί κάποιος να το "δοκιμάσει" στον καρπό του να δει αν φαίνεται ΟΚ. Από την άλλη το Fenix 6 (το απλό / silver) το βρίσκει κανείς άμεσα διαθέσιμο στα 360 € (σκρουτζομάγαζα), αν και είχε πέσει και στα 325 € στο Γερμανό παλαιότερα με Επιστροφή, κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν το πάρεις από κατάστημα που τα προμηθεύεται από τον επίσημο αντιπρόσωπο, αν πάθει / βγάλει κάτι, το στέλνουν έξω για έλεγχο και επισκευή, με αποτέλεσμα να πρέπει να περιμένεις εβδομάδες, μήνα+ (το εδώ service δεν τα αναλαμβάνει αυτά). Εσείς παιδιά με τα 5X, 6X και τα 5, 6 μπορείτε και κοιμάστε με αυτά χωρίς ενόχληση, ή τα βγάζετε το βράδυ; Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από stark
spstr7 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Μετά από αρκετό ψάξιμο και εγώ κλίνω προς το Epix. Ναι μέν λόγω οθόνης η μπαταρία κρατάει λιγότερο αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά όπως αναφέρουν στα χαρακτηριστικά!! Το κέρδος είναι μεγάλο καθώς η οθόνη έχει τεράστια διαφορά! Επίσης χωρίς always on εξοικονομείς ακόμα περισσότερη μπαταρία. Επίσης το “οικονομικό’» Fenix έρχεται με απλό τζαμι στην οθόνη. Και όσο ανεβαίνεις σε τιμή ανεβαίνει και η ποιότητα του τζαμιού. Άρα γιατί να μην επιλέξει κάποιος στα 1000€ το epix με πολύ καλύτερη οθόνη, ατσάλι στο πλαίσιο και sapphire προστασία;
tenebras_lux Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Γεια σας παιδιά! Είχα ακριβώς το ίδιο δίλλημα, κατέληξα στο Epix.. Χρησιμοποιούσα το fenix 5 τα τελευταία 3 χρόνια και η αναβάθμιση στο Epix είναι αρκετά μεγάλη. Ο μόνος φόβος ήταν η μπαταρία, οι 16 μέρες σε gesture mode μου φαινονταν υπερβολικά πολλές για amoled οθόνη, το always-on display δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, στην πρώτη φόρτιση η μπαταρία κράτησε 17 μέρες (πάντα σε gesture mode) με 10 προπονήσεις χωρίς gps/music. Τώρα είμαι στη δεύτερη φόρτιση.. Λόγω τραυματισμού δεν το έχω τεστάρει ακόμα σε ανοιχτό γήπεδο με gps που θα είναι και το πραγματικό τεστ. Για πολύ μεγάλης διάρκειας προπονήσεις με gps ή Μαραθώνιο πιστεύω στέκεται, αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει τουλάχιστον από όλα τα reviews που παρακολούθησα. Αν όμως δε θες απλά να στέκεται, γιατί έχεις πληρώσει κι ένα σκασμο λεφτά, πας σε fenix 7Χ. Σοβαρά review εκτός από DcRainmaker κάνει και ο Dave-Chase the Summit, υπάρχουν 4 βιντεάκια σχετικά με το Epix στο κανάλι του https://www.youtube.com/watch?v=M1MlPemXjhA
triplerex Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Καλημέρα, έχω και τα δύο εδώ και μια εβδομάδα περίπου. Πρώτο είχα πάρει το 7Χ solar sapphire και δεύτερο το Epix 2. Κατά την γνώμη μου οποίος θέλει να το κρατήσει δυο με τρία χρόνια πρέπει να πάρει το 7Χ. Η διάρκεια μπαταρίας μετά τον πρώτο χρόνο και με 3-4 προπονήσεις την εβδομάδα από 60/90 λεπτών πέφτει σταδιακά, επίσης οι συχνή φόρτιση δημιουργεί κάποια φθορά στις ακίδες υποδοχής του καλωδίου φόρτισης (παρατηρήσεις από προηγούμενα fenix που είχα). Το 7Χ solar έχει λίγο πιο *θαμπή* οθόνη από το 6Χ sapphire μάλλον λόγω της solar οθόνης, αλλά για να το καταλάβει κάποιος πρέπει να τα έχει δίπλα. Το Epix 2 έχει την οθόνη που κάνει την διαφορά με καθαρες, φωτεινές ενδείξεις και είναι αν θέλετε πιο καθημερινό αθλητικό ρολόι. Το 7X από την άλλη πλευρά έχει αυτή την λίγο μεγαλύτερη οθόνη και γραφικά κερδίζοντας <χαμένο έδαφος> από αυτό. Από λειτουργίες μετρήσεις Gps κτλ είναι άψογα, άλλωστε τα χρήματα που κοστίζουν είναι πολλά. Κάτι που με ενόχλησε λίγο στο 7Χ είναι μια μη ομαλή αίσθηση που έχω παρατήσει στο κουμπί start stop δεξιά που μάλλον συμβαίνει γιατί το κουμπί αυτό έχει ραβδώσεις, θα δω πως θα πάει στην πορεία. Εγώ κλείνω προς το 7Χ γιατι έχω σκοπό να το δουλεψω αρκετά και να το κρατήσω δύο χρόνια +. Ευχαριστώ.
billvwrulez Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Στις 1/3/2022 στις 7:02 ΠΜ, triplerex είπε Καλημέρα, έχω και τα δύο εδώ και μια εβδομάδα περίπου. Πρώτο είχα πάρει το 7Χ solar sapphire και δεύτερο το Epix 2. Κατά την γνώμη μου οποίος θέλει να το κρατήσει δυο με τρία χρόνια πρέπει να πάρει το 7Χ. Η διάρκεια μπαταρίας μετά τον πρώτο χρόνο και με 3-4 προπονήσεις την εβδομάδα από 60/90 λεπτών πέφτει σταδιακά, επίσης οι συχνή φόρτιση δημιουργεί κάποια φθορά στις ακίδες υποδοχής του καλωδίου φόρτισης (παρατηρήσεις από προηγούμενα fenix που είχα). Το 7Χ solar έχει λίγο πιο *θαμπή* οθόνη από το 6Χ sapphire μάλλον λόγω της solar οθόνης, αλλά για να το καταλάβει κάποιος πρέπει να τα έχει δίπλα. Το Epix 2 έχει την οθόνη που κάνει την διαφορά με καθαρες, φωτεινές ενδείξεις και είναι αν θέλετε πιο καθημερινό αθλητικό ρολόι. Το 7X από την άλλη πλευρά έχει αυτή την λίγο μεγαλύτερη οθόνη και γραφικά κερδίζοντας <χαμένο έδαφος> από αυτό. Από λειτουργίες μετρήσεις Gps κτλ είναι άψογα, άλλωστε τα χρήματα που κοστίζουν είναι πολλά. Κάτι που με ενόχλησε λίγο στο 7Χ είναι μια μη ομαλή αίσθηση που έχω παρατήσει στο κουμπί start stop δεξιά που μάλλον συμβαίνει γιατί το κουμπί αυτό έχει ραβδώσεις, θα δω πως θα πάει στην πορεία. Εγώ κλείνω προς το 7Χ γιατι έχω σκοπό να το δουλεψω αρκετά και να το κρατήσω δύο χρόνια +. Ευχαριστώ. Καλησπέρα φιλε… Αγόρασα πριν λίγες μέρες το Garmin epix titanium αυτό με το κουμπί start το διαπίστωσα και εγώ άλλες φορές κάνει κλικ άλλες φορές όχι και είναι λίγο σπαστικό …. Εντω μεταξύ είναι το κουμπί που χρησιμοποιείς περισσότερο (λόγω δραστηριότητας) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα