iSAD Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα φρεντς! Πηρα νέα οικιακή μηχανή καφέ , Delonghi EC685 πήρα επίσης ταμπερ μεταλλικό 51mm και non pressured basket (αν το λέω σωστά) , όπως με συμβούλεψαν πολλοί! Μπορώ να πω ότι ο καφές είναι παρά πολύ καλός και τίμιος για εμένα σαν σπιτικός! Σκέφτομαι τώρα να το πάω λίγο παρακάτω το θέμα με έναν μύλο καφέ που ίσως τον ανεβάσει κάποια λεβελ τον καφέ από όσο λένε! Είδα πολλά βιντεάκια και Κρητικές για έναν της delonghi στα 40-45€ . Έχει κανείς να προτείνει κανέναν άλλον ; Στην τιμή δεν θέλω να ξεφύγω παρά πολύ και αν γίνεται να είναι ένας μύλος που καθαρίζει εύκολα! Ευχαριστώ πολύ
idefixius Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Με γεια τη μηχανή, για ποιον μύλο μιλάμε όμως? Τον KG79 μήπως? Αν είναι αυτός, κατασκευάστηκε από τη DeLonghi ως μια φθηνή λύση για pressurized καλαθάκια, όπως αυτό που είχε αρχικά η μηχανή σου. Δεν κάνει για non pressurized. Αν ο προϋπολογισμός σου είναι τόσο χαμηλός, δοκίμασε κάποιον χειροκίνητο μύλο με κωνικά μαχαίρια όπως τον Porlex https://e-coffeeshop.gr/horeca/manual-brewing/μυλοι/porlex-tall-ii-χειροκινητος-ανοξειδωτος-μυλος?skr_prm=WyIzODliYjRkMS0wMDM5LTQzYzktODQzMS1lNDY5YTE1NjBjNDkiLDE2NDI1MjY1MjIyMzEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0
iSAD Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, idefixius είπε Με γεια τη μηχανή, για ποιον μύλο μιλάμε όμως? Τον KG79 μήπως? Αν είναι αυτός, κατασκευάστηκε από τη DeLonghi ως μια φθηνή λύση για pressurized καλαθάκια, όπως αυτό που είχε αρχικά η μηχανή σου. Δεν κάνει για non pressurized. Αν ο προϋπολογισμός σου είναι τόσο χαμηλός, δοκίμασε κάποιον χειροκίνητο μύλο με κωνικά μαχαίρια όπως τον Porlex https://e-coffeeshop.gr/horeca/manual-brewing/μυλοι/porlex-tall-ii-χειροκινητος-ανοξειδωτος-μυλος?skr_prm=WyIzODliYjRkMS0wMDM5LTQzYzktODQzMS1lNDY5YTE1NjBjNDkiLDE2NDI1MjY1MjIyMzEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Μιλαω για αυτον εδω , ειδα μια μοντα που τον κανουν στο youtube και λενε οτι αξιζει..Γιατι πλεον ο κομμενος καφες δεν συμφερει και οικονομικα κι ολας! https://www.skroutz.gr/s/348114/Delonghi-KG79-Ηλεκτρικός-Μύλος-Καφέ-110W-με-Χωρητικότητα-120gr-και-16-Επίπεδα-Άλεσης-Μαύρος.html?from=catspan Οσο για αυτον τον χειροκινητο που λες εχω φοβο μονο στο ποσες στροφρε πρεπει να σταματησω? Ποση ωρα θα μου παρει να τον αλεσω? Πως θα ξερω πχ οτι ειναι 1.7 η 1.9 η 2? Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2022 από iSAD
Land-decked Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Εγώ πήρα το νέο μοντέλο, kg210 Όλα καλα
iSAD Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Land-decked είπε Εγώ πήρα το νέο μοντέλο, kg210 Όλα καλα Για πες μου 2-3 πραγματα αν μπορεις...Πχ η αλεση γινεται αν θες σε 1.7 η 1.9 μπορεις να διαλεξεις? Ειδες διαφορα με αυτο του εμποριου?
thanasis00 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πάντως σε αγγελίες μπορείς να βρεις ακόμα και Mazzer Super Jolly με λιγότερα από 200 ευρώ, μύλος που κάνει για όλους τους καφέδες και για όλα τα είδη κοψιματος. Το λέω γιατί μύλοι σαν αυτούς (Delonghi), μπορεί με μόντες να κόβουν για εσπρέσσο, αλλά σίγουρα δε κόβουν με άριστη συνοχή και επαναλαμβανόμενα. Το λέω για να προλάβω περιπτώσεις channeling που θα αντιμετωπίσεις σίγουρα με μύλο που δε κόβει σταθερά στο ίδιο μέγεθος κάθε φορά. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2022 από thanasis00
iSAD Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, thanasis00 είπε Πάντως σε αγγελίες μπορείς να βρεις ακόμα και Mazzer Super Jolly με λιγότερα από 200 ευρώ, μύλος που κάνει για όλους τους καφέδες και για όλα τα είδη κοψιματος. Το λέω γιατί μύλοι σαν αυτούς (Delonghi), μπορεί με μόντες να κόβουν για εσπρέσσο, αλλά σίγουρα δε κόβουν με άριστη συνοχή και επαναλαμβανόμενα. Το λέω για να προλάβω περιπτώσεις channeling που θα αντιμετωπίσεις σίγουρα με μύλο που δε κόβει σταθερά στο ίδιο μέγεθος κάθε φορά. Απλα δεν ηθελα να δωσω 200€ για μυλο ενω η μηχανη αξιζει 160...ηθελα 50€ πανω κατω να δωσω
thanasis00 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Είναι γνωστό το ρητό πάντως ότι ο μύλος θα πρέπει να είναι σίγουρα πιο ακριβός ή έστω ισάξιος από τη καφετιέρα! Όπως και να χει, ίσως ο αλεσμένου καφές να είναι πιο μπαγιάτικος και πιο ακριβός, αλλά τουλάχιστον είναι κομμένος σωστά, οπότε θα παίζει σίγουρα καλά. Αν δε θες να φτάσεις μέχρι Mazzer, δες και τους graef, πολύ πιο φθηνοί, και με μόντα κόβουν εσπρέσσο κλάσεις ανώτερα από Delonghi. Δες και στο Greek espresso αγγελίες νομίζω κάτι κυκλοφορεί τώρα. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από thanasis00 1
Land-decked Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 49 λεπτά πριν, iSAD είπε Για πες μου 2-3 πραγματα αν μπορεις...Πχ η αλεση γινεται αν θες σε 1.7 η 1.9 μπορεις να διαλεξεις? Ειδες διαφορα με αυτο του εμποριου? δεν γνωριζω πολλα.. εγω εναν μυλο ηθελα.. διαβασε εδω για περισσοτερα https://www.amazon.co.uk/DeLonghi-KG210-Capacity-Stainless-Adjustable/dp/B07YZWZCF9
katanalwtis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, iSAD είπε Μιλαω για αυτον εδω , ειδα μια μοντα που τον κανουν στο youtube και λενε οτι αξιζει..Γιατι πλεον ο κομμενος καφες δεν συμφερει και οικονομικα κι ολας! https://www.skroutz.gr/s/348114/Delonghi-KG79-Ηλεκτρικός-Μύλος-Καφέ-110W-με-Χωρητικότητα-120gr-και-16-Επίπεδα-Άλεσης-Μαύρος.html?from=catspan Οσο για αυτον τον χειροκινητο που λες εχω φοβο μονο στο ποσες στροφρε πρεπει να σταματησω? Ποση ωρα θα μου παρει να τον αλεσω? Πως θα ξερω πχ οτι ειναι 1.7 η 1.9 η 2? Τι εννοεις δεν συμφερει οικονομικα ο αλεσμενος; 15-20€ το κιλο παιζουν οι τιμες πχ στα σουπερ μαρκετ αναλογα το χαρμανι. Κατω απο 19€ το κιλο σε κοκκους απο μαρκες που αγοραζω προ αλεσμενους δεν εχω βρει! Και οπως σου λεει ο φιλος πιο κατω μη παρεις φθηνο μυλο. Κατσε απολαυσε τα καφεδακια σου να μαθεις λιγο τους καφεδες τα χαρμανια κτλπ και μετα παρε εναν σωστο μυλο που θα σου κρατησει και για χρονια αλλα θα σου κοβει σωστα το καφε διχως να τον καιει και διχως να εχεις φύρα καθε φορα που αλεθεις!
nullindex Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Θα συμφωνήσω με τον @idefixius σχετικά με τον Porlex tall II. Τον έχω περίπου ένα χρόνο και πραγματικά είναι πολύ καλός. Έχει βιδωτό ρυθμιστή άλεσης και χωράει 44γρ καφέ. Καταλαβαίνεις οτι τέλειωσε η άλεση μόλις περάσουν όλοι οι κόκκοι. Είναι άνετος στο χέρι και η μανιβέλα έχει καλό μήκος για να την κινείς χωρίς κόπο. Ανοίγει και καθαρίζεται/πλένεται πανεύκολα. Στα συν οτι η χειροκίνητη άλεση δίνει κάτι στην μαγική διαδικασία δημιουργίας του καφέ, αναδύονται τα αρώματα του καφέ όσο αλέθεις.
ge-lyk Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις τον graef. Έστω και μεταχειρισμένο, γιατί είναι αρκετοί αυτοί που θέλουν να αναβαθμιστούν και τον αλλάζουν. Ειδάλλως, καλύτερα και για μένα ο χειροκίνητος από τον delonghi.
angmar Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Ο Porlex κόβει όμως αρκετά ψιλά για εσπρεσιέρα ή είναι για V60/mocha pot η άλεση;
Dark_son20 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 1 hour ago, angmar said: Ο Porlex κόβει όμως αρκετά ψιλά για εσπρεσιέρα ή είναι για V60/mocha pot η άλεση; αυτο βλεπω και στα reviews μεχρι moka παει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα