Vasilis1996 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Αφήνω αυτό εδώ καλημέρα πσυχουλες μου 2
golden33 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, SpaceCircus είπε Πιο αναλυτικά στοιχεία από αυτά που έγραψα πιο πάνω, δεν έχει κανείς. Σου έγραψα μάλιστα και έναν <μπούσουλα> για να υπολογίσεις μόνος σου. Και άλλη μια φορά για να μην ξεχνιόμαστε, δες τι έγραψες: <<PlayStation 5 has sold 15.28 million units in 13 months, while the Xbox Series X|S sold 9.84 million units>> εν ολίγοις, χρέωσες πωλήσεις ps5 μεχρι τα χριστούγεννα, περισσότερα κομμάτια από ότι θα έχει παράξει 3 μήνες μετά, ενώ "έκλεψες" από το xbox 3εκ πωλήσεις. Έγραψες μια μπούρδα, που προφανώς από κάπου την ξεπατίκωσες και συνεχίζεις... Άσχετα από το war που μαίνεται εδώ και δεν παίρνω θέση καθώς η τελευταία κονσόλα που είχα ήταν το ps2. Το άρθρο που πόσταρες αναφέρει επίσης ότι έχει πουλήσει 13,3 εκατ. κονσόλες μέχρι το Σεπτέμβριο του 21. Έπεσε τόσο πολύ μετά το Σεπτέμβρη η ζήτηση? Θεωρητικά θα μπορούσε από το Σεπτέμβρη μέχρι τώρα να έχει πουλήσει άλλο 1 εκατ. κονσόλες, άλλωστε μιλάμε για 3,5 μήνες τουλάχιστον ακόμα. Και αν έγινε αυτό γιατί μειώνει την παραγωγή?
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, privateer είπε Μονοπωλιο δεν γινεται. Υπαρχουν ενα σωρο publishers/studios. Πιο πολυ να φοβασαι εταιριες οπως η Tencent ή να πλακωσουν τπτ Apple/Disney και αρχιζουν να αγοραζουν ακομη και την ιδια την σονυ. Αναμφιβολα καποια στιγμη η τιμη θα ανεβει. Ηδη ακομη και στην κανονικη της τιμη ειναι για εμενα κλεψια με βαση το υλίκο που εχει. Ποσο μαλλον με τα κολπα που υπαρχουν. Οταν ανεβει (το οποιο θα αργησει διοτι τωρα μαζευουν κοσμο) το ξαναβλεπουμε. Εμενα με απασχολει η τσεπη μου και το gamepass με εχει γλυτωσει απο πολλα εξοδα συν εχω δοκιμασει ενα σωρο παιχνιδια που ποτε δεν θα δοκιμαζα νομιζωντας οτι δεν κανουν για μενα. Σίγουρα το gamepass είναι πολύ καλη υπηρεσία, και η Σόνυ έχει μείνει έτη φωτός πίσω σε αυτόν τον τομέα. Αλλά φοβάμαι ότι κάποια στιγμή η τιμή θα ανέβει απότομα (αφού πρώτα προστεθούν τα της Blizz/Activision) και θα προκαλέσει δυσαρέσκεια. Επίσης, με τις Cloud υπηρεσίες το παιχνίδι δεν σου ανήκει. Δεν μπορείς να το δώσεις σε ένα φίλο σου να το παίξει, να το πουλήσεις, ή να το ξαναπαίξεις μετά από χρόνια εάν δεν είσαι ενεργός συνδρομητής. Εγώ προσωπικά θέλω ότι αγοράζω να είναι δικό μου και να μπορώ να το κάνω ότι θέλω. Μέσα στον χρόνο, ανάλογα με τον φόρτο εργασίας υπάρχουν χρονικά διαστήματα που έχω χρόνο για gaming και άλλα που δεν έχω καθόλου, άρα το SaaS μοντέλο δεν με βολεύει.
SpaceCircus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Vasilis1996 είπε Αφήνω αυτό εδώ καλημέρα πσυχουλες μου Αξίζει να θυμηθεί κανείς πως μόλις τρια χρόνια πριν, τα 1st party studios της microsoft ήταν τα εξής: - 343i - The Coalition - Turn10 - Rare - Mojang 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, vste είπε Μου κανουν εντυπωση αυτοι που δεν εχουν καταλαβει οτι η Microsoft αδιαφορει για το Hardware και κοιταζει σε ενα μελλον που καποιος θα μπορει να παιξει τα παιχνιδια των MS Games Studios στο κινητο του, στην ταμπλετα του, στο PC του, στην Smart TV του. Μπορω να πω οτι σε καμια 10ετια ακομα και να βγαινουν κονσολες απο Nintendo, Sony η MS θα προσπαθησει να χωσει application Gamepass και εκει. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει, και θα σε χρεώνει πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις όταν γίνει αυτό. Πολλοί αυτό το θεωρούν καλή κίνηση για το gaming γενικότερα..
privateer Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Just now, DiAvOl said: Σίγουρα το gamepass είναι πολύ καλη υπηρεσία, και η Σόνυ έχει μείνει έτη φωτός πίσω σε αυτόν τον τομέα. Αλλά φοβάμαι ότι κάποια στιγμή η τιμή θα ανέβει απότομα (αφού πρώτα προστεθούν τα της Blizz/Activision) και θα προκαλέσει δυσαρέσκεια. Επίσης, με τις Cloud υπηρεσίες το παιχνίδι δεν σου ανήκει. Δεν μπορείς να το δώσεις σε ένα φίλο σου να το παίξει, να το πουλήσεις, ή να το ξαναπαίξεις μετά από χρόνια εάν δεν είσαι ενεργός συνδρομητής. Εγώ προσωπικά θέλω ότι αγοράζω να είναι δικό μου και να μπορώ να το κάνω ότι θέλω. Μέσα στον χρόνο, ανάλογα με τον φόρτο εργασίας υπάρχουν χρονικά διαστήματα που έχω χρόνο για gaming και άλλα που δεν έχω καθόλου, άρα το SaaS μοντέλο δεν με βολεύει. To gamepass δεν σε εμποδιζει ομως να αγορασεις το παιχνιδι. Μπορεις να εχεις και τα δυο. Συν εχεις και εκπτωση αν ειναι στο gamepass και μεγαλυτερη οταν φευγει. 2
Vasilis1996 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, SpaceCircus είπε Αξίζει να θυμηθεί κανείς πως μόλις τρια χρόνια πριν, τα 1st party studios της microsoft ήταν τα εξής: - 343i - The Coalition - Turn10 - Rare - Mojang Ακριβώς και να δεις πως κράζανε τότε ότι η μς δεν έχει στούντιο και τα λοιπά ότι θα αποτύχει και άλλες μπούρδες αλλα τώρα που επιτέλους έχει ισχύει το όμορφο μίζερο ελληνικότατο ρητό να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα! Τα φιλια μου!
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, privateer είπε To gamepass δεν σε εμποδιζει ομως να αγορασεις το παιχνιδι. Μπορεις να εχεις και τα δυο. Συν εχεις και εκπτωση αν ειναι στο gamepass και μεγαλυτερη οταν φευγει. Βρίσκεις games με 20 ευρώ; Εγώ εδώ και μήνες κοιτάω το Flight Simulator να το αγοράσω standalone, δεν έχει πέσει η τιμή κάτω από 50 ευρώ.
music_lover Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Τα χρήματα είναι το μοναδικό πρόβλημα με τους τίτλους? Αν ήταν έτσι, η ND δεν θα είχε καμία τύχη με τις τιμές της. Προφανώς υπάρχει κόσμος που έχει και τα δίνει, υπάρχει κόσμος που έχει αλλά δεν τα δίνει και υπάρχει κόσμος που και δεν έχει και συνεπώς δεν δίνει. Οι εταιρείες στοχεύουν ανάλογα. Πως δλδ επιζεί και μάλιστα πρώτη μέχρι σήμερα η Apple που είναι και η ακριβότερη όλων? Σου πουλάει κάτι διαφορετικό. Τα γράφω αυτά γιατί δίνεται μεγάλη βάση στο κόστος και τον τρόπο απόκτησης των παιχνιδιών σαν να είναι ο μοναδικός παράγοντας επιτυχίας μιας πλατφόρμας. Καπιταλισμό έχουμε και δισεκατομμύρια διαφορετικά πορτοφόλια. Έχει για όλους η πίτα. Δεν υπάρχει μόνο μία οδός. Ούτε είναι χαζός οποίος τα χώνει όπως υπονοείται ορισμένοι. Όποιος θεωρεί ότι κάτι αξίζει την τιμή του θα το αγοράσει. Αν δεν ήταν έτσι τότε θα επικρατούσε πάντοτε στην αγορά η φθηνότερη πρόταση αλλά δεν συμβαίνει αυτό γιατί έχουμε ελεύθερη αγορά και αμέτρητοι πελάτες που εκτιμούν πολλά διαφορετικά πράγματα σε ένα προϊόν. Εν κατακλείδι πιστεύω ότι θα επικρατήσει αυτός που θα συνδιάσει τιμή, ποιότητα, ποικιλία και ποσότητα. That's it. 1
SpaceCircus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, golden33 είπε Άσχετα από το war που μαίνεται εδώ και δεν παίρνω θέση καθώς η τελευταία κονσόλα που είχα ήταν το ps2. Το άρθρο που πόσταρες αναφέρει επίσης ότι έχει πουλήσει 13,3 εκατ. κονσόλες μέχρι το Σεπτέμβριο του 21. Έπεσε τόσο πολύ μετά το Σεπτέμβρη η ζήτηση? Θεωρητικά θα μπορούσε από το Σεπτέμβρη μέχρι τώρα να έχει πουλήσει άλλο 1 εκατ. κονσόλες, άλλωστε μιλάμε για 3,5 μήνες τουλάχιστον ακόμα. Και αν έγινε αυτό γιατί μειώνει την παραγωγή? Στην εποχή του covid19 η ζήτηση για κονσολες (και pc) μόνο έχει ανέβει. Το θέμα ειναι η παραγωγή και κατά συνέπεια η προσφορά. Από όσο ξέρω, η sony έβαλε κάποια εκατομμύρια δολάρια στο νέο fab unit της tsmc (7δις επένδυση) ώστε να έχει προτίμηση σε κάποια από τα waffers που θα παράγει το μήνα. Από εκεί και πέρα, το σχόλιο μου είχε να κάνει με το πόσο αστείο είναι να χρεώνεις σε κάποιον περισσότερες πωλήσεις από όσα κομμάτια έχει παράξει, και την ίδια ώρα να τρως από τον άλλον μερικά εκατομμυριάκια πωλήσεις Τέλος, αν θες την εκτίμηση μου, με δεδομένο οτι η microsoft άρχισε να παράγει xbox ΜΗΝΕΣ μετά που άρχισε η sony να παράγει ps5 (λόγω της γνωστής(?) υπόθεσης των features του full rdna2) εκτιμώ οτι η ms τα έχει πάει μέχρι στιγμής και αυτή εξαίσια και στο θέμα της παραγωγής, αλλά και των πωλήσεων επίσης. edit: Τέλος, για να γνωρίζετε, και μιας και δεν αναφέρεται στο αρχικό άρθρο του insomnia, η Activision όταν αποφάσισε να πουληθεί, πρώτα από όλους αποτάνθηκε στο ...facebook για προσφορά, στη συνέχεια σε μια άλλα γιγάντια εταιρεία -που ακόμα δεν ξέρουμε ποια είναι- και μετά ήρθε η ms και την αγόρασε. Σκεφτείτε καλά λοιπόν τι γράφετε.... Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από SpaceCircus 1
Volga Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 19 λεπτά πριν, DiAvOl είπε Σίγουρα το gamepass είναι πολύ καλη υπηρεσία, και η Σόνυ έχει μείνει έτη φωτός πίσω σε αυτόν τον τομέα. Αλλά φοβάμαι ότι κάποια στιγμή η τιμή θα ανέβει απότομα (αφού πρώτα προστεθούν τα της Blizz/Activision) και θα προκαλέσει δυσαρέσκεια. Επίσης, με τις Cloud υπηρεσίες το παιχνίδι δεν σου ανήκει. Δεν μπορείς να το δώσεις σε ένα φίλο σου να το παίξει, να το πουλήσεις, ή να το ξαναπαίξεις μετά από χρόνια εάν δεν είσαι ενεργός συνδρομητής. Εγώ προσωπικά θέλω ότι αγοράζω να είναι δικό μου και να μπορώ να το κάνω ότι θέλω. Μέσα στον χρόνο, ανάλογα με τον φόρτο εργασίας υπάρχουν χρονικά διαστήματα που έχω χρόνο για gaming και άλλα που δεν έχω καθόλου, άρα το SaaS μοντέλο δεν με βολεύει. Και ποιος σε εμποδιζει να αγορασεις το game?
lvasilis22 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 31 λεπτά πριν, SpaceCircus είπε Πιο αναλυτικά στοιχεία από αυτά που έγραψα πιο πάνω, δεν έχει κανείς. Σου έγραψα μάλιστα και έναν <μπούσουλα> για να υπολογίσεις μόνος σου. Και άλλη μια φορά για να μην ξεχνιόμαστε, δες τι έγραψες: <<PlayStation 5 has sold 15.28 million units in 13 months, while the Xbox Series X|S sold 9.84 million units>> εν ολίγοις, χρέωσες πωλήσεις ps5 μεχρι τα χριστούγεννα, περισσότερα κομμάτια από ότι θα έχει παράξει 3 μήνες μετά, ενώ "έκλεψες" από το xbox 3εκ πωλήσεις. Έγραψες μια μπούρδα, που προφανώς από κάπου την ξεπατίκωσες και συνεχίζεις... Βλέπω πολλά λόγια, στατιστικά κ.τ.λ. αλλά να δυστάζεις να χρησιμοποιήσεις ένα "ναι"/"όχι". Όποιος δεν έχει επιχειρήματα αρχίζει τα "μπούδες", "μαλακίες" και άλλα τέτοια που έχουν αναφερθεί εδώ. Τέτοιο λόγο ξέρω να χρησιμοποιώ και εγώ αν θελήσω, είναι το μόνο εύκολο.
golden33 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, SpaceCircus είπε Στην εποχή του covid19 η ζήτηση για κονσολες (και pc) μόνο έχει ανέβει. Το θέμα ειναι η παραγωγή και κατά συνέπεια η προσφορά. Από όσο ξέρω, η sony έβαλε κάποια εκατομμύρια δολάρια στο νέο fab unit της tsmc (7δις επένδυση) ώστε να έχει προτίμηση σε κάποια από τα waffers που θα παράγει το μήνα. Από εκεί και πέρα, το σχόλιο μου είχε να κάνει με το πόσο αστείο είναι να χρεώνεις σε κάποιον περισσότερες πωλήσεις από όσα κομμάτια έχει παράξει, και την ίδια ώρα να τρως από τον άλλον μερικά εκατομμυριάκια πωλήσεις Τέλος, αν θες την εκτίμηση μου, με δεδομένο οτι η microsoft άρχισε να παράγει xbox ΜΗΝΕΣ μετά που άρχισε η sony να παράγει ps5 (λόγω της γνωστής(?) υπόθεσης των features του full rdna2) εκτιμώ οτι η ms τα έχει πάει μέχρι στιγμής και αυτή εξαίσια και στο θέμα της παραγωγής, αλλά και των πωλήσεων επίσης. Συμφωνώ απόλυτα. Για αυτό και δεν παίρνω μέρος στο flame καθώς το θεωρώ ανούσιο. Απλά μου έκανε εντύπωση ότι ξεκίνησε πολύ δυναμικά η sony και αντί να αυξήσει την παραγωγή, την μειώνει. Δηλαδή είχε πουλήσει 13,3 το Σεπτέμβριο άρα μέχρι τα 14,8 που δεν έχουν παραχθεί και όλα τα κομμάτια ακόμα, μιλάμε για 1,5 εκατ. κομμάτια. Από αυτά κάποια έχουν πουληθεί τους 3,5 μήνες μετά το Σεπτέμβριο, δηλαδή μιλάμε για πολύ χαμηλή προσφορά αυτή τη στιγμή στα μαγαζιά, λογικά για κάτω από 1 εκατ. κονσόλες. 1
SpaceCircus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, lvasilis22 είπε Βλέπω πολλά λόγια, στατιστικά κ.τ.λ. αλλά να δυστάζεις να χρησιμοποιήσεις ένα "ναι"/"όχι". Όποιος δεν έχει επιχειρήματα αρχίζει τα "μπούδες", "μαλακίες" και άλλα τέτοια που έχουν αναφερθεί εδώ. Τέτοιο λόγο ξέρω να χρησιμοποιώ και εγώ αν θελήσω, είναι το μόνο εύκολο. Δεν ξερω αν μιλάς σοβαρά ή αν χάνω το χρόνο μου να σου απαντάω... δεν "δυστάζω", παραθέτω επίσημα στοιχεία, κόντρα σε ανοησίες Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να είναι κανείς το πιο κοφτερό μαχαίρι στο συρτάρι για να κατανοήσει αυτά που γράφω, τα οποία -ξαναλέω- ΔΕΝ είναι <εκτιμήσεις> αλλά facts. 11 λεπτά πριν, golden33 είπε Συμφωνώ απόλυτα. Για αυτό και δεν παίρνω μέρος στο flame καθώς το θεωρώ ανούσιο. Απλά μου έκανε εντύπωση ότι ξεκίνησε πολύ δυναμικά η sony και αντί να αυξήσει την παραγωγή, την μειώνει. Δηλαδή είχε πουλήσει 13,3 το Σεπτέμβριο άρα μέχρι τα 14,8 που δεν έχουν παραχθεί και όλα τα κομμάτια ακόμα, μιλάμε για 1,5 εκατ. κομμάτια. Από αυτά κάποια έχουν πουληθεί τους 3,5 μήνες μετά το Σεπτέμβριο, δηλαδή μιλάμε για πολύ χαμηλή προσφορά αυτή τη στιγμή στα μαγαζιά, λογικά για κάτω από 1 εκατ. κονσόλες. Η στενότητα προσφοράς στην αγορά ειναι γεγονός για όλους. Βαλε και τους scalpers μαζί, οι οποίοι έχουν απορροφήσει σημαντικό μέρος της παραγωγής. Η διαθεσιμότητα τους τελευταίους μήνες σε σημαντικό ποσοστό συμπληρώνεται από αυτούς. Και όπως έγραψα και πιο πριν, ας μην ξεχνάμε πως η sony ξεκίνησε παραγωγή μήνες πριν την microsoft. (και άρα είχε αρκετά μεγαλύτερο αρχικό στοκ) Ένας βασικός λόγος που το έκανε αυτό, είναι για να μπορεί να παρατάξει στους μετόχους της στοιχεία πωλήσεων του ps5 που ειναι αυξημένα σε σχεση με τα αντίστοιχα του ps4. Στην πορεία τα μέσα παραγωγής δεν ήταν αρκετά, και έτσι το Νοέμβριο αναθεώρησε προς τα κάτω τους στόχους παραγωγής (άρα και πωλήσεων) ενώ επέκτεινε την παραγωγή του ps4 για να αντιπαρέλθει της στενότητας. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από SpaceCircus 1
Volga Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 36 λεπτά πριν, DiAvOl είπε Βρίσκεις games με 20 ευρώ; Εγώ εδώ και μήνες κοιτάω το Flight Simulator να το αγοράσω standalone, δεν έχει πέσει η τιμή κάτω από 50 ευρώ. 24 ευρώ κάνει το flight simulator standalone... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα