WolvesInTheThroneRoom Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Mandurang είπε Εγώ μιλάω από τη σκοπιά του χρήστη/gamer, που είμαι, και ως τέτοιος οι μονοπωλιακές πρακτικές πάντα ήταν το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να μου συμβεί από μια εταιρεία που "θα κοιτάξει το συμφέρον της", όπως λες (είμαι αρκετά μεγάλος ώστε να θυμάμαι και τις προηγούμενες απόπειρες της Microsoft προς αυτή την κατεύθυνση). Τo market cap μιας εταιρείας 3 τρις και μιας εταιρείας 300 (ψωρο)δις και ποια θα έχει μεγαλύτερα profit margins στην μεταξύ τους διαμάχη, γιατί να με ενδιαφέρει; Και απο την σκοπια του gamer σε συμφερει. H Sony ειναι εδω και πολλα χρονια anti-consumer. Εχεις λοιπον 2 προτάσεις 1. Sony. Τα ιδια ακριβώς exclusive με το PS4 απλα με αυξοντα αριθμο διπλα. Πόσα ειναι; 15; 20; Και αλλα τόσα που θα ειναι remaster/directors cut σε retail price για παιχνιδια δεκαετιας. Η Sony σου ζητάει 509 ευρω για την κονσολα 120 το χρονο για PS Plus και 70 ευρω για 20 καθε 1st party. Αρα λοιπον στην επταετια της κονσολας θέλεις (με τα παντα απο official stores και day one) περιπου 2.800 ευρω. 2. Microsoft. 500 ευρω η κονσολα. Και 156 το χρονο gamepass. Και 80+ 1st party games. Και πανω απο 300 3rd party απο indie μεχρι triple A. Ολα αυτα με περιπου 1600 ευρω. Δεν ειμαι στο πορτοφολι κανενος. Αλλά απο τις 2 προσφορές η 2η ειναι ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ καλύτερη. Και εμενα ως gamer με συμφερει γιατι σε μια εποχη με τεραστια εξοδα και υποχρεώσεις, γλιτώνω περίπου το 90% των εξοδων που θα εκανα για gaming. Που σημαινει οτι δεν θα χασω το Hellblade επειδη πρεπει να πληρωσω ΕΝΦΙΑ. 1 ώρα πριν, mordred είπε Δε θα μπω σε λεπτομέριες τεχνικές. Γιατί ενώ λες "προφανώς ένα παιχνίδι δε το κάνουν τα γραφικά" μου γράφεις 2 παραγράφους με τεχνικές λεπτομέριες. Δεν είχα διάθεση να κρίνω την ποιότητα των κονσολών και όσους παίζουν. Καλά κάνουν και παίζουν σε κονσόλα. Κι εγώ με dolby είμαι στο σαλόνι και παίζω αρκετά παιχνίδια σε 4k (όχι τόσο demanding αλλά όκ) άλλα σε full hd. Δεν είναι ότι δεν έχω ιδέα πως είναι η εμπειρία να παίζεις στο σαλόνι. Δε πρόκειται ποτέ να πω όμως ότι προτιμώ την εμπειρία του gaming σαλονιού από του να καθομαι στο γραφείο μου με τα ακουστικά μου. Όσα τεχνικά και να μου πετάξεις στη μούρη. Είναι πιο immersive εμπειρία για μένα προσωπικά. Προφανώς το να στήσεις ένα pc μόνο για gaming είναι ασύμφορο (ειδικά τώρα) κι εγώ θα έλεγα "πήγαινε πάρε μια κονσόλα". Αν όμως έχεις ένα αξιοπρεπές pc και για άλλα tasks μια χαρά μπορείς να τη βγάλεις (μέχρι πρότεινως βολεβόμουν ανετα με εναν 3930k και την 1060). Αλλά ποτέ δεν ήμουν τόσο ψείρας να τα έχω όλα στο τερμα, βολεύομαι και σε medium - high. Πάντως σε ότι διάβασα πάνω κάτω μια 2080 η 6700 είναι πάνω κάτω αυτό που χρειάζεται κάποιος για να έχει ένα series x equivalent. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι η λογική του τι συμφέρει οικονομικά δε πρέπει να περιορίζεται μόνο στο αντίτιμο απόκτησης της πλατφόρμας. Πολλά παίζουν ρόλο. Πόσα παιχνίδια παίζεις Όμως επειδή μπήκα κι εγώ σε αυτή τη λογική σύγκρισης γραφικών, χωρίς να χρειάζεται, η ένστασή μου όσον αφορά τις κονσόλες δεν είναι όυτε αν είναι δυνατές ούτε αν κάθεσαι στο σαλόνι ή στο μπάνιο. Αυτα είναι πράγματα υποκειμενικά. Εμένα με ενοχλεί το ότι όλα πλέον φτιάχνονται , λόγω χρημάτων, με γνώμονα τις κονσόλες. Και δώστου aim assist και δώστου απλοποιημένα interface και γιατί να ξοδέψουμε χρήματα για rts αφού δε θα βγάλουν λεφτά εφόσον δε κάνουν για κονσόλες. Αυτο το δεχομαι. Ειναι θεμα προτιμησεων και εχεις δικιο. Συγγνωμη αν φανηκα επιθετικος στο κειμενο μου. Δεν το ηθελα απλα θεώρησα οτι εριχνες κραξιμο χωρις λογο. Απολογουμαι και παλι φιλε 1
KilliK Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 εγω θα προσθεσω οτι βοηθαει και τους developers. Εχει γινει γνωστο οτι σχετικα αγνωστα αλλα καλα indie παιχνιδια, πηραν μεγαλο boost μεσω του GP. Φανταζομαι το ιδιο θα ισχυει και για καποιoιις ΑΑΑ τιλους, πχ αν το OW2 μπει στο gamepass αντι να ζηταει 60e, οπως ηθελε ο Kotick, ισως φερει πισω πολυ περισσοτερο κοσμο. και επειδη σιγουρα αυτη η πλατφορμα χρειαζεται συνεχη ροη περιεχομενου και μονιμης συνδρομης, ελπιζω να δωσει ωθηση και στα single player IP που εχει στην κατοχη της η MS. ενα καινουργιο Quake, ενα Warcraft 4, ενα Starcraft 3, κοκ. Kαι ειναι παιχνιδια που διαθετουν και multiplayer, οποτε δεν ειναι μιας χρησεως, θα κρατησουν κοσμο στην πλατφορμα. Μενει να δουμμε πως θα αξιοποιησει αυτες τις εξαγορες ο Phil.
mordred Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, WolvesInTheThroneRoom είπε Και απο την σκοπια του gamer σε συμφερει. H Sony ειναι εδω και πολλα χρονια anti-consumer. Εχεις λοιπον 2 προτάσεις 1. Sony. Τα ιδια ακριβώς exclusive με το PS4 απλα με αυξοντα αριθμο διπλα. Πόσα ειναι; 15; 20; Και αλλα τόσα που θα ειναι remaster/directors cut σε retail price για παιχνιδια δεκαετιας. Η Sony σου ζητάει 509 ευρω για την κονσολα 120 το χρονο για PS Plus και 70 ευρω για 20 καθε 1st party. Αρα λοιπον στην επταετια της κονσολας θέλεις (με τα παντα απο official stores και day one) περιπου 2.800 ευρω. 2. Microsoft. 500 ευρω η κονσολα. Και 156 το χρονο gamepass. Και 80+ 1st party games. Και πανω απο 300 3rd party απο indie μεχρι triple A. Ολα αυτα με περιπου 1600 ευρω. Δεν ειμαι στο πορτοφολι κανενος. Αλλά απο τις 2 προσφορές η 2η ειναι ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ καλύτερη. Και εμενα ως gamer με συμφερει γιατι σε μια εποχη με τεραστια εξοδα και υποχρεώσεις, γλιτώνω περίπου το 90% των εξοδων που θα εκανα για gaming. Που σημαινει οτι δεν θα χασω το Hellblade επειδη πρεπει να πληρωσω ΕΝΦΙΑ. Αυτο το δεχομαι. Ειναι θεμα προτιμησεων και εχεις δικιο. Συγγνωμη αν φανηκα επιθετικος στο κειμενο μου. Δεν το ηθελα απλα θεώρησα οτι εριχνες κραξιμο χωρις λογο. Απολογουμαι και παλι φιλε Κουβεντούλα κάνουμε και να "ανεβουν" λιγο η τόνοι δε τρέχει και τίποτα. Κι εγώ μερικές φορές γίνομαι υπερβολικός, περισσότερο για χαβαλέ αλλά αν δε με ξέρει ο άλλος εύκολα με παρεξηγεί. Κανένα αγχος Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από mordred 1
lvasilis22 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Herald είπε Εντάξει, δεν είναι ακριβώς έτσι. Ούτε κατά διάνοια. Συγκρίνεις native 4k με dynamic. Σίγουρα οι κάρτες είναι πανάκριβες αυτην την περίοδο αλλά επίσης σίγουρα δεν χρειάζεσαι 3080 για να ματσάρις xbox. Καλά και 5600x ούτε κατά διάνοια, το παιχνίδι είναι πανάλαφρο σε CPU, και επεξεργαστής 10ετίας το τρέχει στα 60 fps. Πούντα? Συγνώμη κιόλας, για να χαρακτήριστει κάτι must buy exclusive θα πρέπει οι gamers παγκοσμίως να παρατάνε ότι έχουνε και να τρέχουν να αγοράσουν αυτά τα must buy exclusives παρέα με την κονσόλα της sony. Εδώ ούτε στους ήδη έχοντες ps5 δεν πουλάνε αυτά τα must buy exclusives, τι λές τώρα? Cod minecraft και fifa πουλάνε στο playstation, τι με λες τώρα Daemon souls The last of us 1 The last of us 2 Horizon zero dawn Horizon forbidden west (Βγαίνει τώρα) Grand turismo God of war Bloodborne Ghost of Tsushima (timed exclusive) ... To xbox τι έχει;...Α ναι ενα Halo. Τρομερό! Έχω PS4, PS5, Nintendo switch και δυνατό PC. Έναν λόγο να μου έδινε η microsoft να πάρω το xbox θα το έκανα, θα έπαιρνα και αυτό. Ένα παιχνίδι δυνατό exclusive Θα αρκούσε...αλλά ούτε αυτό δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής! Τώρα αν συγκρίνεις μια κονσόλα με ένα PC έχεις χάσει λίγο την μπάλα. Άλλο optimization παίρνει από την εταιρεία ένα παιχνίδι όταν πάει για pc (δεν την ενδιαφέρουν και πολλά, τρέχει smouthly στο pc των 3000 ευρώ, αν ναι δεν θα ασχοληθεί παραπάνω) και άλλο για την κοσόλα όπου πρέπει να το φτιάξουν να παίζει καλά με το συγκεκριμένο hardware. Για κάποιον που θα διαθέσει 500 ευρώ όσο έχει το PS5 για pc θα φτιάξει ένα καλό μηχάνημα για να παίζει tetris. Αυτά 😉 Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από lvasilis22 1
Herald Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, lvasilis22 είπε Daemon souls The last of us 1 The last of us 2 Horizon zero dawn Horizon forbidden west (Βγαίνει τώρα) Grand turismo God of war Bloodborne Ghost of Tsushima (timed exclusive) Ποιό από αυτά πούλησε παραπάνω από fifa cod και minecraft. Γιατί τα αποκάλεσες must buy, αλλά ούτε οι έχοντες την κονσόλα δεν τα προτιμάνε. Must buy είναι το fifa και το cod. Πάντα σύμφωνα με τις πωλήσεις, όχι με τα προσωπικά σου γούστα. 1 ώρα πριν, dieksodo είπε γιατι ως γνωστον η ποιοτητα ενος παιχνιδιου καθοριζεται απο την αναλυση την τιμη τα φπσ και ποσους shaders εχει Ε η sony έτσι πιστεύει, γιαυτό έταζε αναλύσεις και fps. Τι, όχι? Aν δεν σε ενδαιφέρουν οι αναλύσεις και τα fps, γιατί αγοράζεις καινούργια κονσόλα? Εγώ νόμιζω όποιος την αγοράζει το κάνει για να έχει παιχνίδια με καλύτερα γραφικά. Μάλλον λάθος κατάλαβα... Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από Herald 2
lvasilis22 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Herald είπε Ποιό από αυτά πούλησε παραπάνω από fifa cod και minecraft. Γιατί τα αποκάλεσες must buy, αλλά ούτε οι έχοντες την κονσόλα δεν τα προτιμάνε. Must buy είναι το fifa και το cod. Πάντα σύμφωνα με τις πωλήσεις, όχι με τα προσωπικά σου γούστα. Ρε φίλε πραγματικά αν μου χαρακτηρίζει κάποιον ως σοβαρό gamer που παίζει fifa και minecraft πάω πάσο! Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από lvasilis22
chncynic Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, lvasilis22 είπε Daemon souls The last of us 1 The last of us 2 Horizon zero dawn Horizon forbidden west (Βγαίνει τώρα) Grand turismo God of war Bloodborne Ghost of Tsushima (timed exclusive) ... To xbox τι έχει;...Α ναι ενα Halo. Τρομερό! Έχω PS4, PS5, Nintendo switch και δυνατό PC. Έναν λόγο να μου έδινε η microsoft να πάρω το xbox θα το έκανα, θα έπαιρνα και αυτό. Ένα παιχνίδι δυνατό exclusive Θα αρκούσε...αλλά ούτε αυτό δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής! Τώρα αν συγκρίνεις μια κονσόλα με ένα PC έχεις χάσει λίγο την μπάλα. Άλλο optimization παίρνει από την εταιρεία ένα παιχνίδι όταν πάει για pc (δεν την ενδιαφέρουν και πολλά, τρέχει smouthly στο pc των 3000 ευρώ, αν ναι δεν θα ασχοληθεί παραπάνω) και άλλο για την κοσόλα όπου πρέπει να το φτιάξουν να παίζει καλά με το συγκεκριμένο hardware. Για κάποιον που θα διαθέσει 500 ευρώ όσο έχει το PS5 για pc θα φτιάξει ένα καλό μηχάνημα για να παίζει tetris. Αυτά 😉 Δεν την πολυνοιάζει να πάρεις xbox. Την νοιάζει να έχεις πισί και να βάλεις gamepass ή να αγοράσεις τα παιχνίδια της. Η φάση με τα exclusives της Sony και της Nintendo τόσα χρόνια είναι ο λόγος που η MS πλέον θα χέζει κάθε 3μηνο απο ένα. Προφανώς, δεν ήθελε τόσα χρόνια να μπεί στο χορό και γι αυτό δεν έχεις εσύ, ο hardcore gamer λόγο να αγοράσεις. Γιατί τα έβγαζε και θα βγάζει τα πάντα στο pc.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, lvasilis22 είπε Daemon souls The last of us 1 The last of us 2 Horizon zero dawn Horizon forbidden west (Βγαίνει τώρα) Grand turismo God of war Bloodborne Ghost of Tsushima (timed exclusive) ... To xbox τι έχει;...Α ναι ενα Halo. Τρομερό! Έχω PS4, PS5, Nintendo switch και δυνατό PC. Έναν λόγο να μου έδινε η microsoft να πάρω το xbox θα το έκανα, θα έπαιρνα και αυτό. Ένα παιχνίδι δυνατό exclusive Θα αρκούσε...αλλά ούτε αυτό δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής! Τώρα αν συγκρίνεις μια κονσόλα με ένα PC έχεις χάσει λίγο την μπάλα. Άλλο optimization παίρνει από την εταιρεία ένα παιχνίδι όταν πάει για pc (δεν την ενδιαφέρουν και πολλά, τρέχει smouthly στο pc των 3000 ευρώ, αν ναι δεν θα ασχοληθεί παραπάνω) και άλλο για την κοσόλα όπου πρέπει να το φτιάξουν να παίζει καλά με το συγκεκριμένο hardware. Για κάποιον που θα διαθέσει 500 ευρώ όσο έχει το PS5 για pc θα φτιάξει ένα καλό μηχάνημα για να παίζει tetris. Αυτά 😉 Ακριβώς τα ίδια που θα έγραφα και εγώ! Έχω τα πάντα πλην Switch και Xbox. Πριν λίγο καιρό σκεφτόμουν την αγορά Xbox αλλα δεν μπορούσα να βρώ ένα game που να αξίζει και να δικαιολογεί την αγορά. Το μόνο θετικό που βρήκα είναι η υποστήριξη για 1440p που δεν έχει το PS5, που το θεωρώ απλά τραγικό και τέρμα anti-consumer τακτική απο Sony. Τα games της Blizzard και γενικά FPS (COD κτλ.) καλύτερα παίζονται στο PC με keyboard και ποντίκι, άρα τι αλλάζει; Τα πιτσιρίκια που παίζουν COD και Overwatch στην κονσόλα θα πάνε στο Xbox. Who gives a f* ?
Herald Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, lvasilis22 είπε Ρε φίλε πραγματικά αν μου χαρακτηρίζει κάποιον ως σοβαρό gamer που παίζει fifa και minecraft πάω πάσο! Και αυτός αντίστοιχα δεν θα χαρακτηρίζει εσένα σοβαρό που παίζεις κάτι άλλο. Μην κάνουμε τα προσωπικά μας γούστα ευαγγέλιο. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Herald είπε Ποιό από αυτά πούλησε παραπάνω από fifa cod και minecraft. Γιατί τα αποκάλεσες must buy, αλλά ούτε οι έχοντες την κονσόλα δεν τα προτιμάνε. Must buy είναι το fifa και το cod. Πάντα σύμφωνα με τις πωλήσεις, όχι με τα προσωπικά σου γούστα. Ε η sony έτσι πιστεύει, γιαυτό έταζε αναλύσεις και fps. Τι, όχι? Aν δεν σε ενδαιφέρουν οι αναλύσεις και τα fps, γιατί αγοράζεις καινούργια κονσόλα? Εγώ νόμιζω όποιος την αγοράζει το κάνει για να έχει παιχνίδια με καλύτερα γραφικά. Μάλλον λάθος κατάλαβα... Console exclusives? (Demon Souls, GOT, TLOU, God of War (ragnarok), HZD FW κτλ.) Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από Επισκέπτης
chncynic Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, lvasilis22 είπε Ρε φίλε πραγματικά αν μου χαρακτηρίζει κάποιον ως σοβαρό gamer που παίζει fifa και minecraft πάω πάσο! Δεν υπάρχουν σοβαροί και ασόβαροι gamers, υπάρχουν πελάτες που αφήνουν λεφτά. Στα απαυτά της Sony και της Ms τι θεωρείς εσύ κι εγώ. 5
chncynic Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Γενικά άρχισε το τροπάριο με τα "Καλά exclusives" και σε αυτό το νήμα Παίδες άν έχετε πισί και μπορείτε να το τιγκάρετε, μην αγοράζετε τπτ άλλο. Η Sony αναγκάζεται να τα βγάλει PC, το xbox πάντα τα έβγαζε PC. Πάρτε και ένα switch να είστε hip, και όλα οκ. Το οτι χρειαζόσουνα PS για να παίξεις αυτά τα παιχνίδια που αναφέρατε, είναι ξεκάθαρα πολιτική που τα fanboys ανέχθηκαν και τώρα θα γυρίσει μπούμερανγκ. Μακάρι ποτέ ξανά εξκλουσίβιτι, να δούμε ποιός θα παραμείνει
Herald Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, DiAvOl είπε Console exclusives? (Demon Souls, GOT, TLOU, God of War (ragnarok), HZD FW κτλ.) Ρε συ, με τρολλάρις? Έχεις δεί ποια παιχνίδια πουλάνε στο ps5? Fifa cod madden και bf2042. Και στο PS4 τα ίδια. Fifa cod nba2k gta v και minecraft. Τι must buy και system seller λέμε λοιπόν, ούτε οι ήδη έχοντες την κονσόλα δεν τα αγοράζουν 4 2
mangeo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Πληκτρολόγιο, Mouse και μοχλός! Αυτά θα χρειαζόμαστε σε 5 έτη από τώρα και θα παίζουμε ότι παιχνίδι θέλουμε!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα