Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι 15 μερες καραντίνα κατ'οικον λόγω νόσησης με COVID. Όλο το χρονικό διάστημα την; έβγαλα με netflix και αρχεία video  που είχα σε σκληρό δίσκο που τα έβλεπα στο mi box S.

Το  πρόβλημα ήταν ότι στον συγκεκριμένο δίσκο που είχα μαζί. μου στο δωμάτιο καραντίνας είχα και κάποια αρχεία video που ήθελε να  δει και ο γιος μου στο σαλονι.

Το 2ο πρόβλημα είναι ότι ήθελα πρόσβαση σε κάποια αρχεία της δουλειάς μου που ήταν στο PC του σαλονιού και δεν μπορούσε κανένας να τα ψάξει εκτός από εμένα.

Έτσι ψάχνομαι να στήσω έναν server, στον οποίον να έχω αποθηκευμενα όλα τα αρχεία βίντεο και όλα τα έγγραφα μου και να τα δουλεύω από εκεί. Σκέφτηκα να το κάνω μέσω shared folder στο PC του σαλονιού αλλά δεν θέλω να επιβαρύνεται το PC, όταν για παράδειγμα παίζει ο γιος μου FORTNITE  και εγώ θέλω να δω ένα βίντεο από το PC στο κινητό η να έχω πρόσβαση στα αρχεια της δουλειάς μου.  Οι απορίες μου είναι :

α. Τι λειτουργικό πρέπει να τρέχει O  συγκεκριμένος server? Windows, Linux, windows server? 

β. Ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις σε hardware? Δεν θέλω να ξεφύγω σε κόστος. Για παράδειγμα ένα refurbished sff core2duo / celeron / pentium (τους καινούριους όχι piv) κάνει για τη δουλειά που θέλω η  θέλω κάτι σε i3 η i5?

γ. Για την αρχή θα βάλω τον δίσκο 2 TB που έχω στο σταθερό και μεταγενεστερα θα βάλω έναν μεγαλύτερο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω και εξωτερικό δίσκο? 

Επεξ/σία από yiankap
Δημοσ.

Αν δεν σε ενδιαφέρει το backup πήγαινε εδω https://www.skroutz.gr/s/13211117/Synology-DiskStation-DS118-NAS-Tower-για-ένα-HDD-SSD.html
Αν σε ενδιαφέρει το backuo πήγαινε εδω https://www.skroutz.gr/s/24489050/Synology-DiskStation-DS220-NAS-Tower-με-2-θέσεις-για-HDD-SSD-και-2-θύρες-Ethernet.html

Κανει οτι θες και οτι δεν θες καλύτερα. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγω εχω windows 11 pc για server. Εχω δοκιμασει απο core2duo 1.8GHZ, εως ενα με i5 που εχω τωρα. Αν ειναι για να συνδεονται 1-2 πισια δε θα δεις και μεγαλες διαφορες. Αν μπορεις να βαλεις καλο-καλυτερο pc, βαλτο παντως. Μετα πας σε καποιο nas αν δε θες pc.

• Like 1
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλο είναι να μην καιει πολυ ρεύμα, για να τον εχεις συνεχώς ανοιχτό. Απο εκει και περα θελεις κατι πιο δυνατο αν θα αρχισεις να τρεχεις Services πανω. Τα windows εχουν ευκολια και ειναι για αρχάριους. Ομως τραβανε πόρους που θα μπορουσες να αποφυγεις. Και με ενα απλο proxmox θα μπορουσες να κανεις την αρχη , για file server και θα βγαλεις σιγα σιγα την ακρη να τρεχει και κανενα pihole , plex , etc.

Ειχα για χρονια εναν hp prodesk i3 4th gen που idle ηταν στα 18 watt με 3 σκληρους πανω και windows 10 σαν file/plex server. Αψογος. Το προτείνω, αν και οπως προειπα θα ελεγα να αποφυγεις τα windows.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...