Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα άλλαξα το modem/router του παρόχου λόγω περιορισμών σε lan ports και κλειδωμένο firmware.

Το modem (Vigor 165) ειναι συνδεδεμένο, σε full bridge mode, με την WAN port του router (TP-Link Archer-C2) και ολες οι συσκευές στις LAN ports του router. Το modem βρίσκεται σε ξεχωριστό subnet (x.x.0.1) από το router (x.x.1.1).

Όλα δουλευουν κανονικά αλλα το προβλημα είναι ότι δεν εχω πρόσβαση στο management portal του modem από το pc, μονο εάν συνδέσω καλώδιο κατευθείαν πάνω στο modem και βαλω static ip στο pc στο ίδιο subnet (π.χ., x.x.0.5).

Υπάρχει τρόπος να ορίσω καποιο static route στο router και να εχω πρόσβαση στο modem από το pc ενώ είναι συνδεδεμένο στο router?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν γίνεται στα απλά Router όπως το Archer που έχεις. Μόνο σε κανονικά Router όπου όλες οι θύρες αναγνωρίζονται ως ξεχωριστά interfaces και μπορούμε να τα ρυθμίσουμε κατά το δοκούν. Τότε απλά ορίζεις στο ίδιο interface (την WAN θύρα) να έχει 2 ΙΡ. Μία ως WAN όπως είναι τώρα με κλήση ΡΡΡοΕ και την άλλη ως LAN στο ίδιο υποδίκτυο με του Modem.

Μπορεί ωστόσο να γίνει με ένα switch. Σε αυτό θα έρχεται το καλώδιο από το Modem και 2 καλώδια από τον Router, το πρώτο από την WAN θύρα και το δεύτερο από μία LAN.

Υποχρεωτικά ο DHCP του Modem θα είναι κλειστός κι επίσης Modem και Router θα είναι σε διαφορετικά υποδίκτυα (όπως τα έχεις τώρα). Πάλι όμως ο υπολογιστής που θα συνδεθεί στο Modem, απαραίτητα πρέπει να έχει στην κάρτα δικτύου του 2 σταθερές ΙΡ's, από μία για κάθε υποδίκτυο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ @jkoukos για την γρήγορη απάντηση. Εχω δει την λύση που περιγράφεις σε πολλα ποστ αλλα δεν μπορούσα να βρω τρόπο να την εφαρμόσω στο router μου, τελικά δεν γίνεται.

Φαντάζομαι το EdgeRouterX εχει αυτή την δυνατότητα, σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά την έχει, καθώς τα αναγνωρίζει ως interfaces από λίγα λεπτά που έριξα μια ματιά στο μενού του. Με το που το πήρα πριν λίγα χρόνια, του πέρασα κατευθείαν OpenWrt στο οποίο υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Στα γρήγορα βρήκα ένα παλιό θέμα στο φόρουμ της εταιρείας με σχετικές οδηγίες, αλλά δεν εμφανίζονται οι εικόνες.

H παρακάτω εικόνα είναι από το OpenWrt όπου στο ίδιο interface (eth1) που παίζει ως WAN, γίνεται η κλήση ΡΡΡοΕ και ταυτόχρονα έχω δημιουργήσει νέο virtual interface (Modem) που έχει σταθερή ΙΡ στο ίδιο εύρος με το μπροστινό DSL Router σε Bridge Mode.

OpenWrt-Modem.png

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...