milky Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 δεν είχα σχεδόν ποτέ επαφές με γιατρούς οπότε δεν έχω ιδέα για το πως δουλεύει το όλο σύστημα. Μετρημένες οι φορές που χρειάστηκε να επισκεφτώ κάποιον. Θέλω όμως να κάνω κάποιες εξετάσεις σαν check up, δεν έχω κάτι, απλά να δω που βρίσκομαι μιας και περνάνε τα χρόνια... Τι πρέπει να κάνω; Δε ξέρω καν τι εξετάσεις πρέπει να γίνουν. Φαντάζομαι αίματος για αρχή και μετά προφανώς πάει ανάλογα την ηλικία. Πρέπει να πάω σε κάποιον γιατρό να μου τις γράψει; Σε τι γιατρό; Δεν έχω κάποιον προσωπικό γιατρό, ούτε γνωστό. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω, να πάω κατευθείαν σε ιδιώτη, αλλά αν δικαιούμαι να τις κάνω στο δημόσιο δωρεάν ή με μικρότερο κόστος δε θα έλεγα όχι. Είμαι κανονικά ασφαλισμένος, δεν έχω ιδιωτική ασφάλεια.
BlueBlade Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, milky είπε Πρέπει να πάω σε κάποιον γιατρό να μου τις γράψει; Σε τι γιατρό; Δεν έχω κάποιον προσωπικό γιατρό, ούτε γνωστό. Δεν είμαι και εγώ γνώστης περί ιατρικών. Αλλά το θέμα είναι να κάνεις εξετάσεις και κάποιος να στις "διαβάσει", να σου πει αν υπάρχει πρόβλημα, τι πρέπει να προσέξεις, τι να αλλάξεις κτλ. Η καλύτερη επιλογή να βρεις έναν γιατρό από γνωστό. Αν δεν έχεις, άνοιξε το Doctor Anytime και τσέκαρε αυτούς κοντά σου με τις καλύτερες βαθμολογίες.
Fabricated Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Οικογενειακό γιατρό δεν εχεις; μπες στο e rabtevou να δεις αν έχεις. Αν ναι τότε σε αυτόν ια πας και θα του πεις ότι θες να κάνεις ένα τσεκ απ και θα στις γραψει
milky Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 34 λεπτά πριν, BlueBlade είπε Δεν είμαι και εγώ γνώστης περί ιατρικών. Αλλά το θέμα είναι να κάνεις εξετάσεις και κάποιος να στις "διαβάσει", να σου πει αν υπάρχει πρόβλημα, τι πρέπει να προσέξεις, τι να αλλάξεις κτλ. Η καλύτερη επιλογή να βρεις έναν γιατρό από γνωστό. Αν δεν έχεις, άνοιξε το Doctor Anytime και τσέκαρε αυτούς κοντά σου με τις καλύτερες βαθμολογίες. Ναι σωστά. Και να κάνω τις εξετάσεις κάποιος πρέπει να τις διαβάσει. Και επίσης κάποιος πρέπει να μου πει τι εξετάσεις πρέπει να κάνω. Το doctor anytime είχα χρησιμοποιήσει πριν 4 χρόνια για να βρω έναν γιατρό. Μπαίνω τώρα μέσα και λέει πχ check up για άντρες....και αναφέρει ένα πλήθος εξετάσεων. Για την περιοχή μου δεν βγάζει κάτι αλλά οκ. Απ ότι κατάλαβα είναι διάφορα διαγνωστικά κέντρα που παρέχουν "πακέτα". 32 λεπτά πριν, Fabricated είπε Οικογενειακό γιατρό δεν εχεις; μπες στο e rabtevou να δεις αν έχεις. Αν ναι τότε σε αυτόν ια πας και θα του πεις ότι θες να κάνεις ένα τσεκ απ και θα στις γραψει Όχι δεν έχω. Μόλις πριν λίγο γράφτηκα στην άυλη συνταγογράφηση και διαβάζω να δω τι ακριβώς είναι. Έχω κοντά μου ένα κέντρο υγείας. Μπορώ να πάω και να τους πω, γεια σας ήρθα θέλω να κάνω ένα check up, γράψτε μου τις εξετάσεις και πείτε μου που θα πάω; Πρέπει να κλείσω ραντεβού σε κάποιον παθολόγο(?) ; Αν πάω σε νοσοκομείο θα με πετάξουν έξω; Με την κατάσταση που επικρατεί, ικανούς τους έχω. Επίσης δε θα ήθελα να πάω σε κάποιο κέντρο και να αρχίσουν να βαράνε.. κάνε και αυτή την εξέταση, κάνε και την άλλη...γιατί έχω ακούσει από συγγενείς διάφορες ιστορίες "αρμέγματος" γι αγρίους
czarjuly Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 σε εναν παθολογο πηγαινε να σου γραψει μια γενικη εξεταση αιματος και ουρων για αρχη και μετα βλεπεις που βρισκεσαι, 1
poulinos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 On 18/01/2022 at 00:49, milky said: δεν είχα σχεδόν ποτέ επαφές με γιατρούς οπότε δεν έχω ιδέα για το πως δουλεύει το όλο σύστημα. Μετρημένες οι φορές που χρειάστηκε να επισκεφτώ κάποιον. Θέλω όμως να κάνω κάποιες εξετάσεις σαν check up, δεν έχω κάτι, απλά να δω που βρίσκομαι μιας και περνάνε τα χρόνια... Τι πρέπει να κάνω; Δε ξέρω καν τι εξετάσεις πρέπει να γίνουν. Φαντάζομαι αίματος για αρχή και μετά προφανώς πάει ανάλογα την ηλικία. Πρέπει να πάω σε κάποιον γιατρό να μου τις γράψει; Σε τι γιατρό; Δεν έχω κάποιον προσωπικό γιατρό, ούτε γνωστό. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω, να πάω κατευθείαν σε ιδιώτη, αλλά αν δικαιούμαι να τις κάνω στο δημόσιο δωρεάν ή με μικρότερο κόστος δε θα έλεγα όχι. Είμαι κανονικά ασφαλισμένος, δεν έχω ιδιωτική ασφάλεια. παθολογο να σου γραψει γενικη αιματος οπως και τα υπολοιπα για χοληστερινη τριγλυκεριδια κτλ.αυτος ξερει.μετα μπορεις να πας και σε ιδιωτικο να τις κανεις με μικρο ποσοστο συμμετοχης. πανω θα σου γραφουν τα φυσιολογικα ορια οποτε αν δεις κατι παραξενο ξανακλεινεις ραντεβου σε παθολογο.θα ελεγα στο γιατρο να γραψει και για βιταμινη d οπως και σιδηρο.
jaguar13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Να πας και σε ένα καρδιολόγο για γενικό checkup και υπερήχους (καρδιά αρτηρίες καρωτίδες νεφρα), μιας που δεν τα έχεις δει και ποτέ.
The_Judas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πας σε Παθολόγο για να σου γράψει τις εξετάσεις που χρειάζεται να κάνεις. Πες του να σου γράψει ότι θεωρεί καλύτερο. Αν πας σε δημόσιο νοσοκομείο ή οποιαδήποτε δημόσια δομή δεν πληρώνεις καθόλου συμμετοχή αλλά δεν ξέρω αν αξίζει την ταλαιπωρία. Σε μεγάλα νοσοκομεία κάνουν όλες τις εξετάσεις. Σε κέντρα υγείας υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην έχουν τα κατάλληλα για μηχανήματα εξειδικευμένες αιματολογικές. Σε ιδιωτικά μικροβιολογικά θα πληρώσεις ένα ποσοστό συμμετοχής. 29 λεπτά πριν, jaguar13 είπε Να πας και σε ένα καρδιολόγο για γενικό checkup και υπερήχους (καρδιά αρτηρίες καρωτίδες νεφρα), μιας που δεν τα έχεις δει και ποτέ. Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τίποτα στις περιπτώσεις των καρδιολογικών τσεκ απ; Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2022 από The_Judas
sphinxgr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, milky είπε δεν είχα σχεδόν ποτέ επαφές με γιατρούς οπότε δεν έχω ιδέα για το πως δουλεύει το όλο σύστημα. Μετρημένες οι φορές που χρειάστηκε να επισκεφτώ κάποιον. Θέλω όμως να κάνω κάποιες εξετάσεις σαν check up, δεν έχω κάτι, απλά να δω που βρίσκομαι μιας και περνάνε τα χρόνια... Τι πρέπει να κάνω; Δε ξέρω καν τι εξετάσεις πρέπει να γίνουν. Φαντάζομαι αίματος για αρχή και μετά προφανώς πάει ανάλογα την ηλικία. Πρέπει να πάω σε κάποιον γιατρό να μου τις γράψει; Σε τι γιατρό; Δεν έχω κάποιον προσωπικό γιατρό, ούτε γνωστό. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω, να πάω κατευθείαν σε ιδιώτη, αλλά αν δικαιούμαι να τις κάνω στο δημόσιο δωρεάν ή με μικρότερο κόστος δε θα έλεγα όχι. Είμαι κανονικά ασφαλισμένος, δεν έχω ιδιωτική ασφάλεια. Θα πας σε παθολόγο, να στα γράψει . Θα πας να τα κάνεις σε κάποιο ιδιωτικό εργαστήριο και θα πληρώσεις τη συμμέτοχή σου. Κανονικά μετά απο τα 30 πρέπει να κάνεις 1 φορά το χρόνο Υπέρηχο άνω κάτω κοιλίας Ακτινογραφία θώρακα Γενικές αίματος / ούρων (+κάποιους επιπλέον δείκτες που θα αποφασίσει ο γιατρός ανάλογα με την ηλικία σου) Καρδιογράφημα + Triplex Και καλό είναι να κάνεις και triplex καρωτίδων, κοιλιακής αορτής και κάτω άκρων. Όλα αυτά είναι 1 ώρα δουλειά. Τις εξετάσεις δεν τις κάνεις αν έχεις κάτι. Τις εξετάσεις τις κάνεις: για να προλάβεις κάτι που ειναι σε αρχικό στάδιο για να έχεις ιστορικό / έτος, αν εμφανιστεί κάτι, να ξέρεις πότε ξεκίνησε και τι αλλαγές υπάρχουν στη διάρκεια του χρόνου. 13 λεπτά πριν, The_Judas είπε Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τίποτα στις περιπτώσεις των καρδιολογικών τσεκ απ; Ναι. Τις παίρνεις γραμμένες, πας τις κάνεις σε διαγνωστικό κέντρο τύπου "ΒιοΙατρικη" και στα κάνουν ολα μέσω ΕΟΠΥΥ. Αν πάει σε δημόσιο νοσοκομείο, πέραν του ότι θα φάει 352.000 ώρες, θα κολλήσει τίποτα και υγιής να μπει!!! Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2022 από sphinxgr
milky Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2022 ευχαριστώ παιδιά. Δε θέλω να μπλέξω με δημόσια νοσοκομεία. Δεν ήθελα παλαιότερα, θα πάω τώρα; Σε κέντρο υγείας εννοούσα να μου τα γράψουν μόνο, όχι να τις κάνω εκεί. Θα πάω σε έναν παθολόγο έξω τελικά την επόμενη εβδομάδα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα